2012. szeptember 26., szerda

Essence: OMG! azaz Oh my glitter!

Meg kell mondanom, hogy amennyire nem voltam oda az ötletért, hogy nagyobb kiszerelésben és drágábban lehet majd hozzájutni az Essence Colour and go lakkjaihoz, most annyira odavagyok az új árnyalatokért. Nekem az utóbbi időben a leges-leges-legizgalmasabb körömlakk trend a frankening azaz alternatív, csináld magad mozgalom volt. Biztosan sokan láttatok már ilyen lakkokat, például Edina Lolly lakkja egy abszolút kiemelkedő darab volt, illetve én is próbálkoztam :-) És az Essence új árnyalatai, ezt a csináld magad szellemet idézik nekem. Eszméletlen kreatív színeket sikerült összehozni!!!
Ráadásul, az általam nagyon nem preferált vastag ecsetet is jól megcsinálták, ez persze főleg a körömlakkok állagának köszönhető. Pont jó, vékony állag, ami egy húzással szépen elterül. És a színek....
A Boho chic is szép, de az Oh my glitter!.. OMG!! Szuperszép!!
Levendula alapban szabálytalan alakú piros, kék, ezüst glitterek, amelyek a körmön is látszanak, nemcsak az üvegben...
Oh my glitter! ( két vékony rétegben gyorsan szárad) és Boho chic


2012. szeptember 19., szerda

Cherry Blossom Girl pirosító

 Hónapok óta vágyom erre a szépségre. Ma nem is akartam benézni a rossmannba, mert úgysem lesz, erre tessék, volt!! Szerintem én voltam az első, érintetlen display várt (Budapest, Szervita tér).
Annyira, de annyira szép!!!
De, nemcsak a pirosító, hanem a teljes kollekció nagyon szép, viszont nem volt teszter semmiből sem :-(
Cseresznyevirág és vadcseresznye illat, bár a szín nekem nem cseresznye, hanem barack, de ezt valahogy csak kibírom.
Igazából az árán: 999 ft, az állagán: puha, de nem porol, a színén: barack, az illatán: vadcseresznye, a mennyiségén: 9 gramm kívül mást nem tudok mondani, mert még nem próbáltam az arcomon, egyelőre csak nézegetem, meg szagolgatom, mert meseszép :-)

Asian Sensation: A sötétebb részen kiemelkedik, a világosabb részen meg besüllyesztett a minta.

Sötétebb, narancsos barack szín és egy világos, rózsaszínes barack szín.

selyemfényű





2012. szeptember 16., vasárnap

Az első őszi köröm...

 Én ősszel sem szeretem a sötét lakkokat, nekem ilyen az őszies lakkozás. Essence Vampires love szürke lakkja, a Lovely Jeans Club kiadás Nr. 1 nevű kékje, Essence nail art twins glitter. Az utóbbi időben nagyon szeretem az ilyen két accent nails manikűröket, tök egyszerű mégis mutatós. :-)

2012. szeptember 15., szombat

Mennyit ér az arcom? TAG

 Fruhnál láttam ezt a TAG-et, aminek az a lényege, hogy összeszámoljam mennyibe fáj az összes termék, amit (szinte) minden nap használok. Ez, nekem valamilyen szinten szembenézés a valósággal, mert általában nem is akarok belegondolni, hogy mennyit költöttem eddig a sminkkészletemre. (Sokat! :-)
 Missha Signature BB krém, ebayről rendelem, bellogirltől,  kb. 29 dollár, ami olyan 6200 ft. Mindennap használom és hónapokig elég, jót tesz a bőrömnek, drágább, mint egy drogériás alapozó, viszont az én olajos, érzékeny bőrömre sokkal jobb, mint bármelyik alapozó.
Essence matt bronzer, 900 forint, nagyon-nagyon szeretem!
Bourjois Healthy mix korrektor, 2000 forint, hónapok óta használom, tényleg minden nap, egyelőre úgy néz ki, mintha nem is használtam volna, ez is sokáig elég lesz.

Bourjois szemöldök ceruza, 2000 forint körül, már nem emlékszem a pontos árra. A szemöldökcerka nagyon fogyóeszköz, nem fogom újravenni most télre, mert télen egy olcsóbb cerka is ugyanolyan tartós.
Max Factor Liquid effect szemceruza, Lilac flame színben, 2200 és 2800 forint közötti áron, annyira tartós, mint egy zselés tus, alsó szempillák tövétől sem mászik el, még a legmelegebb, legpárásabb időben sem.
ArtDeco szemhéjalapozó, 2900 forint. Kicsi tégely, de 4-5-6 hónapig elég, kiadós, engem a csillámok sem zavarnak.
Sleek Pan tao pirosító, 1450 forint. A Sleek pirosítói ár-érték arányban a legjobbak.
Essence rúzs, ajándék volt. Azért került most ide, mert rúzst minden nap használok, az ár, olyan 800 forinttól, 4800 forintig bármi lehet.

Szemfestékek: augusztusban és szeptemberben eddig az Urban Decay Preen Shadow box és az Essence Metallics négyesei minden nap előkerültek. Az előbbi 4000 forint körül, az utóbbi, azt hiszem olyan 8-900 forint volt.
Lovely: Collagen-Wear szempillaspirál, 500 forint, szintén fogyóeszköz, kedveltem, kedvelem ezt a spirált, de nem fogom újravenni, ha elfogy, ki szeretnék próbálni mást is.
Összesen 22150 forintot számoltam össze, amiben nincs benne a rúzs ára illetve nem vettem bele a Metallics négyest, ha beleszámolom azokat is, akkor olyan 25000 forint körül jön ki.
Bevallom őszintén nem számítottam ennyire, de ha azt veszem, hogy 11 termék és ebben két paletta is van, akkor olyan 2000 forint per darabra jön ki....
Ajaj....most már tényleg nem akarom tudni a teljes sminkkészlet árát....

2012. szeptember 11., kedd

nail polish tag

1: Mi a Kedvenc fedőlakkod? A politikailag korrekt válasz az Essence nail art sealing top coat, de az igazság az, hogy szívesebben használok valamilyen glitter fedőlakkot, mert szeretem a glittert:-)

LOVE!!!!!
2. Mi a kedvenc kéz/körömápoló készítményed? Egy nagyon régi Essence nail and cuticule olaj a kedvenc, de ez sajnos a végét járja már, a Moyra kalciumos-algás zselét szeretem, jó az illata és tényleg jót tesz a körmöknek.
3. Glitter vagy matt? Azt hiszem, eléggé egyértelmű, hogy melyik :-)
4. Mi az aktuális körömlakk szerelmed? Konkrét lakk nincs, de a frankening, a DIY körömlakkok nagyon megmozgatják a fantáziámat, a saját lakkjaimat imádom!
5. Melyik a kedvenc márkád? Melyik nem? Orly, Essie, Essence, Moyra, China Glaze. Ez a top 5. De nem kezdek el duzzogni, ha kapok egy OPI-t ajándékba :-)
6. Mi a kedvenc lilád, rózsaszíned, pirosad, kéked, zölded?
Essence Bubble, Bubble, Essence nail art lila, Orly Oui. Nem tudtam és nem is akartam választani a kedvenc liláim közül.
Kedvenc rózsaszín a Moyra 85öse, mert egy kicsi lila is van benne, eszméletlen szép különleges színe van, nyáron, lebarnul bőrhöz meseszép!
China Glaze: Ruby pumps a legendásan gyönyörűséges, glitter piros. Dorothy piros cipellői inspirálta, varázslatos!
Na, ha itt valaki látja a különbséget, annak gratula, mert szerintem egyáltalán nem látszik, borzasztó lett ez a kép, de nem tudok mostanában szikrázó napsütésben fényképezni. China Glaze: Bahamian escape, For Audrey; Orly: Firsky és Essence Groovy a kedvenc kékek és zöldek.
7. Mi a kedvenc téli lakkod?
OPI: Ginger Bells! és Orly: Space cadet. Az OPI szín a sült tököt, a Halloweent, a mézeskalácsot idézi fel bennem, az Orly színe meg minden fényviszonyban máshogy néz ki, olyan jól esik ránézni, ha leveszem télen a kesztyűmet.
8. Mi a kedvenc nyári lakkod? Moyra neon rózsaszín!!
9. Mi a kedvenc tavasz lakkod?
Essie Resort kollekció!!
10. Mi a kedvenc őszi lakkod? Lásd téli lakkok. Nálunk az utóbbi években, az ősz kimerül a 2-3 hétig tartó monszun időszakból, utána meg jön a tél, így én személy szerint, nem élem meg, az itt van az ősz, itt van újra érzést, azt a 2-3 hetet kibírom a téli lakkokkal is...
Plusz egy: Mi a kedvenc nude lakkod?
Essie: Playa del Platinum és Essence Irreplaceable






2012. szeptember 9., vasárnap

picike kis körmös bevásárlás

 Én nem tudom, hogy most én járok rossz helyekre, vagy mi van, de egyrészt akciós (essence) cuccokból semmi nincs, az új cuccokból meg semmi nincs. Elképzeltem, hogy szeptember elsején bemegyek a rossmannba, megveszem a Cherry Blossom Girl pirosítót, ami egyébként úristen, de szép, aztán bemegyek a müllerbe és legalább egy darab Wild Craft ecsetbe beruházok, megnézem, hogy whats up with the krémes szemfestékek, de ebből semmi nem jött össze. Az új körömlakkokhoz is csak mérsékelten volt szerencsém, teljesen cukin, volt 5 darab 5-6 színből, amit egyesével végigpakoltak a teljes displayen, merthogy mégiscsak jobban néz ki, ha minden kis rekeszben van valami ... :-) Meg kell, hogy mondjam, hogy nem voltam elragadtatva az új körömlakkokért, mert drágább, hiába nagyon a mennyiség per üveg, pont az volt a jó, hogy olcsó, ezért bevállalósabb volt az ember lánya, mert 350ért miért ne, másrészt úgysem igazán használunk el egy teljes üveggel egyetlen színből sem, ezen kívül az új széles ecset, az új forma, plusz nincs Choose me... Szóval, eléggé kevéssé vártam ezt az egész új korszakot.... De muszáj volt kipróbálni, csak óvatosan persze, 1 darab új szín jött velem haza: Boho chic.
Szeretem.
 Szép, barackos alapban mikrocsillámok és bronzszínű pelyhek.
A szélesebb ecset, a viszonylag hígabb állaggal, szerintem szuper párosítás, nagyon kényelmes a kupak formája, jól kézre áll, hihetetlen gyorsan szárad a lakk, két rétegben fed. Egy valami nem tetszik, hogy a lakk egy árnyalatnyival sötétebbre szárad, mint ami az üvegben látszik.
Elsőre, abszolút pozitív csalódás!!


 Augusztusban a két saját lakkom volt a kedvencem, így elhatároztam, lesz még ilyen projekt nálam. Bementem a kínaiba unokaöcsinek tűzijátékért, meg magamnak tetrisért, akkor láttam meg, hogy 100 forintért osztogatják a glittereket, 4 színt hoztam el, sajnos szép pink nem volt, így két lilát és két kéket hoztam el. Már alig várom, hogy használjam őket!!!


Boho chic in action!!!
Melyik árnyalatot ajánljátok kipróbálásra, az új szortimentből?