2013. május 29., szerda

L'Oreal rózsa körömlakk

Ez az első L'Oreal lakkom! Color Riche 209 Ingenuous rose. Még akkor vettem, amikor a dm-ben egyet fizet kettőt kap akció volt a L'Oreal lakkokra.
A színébe egyből beleszerettem, meleg tónusú rózsaszín, annyira sárgás, hogy majdnem barackos, de mégis határozottan rózsaszín. 5 ml és eredeti áron 1200-1300 forint, ami szerintem drága 5ml körömlakkért. Alapból nem lenne bajom a mérettel, de ár-érték arányban pocsék.
A csomagolással nem vagyok megelégedve, az üveg formája nagyon tetszik, de a viszonylag hosszú és vékony "bejárat" kombinálva a viszonylag nagy ecsettel, nem kényelmes. Sőt, kényelmetlen!

A lakk állaga a folyósabb kategóriába tartozik, könnyen terül, nem is csíkoz. Nem értem, hogy egy ilyen könnyű állagú lakkba miért kellenek a fém golyócskák, nem zavaró, csak szerintem semmi nem indokolja a jelenlétet. 
Száradási időt jónak mondanám, nem kiemelkedően gyors, de jó.  A tartóssággal ugyanez a helyzet, a 4. napon körömvég kopás, lepattogzás nélkül.
Eszméletlenül tetszik a színe, a kényelmetlen csomagolást is elnézem, de van egy megbocsáthatatlan bűne: 3 réteg után is átlátszott. :-( Teljesen feleslegesnek éreztem volna a 4. réteget, sőt visszatekintve a 3. is az volt, mert az eredmény a 2. réteg után nem változott: átlátszó körömvégek és ennél a laknál nagyon szerettem volna, ha egy rétegben azt a színt kapom, ami az üvegben van.
Lovely Baltic sand nr. 1-el kiegészítve


2013. május 23., csütörtök

Maybelline Mauve Crush color tattoo

 A Maybelline időről-időre meglepi a szerencsésebb országok lakóit néhány limitált kiadású color tattooval, nálunk meg van 6 szín és szevasz-tavasz. Nem keseregni akarok, mert vannak az életben ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolgok, csak tényeket közlök :-) Nálam, egyébként a color tattook olyan cuccok, amiket valamilyen napokon kell megvenni, mert a legbarátibb dm-es ár (1699 ft) is elég húzós szerintem egy drogériás krémes szemfestékért...szerintem. Amikor, megláttam ezt a színt, mégis úgy döntöttem, hogy üsse kavics, teljes áron beruházok rá. Csakis azért, mert olyan kis szép volt a tégelyben. És szerencsétlenségemre pont pár nappal előtte nézegettem a nyári limitált color tattookat, tudtam ez a szín az egyik limitált árnyalat európai változata (amcsi Cool crush itt)!
Kék, lila fénnyel, csillámos. Első ránézésre.
A textúra nagyjából megegyezik a többi árnyalatéval, ami az Essence krémes festékeinél kevésbé habos, olyan testvajas szerintem.
Igazából, kicsit csalódott vagyok, mert a holo effektus csak a tégelyben látszik teljes pompájában, ráadásul építgetni kell, mert egy rétegben foltos. Viszont tartós, bár bőven nem 24 órát bír!
Ez az árnyalat, csak a dm-ben kapható, direkt nézegettem, de tényleg csak ott van.
Megérte? Őszintén, még nem tudom, szeretek színes alapokkal dolgozni, de ez a color tatto nem olyan jó, mint az On and on bronze color tattoo, amivel jobban megvagyok elégedve. És...akinek megvan az essence kék krémes szemfestéke, az kihagyhatja, feltéve, hogy nincs megőrülve a kék színért, mert akkor hajrá! :-) (itt írtam az essence cuccról)

Teljes komplexitásában, teljes pompában.

itt látszik a holo hatás

1 rétegben, nem látszik a színjátszás


2 rétegben, fényes-fémes szürkéskék

Smink: color tattoed

Ezeket használtam....A Ripe for love MAC pirosító nagy szerelem!!!

2013. május 12., vasárnap

OPI, Anny, Lovely

Nagyon megszerettem a homok hatású, különleges textúrával rendelkező körömlakkokat. A 3 legnépszerűbb, legkönnyebben hozzáférhető változatról szeretnék most nektek írni egy kis "összehasonlító elemzést".
Örülök, hogy az OPI végre!! könnyen hozzáférhetőnek számít nálunk is! Nekem, a Get your number volt az első liquid sand lakkom. Gyönyörűséges, szépséges. Én 2 rétegben szoktam használni, a zselés állaga miatt elférne a 3. réteg a teljes fedéshez, de én szeretem, ha érvényesül az állaga is. Középkék, rengeteg holo glitterrel, az ára olyan 2000 és 3000 forint közt van, de ezért 15 ml-ert kapunk. Jól terül és meglepően könnyű lemosni, egy álom vele dolgozni. Gyorsan szárad és tartós is.
Az Anny After dinner show volt a 2. liquid sand lakkom. Vérlázítóan drága, 1500 forint és csak 6 ml. Ráadásul, mivel elég nehezen terül, sűrű az állaga, valahogy úgy érzem, hogy egy lakkozáskor rengeteget használok belőle, plusz a kicsi ecset miatt sokszor kell újratölteni, így lehet hülye vagyok, de szerintem túl gyorsan fogy. Viszont egy közepes rétegben fed, gyorsan szárad, tartós. A színe mesés, néha szürkéskék, néha zöldeskék, ezüst glitteres. 
A Lovely Baltic Sand Nr. 1 árban egyszerűen verhetetlen, 650 forint, az OPI Jinx lakkjának hasonmása. Korallos-narancsos, arany fénnyel. Ezt még nem próbáltam manikűrben, de a margarétán jól terült, normális sebességgel száradt, 2 rétegben jól fedett.
A végeredményt tekintve, az Anny felülete volt a legérdesebb, ezt én már egy kicsit túlzásnak is éreztem, főleg a körömvégeken, a Lovely és az OPI nagyon hasonlóak, a Lovely egy hajszállal simább. Az Anny állagával nem voltam megelégedve, a kicsi ecset és a kényelmetlen kupak miatt, nekem kínszenvedés volt vele dolgozni, egy köröm kilakkozásához legalább kétszer kellett az üvegbe nyúlnom, pedig rövidek a körmeim. A Lovely ecset és kupak kialakítása kényelmes, így ha a kékre vágytok inkább a Lovely Nr. 3. Az OPI gyönyörű, de az ára elég húzós. Így, az ár-érték arányt is figyelve, a sorrend nálam:  Lovely, OPI, Anny....Remélem, a Lovely szeretne még  több árnyalattal meglepni bennünket!!
Anny 690 After dinner show
OPI Get your number
Lovely Baltic Sand Nr. 1
Mani

2013. május 7., kedd

Körömlakkok innen és onnan



Nem rég kedvet kaptam, hogy kicsit kilépve a komfortzónámból kipróbáljak számomra (majdnem) teljesen ismeretlen körömlakk márkákat. A Nyugati aluljáró erre különösen jó terep! Nem volt még sosem Jollie France körömlakkom és életemben nem hallottam még az Adena márkáról. A Jollie France (54 glitter árnyalat) lakk esetében nem éreztem úgy, hogy teljesen ismeretlen vizeken járok, mert egyrészt csillámos lakkba ruháztam be, másrészt több blogon is olvastam már jókat erről a márkáról. És tényleg jó, nem volt melléfogás. Nincs hígítószaga, könnyen terül, jó az ecsete. Szuper, a 400 forint körüli összeget bőven megérte. Moyra lakkjaim vannak, a neon Moyra nagy LOVE! A megvásárolt 49es árnylatot eddig még nem láttam, ez kicsit csalódás, mert azt hittem lesz egy alapszíne, de igazából egy szép glitter és semmi más. Kicsit holo hatású, de semmi extra.
Adena 55, Jollie France 54 glitter, Moyra 49
Amivel, fejest ugrottam az ismeretlenbe, az a kemény 250 forintba kerülő Adena lakk volt. Az 55ös árnyalatot vettem meg, mondván, hogy ilyenem még nincs. Több szín is tetszett, de nem akartam egyből 3-4 lakkot venni. Otthon, persze ezt próbáltam ki először. ....Dobpergés.... 5 csillagból 4et adok neki!! :-)
Nem büdös, normál ecsete van, verhetetlen az ára. 11 ml=rengeteg. Egy közepes rétegben illetve 2 vékony rétegben fed. Nem szárad szupergyorsan, de nem is kell vele 30 percig merev végtagokkal üldögélni, azt mondanám, hogy a száradási idő "normálisnál egy kicsit hosszabb". Könnyű lemosni, nem színezi meg a körmöt. A tartóssága kiemelkedő szerintem, 4 nap után úgy mostam le, hogy még a körömhegyén sem kopott meg. Az állaga lehetne egy pindurkát folyósabb is, nem csíkoz, de nem könnyű vele vékony rétegben lakkozni. A száradási idő miatt és a viszonylag sűrűbb állaga miatt vontam le tőle.
Nem emlékszem olyanra, hogy ennyire meggyűlt volna a bajom bármivel is, amikor színhű képet akartam készíteni... Konkrétan mindenhol, minden fényviszonyban, minden beállítással és minden eszközzel próbálkoztam és a végén nem sikerült összehozni egy darab olyan képet sem, ami 100%ban visszaadná az eredeti szín. Zöld, nem kékes, nem sárgás, hanem zöld. Nem sötét, nem világos, nem fű, nem fenyő, semmi, zöld és kész.
A rengeteg képből ezt az egyet találtam, ami kb. olyan, mint az igazi.

Adena 55, ami itt kicsit kékes, maniban...Jollie France és Essence glitterrel
Meg akartam még mutatni nektek, hogy végre megvettem a Catrice Neo Geisha kiadás Discreet Artist lakkját, jelly szendvics technikához gondoltam, ki is próbáltam, működik, szép.

Jelly szendó: Catrice és China Glaze
Voltam ma a Müllerben, új Catrice/Essence trend kiadások persze nem voltak, de találtam még likvid szend hasonmást. Misslyn Velvet Diamond lakkok, 8 színben, 1740 forintért. Majdnem biztos, hogy nem veszek, bár az a 24-es elég tetszetős...



2013. május 2., csütörtök

Áprilisi szeret, nem szeret

 Elröppent az április, szinte észrevétlenül. Nem tudom miért, de az irtózatosan hosszú március után, az április tovatűnt, mint egy tiszavirág....Ok, elég a blablából, jöjjön a biznisz! Öt termék kiemelkedett a többi közül, mert ezeket tényleg minden nap használtam, illetve teljesen meg vagyok az egyikért veszve. :-)
 Manhattan X-treme last lipliner: Már a Manhattan csomagos postban is azt írtam, hogy a lila szájcerkát szemcerkának fogom használni, és így is tettem. Tökéletes! Tartós, de amíg meg nem szárad satírozható, jó a színe, nem kell hegyezni és nem kellett érte még fizetni sem :-D Nagyon-nagyon szeretem!
Terra Naturi- Vadrózsás szemránckrém: Ezt, a lenti nem szeretem termék miatt muszáj volt beszerezni. Már az első használat után belopta magát a szívembe, olyan érzés, mintha folyékony selymet kenegetnék. Az, hogy minden mentes és vegán nagy plusz.
 Essence- All about matt! Fixing kompakt púder: Nem a por állagú fixáló púder kompakt változata! Nem hagyja azt a szilikonos érzést a bőrön, mint a por állagú előd. Viszont hasonlóan jól mattít, könnyebb kezelni, nagyon táskabarát kialakítása van.
 Missha faszenes konjac szivacs: A reggeli arcápolás kimaradhatatlan részévé vált nálam. Érdekes érzés használni, de az egészen enyhe radírozó hatása frissítően hat rám a fáradt hajnalokon. Jól előkészíti a bőrt a sminkeléshez, én önmagában, megnedvesítve használom. Este a sminket önmagában nem hozza le, de valamilyen habzó arcelmosóval kiegészítve azzal is elbánik. Mondjuk, nem fogom a Misshát újra venni, hanem elmegyek majd a herbaházba és ott fogom megvenni a következő konjac szivacsomat.
 China Glaze-Prizm körömlakk: Teljesen bele vagyok zúgva ebbe a lakkba. Egyrészt, mert Barcelonát juttatja eszembe, másrészt meg egyszerűen rohadt szép!!! Az én kis Barcelona lakkom, a Güell Park, Gaudi építészete....IMÁDOM!!! Nem tudok betelni vele olyan szép, nem tudom, hogy van e egyáltalán valamilyen alapszíne, mert annyi csillám van benne, hogy lehetetlen megmondani. Vannak az ezüst-kékes mikrocsillámok, az ezüst-kékes nagyobbacska glitterek és a színek glitterek. 2 rétegben már nem látszik alatta a köröm. Tartós. Az sem tántorít el az én kis Barcelona lakkomtól, hogy még életemben nem volt olyan lakkom, amit ennyire, de ennyire nehéz lett volna lemosni.
Yankee Candle tartok: a Garden Sweet Pea egy gyönyörű illat, a tavaszi kert illata. A kedvenc!
 A nem szépségápolással kapcsolatos kedvencek: TAVASZ VAN!!! Majdnem nyár! Szerintem, annyira hosszúra nyúlt a tél, hogy még a legőrültebb tél rajongók is várták már a jobb időt, én meg már alig vonszoltam magamat márciusban, így, amikor áprilissal megjött a jó idő is, nem bírtam nem örülni a napfényes reggeleknek. Végre, végre, végre!!!


A végére hagytam a nem szeretem terméket, emiatt kellett szemránckrémet vennem. Fúj, de utálom! Soha többet nem veszem meg! Essence- Pureskin Anti-spot wash gel: habzó arclemosót, pattanások és mitesszerek ellen. Április egy részében borzasztóan száraz volt az arcbőröm, iszonyatosan hámlott, rettenetesen viszketett. Sokat törtem a fejem, hogy mit változtattam az arcápolási rutinomon és nem értettem, mert terméket nem váltottam, szóval eléggé WTF? volt a helyzet. Aztán, megvilágosodtam! Azt volt a baj, hogy amíg nem kezdtem el a konjac szivacsot magában használni, addig ezt a vacakot használtam reggel és este is. Borzasztóan, rettenetesen szárít és vízhiányos lesz tőle a bőr, én meg az igazán pattanásos arcú embereket is óva intem ettől a terméktől, mert a pattanásos bőrnek is jobbat tesz a hidratálás, mint az, hogy darabokban esik le a fejünk. A szemkörnyékemmel különösen csúnyán elbánt ez a vacak, szerencsére a Terra Naturi cucc azóta rendbe hozta a helyzetet, de tényleg, soha többet!!

2013. május 1., szerda

Yves Rocher-ban (ben?) jártam, zöld táskát találtam

Pénteken shop till you drop napot tartottam, az egyik Yves Rocher üzletbe is beszaladtam, főleg azért, mert ki akartam váltani a törzsvásárlói kártyát. De, egy pár nagyon bió cucc is velem jött...
Megvettem a jojobás samponhoz a jojobás, szilikonmentes balzsamot, amit első sorban nagyon száraz és szöszös hajhoz ajánlanak, nekem pont ilyenem van. Eddig egyszer használtam, tetszik, hogy egészen sűrű állaga van és nagyon jó az illata. A jojobás sampon egyébként szuper, krémes, jól habzik, nem nehezíti el és nem lesz tőle hamarabb zsíros a hajam.
Argán olajos tusfürdő, aminek nincs kifejezetten jó illata, inkább olyan gyógynövényes, édes .... nem tudom, de engem a köhögés elleni szirupra emlékeztet kicsit :-) Jól hidratál, és ennél nem is kell több.
Megvettem életem első alumínium só mentes golyós dezodorját, erről rengeteg eltérő véleményt olvastam, így elsőre biztosan nem egy tizenvalahány órás munkanapon fogom kipróbálni. Az illatáról azt tudom mondani, hogy erős és hmm... érdekes :-P
Sikerült a törzsvásárlói kártyát is kiváltanom. Örültem, hogy rögtön kaptam egy környezetbarát kis zöld táskát ajándékba, végre lesz megint egy normális méretű, pakolós kis tatyim, amit magammal tudok hordani.
A táska mellé kaptam egy kis csomagot, amit összesen 8 db termékmintát tartalmazott, főleg arcápolási termékekkel, de volt benne "zsírlerakódást gátló zselé" és parfüm minta is. A csomagban a minták mellett volt egy füzet is, amely leírja, hogyan működik a törzsvásárlói program.
Szeretem, ha egy üzletnek normális, jól kihasználható törzsvásárlói programja van. Nem olyan béna, mint a rossmannak....

És kaptam még egy szépségkártyát is, aminek a másik oldalán egy olyan kupon van: ajándék szempillaspirál az első vásárláskor. Szupi!! :-)