2013. május 29., szerda

L'Oreal rózsa körömlakk

Ez az első L'Oreal lakkom! Color Riche 209 Ingenuous rose. Még akkor vettem, amikor a dm-ben egyet fizet kettőt kap akció volt a L'Oreal lakkokra.
A színébe egyből beleszerettem, meleg tónusú rózsaszín, annyira sárgás, hogy majdnem barackos, de mégis határozottan rózsaszín. 5 ml és eredeti áron 1200-1300 forint, ami szerintem drága 5ml körömlakkért. Alapból nem lenne bajom a mérettel, de ár-érték arányban pocsék.
A csomagolással nem vagyok megelégedve, az üveg formája nagyon tetszik, de a viszonylag hosszú és vékony "bejárat" kombinálva a viszonylag nagy ecsettel, nem kényelmes. Sőt, kényelmetlen!

A lakk állaga a folyósabb kategóriába tartozik, könnyen terül, nem is csíkoz. Nem értem, hogy egy ilyen könnyű állagú lakkba miért kellenek a fém golyócskák, nem zavaró, csak szerintem semmi nem indokolja a jelenlétet. 
Száradási időt jónak mondanám, nem kiemelkedően gyors, de jó.  A tartóssággal ugyanez a helyzet, a 4. napon körömvég kopás, lepattogzás nélkül.
Eszméletlenül tetszik a színe, a kényelmetlen csomagolást is elnézem, de van egy megbocsáthatatlan bűne: 3 réteg után is átlátszott. :-( Teljesen feleslegesnek éreztem volna a 4. réteget, sőt visszatekintve a 3. is az volt, mert az eredmény a 2. réteg után nem változott: átlátszó körömvégek és ennél a laknál nagyon szerettem volna, ha egy rétegben azt a színt kapom, ami az üvegben van.
Lovely Baltic sand nr. 1-el kiegészítve


7 megjegyzés:

  1. Épp én is evvel a színnel szemeztem valamelyik nap, de mivel itt kicsit drágább, nem vettem meg. Most kicsit örülök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép a színe, de nem mondanám, hogy ez a tény mindenért kárpótol...

      Törlés
  2. Válaszok
    1. tényleg!! de sajnos 3 réteg után is átlátszott :-(

      Törlés
  3. a lovely lakkot mennyire nehéz lemosni?:)

    VálaszTörlés

  4. dia ugyan olyan könnyű mint az opit....glitteres lakkokhoz képest meglepően könnyű:-)

    VálaszTörlés