2015. szeptember 11., péntek

Nyári kedvencek és egy fail

Sajnos a dolgok jelen állása szerint -feltekintek az égre és nem látom a Napom-  vége a nyárnak. Én szerettem, ezt a hőhullámok által szabdalt, pokolian meleg pár hónapot. Igaz, jobban esett volna a testemnek-lelkemnek, ha a nagy részét nem az ingyen szauna melóhelyen töltöm, de így is jó volt. 
Visszatekintés és nosztalgia jegyében íme a nyári kedvenceim:
A hőhullámok mellett az idei nyár a bronzerről meg a strobingról szólt. Highlight minden mennyiségben! Túlzásokba esve, de nagyon. Imádtam ezt a trendet :-) Annyira könnyű viselet és hihetetlenül idiot proof az egész. Bronzer kontúrnak és a kiálló részekre, highlight meg (majdnem) mindenhová. Ennyi. Legszívesebben a Chanel Soleil tan krémes, főleg barna bőrön jól mutató bronzosítóját használtam, a kis Ebelin sminktojással  felütögettem a megfelelő helyekre. Erre jött az Ultraflesh Shinebox krémes highlightere, az egyszerűség jegyében ujjacskákkal a stratégiai pontokra helyezve és már is volt egy bronzistennős sminkem. Tényleg faék egyszerűségű! 
Az Essence satírozó ecsete: olyan puha, hogy belehalok! És annyira szép, meg cuki. És olyan jó kézbe fogni. 550 forint. Minden egyes forintot meg is ér. 
Nyár előtt hónapokon át hanyagoltam a bbkrémeket, mert a Max Factor 3 in 1 Facefinity alapozóját használtam állandóan, be kellett látnom, hogy akármilyen jó (tökéletes) 50 fokban és párás időben jobban vágyom egy könnyebb textúrájú valamire, ezért került elő a Skin79 Super+ BB krém, amiben ráadásul 50-es fényvédő is van. Jaj, de jó esett, hogy kézzel kell felvinni, kb. 30 másodperc és egységes arcszínt ad és fényvédő is van benne! Estig nem olvad le! 
Korszakalkotó megfigyelést tettem: tényleg a napfény a legkárosabb az arcbőrre. H-I-H-E-T-E-T-L-E-N!!! Próbáltam az arcomat nem napoztatni, mondjuk így is ez lett a legbarnább testrészem nyár végére (mostanra brühühü)... Rengeteget hidratáltam, mert nem akarok 50 évesen ráncos lenni, mint egy aszalt szilva. Idén a La Roche-Posay Anthelios XL fényvédőjébe és Hydreane Legere hidratálójába szerettem bele rendesen. Az előbbi biztonságérzetet adott, az utóbbi segítségével pedig nagyjából egy hét alatt sikerült visszatáplálnom az arcbőrömbe azt a nedvességet, amit egy! napozás után elvesztett. Tényleg nem szabad arcot napoztatni lányok! Borzasztóan rosszat tesz a bőrnek! Hihetetlen és rémisztő volt megfigyelni, hogy egy pár órás (kb. 2 óra) napozás mennyi nedvességet von el a bőrtől, és ez az arcon látszik a legjobban. Alapból szegény arcbőrünk van a legjobban kitéve a Nap káros hatásainak, tényleg nem kellene még rátenni egy lapáttal, mert komolyan iszonyatosan öregít! Ezt most megtanultam. Mindig fogok fényvédőt használni.
La Roche-Posay termálvizes spray nagyon jó találmány, hűt és a túltolt púder mennyiségnek is jót tesz.
Balea After Sun tusfürdő...soha az életben nem akarok más tusit használni. Imádom az illatát. Kell ilyen parfümben, kell ilyen tea, ilyen gyertya, ilyen kávé, ilyen zabkása ...és még csak nem is túlzok!
Néhány hete, hónapja megkérdeztem a gurut: lakkomlakkom Edinát, hogy ő milyen körömlakk lemosót használ, mert nekem az Isana nagyon szárítja a körömágyamat, akkor mondta, hogy ő a Flormar bármelyik lemosóját ajánlja, mert mindegyik olajos és nem szárít. Nagyon jó. Igaz drágább, mint az Isana, de erre is azt kell mondanom, hogy megéri. 
A Scholl Velvet Smooth zöld kaviár vonalával hasonló viszonyban vagyok, mint a Balea tusival, tényleg mindenben lehetne ilyen illatú, imádom. A hatása is istentelen jó, kb. 30 másodperc alatt beszívódik a bőrbe és akár napokig (lusták figyelmébe) is pihe-puha marad a bőr.
Amikor, a nyári körömlakkokon gondolkodtam, egyből az Essence The Gel fehér körömlakkja jutott az eszembe, mert szívem szerint ezt hordtam volna egész nyáron. Valamivel feldíszítve pl.: China Glaze Point me to the party vagy ILNP Ice House (H) vagy bármivel, mert az egyszerű és könnyen kezelhető fehér alap mindenhez illik, a barna bőrhöz meg főleg. Egy rétegben használva már bármit rá lehet tolni.
Egy abszolút fail a végére. Balea Ultra Sensitive habzó lemosógél: minden mentes, érzékeny bőrre  és kifejezetten smink lemosásra ajánlott, én viszont azt találtam, hogy csípi a szemet és nem mossa le a sminket. :-(