2011. március 9., szerda

Februári kedvenc: Maybelline Dream matte mousse

1.) Ne haragudjon meg senki, mert mostanában hanyagolom a blogot, de annyi minden jött össze munka és magánélet szempontjából is, hogy túl sok.
De remélem ennél már csak jobb jön :-)

2.) Tudom, hogy késésben vagyok ezzel a posttal is, de úgy érzem, muszáj megírni.

3.) A Maybelline ugye nem állatkísérlet mentes márka, de ezt a terméket a húgomtól kaptam, mert ő utálta és nem használta.

Íme a delikvens:
Maybelline- Dream matte mousse


Én egyáltalán nem használok Maybelline termékeket, és nincs is Maybelline ezen kívül a sminkcuccaim között, így az árról csak annyit, hogy olyan 3-4000 forint körül van. Ami szerintem, ahhoz képest, hogy ez egy drogériás márka elég drága.
Mivel eléggé problémás a bőröm, mármint nagyon olajos sajnos, így állandóan alapozó vadászaton vagyok. Mindig azt a bizonyos matt, de természetes hatású alapozót kerestem, amit eddig nem nagyon találtam meg.
A Dream matte mousse tökéletesen megfelel a matt, de természetes követelménynek.
Amikor megszárad, akkor teljesen mattra szárad meg! Ez nagy szó, mert sok hosszan tartó matt hatást ígérő alapozó nem mattra szárad meg, valamilyen fedőpúdert kell alkalmazni ennek eléréséhez. De a DMM-nál nem!!
Egyáltalán nem lehet érezni az arcon, annak ellenére, hogy közepes fedő hatással rendelkezik, nagyon kellemes viselet.
Nem ül meg a pórusokban, így nem fog újabb és újabb pattanásokat, mitesszereket okozni.

Nagy hátránya viszont, hogy nem nevezném igazán tartósnak. Egy 12 órás napot nem bír ki, olyan 6-8 óra a "kihordási ideje".
Száraz bőrre nem ajánlom, a húgomnak ezért nem működött. Ha valakinek kombinált a bőre, és az orcákon nagyon száraz, akkor vmilyen jó hidratáló főlé használja, mert a kiszáradt részeken foltos lesz a bőre.
Összességében: olajos bőrre ez egy nagyon jó alapozó, bárcsak állatkísérlet mentes lenne!!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos poszt...
    Segítenél?Alapozót keresek és pont ezen gondolkoztam.Nekem ilyen kombinált bőröm van mert a homlokom nagyon zsíros de az orrom környékén meg nagyon száraz.Viszonylag sok pattanásom és mitesszerem van.Ezt az alapozót ecsettel kell felvinni?Vagy lehet ujjal is?Könnyű eldolgozni?
    Válaszodat előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      Régen nem használtam már, de este előveszem feleleveníteni az élményeket
      Emlékezetből azt mondanám, hogy ujjal is fel lehet vinni, könnyű eldolgozni, viszont a száraz részekre mindenképpen kell alá vmi hidratáló, mert nem fog szépen mutatni. A hagyományos alapozóecset nem igazán jó ehhez, de egy duo-fibre már igen, szerintem én az ujjaimat használtam.
      Nagyon jó és olcsó az Essence My skin normál és kombinált bőrre való hidratálója, a Müllerekben biztos van, pár száz forint, a te bőrödre is jó lenne.

      Törlés