2013. április 21., vasárnap

Heti bjúti: tavaszvan, tag

 Megvettem a Joyt, amit szinte sosem teszek, de kíváncsi voltam, hogy milyen kuponok vannak benne. Amit, tutira felhasználok:
-20% F and  F kupon, ha jól értelmezem az "aktuális fogyasztói árból"  kitételt, akkor akciós ruházati termékekre is vonatkozik, juju!! olyan jó farmereket, nadrágokat szoktam náluk venni, meg kellene egy tavaszi kabát is.... ha van valami tényleg jó.
-20% Müller végösszegi kupon: fogkefe, fogkrém, vattapamacs, szilikonmentes sampon és balzsam, vegán arcradír, vegán arclemosó, OPI lakk(ok), nagyon kellene nekem a The impossible likvin szend (piros) lakk, meg valami különlegesebb szín is, megnézni a Catrice új lakkjait, addigra lesz új Essence trendkiadás (Gerilla gardening) és lesz új Catrice trendkiadás (Candy shock) is, azokat is meg kell majd kukkantani.
-50%os Loreal kupon a Müllerben: körömlakkok, nem is értem, miért nem váltottam be valamelyikre a Glamour kupont?! Doh!
-50%os Maybelline kupon a Rossmannban: color tattoo!!
-50%os Schwarzkopf color mask kupon a dmben: hajfesték, fogyóeszköz. 
Amit talán beváltok:
-20% C und A kupon. 20% The Body Shop kupon ajándékszettekre.

Nincs sajna H and M kupon...sajna...
Beleszerettem ebbe a H and M táskába, gyönyörű, bőr, egy baja van csak, 18e forintba kerül, de ha kapunk plusz pénzt a melóhelyen, akkor az enyém lesz a kicsike.
-Végre felkentem rendes maninak a likvin szend lakkomat (Get your number), teljesen elvarázsolt, tényleg olyan, mint a homokos tengerpart napsütésben. Két rétegben kentem fel, lehetett volna egy 3. réteget is rádobni, de tartva a lemosás gyönyöreitől inkább kihagytam. Tartós, azt hiszem 4 napig viseltem, csak a kutyafürdetés amortizálta le. Az érdes felülete nem zavart, sőt, szerettem. Leszedni könnyebb volt, mint számítottam, 2 vattakorongot használtam el, annyit trükköztem, hogy fürdés közben, kicsit kiázott körmökről mostam le.
-Még egy ideig biztosan nem lesz sminkes poszt, mert éppen szemöldököt növesztek vissza. Kevés ennél nagyobb türelmet igénylő bjúti dolog van szerintem. Olyan 3 hete nem szedem, a jobb a "lesz ebből valami" státuszban van, a bal viszont a "jézus mária mikor lesz ebből valami?" korszakában létezik.  Borzasztó!!! Ricinussal nem kenem, mert nekem nem vált be, csak leírom, mielőtt valaki más írná le :-D
Tag time!
1.  Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad?
Eredetileg göndör, de mióta brazil csokiztam, azóta nem göndör. Jelenleg fodrászt keresünk a kolléganővel, mert ebben a se nem göndör, se nem egyenes állapotban nem szeretem, inkább akkor legyen tök egyenes.
2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész?
Magamnak. Általában a lehető leghülyébb időpontokban jön rám a hajfestés, este kilenc, reggel hat. És hajlamos vagyok hirtelen váltásokra, jelenleg tök világos a hajam, mert meguntam a sötétet, pénteken megvettem a szőkítős cuccot, szombaton már nagyon világos voltam...
3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?
Nem, általában kiengedve hordom, de vmit mindig csinálok vele, hajráf, kis fonat, vmi..
4. Manikűrt, pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?
Magamnak. Szintén a véletlenszerűen rám törő, most, azonnal meg kell csinálni érzés miatt.
5. Milyen gyakran fested a körmödet?
Hetente kétszer minimum, de ha nem érzem a manit, akkor képes vagyok akár egy nap többször is átfesteni.
6. Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?
Csak nyáron, de akkor minden percben ki van festve.
7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?
Olyan 25 perc átlagban, ha csak 5 percem van akkor is megoldom, de képes vagyok vele egy órát is elszórakozni. Az átlag a 25 perc.
8. Mit sminkelsz először? Arc vagy szem?
BBkrém, szemfestés, korrektor, pirosító, púder. Ez a sorrend, szóval arccal kezdem, utána szem, végül arc.
9. Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?
Megbeszéltem magammal, hogy csak a pirosítókat gyűjtöm ezentúl és csak olyat veszek meg, ami kell. Körömlakk nem számít :-)
10. Milyen gyakran használsz műszempillát?
Sosem.
11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?
Igen. Ha csak öt percem van, akkor is. BBkrém, krémes szemfesték, krémes pirosító, púder, szájfény, szempillaspirál.
12. Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon vagy ha a családoddal vagy?
Néha igen, munkába mindig sminkelek, otthon addig van rajtam, amíg le nem mosom, illetve ahogy kedvem van, ha olyanom van, akkor kutyasétáltatáshoz is sminkelek.
13. Elhagynád a házat smink nélkül?
Simán. Munkába vagy akárhol megjelenni viszont tutira sminkben szoktam.
14. Mennyi “high-end” terméked van?
A Müller outletnek hála van néhány. Plusz pár MAC és Urban Decay apróság is a birtokomban van.
15. Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?
Néha, de nem jellemző. Ha a szárítón van olyan darab, amit másnap szívesen felvennék, akkor azt még este bekészítem, de általában reggel találom ki.
16. Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?
 Nem elég gyakran. Hetente kellene, de nem mindig van türelmem átpakolgatni a sok motyót.
17. Mikor kelsz és mikor fekszel le?
6 körül kelek és későn fekszem le, ma olyan 11 körül fogok.
18. Milyen gyakran sportolsz?
Kutyát sétáltatok (3 km séta), pilatesre jártam eddig rendesen, de az utóbbi 2 hétben beteg voltam, Glamour napoztam és tegnap háztartási balesetet szenvedtem, van egy 20-25 centis vágás a combomon, nem tudom mikor fogok megint normálisan járni :-(
19. Bal vagy jobb kezes vagy?
Jobb, de bal kézzel kezelem az egeret pl.
20. Milyen magas vagy?
160-165 cm között. Ki tudja?
21. Beszélsz idegen nyelveket?
Angolul jól tudok, németül értek, bármilyen nyelven elmutogatok bármit. Ha nagyon nem megy a kommunikáció, akkor magyarul próbálkozom, azt mindenhol értik :-D
22. Vannak háziállataid?
Kutya, golden retriever, Benji, nagyon cuki, imádom, olyan kedves és aranyos. Egy kis tündér. Szerintem a kutyák a legjobbak.
23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?
Minden nap. Megnézem a megjegyzéseket, válaszolok a kérdésekre, olvasom a többi blogot.
24. Olvasol kommenteket blogokon?
Általában igen, főleg, ha egy olyan termékről stb. van szó, ami engem is érdekel.
25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?
Néha szoktam, főleg, ha hasonmásokról van szó. Van a kis füzetemben egy dupe lista: MAC-Catrice, Essence.
26. Honnan jött a blogod neve?
Makeup, mint smink. And stuff, mint bármi más, amiről kedvem van írni. A hivatalos név makeupsminkandstuff, mert a makeupandstuff már foglalt volt. Grrrrrr!!!
27. Milyen kamerát használsz?
Egy kis Canont, amit eredetileg városnézéshez stb. vettem, kicsi, kompakt. Szeretnék majd egy komolyan gépet, Canont persze.
28. Milyen gyakran takarítod a házat?
No comment. Nekem a takarítással lelki problémáim vannak, feldolgozhatatlan számomra, hogy megcsinálok valamit és egy fél óra múlva már nem is látszik. UTÁLOM a házimunkát!!!
29. Mi a kedvenc színed?
Fehér, lila, rózsaszín, kék, barna. De, ha csak egy lehet, akkor a kék.
30. Káromkodsz?
Igen, sőt mióta tudom, hogy stresszhelyzetekben egészséges a káromkodás nem is fogom vissza magam, ha valami, valaki felidegesít. A káromkodásnak fájdalomcsillapítós hatása is van.....csak mondom :-)
31. Mit csinálsz a nap hátralévő részében?
Összepakolok, lefekszek aludni.

2013. április 17., szerda

Mai mani: új körömnyomda lemezek az Essencetől


Ezeket használtam: Essence nyomdázó készlet, Blossoms etc. lakk, China Glaze Hi-tek, NYC Turbo dry top coat
 Az Essence a tavaszi és őszi szortimentváltáskor mindig kijön új körömnyomda lemezekkel is, amik most nagyon jól sikerültek szerintem. Én, eddig kettő újat láttam, mindkettő nálam landolt, mert pont indás mintákra vágytam. A Parokeets oldalán megnézhetitek a másik kettőt, a bal sarokban lévő cicás tetszetős. :-)
Kis készlet, új lemezek.

Ezt már használtam. Nem baj, hogy használat közben karcos lesz, mert a minta nem sérül.

A másik új lemez.
Körömnyomdázni nagyon jó, egyszerű, gyors, látványos. Ha elkapja az ember a ritmust. Először nagyon bénáztam, főleg azért, mert nem húztam le a fóliát a lemezről. Le kell húzni a fóliát! :-D Lehetőleg még körömfestés előtt, mert erősen meg kell piszkálni valamelyik saroknál, hogy elengedjen.
Megpiszkált sarok.
Aztán az is fontos, hogy milyen lakkokat használunk. A lemezre kerülő lakknak egy rétegben kell fednie és viszonylag gyorsan kell száradnia ahhoz, hogy szép legyen a minta. Az Essence speciálisan erre kitalált lakkjai jók, de szerintem nem elég változatos a fekete-fehér.
Nekem az vált be, hogy kicsit beleütögetem a mintába a lakkot az ecset segítségével, aztán határozottan rátolom a lemezre a lehúzót és lehetőleg egy mozdulattal eltüntetem a felesleget. A gumipárnát jó erősen rányomom az előkészített lemezre, nem nagyon mozgatva. A körömre viszont görgető mozdulattal viszem fel a motívumot. Mindig muszáj egy jó fedőlakkal megkoronázni a művet, mert a minta irtó gyorsan tud kopni, hiszen rettentően vékony réteg körömlakkal dolgozunk. A NYC Turbo dry topcoat-ja nem volt túl jó ehhez a technikához, az Essence Sealing top coatja sokkal jobban bevált.
És fontos, hogy a lehúzót, a gumipárnát, a lemezeket tisztán rakjuk el, egyrészt nem kenünk össze vele mindent, másrészt legközelebb is lesz kedvünk elővenni... Én pl. kevés dolgot utálok jobban, mint főzés előtt mosogatni. :-D
Használt lakkok. Essence Blossoms etc. Bloom-a-loom és China Glaze Hi-tek

Végeredmény.

2013. április 15., hétfő

Glamour napi vásárlás

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem a Glamour napokon az a legnagyobb élmény, hogy a barinőimmel lehetek, az kevésbé fontos, hogy juj de jó lehet shoppingolni. Persze szuper dolog az is, hogy olcsóbban lehet hozzájutni "életbevágóan" fontos dolgokhoz :-)
Vivi barátnőmmel és Zsuzsa barátnőmmel mentünk el vásárolgatni, Vivi barátnőmről tudni kell, hogy képes bármennyi időt eltölteni, bármilyen üzletben, anélkül, hogy bármit megvenne. Megkérdez minden fontos tudnivalót, minden termékről, alkudozik, érdeklődik, kipakoltat, raktárból kihozat és nem vesz semmit. Na, mivel ő ilyen, Zsuzsával az 50%os dm kuponokat még külön beváltottuk, egyébként mennyire jó volt már, hogy nem egy darab 50%os kupon volt, hanem márkánként egy!? Manhattan, Max Factor, Loreal, Alverde vagy She és hajfestékekből is 3 fajta. Én a Loreal sminkcuccos kuponon kívül az összeset beváltottam végül :-) Mondjuk az 50%os sima Max Factor kupont odaadtam Zsuzsa barátnőmnek, mert ő sikeresen otthon hagyta a kuponjait...

 Vettem egy Manhattan pirosító triót, ami inkább highlighter-pirosító-bronzer trió 1100 ft Glam áron, megvettem az Alverde sminkfixálóját, 600 ft Glam áron, erről olvastam jókat, így kíváncsian várom, bár nyáron inkább hasznát fogom venni, mint most. A Max Factor Colour effect kuponnal 500 ft volt a "Meteorite" körömlakk.... egyébként, az 1000 forintos árat nagyon sokallom ezekért a lakkokért, mert annyira picurkák. A szín viszont különleges és gyönyörűséges.

Manhattan Cherry cocktail
 Miután megvoltunk a dm-es bevásárlással (összesen 3500 forintot fizettem 6 termékért! és milyen jó volt látni, ahogy eltűnik a fizetendő összeg fele!!:-) találkoztunk Vivi barátnőmmel, bementünk a Deichmannba cipőt nézni neki, hát ne tudjátok meg!! Szerintem, simán ott voltunk majdnem két órát. Ezután lementünk a Müllerbe (Europeumban voltunk), ahol iszonyatos tömeg volt, de tényleg. A Müllerben, azt hiszem jobban is kihasználhattam volna a 20%os kupont, de csak alapdolgokat -vattapamacs, szilikonmentes sampon, balzsam, vegán szemránckrém, fogkefe, fogkrém- vettem.
Olyan 20 percet álltunk a pénztárnál, a végén már nagyon elfáradtunk, ezért beültünk kávézni, beszélgetni, ezzel el is ment az idő, nyolc előtt egy kicsivel elindultunk a Westendbe, ahol meg akartunk elvileg nézni a ruhaüzleteket, de végül csak a C & A-ba jutottunk el, ott is rengetegen voltak. Én, ott semmit nem vettem, mert nevezzetek sznobnak, de jobban szeretek turiból öltözni, mert ha ott vásárolok tutira nem jön velem szembe az utcán a felsőm ... Vivi barátnőm viszont vett 2 tök szép kardigánt.
Bementünk az Yves Rocherba is, ahol a sminkeken, a drágább arckrémeken és ... semmi másra nem lehetett felhasználni a kupont, mondjuk, igazság szerint 840 forintért nem tartom rettentően drágának a 300 ml-es, minden mentes sampont, remélem jó is lesz!!
Nem tudtam venni a Westendes gyógyszertárban Bioderma arclemosót, mert a gyógyszertáras csajszi szerint, sem akciós, sem csomagban lévő termékre nem lehetett felhasználni a kupont, ami gáz, mert egyrészt nem volt ráírva, másrészt tavaly simán fel lehetett csomagra is használni. A fél literes arclemosó akciós volt, a habzó arcelmosó is akciós volt.... kicsit FU! hangulatom volt ettől, ezért inkább jött velem az Alverde normál és kombinált bőrre való arclemosója.
Ennyi...szombat, vasárnap pihi volt nálam ezerrel, napsütés, bódogcság!!

2013. április 14., vasárnap

NAGY!! Blogsale: Essence, Catrice, MUA, Orly, Essie, Moyra, Elf, LA Colors stb.

Először is a szabályok:
-fizetést átutalással kérem
-a postázást nem tudom állni, a költséget a Magyar Posta honlapja alapján kísérlem meg kiszámítani
-személyes találkozót nem tudok bevállalni, nem alku tárgya.
-Jó szórakozást :-)

2013. április 6., szombat

Heti bjúti: Manhattan, Müller, megbuggyant lakk

Kicsit összevissza post lesz ez:-)
Annyira szeretem a dm vásárlói ajándékait, főleg azért, mert csak gyűjtöm, gyűjtöm a pontokat és csak ilyenkor váltom be. (itt kérdezem meg, hogy a Rossmannos kártya tulajdonképpen mire jó??!!! mert eddig egyszer sem vettem semmi hasznát...de lehet én vagyok a figyelmetlen őrült és kihagytam az "akármelyik márka teljes állványa 99 forintért" akciót...) Most (április 4-től) Manhattan szütyit lehet 50 pontért kiváltani, én kettőt újítottam be rögtön, de szerintem hétfőn beszerzem a harmadikat is :-) A pénztáros csajszika olyan cuki volt, nem hagyta, hogy két egyforma termékem legyen, így enyém lett két szuper-duper tartós, automata szájcerka, egy alapozó, meg egy szájfény.
 A szájcerkákért nagyon lelkesedem, a lilát konkrétan nem engedném a szájam közelébe, de kb. 7-8 hónapja keresek egy szép sötétlila, szuper-duper tartós szemcerkát és ez egyszerűen fucking perfect!! A mintát alig bírtam lerobbantani a kezemről. A piros meg ... ááhh, de szép!
 A Manhattan alapozónak azért örülök, mert a Manhattan nagyon jól bánik az olajos és érzékeny bőrűekkel, régen, amikor még nem használtam bbkrémet tök szerettem a márkát, így szerintem tutira nem lesz szar az alapozó, a színtelen szájfény meg mindig nyerő.
 Érzékeny búcsút vettem a márciustól és a Müller outlettől  is:-( Az előbbit szerintem senki nem fogja visszasírni a csudálatos időjárás miatt, az utóbbit meg de nagyon. Búcsúajinak, mert nem vettem meg annak idején a Guerlain terracottát, beújítottam egy Lancome bronzert, ami kárpótlásnak tök jó, nincs benne csillám, nem túl narancssárga, legyen már tavasz!!!
Lancome bronzer :-) YEY!!!
 Amikor olvastam Ani bejegyzését, amiben azt írta, hogy megbuggyant az Essence Boho chic nevű lakkja, tudtam, hogy nekem is le kell ellenőriznem, hogy whats up a kicsikével... Hmmm :-(
Felkentem, az állaga szerencsére még mindig teljesen használható, nem sűrűsödött be, a tartóssága kb. ugyanolyan, de a színe, juj!!! Több árnyalattal sötétebb mint volt és ez egyáltalán nem tett jót neki, a bájos barackossága teljesen eltűnt és narancssárga lett. Így már nem tetszik igazán.
Nem nagyon értem, hogyan sikerült a csillámoknak így átrendeződniük, amikor állítva tartom a színes lakkjaimat, az egyik oldalon vannak a csillámok, a másik oldalon nem nagyon vannak csillámok.... Érdekes! És ronda!!
Itt látszik a lakk eredeti színe, a körmeimen meg ahogy most kijön az üvegből...felül meg a megbuggyant rész, komolyan csudálatos.

2013. április 1., hétfő

Ezt nem kellett volna 2.

Akármit veszek, igyekszem még a vásárlás előtt tájékozódni a termékről, az Essence stays no matter what szemcerka esetében is így tettem. Csomó német blogon olvastam, hogy juj de jó.
A boltban ugye csak a színét lehet látni, a színébe nem vagyok szerelmes, de alapvetően nem rossz, ha van az embernek egy teljesen semleges színű barnája. Tök tartós, tényleg vízálló. Ez mind tök jó...
Tartogattam, hogy be tudjam fotózni nektek, de kuka lesz még ma este. Miért? Mert hegyezés után éles fogacskák alakulnak ki a cerkán. És nem a szexi, dögös, kérem harapjon meg Mr. Northman fogak, hanem az undorító, gusztustalan Supernaturalos vámpírfogak. Egyszerűen F-É-L-E-L-M-E-T-E-S!!
Nem tudom, hogy kinek támadt az a Zseniális ötlete, hogy műanyagot!!! kelljen farigcsálni, csak annyit tudok mondani, hogy Zseniális ötlet volt. Először azt hittem, hogy én vagyok a hülye, meg hogy nem lehet, hogy komolyan műanyagot kell hegyezni, de komolyan! Nem viccelnek....
Ez a cerka vége, nem lehet tekergetni. Higgyétek el én mindent megpróbáltam, nem lehet tekerni.

Hegyezés után így néz ki a cerka, nem elég, hogy két hegyezőmet tönkrevágta, de konkrétan féltettem a testi épségemet, amikor a szemem közelébe kerültek a vámpírfogak.

Először azt gondoltam, azért lett ilyen vámpírfogas a cerka, mert régi a hegyező, de a direkt emiatt vett vadi új Essence hegyezőm is ezt csinálta, plusz a hegyezőnek sem tett jó.
Oz the Great and Powerful lila szemcerka: Még egy Essence szemcerka, ezzel az a legnagyobb bajom, hogy egyáltalán nem tartós, nem is nagyon szép egy áthúzás után, plusz, szerintem túl meleg tónusú és egyszerűen nem mutat szépen az alsó szempillák tövében.
Többször áthúzva, egyszer áthúzva.

Kicsit megdörzsölve....
Catrice Made to stay tartós krém szemhéjfesték Romans Gone Bad árnyalatban. Eredetileg azért vettem meg, mert a Benefit Skinny jeans nevű krém szemhéjfesték hasonmása.
Na, ezt igazán utálom. Nem tartós, nem krém, hanem inkább hab állagú, de nem kellemesen, hanem olyan zsírosan. Fúj. Borzasztóan kellemetlen vele dolgozni, mert foltos és csúszik, mászik mindenhova, és rohadtul nem homogén, nem lehet egyenletesen, szépen felvinni. A végeredmény úgy néz ki, mintha egy olajos öklű autószerelő jól bemosott volna az embernek.....