2011. november 29., kedd

Buffy körmök

Buffy meets Make it golden! Arany mennyország bébi!
Buffy volt és még most is az egyik kedvenc sorozatom. Már évekkel ezelőtt elhatároztam, ha valaha valamelyik sminkmárka kijön bármilyen Buffy nevű cuccal, mindenképp felkutatom és megveszem. Reméltem, hogy az essencenek, a nagy vámpírozás közben egyszer csak eszébe jut már Buffy és lám!
Szóval muszáj volt megvenni! 
Nekem a vámpírok egyébként nem jönnek be, sem a Twilightos csillogós, sem a True Bloodos uncsi Bill, mondjuk Eric azért ott van a toppon :-D

2 vékony rétegben a Buffy lakk, gyűrűsujjon Make it golden lakkal megfűszerezve a képeken, de most áthúztam a többit is. A Buffy lakknak elég érdekes színe van: sötét, kicsit zöldes árnyalatú barna, arany csillámokkal, amit a Make it golden kiemel. Ez a legsötétebb lakkom.


2011. november 10., csütörtök

Októberi kedvencek

Muszáj leírnom, hogy a drága jó munkám miatt nem tudok mostanában többet írni. Ezen a héten ünnepeljük a túlóra 5. hetét, mit ne mondjak nem fogom visszasírni azt hiszem. Arról is szólnak a folyosói pletykák, hogy év végéig csak nekünk meg lesz hosszabbítva a szabadon választható-kötelező túlórázás :-( Szóval nem vagyok nagyon happy, arról nem beszélve, hogy el sem kezdődött még a tél és én már most unom! De, elég a negatív dolgokból és jöjjenek azok, amelyek megvidámították a napjaimat.

A kedvencek!
Éljen az "Élvezzük ki, amink van és ne vegyünk újabb cuccokat (vagy ne sokat) :-)!" mozgalom!
Elővettem néhány régi, kedves ismerőst és még mindig nagyon-nagyon szeretem őket!!!

 A hónap leges-leges-leges-leges-leges legeslegnagyobb kedvence a dm-es Miss Sporty táskával kapott Nail Expert Manicure For Short Nails ápoló lakk, ami egyszerűen fenomenálisan bevált nálam! Teljesen elmúlt a lemezes törés a körmeimről, még a jobb középső ujjamról is majdnem teljesen! (Rájöttem, hogy azért törik lemezesen, mert írás közben pont a körmöm sarkához szorítom a tollat, próbálok leszokni...)
 A régi, kedves ismerősök. Essence "metálos" :-P limitált kollekció barna quattro, very pretty. A másik pedig, egy régi "állandó termék" quattro. Itt kell megemlítenem, hogy Lumena: Félsz a színektől? Ne tedd! írása, nagyon inspirálóan hatott rám. Én ugyan nem félek a színektől, de a belső szemzugban élénk szín, barnával kombinálva olyan szép, és nekem olyan barnás a hangulatom mostanában.
Régebbi cucc ez a két szájfény is: Catrice és MUA. Új cucc a Miss Rose krémpirosító. Én ott vettem, ahol Fruh szokta beszerezni a Miss Rose cuccait: Vác, Tibi bolt. Legkirályabb! Azt hiszem, 800 ft volt.
 Összetevők, ilyesmi.
 Na jó, csomagolás tekintetében abszolút citromdíjas. Az még oké, hogy nem szép, sőt csúnya, de se nem praktikus, se nem helytakarékos. Ezen felül, teljesen felesleges egy szivacsot!!! tenni egy krémpirosító mellé, mert tökéletesen alkalmatlan annak felvitelére. Egy tükör jobban jött volna, csak mondom!
 Komolyan? Komolyan!
 Szép...és jó is használni. Tartós, ujjal könnyű eldolgozni. Nem büdös, nem zsíros.

 Használgattam, nem véletlenül került be a kedvencek közé :-)

Ezt meg kell említenem, mert ez az általam próbált legrosszabb!!! Essence termék. Utálom!!!!!!!! 
Körömnyomda-paletta:
 Tökre tetszett az alapötlet, mert én egyszerűen nem vagyok elég ügyes, sem elég türelmes a francia manikűrhöz. Gondoltam ez majd segít, de nem. A csillagos minta tetszett a legjobban, de egyszerűen nem találtam olyan lakkot, vagy olyan technikát, amivel ezt a mintát tökéletesen a körömre lehetne varázsolni.
 Most én vagyok a béna, vagy nálatok mi a tapasztalat? Használtátok már ezt a palettát?

Kedvenc teremtményem októberben (és az év többi hónapjában is) Bendegúz-Benjámin, most volt másfél éves :-)

2011. november 3., csütörtök

Őszi Körömlakkok!!!

Végre sikerült beszereznem mindhárom "dívát", mindegyik kötelező darab!!! Hihetetlen szép mindegyik, nem érdekel, hogy nehéz lemosni, mert a látvány minden kellemetlenségért kárpótol! Imádom!!!

Blue addicted-Make it Golden- Time for Romance

Én tulajdonképp fedőlakként használom, mert 2-3 réteg csillámos lakk az gyilkos, ráadásul 1 réteg hasonló színű lakkra kenve egyrészt könnyebb lemosni, másrészt tökugyanúgy néz ki, ha úgy akarjuk.

Eredetileg a Nail Art Twins-es Loiuse miatt hezitáltam megvenni a Time for Romance-t, de teljesen mások: átlátszó bázis vs lila bázis, sötétebb a TfR, eltérő alakú glitterek. Mindkettő szép, de a lila bázis miatt a TfR jobban tetszik.

A S-he 178-as lakkjába fektettem a Glamour kuponomat. Eredetileg egy Max Factor rúzst akartam venni, de egyrészt az utolsó napon váltottam be, másrészt nem volt teszter ahhoz az árnyalathoz, ami a legjobban tetszett,  plusz régebben láttam egy újság (nem emlékszem már melyik) divatbemutató back-stages képeit és pont egy ilyen árnyalatú lakk volt az egyik modellen és azóta kerestem ezt a színt. Borzasztóan tetszik ez a fáradt barackos-barnás rózsaszín!!

Tényleg régóta kerestem a S-he lakkhoz hasonlót, meg úgy általában őszi lakkot, így vettem ezeket a Moyra lakkokat. Pontosabban az első kettőt, de a 3-at is be kellett ide tennem, mert az én béna fényképeim ellenére és a napfény hiány ellenére is, a 3. egy gyönyörű, igazi holo lakk, amit mostanában láttam Újpest Központban  és a Nyugati aluljáróban is.

Barnás-rózsaszín, nude, de van benne rózsaszín mikrocsillám, ami nem látszik igazán, csak egy kis különleges fényt kölcsönöz neki. Ez a legrosszabb egyébként, furcsán büdös, nem fed egy rétegben.
Barnás-vörös, 1 rétegben fed, gyorsan szárad. Elegánsan őszies szerintem.
Holo lakk, 1 rétegben fed, szemvillanásnyi idő alatt szárad.

Ma így nyomom: Barnás-vörös Moyra 1 rétegben, 1 réteg Time for Romance, gyűrűsujjon a TfR helyett Chna Glaze Ruby pums 1 rétegben, mindez matt fedőlakkal befejezve, mert a csupacsillám lakkok összepisilősen szépek mattítva.


Ti szeretitek a Moyra lakkokat?

Ti már beszereztétek a "dívákat"?
Tetszik nektek a mattított csillámlakk?