2013. november 27., szerda

A drágaságom

Valamikor, még a blog életének legelején már tudtam, hogy nem szeretem a sötét körömlakkokat, de egy sötét szépség, ami elrabolta a szívemet. Akkoriban, volt az oldalsávban egy kívánság lista, ott is szerepelt a drágaság. Aztán, elég hamar rájöttem, hogy felejtős, mert nem elég, hogy évekkel ezelőtt volt limitált kiadást, de annyira limitált volt, hogy egyetlen egy üzletlánc üzleteiben lehetett csak kapni. Ráadásul, mivel különleges és olyan szépséges volt, hogy abba bele kell halni, mindenkinek az kellett. Az ebayen néha-néha bukkant csak fel, akkor is vérre menő licitharc ment érte, nagy szerencse volt, ha a végső nyertes harminc dollár alatt el tudta nyerni a drágaságot. Lemondtam róla, de sosem felejtettem el. Minden évben, mindig ha jött az ősz, mindig megnéztem, megnéztem, hogy még mindig tetszik e (tetszett), megnéztem az ebayen (helyzet változatlan), megnéztem, hogy van e valami hasonló a piacon (nem volt). Nem húzom tovább, a drágaság a China Glaze Fortune teller lakkja volt. A China Glaze majdnem megismételte a csodát az Ick-a-body nevű lakkal, ami szintén szép, de nem a Fortune teller... (itt nézhetitek meg mindkét lakkot, egymás mellett) Hogy miért írtam meg ezt az ódát? Mert, megtaláltam azt a lakkot, ami ugyan nem a Fortune teller, de nekem elég jó és ugyanúgy szerelmetes vagyok belé, mint amennyire a drágaságot szeretném. 
A Lakk: Claires Bronze medal, ami nagyjából a Fortune teller és az Ick-y-body összeöntéséből születhetne meg.

Olyan szép, olyan gyönyörű, olyan különleges, olyan jó, annyira szeretem...IMÁDOM!!!!!
Fekete alapban, bronz négyzet alakú nagyobbacska és kör alakú mikro giltterek. 2 rétegben fed, gyorsan szárad, rohadt szép. Viszont nem sima a felülete, amikor megszárad, ezért jó egy fedőlakkal befejezni a manit, különben a körömvégeken egyenetlen lesz a sok glitter. Jól megszenvedtünk volna egymással lemosáskor, de hajat mostam a 3. napon és akkor lekapargattam a nagyját....a maradék nem adta könnyen magát, azért megoldottam és egyébként is megérte!!!

2013. november 24., vasárnap

Catrice Ultimate Shine Gel Lip Colour vagyis gél rúzsok

A Catrice őszi frissítésével érkeztek meg a gél állagú rúzsok, összesen 8 színben, 1250 forint per darab áron. Én egyből beleszerettem a textúrába és a 020 Red or Bad árnyalatba, ami egy nagyon hordható piros. Az évnek ebben a szakaszában imádok piros rúzst viselni, valahogy jól esik a kis lelkemnek a szürke égbolt alatt a piros frissessége és élettel teli mivolta. A Riri Woo mattságát és vadságát, néha túl soknak érzem egy erősebb, mondjuk lila-zöld smink mellé, de a Red or Bad fényes puhasága jól kiegészíti még a legőrültebb sminket is. Jól hidratál, sosem érzem száraznak az ajkaimat, ha ezt viselem, pedig még meg is színezi a bőrt, tehát a fényes, szájfényszerű végeredmény ellenére viszonylat tartósnak mondanám. Akkor is szép, ha kicsit viseletes, a fény tűnik el, az alapszín, az enyhe tint hatás marad. Ha, egyetlen színt választhatnék, akkor ez lenne az.
A Primőr bloggertalin én annyira mákos voltam, hogy Catrice csomagot kaptam kipróbálásra, így még két színnel gazdagodott a gél rúzs gyűjteményem.
Kaptam egy narancsos (030 Orangina) árnyalatot, amit a legkevésbé szeretek a három közül. Pedig, ez az árnylat az, ami mindenkinek jól áll és minden bőrtónushoz szépen mutat. Viszont, nem annyira pigmentált, mint a többi. Az a legnagyobb bajom vele, hogy nem tetszik, amikor elkezd kopni...úgy néz ki, mintha narancsszörpöt ittam volna és az megfogta volna a szám körüli bőrt.....nem szép. De, egyébként rendelkezik a pirosnál említett pozitív tulajdonságokkal (hidratál, szép a finishe, viszonylag tartós), csak annyira csúnyán kopik....El tudom képzelni, hogy egy világosabb bőrű emberkénél nem lenne narancsszörp hatás, csak nekem, az én színeimmel csúnya, ha kopott.
A fukszia szín, nekem igazi nyári szín, akkor szeretem magamon, ha kint 40 fok van, vagy akkor, amikor kint 40 fok van és a Balaton parton vagyok és nagyon jól érzem magam, esetleg, csak 35 fok van és valahol a városban fagyizom a barátaim és egy jó nagy napszemcsi társaságában. Röviden, a 070 Licence to Pink nem egy olyan árnyalt, amit most télen rengeteget fogok hordani, persze ezt is felkentem párszor, már csak azért is, hogy tudjak írni róla. Nyáron nagyon fogom szeretni, az biztos. Jó tulajdonságok: lásd piros és narancs, plusz nem kopik csúnyán!
Összességében azt tudom mondani, hogy a Catrice nagyon betalált a gél állagú rúzsokkal, szépek a színek, kellemes őket viselni, gyönyörű a finish. A Rimmel rúzsok mellett most ezek a legjobb drogériás rúzsok...pont!
020 Red or Bad

030 Orangina

070 Licence to Pink

Ebben a csodálatos őszi időben nem tudtam sminkes képet készíteni, sokszor próbáltam, de feladtam. (Utálom a telet.) A fentebb linkelt Primőr bloggertalis postban a Red or Bad volt rajtam.

2013. november 14., csütörtök

A jó és a szép, valamint a rossz és a szép

Sokszor úgy érzem, hogy szegény Manhattan egy méltánytalanul hanyagolt márka, pedig nem kirívóan drága és nem is rossz minőség, sőt van néhány egészen kiváló cuccuk. Régebben imádtam az egyik zsíros bőrre való alapozót és most az egyik kedvenc lila lakkom is ettől a márkától van. Nem csalódtam még Manhattan cuccban, mégis nagyon ritkán veszem célba a pultot. Múltkor az Essence hógömb lakkért mentem, azt is megvettem, de igazából a rendkívül fantáziadús nevű: 71S lakkot kell nektek bemutatnom.
Óriási sorry a kiszáradt körömágyakért, de ahogy jön a tél, a hideg, a szél akármit teszek kezdek kiszáradni...
Annyira szép!!! Majdnem fehér, egészen világos zöld, telehányva mikroglitterrel. Nem is a színe a legjobb, hanem az, hogy a színe ellenére 2!! rétegben fed, kényelmes, viszonylag nagy és lapos az ecsete, az állaga pont jó, nem csíkoz, nem foltos, gyorsan szárad és a 3. napon úgy mostam le, hogy még a körömvégeken sem volt megkopva. Ez, most nekem nagyon bejött.
Most szép vagy szép?



Az Essence állvánnyal rendelkező dm-ekben már ott van a karácsonyi "Happy Holidays" kollekció, amelyből a Let it snow fedőlakkot néztem ki magamnak még a Primőr bloggertalin.
Ez is tök szép, főleg az üvegben, meg olyan jó ezzel játszani, rázni és nézegetni a gilttereket, ahogy leülepednek az üveg aljára, utána felrázni megint és megint. Mint egy igazi hógömb.
Kár, hogy körmön semmi különleges. A fehér sokszög glitterből konkrétan 3 darabot sikerült kibányászni, 10 körömre! Az utolsó képen a 3-ból kettő rajta is van :-D
Nem lenne ez rossz sima fedőlakknak, csak ugye nem azért vettem meg...

Ennyike, még valahol volt egy, szegény lemaradt...

2013. november 6., szerda

Októberi kedvencek


Bloggerkedésem évei alatt most volt a legkönnyebb összeállítani, hogy miről szóljon a kedvences post. Nagyjából öt másodpercet kellett "gondolkodni". 
A Glamour napi 50%-os kuponnal vettem meg a Max Factor Facefinity alapozót. Valamikor nyáron volt végre az arcszínemnek megfelelő minta valamelyik újságban, meg utána egy másikban is, így volt alkalmam rendesen kipróbálni, egész nap viselni az alapozót még vásárlás előtt. Egyből love volt, pedig megfogadtam, hogy én alapozót, én  aztán soha nem.  A Facefinity viszont mindent betart, amit ígér. Tartós, matt eredmény, szárító hatás nélkül, jó fedéssel, meg minden földi jóval. Tényleg nem tudok róla rosszat mondani. A csomagolás is szuper, pumpás kiszerelés, üvegben. Minden nagyon egyben van. Imádom!!!
Felvinni úgy szoktam, hogy a kézfejemre kinyomok egy pumpálásnyit, utána ujjal felpöttyözgetem, majd a Sigma F80 flat top kabukival eldolgozom. Az F80 egy időben kb. minden blogon szerepelt és itt is hinni kell a hypenak, mert ez is jó. Selymes mint egy babanyuszi popója, jó kézbe fogni, úgy lehet vele eldolgozni vele bármit, hogy nem húzza le a már fennlévő sminket. 2 rossz pont: nem olcsó, kimosás után egy évezred, amíg teljesen megszárad, másnapra bőven nedves még, sőt szerintem kell neki minimum 3 nap.
MAC Riri Woo rúzs: nekem még életemben nem volt ennyire szép, ilyen csodás rúzsom. A formula mennyei: tartós, de nem szárít, nem mászkál el. A finish éteri: matt, de olyan dögös dívásan, nem olyan "há felkentem, oszt a fénye megkopott, de a színe még azé láccik" stílusban. A tartósság földöntúli: élénk színű rúzs, amiben simán lehet enni és inni. Áh!... Nincsenek szavak, nincsenek szavak.....
Végezetül egy sminktrend: az alsó szempillatőhöz semmi. Az alsó pillákat kétszer áthúzom spirállal, meg korrektor is kerül a karikákra, de szemcerka vagy szemfesték nem. Szeretem, mert valahogy élénkebb tőle a tekintet...
Sorry a hülye fejért, de minden a fejemen van, ami a postban szerepel...

Szolgálati közlemény

A Max Factor ajándékokat
http://beautybymiamay.blogspot.hu/
írója nyerte, kérek egy emilt, az oldalt látható címre.