2013. február 18., hétfő

Justin Biebers girl smink ... ahogy én képzelem


Őszintén megmondom, hogy nekem már a kezdet kezdetétől tetszett az Essence Justin Bieber együttműködés, ennek fő oka az volt, hogy a cég lehetőséget biztosít néhány igazán szerencsés rajongónak, hogy találkozzanak a gyerekkel. Nekem ez olyan jó cselekedet, ami a világban a jó oldalára billenti a dolgokat:-)
Az előző postomban már írtam, hogy hol lehet jegyeket nyerni: Viva tv, Music Fm és az Essence oldalán.  Ráadás, hogy néhány blogger is megpályázta a lehetőséget, hogy a birminghami koncertre eljusson és ott végigkísérje a nyerteseket, videó forgatáson stb. vegyen részt. Réka, a Primőr Kft. Essence márkafelelőse azt írta, hogy ezért nem kell mást tenni, mint megalkotni egy Justin Bieber's Girl sminket.
Én rögtön elkezdtem magam elé pakolgatni az Essence cuccaimat, nekiálltam agyalni, hogy milyen az a Justin Bieber's girl smink...
Végül 3 szempontból is megközelítettem a dolgot, miután egy kicsit játszottam a szavakkal.

1. Justin Bieber's girls: Justin háttértáncosai terveznek egy csajos estét, valahol New Yorkban, minden a csillogásról és az ereszd el a hajam buliról szól. A sminket úgy alkottam meg, hogy a tartósság érdekében rétegekkel dolgoztam, az arany krémes szemfestékre jött a por állagú, erre jött a Colour arts bázis, ami színtelenre szárad, ebbe nyomkodtam bele az arany pigmentet. A fekete folyékony tust megerősítettem fekete szemcerkával és szájceruzával alapoztam a piros rúzsnak.
Minden Essence! Néhányat kiemelek: a Circus, circus trendkiadás krémes arany szemfestéke, highlightere, matt bronzer, a Legends of the Sky trendkiadás gyönyörű narancsos pirosító, Colour Arts szemhélybázis, az új Stays no matter what szemcerka barna színben, pigment: Studio 54, Pure Skin anti-spot alapozó, Stay all day korrektor (ez utóbbi kettő új felfedezés nálam, nagyon szeretem mindkettőt!!)
Klasszikus piros ajkak, a szemen meg rengeteg, rengeteg, rengeteg arany!!! Sötét szemöldök, pici cicás tus.
2. Justin Bieber lányok, vagyis a fanok, ők azok, akik tudják, hogy mi Justin kedvenc színe (lila), ők fognak az első sorban ájulásig ugrálni, sikítani, ők azok, akik az összes dal szövegét úgy fújják "kívülről", mintha az életük múlna rajta és ők azok, akik most pályáznak a jegyekért és a személyes találkozás lehetőségéért. Fúú, emlékszem, hogy, amikor én rajongtam (Depeche Mode), már a koncert előtti napon megkezdtük a készülődést, bár a fekete szemcerkát, azért nem egy nagy művészet kihegyezni....
Lila, lila, lila, szemcerka, zselés tus, szemfestékek, az egyszerűség kedvéért arcra és ajkakra is használható pirosító-szájfény. Fix and matte porpúder....úgy örülök, hogy lesz ebből kompakt verzió, már láttam is néhány helyen!!
Itt bronzer nélkül dolgoztam és kihúztam zselés tussal a vízvonalamat is. Mindkettő a nem nagyon szokott előfordulni nálam kategória, de koncertre, leugrálni ez való. A 2. képen az elsősorban állok és bámulom ... :-D
3. Na, ezen filóztam, hogy lesz e olyan ember, akit esetleg megbántok vele, de muszáj volt megcsinálni, mert annyira adta magát. Sorry! Justine Bieber aka Justin Bieber is a girl! Sorry!!!
Elképzelem, hogy Justine nagyon fiatalon kezdte és 15 évesen világsztár lett, most 18 éves és miután túl van egy nagyon csúnya, a világsajtó szeme előtt zajló szakításon, köti a lemezszerződése szegény összetört szívét, lázadna és menekülne mindenki szeme elől, de nem lehet ... :-( (Tragikus hősnő :-)
Justine Bieber 2. albumának lemezborítója ihlette ezt az összevissza, harmóniát nélkülöző sminket, amiben a blue dominál: I'm feelin' blue ... ez lenne az egyik dal címe, talán.
Menekül a világ elől, szegény Justine!
Angry and blue!
Én, nagyon jól szórakoztam a sminkek elkészítése közben (bár, kreáltam egy tragikát, de most ez jött ki :-), remélem, a nyertesek is hasonlóan jól fogják magukat érezni!!!

2013. február 17., vasárnap

Max Factor Clump defy szempillaspirál teszt


 Az igazság az, hogy én már megtaláltam A Kedvenc szempillaspirálomat, ami a legjobb a világon: Max Factor Xperience, ezért nem keresek, nem érzek kísértést új szempillaspirálok kipróbálására. De, a  blogszféra és a youtube is tele van a Cover Girl Clump crusher mascara dicséretével, ami a ugye az amcsi megfelelője a Max Factor Clump defy spirálnak.
 A csomagolása szerintem nagyon szép, sötét bordós, ezüsttel, és ami a legjobb, hogy a kefe egyszerűsített rajza is szerepel rajta, így legalább kb. tudja az ember, hogy mire számíthat.
 A kefe szilikonos, nem túl nagy, viszont érdekes kiképzésű. Az egyik oldalon domború, a másikon egyenes, az egyenes oldalon szuper rövidek a sörték, ami megkönnyíti a legrövidebb pillák elérését, én ezt használom az alsó pillasorhoz. A domború oldal is könnyen kezelhető.
 A pilláim (meg a fejem) natúr állapotban, alapból kicsit hajlamos, hogy össze-vissza álljon.
Natúr
 Őszintén megmondom, én sosem tudom, hogy mi számít egy rétegnek, ha spirálozásról van szó. Most az az egy réteg, ha egyszer áthúzom a pillámat, vagy az az egy réteg, hogy egyszer kihúztam a tubusból és amíg kenem, addig kenem és a következő tubusból kihúzás a második réteg, vagy mi? Remélem érthetően írtam le a problémát, de tényleg nem tudom. Én, most úgy döntök, hogy nekem az addig kenem, amíg kenem az egy réteg. A Max Factor azt ígéri, hogy ez a szempillaspirál egyáltalán nem teszi csomóssá, póklábhatásúvá a pillákat, még többszöri áthúzás után sem. Ezt ki kellett próbálnom, még akkor is, ha én alapból mindig csak egy réteggel indulok neki a mindennapoknak.
1 réteg....
 Nekem tetszik egy rétegben! Puhák maradnak a pillák, tényleg nem csomósodik, nem pereg, nem potyog, szép fekete, könnyű lemosni a nap végén, szuper.
2 réteg...
Két rétegben is tetszik, nem lett csomós így sem, pedig direkt vártam olyan 15-20 percet a két réteg között. Magának a spirálnak pont jó az állaga: nem folyik, nem csöpög, de nem is tök száraz, pont jó, hamar szárad.

Összességében: legalább annyira jó, mint az Xperience, kényelmes használni, tartós és kellemes eredményt kapunk, egyedül az ára, amit húzósabb szerintem, olyan 3500-4000 forint körül van, de ezért a pénzért tényleg egy kiemelkedő terméket kapunk. (Glamour napok, 50%os kupon lesz nemsokára :-)

2013. február 13., szerda

Urban Decay Mariposa paletta minták plusz egy smink

 Régóta adós vagyok ezzel a tesztel. Még tavaly év végén vettem, ezt a 10 színből álló palettát, ami főleg a színek variálhatósága és a kis, utazóbarát mérete miatt fogott meg.
3 szürke, 3 barnás, 1 sötétlila, 2 pop of colour és egy highlight szín van benne, mellécsomagoltak egy szerintük a teljes szemhéj színezésére alkalmas ecsetet, de szerintem inkább krémes szemfestékek vagy korrektor felvitelére jó, illetve a szempillák tövébe is szép vonalat lehet vele húzni.
 Rockstar: sötét, szürkés lila, Gunmetal: sötét, kékes szürke, Skimp: szép highlight szín, Infamous: közép rózsaszín, exkluzív, csak ebben a palettában, Wreckage: közép bronzos barna, exkluzív, Haight: élénk kék, Money: pénzszürke, Mushroom: szürkés barna
Igazából az összes színnel megvagyok elégedve, kivéve az Infamousszel, ami szerintem lehetne pigmentáltabb és kevésbé porolós.
 A két utolsó szín: Spotlight és Limelight, exkluzív szín mindkettő és a paletta leggyengébb színei. Majdnem mindegyik szín pihe-puha és szuperpigmentált, ez a kettő porol, szóródik, mondjuk még így sem ezek a legrosszabb szemfestékek, amiket valaha próbáltam.
 Összességében: jó paletta, praktikus, könnyű szállítani, de utazáskor külön kell vinni egy tükröt is, mert az sajna nincs benne. A természetes, semleges színek kedvelőinek nagyon jó, de azok is rengeteg szép sminket készíthetnek vele, akik odavannak a színekért.
Benefit, Urban Decay, Gurelain, Essence, Max Factor, Sleek termékek, amiket a sminkem elkészítéséhez használtam.

Rockstar a mozgó szemhéjon, felette Mushroom, alul meg a kedvenc Essence lila szemcerkámon az Infamous, highlighterként: Skimp.

2013. február 8., péntek

Mai beauty adag: Justin Bieber és az Essence, napi smink

Kicsit furcsa párosítás, az én fejemet összetenni Justinnal, de most ez van :-D
Nem vagyok egy sajtóanyagokat kipostolgató blogger (nem zavar, ha más igen, de én nem), de amikor elolvastam Réka e-mailjét, úgy voltam vele, hogy ezt most muszáj.
Justin Bieber és az Essence szerződést kötöttek, így az elkövetkezendő években több justinos együttműködés is várható.

Hogy ez miért jó nekünk? 
A jövő hét (azaz 02.11-től) folyamán több csatornán (essence.eu, Music Fm és Viva tv) lesz lehetőség koncertjegyet (páros, tehát jöhet a legjobb barinő, pasi, anyuka stb.)  illetve személyes találkozást nyerni Justinnal! Birminghamben, Angliában!!! A repjegyet, a szállást és az utazási biztosítást is az Essence Hungary állja!!! Ez mennyire szuper már!!! Remélem, akik megnyerik a személyes találkozást, azoknak egy álmuk válik valóra ezzel!
Ők nem ájultak el...
Én, ha találkoznék egy celebrity crushommal (Tom Hardy vagy Ryan Gosling), én ott halnék meg tuti, vagy meg sem bírnék mukkanni ...:-D Remélem, aki megnyeri, az nem ilyen :-D
Egyébként a Music Fm-en jövőhéten, hétfőről-péntekig minden délután Essence ajándékcsomagokat is sorsolnak (Cooky!), tehát a nem Justin Bieber fanoknak is kedvez az Essence Hungary! 

Más:
Tesztelgetem a Max Factor Clump defy szempillaspirálját, eddig szeretem, kb. annyira, mint az Xperiencet, tesztet még nem tudok róla írni, mert én kb. sosem használok több réteg spirált és ennél a sminknél is too much lett volna. Egyszer használtam több rétegben, tényleg nem csomósodik!!!
Max Factor Mastertouch korrektor love van!!! Én nagyon szeretem, bár úgy gondolom, hogy bőrtípus függő, hogy kinek mennyire ül bele a ráncokba.

Guerlain Rouge G: 75 Rose Barbare, áááhh!! nagyon jó, hidratál és olyan jó viselni





Essence: Ballerinas charm körömlakk


Kb. ezer éve nem volt körmös post nálam, de valahogy hónapok óta nem vagyok inspirálva, rövid körmök, semmi csicsa, nagyjából 4-5 színt használok és semmi újat nem találtam, amire azt mondtam volna, hogy ide vele. Az Essence kifutó szortimentje sem különösen keltette fel az érdeklődésemet, a Boho chic vagy a Cookie love már régebb óta megvannak, így azokat nem kellett levadászni, tehát nem igazán izgatott a téma. Aztán, megláttam ezt a lakkot: hú ez jó!, ez tetszik és már landolt is nálam. 
Fáradt lila, ezüst csillámokkal, 1 rétegben is fedne (egy réteg körömlakk, nem körömlakk!), gyorsan szárad, tartósságban a jó Essence lakkok közé tartozik. 349 forintért lehet még egy ideig hozzá jutni.

Két rétegben..
 Nem tudom, nálatok is vannak ilyen kevéssé lelkes időszakok? Vagy csak a napfény hiánya teszi?
Nálunk egyébként, ma reggelre volt vagy 10 centi friss hó...a kutya nagyon örült neki :-D

2013. február 3., vasárnap

Müller outletben vásároltam

teljes bevásárlás eredménye

 Biztos nagyon unjátok már a vásárlós postokat, de ezt a Mülleres vásárlást nem lehetett kihagyni.
Szerintem sokan tudjátok, hogy a Müller Váci utcai outletjében teljesen őrült, nevetséges árakon lehet extra drága, igazi luxus cuccokhoz hozzájutni. Csütörtökön voltam, meg pénteken is... 
Hol van az üzlet pontosan? Budapest, Váci utca, ha a Ferenciek tere felől jön az ember, akkor a Mango üzlet előtt, ha a Deák tér irányából, akkor meg a Mango után, az adidas ill. a Libri üzletekkel szemben.
Mi a lényeg? Estee Lauder, Gurelain, Clinique, YSL, Lancome stb. termékek 1000-2000-3000 forintos áron, ami töredéke a normál bolti áruknak. Parfümök, arcápolási termékek szintén nevetséges áron.
Csütörtökön munka után rontottam rá az üzletre, ekkor a dekorkozmetikumokat céloztam be. Vettem 2 Guerlain rúzst, a Rouge G 2000 ft volt,  a KissKiss meg egy ezres. Beújítottam egy gyönyörű Estee Lauder ombre pirosítót (2000 ft), meg el kellett hozni a 800 forintos Lancome szájfényt is. Ebből csak a 47es árnyalat volt, de az meg annyira szép, hogy nem baj.


Szépségeim.

A Rouge G-t próbáltam: szuperül hidratál!

Sorry a kutyáért, ha vkit zavar...


Estee Lauder Rose Nuance pirosító, ezt már próbáltam, szép, tartós, könnyű eldolgozni, szuper.
Csütörtökön láttam, hogy rengeteg parfüm van 2000-3000 forintos árakon, ki is néztem egy Cliniquet, de amikor pénteken visszamentem, mégis más mellett tettem le a voksomat. 
L by Lolita Lempicka, ez egy igazi cukoros illat ill. Cerruti 1881. Ezek nem tömény parfümök, hanem parfüm dezodorok, de még így is tartós az illatuk és csak 1000 forintba kerültek. Egyébként az illatoknál nagyon oda kell figyelni, hogy mit veszünk le a polcról, mert ki van írva, hogy 500 forint, de ha figyelmesen elolvassa az ember a cetlit, akkor láthatja, hogy a tusfürdő vagy a testápoló kerül annyiba.

Két dolog még: 
-mindenből volt teszter, nem is értem egyesek miért bontogatták fel az ép cuccokat és nyúlkáltak bele!
-Vivi barátnőm felvetette, hogy azért kerülnek ennyibe a cuccok, mert már nem jók, megromlottak, de ettől nem kell félni