2014. szeptember 28., vasárnap

Szeptemberben szereztem

Szeptember. Nagyon hamar jött idén. Én még szerettem volna harmincöt fokban járni a várost, fagyizni össze-vissza, neon színekben pompázó körmökkel villogni, élénk színű rúzsokkal és óriási napszemüvegben vonulni. Sajna, ez most így alakult. De, szülinapom volt a hónapban, ezért szereztem pár igazán szépséges darabot.
Három új lakkom lett: az A-England Order of the Garter a legszebb kék-kék; az Essence Caribbean bean lakkja selymes zöld, csak a 3 méteres Essence állvánnyal rendelkező Müllerekben elérhető; a China Glaze Re-fresh mint ÉVEK óta a vágyaim tárgya, aztán a Nailland leakciózta, egyértelmű volt, hogy vége a várakozásnak.
Az Essence idei -Magyarországon megjelent- limitált kiadásai közül a Hello Autumn telitalálat, annyira tetszett majdnem minden a kollekcióból, hogy alig tudtam (magam által engedélyezett maximum) egyet kiválasztani. A legizgalmasabb darab, a bőr ph érték szerint változó színű pirosító jött velem végül. Rajtam pinkes, halvány rózsaszín. Arra kell figyelni, hogy ne kerüljön sok belőle az arcra, mert én építgettem, építgettem, mondván alig látszik, aztán negyed óra múlva szinte lángolt a pofim :-D Kevesebb több és türelem rózsát (legalábbis rózsaszín pírt) terem.

Kiváltottam az Yves Rocher szülinapi, kristályos nyakláncát, nagyon kis finom, nőies darab, az egyébként is szuper törzsvásárlói program egyik legjobb pontja ez a kis szépség. Felülről a 3. képen láthatjátok a medált. #love A másik Yves Rocher szerzemény a cseresznyeolajos Sheer Botanical Lipstick 32. Rose Cocktail árnyalatban, irtózatosan fini illata van és jó is viselni. Még nem volt rajtam a Catrice csodás rózsaaranyba burkolt Metallure kollekciójának RED névre keresztelt rúzsa. Annyira szép a Metallure, annyit kifogásom volna csak, hogy a bronzer így őszre már túl csillogós, sokkal jobban tetszene egy matt, vagy legalább kevésbé csillis.


2014. szeptember 25., csütörtök

Patent poppy-Max Factor Gel shine

Mióta megszereztem és megszereztem a Max Factor Red passion nevű csoda piros lakkját, azóta mindig lesem az akciókat, amelyek segítségével bővíteni tudom a MF körömlakk gyűjteményemet. Egy+egy promóció keretein belül csaptam le az új zselé hatású lakkokra. (Egyébként érdemes akciók után kutakodni, főleg a Dm-ekben!)
Az első képen látszik, hogy a csomagolása megkopott, sokszor dobtam be a táskámba, arra az esetre, ha nyomdázni támadna kedvem. Mert nyomdázni nagyon jól lehet a drágával, egy rétegben is majdnem teljesen fed. Sokszor került a táskámba azért is, mert végre látom a pozitív hatásokat a kollégákon, majdnem mindenki festi a körmét. Nagyon büszke vagyok! Szívesen viszek be lakkokat kipróbálásra vagy csak megmutatni az újdonságokat. Csapatépítek.

A Patent poppy narancsos beütésű piros, szuperfényesre szárad két rétegben, egy réteggel nem olyan fényes a végeredmény. Igazából mindenhogy szép, illetve nem is csak szép, hanem ragyogó és tündöklő, élénk és jókedvű. Nekem, ez a nyári piros.
Az ecset kényelmes, a hagyományos ecsetnél kicsit szélesebb és lapítottabb. A lakk maga gyorsan szárad és tartós is,  én 2-3 nap után hiba nélkül mostam le, a szobatársam olyan 5 napig viselte és nagyon dicsérte.
egy réteg

egy réteg

két réteg
Én repesve várom, hogy több színben legyen elérhető itthon.

2014. szeptember 18., csütörtök

Order of the Garter

Jó dolog, hogy a Nailland standjához mindig egy fejben összeállított listával érkezem, még jobb dolog, hogy általában tartom is magam ehhez a listához. Mindig színmintákat nézek, egy milliárdnyit ha lehet, mindig figyelembe veszem az akciókat is. Szerencsére, ebben a hónapban rendesen el is vagyunk kényeztetve ezen a téren: pl . Szeptemberben van a szülinapom, tudtam, hogy egy A-England lakk kell nekem és a netes nézelődés közben rendesen beleszerettem ebbe a nagyon kék, nagyon csillogós csodába.
Annyira szép ez a lakk, hogy felteszek egy csomó képet, csak az esztétikai élmény miatt. Gyönyörködjetek ti is benne. :-) Most tényleg...  nem azért, de tényleg nagyon szép, kék, csillog, olyan jó ránézni. Elvileg ez az a kék, amit királykéknek neveznek, nekem ez az a kék, ami olyan gazdag és buja, mint egy bársonyos bordó. Van egy mélyről jövő belső ragyogása.
Itt nem színhelyes, viszont jól esik a szememnek ez a kép.


Színleírás: sötét királykék alapban, metálos fényű királykék szilánkok.

Valamiért csak ennél a lakknál tűnt fel, hogy mennyire hagyományos ecsete van az A-England lakkoknak. Jó forma, könnyen kezelhető.
Az Order of the Garter lakkból 3 vékony réteg kellett nekem, szerencsére jól szárad. Igazából inkább zselés állaga van, mint krémes, de a "crelly" talán még megfelelőbb leírás rá. Az állaga, finishe miatt, szerintem jót tesz neki a fedőlakk. Kopásról, lepattogásról nem tudok beszámolni, 3 nap után mostam le hibátlanul. Lemosni nem volt nehéz, nem is fogta meg a körmeimet.
Láttam az előbb egy olyan manit, amelyben az Order of the Gartert rétegezték szilánkos fedőlakkal...ki kell próbálnom!!

2014. szeptember 14., vasárnap

Catrice újdonságok: Nude illusion alapozó és Velvet matt -első benyomások

A Catrice őszi újdonságai közül legelőször a Velvet matt szemhéjpúderek nyerték el a tetszésemet, egyből szerelem volt, ahogy beledugtam a kis ujjacskáimat a teszterekbe. A Nude illusion alapozót néhány pozitív teszt után írtam fel a fizikailag nem létező kívánságlistámra. Az alapozóról még nem tudok részletes tesztet írni, alig két hete használom, de a szemfestéket nem kellett rengeteget próbálgatni a stabil véleményem kialakításához.


Velvet matt szemfesték egyelőre 6 színben létezik, azért esett a választásom a 01 Vanillaty Fair árnyalatra, mert ezt érzem a legjobban kihasználhatónak satírozni, szemöldök alá, de teljes mozgó szemhéjra is szívesen használom. A Velvet matt állaga csodás selymesen puha, hihetetlenül pigmentált és ami, nekem a legjobban tetszik benne, hogy elsatírozva nagyon szépen előjön a fénye. Nincs benne csillám, de van egy kellemes ragyogása. Biztosan be fogok még szerezni néhány árnyalatot ebből  a termékből: 060 Moss Wanted Colour és a 040 Al Burgundy, ezek vannak kinézve, nagyon!
Alig értem hozzá...

Egy húzásra.

Kicsit elsatírozva.

Nude Illusion a Catrice weboldala szerint: könnyű alapozó, ami beleolvad a bőrbe, megfelelően mattít, de a fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően egészséges ragyogást ad. Hidratál, UVA és UVB védelemmel.
Amint, néhány használat után el tudok mondani róla:
-nagyon elegánsan néz ki, tejüveg és pumpás kiszerelés, szuper!
-a weboldalon 5 árnyalat van, de én négyre emlékszem a Müllerből, 
-mindegy, ha 4, ha 5, akkor is nagyon kevés ennyi, főleg úgy, hogy a 030-as Nude Beige nagyon oxidálódik, tök sötét... nekem lassan nagyon sötét kezd lenni, pedig még van nyári színem...a 020-as Rose Vanilla meg biztosan iszonyatosan világos lesz nekem
-primer nélkül két pumpálásnyi kell belőle, primerrel elég egy teljes
-nagyjából 4 óra után kezd fényes lenni a T-zónám, a pórusokba nem ül bele, bőrömön nincs alapozó tapintása,
-a finishe szuper, a Max Factor 3 in 1 alapozónál sokszor túl mattnak éreztem a végeredményt, de a Nude illusion pont a megfelelő ragyogást adja, anélkül, hogy zsírosnak, diszkógömbösnek tűnne az egész
-nagyon kellemes viselet.
pumpa

egy pumpálásnyi


itt már oxidálódott

A Max Factor 3 in 1 és a Nude illusion üvegben nagyjából egyformának tűnnek, talán a NI egy fél árnyalattal sötétebb, de igazából mindkettő pont megfelel a nyári színemnek.

Oxidálódás után a NI sokkal sötétebb...

2014. szeptember 9., kedd

Born Pretty Store nyomdalemez

Nem direkt van egymás mögött két körömnyomda lemez teszt, csak annyit történt, hogy most éppen ezt van kedvem megírni. :-) Ezt a kis lemezt a BornPrettyStore webshoptól kaptam tesztelésre, de ahogyan azt már megszokhattátok, ez nem befolyásolja a véleményemet, nekem a blogolásnál nem fér be a kamuzás...
A lemezke elől-hátul kék fóliával védett a szállítás közbeni karcolódástól, én a hátsót le sem szedtem, mert minek, nem kér enni, viszont legalább hátul nem lesz karcos. Mert elől az lesz! Akkor is, ha simán kártyával húzom le róla a felesleges körömlakkot.
Alumínium lemezke, iszonyatosan éles sarkokkal, de ninja dobócsillag éleket képzeljetek el. Gyerek kezébe nem való, most viccet félretéve. 15 darab nagyon nőies és picurka mintát tartalmat, ami azért jó, mert egy-egy mintát többször is fel lehet tenni egy körömre és azért rossz, mert én valahogy jobban szeretem a teljes körmös alakzatokat. Viszont, azt hiszem rózsa mintával el vagyok látva egy  életre...
A termék hasonló minőségű, mint az Essence ilyen cucca, a  lemez vastagságát és a nyomatok mélységét tekintve is. Ennek megfelelően, én leginkább egy réteges lakkokkal való használatot tudok elképzelni és ezt is ajánlom, szerencsére napjainkban már sokkal több egy réteges körömlakk érhető el mint pár évvel ezelőtt, amikor úgy kellett vadászni az ilyenekre.

15 minta
Papírra lenyomdáztam az összes mintát. Látszik, hogy van egy-két olyan, ami messze nem tökéletes, de például a masni és a levélkék nagyon cukik, meg az egész lemez cuki (kivéve, hogy tényleg nagyon-nagyon élesek a sarkok). Szerintem, a mostani (2014-09-09...szülinapom!) 3 dolláros árát nem éri meg, de sokszor van 33%-os, meg 50%-os leértékelés, illetve van eleve -10% az oldalt lévő kuponnal. Azoknak ajánlom, akik tudnak nyomdázni az Essence lemezeivel is. Egyébként, azt vettem észre, hogy egy jó pecsét sokkal többet számít, mint az, hogy mennyire mély a minta, megéri beszerezni egy jó szilikonos pecsétet, lecserélni a régi kemény műanyagot.

Legnőcisebb manim ezidáig.
Linkek:
http://www.bornprettystore.com/nail-stamp-template-beautiful-rose-bowknot-qa55-p-5690.html
http://www.bornprettystore.com/
-10%: CAB10

2014. szeptember 4., csütörtök

Pet'la plate lemezem

Nem is emlékszem olyanra, hogy egy teszttel ennyit szenvedtem volna, mint ezzel. Biztosan tudom, hogy nem volt olyan teszt a blog életében, amelyiken ennyit agyaltam, rágódtam volna. Irtózatosan vegyesek az érzéseim, még most, e sorok írásakor sem tud stabilan elbillenni a mérleg nyelve.
Egyrészt ott van Petra, akinek zseniális ötlete volt az egész üzlet beindítása, ráadásul annyira jól kommunikál a vásárlókkal, a bloggerekkel, hogy tényleg azt kell mondanom, ezt így kell csinálni. Abszolút elsőrangú.
méret
Másfelől, meg ott van maga a lemez. A lemezek attól különlegesek, hogy extra mélyek a minták.
Bővebben ki kell fejtenem, hogy mi van vele, mert ááhhh, én még ennyit semmivel, de semmivel nem szenvedtem nyomdázással kapcsolatban. Kezdem azzal, hogy az első néhány próbálkozásom egyszerűen vállalhatatlan volt. Egyből mostam is le őket, azt gondoltam, hogy biztos nagyon hozzá vagyok szokva az Essence lemezekhez és ezért én vagyok a béna. Félretettem. Vettem profibb nyomdázó szettet, újra próbálkoztam, nem voltam elégedett. Sokszor úgy éreztem, hogy a nyomdázással inkább rontottam a manikűrön. Megint félretettem. Végső kétségbeesésemben írtam Petrának, hogy adjon tanácsot és megnéztem vagy két órányi videót, végül teljesen újragondoltam a technikámat. "Iszonyatosan sokat kísérleteztem vele, mire oda jutottam, hogy az esetek 90%-ában okés, de nem tökéletes a végeredmény. Csak úgy jön ki jól a minta, hogy kétszer lehúzom a lakkot a lemezről, görgetve felveszem, utána hagyom száradni a pecséten, a körömre meg görgetés nélkül rányomom. Sehogy máshogy nem működik, vagy nem kerül fel a minta, vagy foltos lesz, vagy összemosódik. Én tudok most már ezzel a technikával működni vele, de nem tudok ezek alapján olyan írni, hogy könnyű használni, vagy egyszerű lenne vele dolgozni." Ezt írtam Petrának a levelezéseink során, ennél jobban nem is tudom most sem megfogalmazni.


Nagyon jó, hogy óriásiak a minták, nem olyan jó, hogy nem egyszerű őket felvinni a körömre, nekem sokszor torzultak. Tisztítani sem egyszerű, mert annyira mélyek a minták, hogy percekig kell dörgölni, az első egy-két képen látszik is, hogy nem sikerült tökéletesen megtisztítani a lemezt. Az extra mélységnek  köszönhetően sokkal nehezebb elkenni fedőlakkal a körmömre került mintákat, ez pozitívum. Viszont a 8 eurós árért én elvárnám, hogy mindig tökéletes legyen az eredmény.






Képtelen vagyok egyértelmű véleményt megfogalmazni a lemezzel kapcsolatban. Plusz, hogy Petra hallgat a vásárlókra, van kívánságlista nála, mínusz, hogy nem egyszerű használni, plusz, hogy igényesen van megcsinálva (anyagválasztásában), mínusz, hogy nem mindig tökéletes a végeredmény, minden jóra tudok egy negatívumot írni. 
Itt látszik, hogy a körömre a rányomás erősségétől függően mindenhol máshogy jött ki a minta...
 
Itt csak a mutató ujjamon hibás egy kicsit, de alapvetően eléggé szerettem ezt a manit.

Ez egyszerűen katasztrófa lett. Az összes körömvégen hiányzott a minta, a pici kis részletek meg összefolytak. Itt iszonyatosan sajnáltam, hogy elrondítottam az egyébként nagyon tetsző ombrét.

Itt ugyanaz a hiba, mint az előzőnél.
Na, most ahogy visszaolvasom a tesztemet, úgy látom, hogy inkább a negatív felé billen az a mérleg....