2011. július 19., kedd

Mini tesztek és minden, ami eszembe jut :-)

Mint a címből sejteni lehet, most nem nagyon leszek összeszedett:-)

Mini vélemények:

Essence You Rock! bázis:
-Valami hihetetlen gyorsan szárad. Szerintem, már túl gyorsan is, nem lehet úgy használni, hogy mindkét szemedre teszel egy kicsit és majd eldolgozod, mert mire eldolgozod az egyiken, a másikon nagyon megszárad és egy küzdelem eloszlatni normálisan.
-Tartós, de nehéz eldolgozni a színeket rajta. Nem minden színt, de jó néhány ilyenbe belefutottam. Volt, hogy úgy éreztem, hogy konkrétan lejön a bőröm, mire elsatíroztam a színt.

Essence You Rock! ajakfilc:
-Tartós.
-Élénkebb lesz a színe száradás után. Kicsit sajnálom, hogy nem világosabb rózsaszín, mert rajtam nagyon élénk  kb. málnapép színe van. Ezt túl soknak érzem néha, de a kicsit ken, ujjal eldolgoz módszerrel világosabb, de ugyan olyan tartós eredményt lehet elérni.

Innentől meg minden más:

Újból felfedeztem az elf mineral alapozóját és a kis kabukit :-) Az alapozót szeretem, olyan kellemes viselet ebben a párás időben. A kabukit annyira nem szeretem, mert nem pihe-puha, de a célnak megfelel, tök jól bele lehet dolgozni a bőrbe az alapozót. Megtaláltam azt a terméket, ami nem kompatibilis a Sigma F80-as kabukival.

Nagy L'Oreal akció van a Rossmannban jó néhány termékre, 1000 Ft alatt vannak körömlakkok, szemfestékek, szájfények és rúzsok. Nem minden árnyalat, de érdemes megnézni, hátha :-)

Kell nekem Sleek Curacao Paletta! Gyönyörűűűűűűűűű szép!!

Röviden ennyi, de ki kellett írnom magamból:-)

Ne felejtsetek el játszani a nyereményjátékokon!

Szépségtrend webáruház: első benyomások

Akik, követnek a Facebookon (link oldalt), azok tudják, hogy az egyik webáruház megkeresett együttműködés reményében.
Nekem nagyon fontos, hogy 100%-ban őszinte lehessek veletek, ne kelljen csak pozitív dolgot írni, ha nem úgy gondolom. Meg, az is nagyon fontos, hogy tényleg jó dolgok legyenek, jó áron. Így mielőtt igent mondtam, elnézelődtem az áruház honlapján:  http://www.szepsegtrend.hu/

Először, azokat a márkákat csekkoltam le, amelyek nem számítanak könnyen elérhetőnek nálunk, de én imádom őket.

Urban Decay: ECSETEK!!!!!  Tök jó, szerintem máshol nem is nagyon lehet kapni itthon. 1990 Ft és 3790 Ft között, mindenféle szemrevaló szemre való :-) ecset és nagy púderecset. Mondjuk szemfestéket nem lehet kapni, de az ECSETEK! Ezek egyébként vegánnak számítanak, mert nem tesztelték állatokon és nem is állatszőrből készültek.
Orly körömlakkok és körömápolási szerek, köztük a körömrágás elleni fedőlakk szerűség. (1540 Ft-ba kerülnek a lakkok, a körömápolók 1800 Ft körül.)
Ezekután elkönyveltem egy erős kezdést :-)
Nálam minden kozmetikai webáruházban ALAP! dolog, hogy legyen ArtDeco bázis illatmentes változatban: Van! és olcsóbb, mintha máshol vennénk.
Ezután szerettem volna megnézni, hogy mit tud ez a webáruház, azoknál a márkáknál, amelyek, a "bemegyek akárhová és leveszem a polcról" kategóriába tartoznak. Elvárás, hogy legyenek olyan termékek, amelyeket nem lehet nálunk csak úgy levenni a polcról.
A L'Orealt én nagyon nem szeretem, mert olyan unalmas, olyan semmilyen és drága. De a Studio Secrets line nem az, a  HIP szemfestékek meg egyenesen WOW! Amikor Londonban voltam nem vettem, mert előtte vásároltam be Sleekből, de ezek rajta vannak, a majd ki akarom próbálni listámon. Van Maybelline, van Rimmel.
Meg rengeteg biokozmetikum pl.: Annemarie Börlind, rengeteg professzionális smink és fodrászkellék: Alfaparf, Balmain illetve Kryolan, Ben Nye. Vannak Chanel rúzsok és valahol láttam egy százvalahányezres fodrászollót is. :-)

Itt kezdtem egy kicsit besokallni, annyi márka, annyi termék. Elkezdtem azon,  gondolkodni, hogy mekkora üzlet kellene, hogy mindezt szép, ízléses formában lehessen tálalni. Kellene egy emelet a profiknak, egy a földi halandóknak, vagy inkább két-két emelet.
Ezek voltak az első benyomásaim, de volt/van negatívum is.
Nekem nem tetszik, hogy
-3 oszlopra van tagolva az oldal, mert a középső oszlopban csak két  termék fér el egymás mellett,
-egyes termékeknél lehetne sokkal több árnyalat.

Ennek az egész postnak az lenne a lényege, hogy azért mondtam igent a felkérésre, mert tényleg jónak tartom így elsőre a Szépségtrend webáruházat, illetve, hogy mindenkit megnyugtassak, hogy ha kapok is  tesztelésre bármilyen terméket, 100%-ban  őszinte véleményt fogtok olvasni.

2011. július 18., hétfő

Nyereményjáték sminkcuccokért



Lehet nyerni:
szemfesték, rúzs, szájfény, szempillaspirál, pirosító, körömlakk  (mágnesezhető és a hozzá tartozó mágnes)
Megint próbáltam úgy összehozni, hogy kijöjjön egy teljes smink.


Szabályok:
Rendszeres olvasó.
Írj valami jót!!!!!
Írd meg hány lehetőséged van.
A nyertes írjon majd ide: bettynova13(kukac)yahoo.com

Plusz lehetőség:
+1 régi olvasó (aki, 07-18-án 13:00ig feliratkozik megkapja)
+1 facebook
+1 aki az előző, körömlakkos játékban is játszott

2011. július 14., csütörtök

Kicsi kis körömlakkokért kicsi kis nyereményjáték

Mivel nagyon későn értem haza, így nincs pikcsör.

Pikcsör Most:

De, lehet nyerni kicsi kis körömlakkocskákat.
Max Factor Nailfinity: Angel Nails, Red Passion, Disco Pink meg két Lora lakk: szép királykék, lila glitter.

Szabály:
nyilvános követő
írd be, hogy hány plusz lehetőséged van
írd meg a kedvenc körömlakkod nevét  (címét, anyja nevét, születési helyét....bocsi csak kicsit szét vagyok csúszva :-D ...)
írd meg, hogy milyen néven lájkolsz, ha lájkolsz
1 hétig tart kb
a nyertes írjon majd emilt ide bettynova13(kukac)yahoo(pont)com

Plusz lehetőség:
egy jár a régi olvasóknak
egy jár a facebookon is csatlakozóknak (oldalt a link a blog facebook oldalához)

2011. július 13., szerda

You Rock!-ot vettem :-P

Az Essence facebook oldalán olvastam, hogy vannak olyan üzletek, ahol már van You Rock! . Én ezeket az Oktogonnál lévő Rossmannban vettem.

A 2 Chanel hasonmás körömlakk, bázis, a két ajakfilc.

05 Speed of light blue, 02 Love, peace and purple körömlakkok 399 ft, bázis 699 ft, ajakfilcek 599 ft (ha jól emlékszem az árakra)

A mintákat sikeresen felcseréltem
A világosabbat használtam ma, egyelőre annyit tudok mondani róla, hogy az ivást kibírja, a szendóevést már nem. Szokásos kopás: először az ajkak közepéről tűnik el, a körvonal megmarad. Alapvetően mindkét szín haloványka, de nagyon jól építhető.

A bázisról nem tudok semmit mondani, csak azt hogy egy kicsit fényes és nem parfüm illatú ez sem, a többi bázishoz hasonlóan.

A két körömlakk: világos pasztellkék kék mikrocsillámokkal, barnás-szürkék lila lila csillámokkal. Mindkettő Chanel koppintás, a kék a Riva, a lilás meg a Paradoxal szinte tökéletes mása.
Egy rétegben a minták.
Átveszek képet innen és innen, hogy ti is figyizzétek meg, hogy tényleg egyformák.

A két bal oldali ujjon Chanel, két jobb oldali ujjon Essence. (Monnyuk én a Chanelt vmennyivel szebbnek látom, de nem olyan juj de nagy a különbség.)
Chanel a középső és a kis ujjon, Essence a mutató és a gyűrűsujjon. (Én az Essence lakkját, kb egy hangya kukacnyival világosabbnak látom, de cserébe legalább nem buborékos.)

Ti mit terveztek beszerezni?

2011. július 12., kedd

Essence You Rock! paletta

Teszt
Ezen a héten boltokba kerül a sokak által várva-várt You Rock! kollekció. (Én személy szerint a Holo kollekciót jobban vártam, meg az 50es évek ihlette kollekciót is nagyon vártam :-(
Még a bloggertalálkozón szereztem ezt a palettát. Tetszett az Urban Decay koppintás, meg első ránézésre a színek is, mert semleges és vidám színeket is tartalmaz.
A csomagolás a legnagyobb erőssége ennek a kis palettának, cuki, kompakt, van benne egy jó méretű tükör, a 6 szín mellé kapunk egy ecsetet, applikátort, meg egy szemcerkát.

Az ecset-applikátor kombó:
Applikátort "szívesen" alkalmazok, ha kevéssé pigmentált, nagyon poros szemfestékkel hoz össze a sors.
Ecset: igazából nem nagyon értem, hogy miért ilyen formájú és anyagú ecsetet kellett ehhez a palettához csomagolni. Ez inkább vmi krémes -szemfesték vagy zselés tus, esetleg rúzs, korrektor- felvitelére alkalmasabb, de itt tényleg nem látom értelmét.
Szemcerka: szerintem jó, füstös szemhez, elég tartós. Nem ez a legjobb, amit valaha próbáltam, de nem is a legrosszabb.
Szemfestékek:
Hmmm....Csalódás, azok után meg főleg, hogy olyan jó cuccai tudnak lenni az Essence-nek. Gondolok itt pl a Metallics kollekcióra, vagy a Holo krémes festékeire is.
Ezek porolnak, de nagyon, elég kemények, így nehéz felvenni a színt. Alapvetően, olyan szürkés tónusa van minden színnek (de lehet hülye vagyok:-). Ráadásul csillámosak is, a csillám meg szóródik. A sötétebb barna a legjobb szín ebben a palettában, míg a világos színek, főleg a kék és a rózsaszín egyértelműen nagyon gyengék. 
 Cuuuukiiii
Természetes fény
Direct sunlight
Ez a valóság!

Természetes fény
Alap nélkül, sok anyaggal.

Direct sunlight
Itt jól látszik, hogy a sötétbarna tényleg szép, ezért nem is kellett megküzdeni, de a többi színt előcsalogatni igaz kihívás volt. Talán a másik barna, ami még elég jó volt.

Gondolkodtam és arra jutottam, hogy jó ötlet lenne kipróbálni a Holo szemfestékeket alapként.
A fehér Holo alapra jött a rózsaszín.....inkább hagyjuk, még így is:-(

A Holo kékjére jött a kék...szerintem nagyon-nagyon szép így!
Összességében:
Az elgondolás tetszik, a csomagolás nagyon cuki, de ennek ellenére azt kell, hogy mondjam várakozáson alul teljesített a paletta.
Fesztiválsminket úgy tudok elképzelni vele, hogy a szemcerka alapnak a füstös szemhez, arra a két barna (türelmesebb emberkéknek a lila), highlighternek meg a sárga. Vagy vmi hasonló...Kár ezért a palettáért:-(




Ijesztegetlek benneteket a mai fejemmel, de beteszem, mert meg akarom mutatni, hogy a kék smink mennyire kiemeli a barna szemet. (Kolléganőm szerint "úristen, világít a szemed") Illetve használtam a You Rock! paletta szürkésbarnáit, meg egy kicsit a kéket is.
A barnákat kevertem és a mélyítővonal fölé illetve a külső v-be vittem fel, a kék az UD Preen shadow box kékje, a sötétkék megint Essence (Crazy about colour). A belső szemzugba került a You Rock! kékje, ha vki látja.....A többit meg most lusta vagyok beírni...



Körmök

China Glaze: Ruby Pumps és Essie: Funny Face

Innentől ömlengés, mert két kedvenc márkám és egy igazi kult klasszikus következik!!!

A Ruby Pumpsról muszáj egy kicsit írni :-) Kezdem azzal, hogy szerintem, ez a világ legeslegeslegeslegszebb piros körömlakkja, egyszerűen nem tudok ennél gyönyörűbb piros körömlakkot elképzelni. A Ruby Pumps miatt nincs is több piros körömlakkom, mert ennél semmi sem lehet szebb.
A China Glaze eredetileg egy limitált kollekció (Wizard of Ooh Ahz 2001-ben!) részeként dobta a piacra, ezt a Dorothy (Óz, a nagy varázsló) vörös cipellői által ihletett színt. A nagy közönség annyira imádta, hogy amikor eltűnt a polcokról kampány indult a "megmentéséért". Sikeres volt, szerencsére! Azóta a teljes limitált kollekciót újból kiadták, ezt követően, a közönség  egy másik színt (Dorothy Who?) is bekampányolt az állandó termékek közé. Ezért is a China Glaze a kedvenc körömlakk márkám, mert ennyire "jófejek" :-)  itt és itt bővebben
A Ruby Pumps nem fed egy rétegben, legalább kettő kell. Az a legjobb, ha van alatta vmilyen alapozó lakk, vagy vmi színes lakk, mert a glitter és a nagyon jó minőség miatt nem könnyű lemosni. Gyorsan szárad.
Az Essie lakkok formulája tökéletes. Nagy bánatom, hogy színekben nem teljesen az én ízlésem (mondjuk így is tudok találni olyanokat, amik tetszenek ...sőt!!!), mert az állag, a tartósság, meg az, hogy szuperkönnyű vele dolgozni, mind nagyon tetszik. Nekem, olyan Luxus érzésem van az Essietől. A Funny Face 1 rétegben fed és fénysebességgel szárad.


2011. július 11., hétfő

Blogsale due

Megint blogsale.
A szabályok:
-a bubis borítékot bevállalom
-a sima posta 90-160 ft között, az ajánlott 310 és 390 ft között, az elsőbbségi 115 és 200 ft között (30g tól 100 grammig)
-ti választhatjátok meg, hogy melyik fajtával kéritek, ha vki nem egy dolgot kér, úgy gondolom érdemesebb rákölteni azt a plusz pénzt
-megint próbáltam az 50%-os elvet betartani
-ha vki kér vmit, de aztán mégsem kéri, (jó lenne, ha nem lenne ilyen!), az kimarad a következő nyeremény játékból , ha nem is szól, hogy nem kéri, "csak" nem fizet és még az emilemre sem reagál, az meg az összes nyeremény játékból ki lesz tiltva. (Bocsi, de úgy gondolom nagyon tisztességtelen dolog mások elől elvenni a lehetőséget, utána meg eltűnni, mint szürke szamár a ködben.)

Emileket ide kérem:
bettynova13kukackayahoopontocskacom

Essence Blossoms szemhéj púderek 200 ft/db 2szer mintázva, egyszer használva
H und M lila glitteres szemhéj tus 450 ft 1szer mintáztam
Essence Fairytale körömlakkok 250 ft per db, egyszer sem használtam
Essence Sun Club "paletta" világosabb bőrre, nagyon jó illata van, 1szer mintáztam, de azt is csak csíkonként (tehát soha nem voltak összekeverve a színek) , inkább a barna bőrre valót használom :-) 450 ft
GoldenRose terracotta  blush: fényes, de nem csillámos, barackos-barnás színe van, 350 ft
Jumbopencilek: Essence Into the Wild barna, GoldenRose bronz és GoldenRose csillámos sötétzöld 250 ft per db
Essence nail art tip painter (vékony ecsetes díszítő körömlakk) a fehéret használtam olyan 3szor, a feketét nem használtam 150 ill. 100 ft (értelemszerűen, a használtabb a kevesebb)
Essence: Where is the party? körömlakk, egyszer kifestettem vele az egyik kisujjamat 200 ft, Essence Metallics kollekcióból Steel Me, a haulos bejegyzésemben használtam 250 ft

S-he stylezone kettős szemfesték 150 ft

Youtube giveaway

Ma fedeztem fel ezt az oldalt
Regisztrálni kell és minden nap lehet vmi nyereményjátékra jelentkezni.
(a telefonszámot nem kell megadni)

giveaway

2011. július 7., csütörtök

Catrice: Modern Muse

Először is a nagyon jó hír, hogy az Essence You Rock! kiadás jövőhét végén már az üzletekbe kerül.
Persze nem mindenhol, gondolom úgy lesz, mint a Holo kollekcióval, hogy egy kicsit vadászni kell.

Rossz hír, amit gondolom a többség már olvasott, hallott, hogy sajnos az 50-es évek és a tengerész stílus ihlette kollekció nem érkezik meg hozzánk. ( A You Rock! után "csak" szeptemberben érkezik a következő trendkiadás.....de durva, hogy így szalad az idő!...)

Catrice fronton jelenleg a Papagena kollekcióval lehet találkozni az üzletek polcain, kivéve a hónap végétől Catrice állvánnyal bővülő vecsési Müllert, ahol az Enter Wonderland kollekcióval debütál a márka.  (Az Enter Wonderlanddel kapcsolatban: a szájfények gyönyörűek, a lila és a kék szemfestékek is, "kötelező" darab a két highlighter, az arcra és a szemre való is :-)
 Szeptembertől érkezik  a Modern Muse, amit a 60-as évek, Brigitte Bardot és vele együtt a hippi korszak inspirált. Én, ezt a kollekciót, a múzsa alapján, erőködésmentesnek és tartósnak képzelem. Természetes és csillogó színekkel, izgalmas, érzéki szájakkal és tusvonalakkal, rengeteg tusvonallal....

A Catrice "illetékes elvtársai" is hasonlóan gondolkodhattak.

Krémes szemfestékek: C40 Lord Of The Blings, C50 Metall Of Honor, C60 Jennifer’s Gold Rush
...nevek alapján ezüst, arany és vmilyen gondolom barnás, bronzos szín...ha a tartóssága hasonló lesz, az Essence Holo festékekéhez, az nagyon jó, mert azok kitartanak nálam, alap nélkül, melegben 5-6 órát..

Automata Szemcerkák: C60 Khakitoo, C70 I Wood If I Could, C80 Wildthing...mondjuk én jobban szeretem, ha magamnak hegyezgethetem, de nagyon szépek ezek a színek, gondolom ezek is lerobbanthatatlanok lesznek.



Ajakfilcek: C10 Holly Wood, C50 Red & The City..a nevek alapján arra következtetek, hogy egy szép piros, meg egy natúrabb, barnás szín?...Remélem, hogy a Max Factor ajakfilceire fognak hasonlítani, amik nagyon-nagyon tartósak!



Evolution to Revolution szempillaspirál, ami 1. lépésben csak kiemeli a természetes pillákat, a 2. lépés pedig "szuperpillákat" varázsol. (Meg kell, hogy mondjam, hogy vmiért én ettől nem jövök lázba..)

Körömlakkok: C560 Rusty But Sexy, C650 Goldfinger, C460 In The Bronx, C680 Khaki Perry, C620 Captain’s Sparrow Boat



Ti melyik trendkiadást várjátok a legjobban?

Én mondjuk szeretném a You Rockból az ajakfilceket, a szemfesték bázist, két vagy 3 körömlakkot  a Modern Museból szintén ajakfilcek és a krémes szemfestékek....:-)

Tag: általános iskola meg gimi

 Tündinél láttam ezt a tag-et és szerintem tök vicces :-)

1. Milyen irodalom tételt húztál az érettségin? Móricz Zsigmond novellái
2. Ennek hány éve is?
Ezer ...ha jól emlékszem
3. Emlékszel az ofőd nevére?
Ildi néni (ez nem biztos), Erika néni, Nem emlékszem, Bencsóka, Nem emlékszem és még egy csomó nem emlékszem
4. OKTV?
Egészségedre!
5. Milyen szakkörbe jártál?
Általánosban énekkar, utána örültem, hogy bejártam.
6. Mi volt az első saját kazettád/CD-d?
Azt hiszem apukámnak mondtam, hogy vegyen U2 kazettát, de nem tudtam megmondani melyiket szeretném, erre megvette az összeset, amit talált :-) De gyanítom, hogy vmi másolt kazetta volt az első ..CDből meg Tom Novy: I Rock.
7. Mi és mikor volt a legelső könyv (nem kötelező) amit olvastál?
Imádtam olvasni, Verne nagy kedvencem volt kiskoromban.
8. Mi volt a legmaradandóbb emléked egy osztálykirándulásról?

Általános iskola, már vmikor a vége felé. Eltévedtünk, mert előre mentünk és nem vártuk be azokat, akik tudták, hogy hova kellene menni. Túlmentünk az erdészházon, (ahol a szállásunk volt) de nagyon. Majdnem szomjan haltunk, majdnem éhen haltunk, az egyik lány apukája már értesítette az erdészeket, hogy eltévedtünk, ha jól emlékszem helikopterrel akartak bennünket keresni. De, még ez előtt valahogy megtaláltuk az erdészházat. Éjjel nem aludtunk, mert vmelyik osztálytársam kitalálta, hogy baltás gyilkos van az erdőben. Aki aludt, az fejszével a párnája alatt, a lányok meg hármasával jártak ki a budira, közben sikítoztak. Ennek az lett a következménye, hogy másnap hajnalban az ofő felkeltette a teljes társaságot és indultunk haza, utána soha többet nem mehettünk többnapos kirándulásra LOL. Pl a Városligetbe kirándultunk a következő évben:-D

9. Milyen fakultációra jártál?
Középiskola matek.
10. Előfordult, hogy kirúgtak valamelyik suliból?
Nem. De, így is 4 középiskolát fogyasztottam el, mire leérettségiztem.
11. Ki volt a nagy ő?
Fúú nemtom, nagy ő nem volt, csak fellángolások.
12. A leggázabb poszter a szobád falán?
Asszem, volt egy rózsaszín rajzolt cica, egy csomó szívecskével, meg rózsaszín szivárvánnyal....

2011. július 4., hétfő

Júniusi kedvencek

Júniusban beérett a májusi shoppingolás gyümölcse:-P Vagyis végre volt időm mindent alaposan letesztelni.

Majdnem minden, amit júniusban szívesen használtam:
Bioderma Sensibo H2O micella sminklemosó: mindent lehoz, minden dörgölés nélkül.
Avon Foot Works termékcsalád: bár a képen csak egy tubus van (fehér-kék), de igazából a lábradír, a sarokpuhító krém és a parafinos pakolás is itt kellene legyen. Fürdés közben-után lábradírral átmegyek  a teljes lábfejemen, éjszakára meg jön a parafinos pakolás meg a zoknyi:-) SOS esetekben meg bevetem a sarokpuhító krémet, de erre nem nagyon van szükség heti 2szeri parafinos kezelés után. Nagyon jó az egész termékcsalád, mert minden megtalálható benne, ami a szép, mutogatható lábfej eléréséhez kell és nagyon jó áron!
Avon Planet Spa Dead Sea minerals facial mud mask: pórusösszehúzó és hidratáló.
Száj:
Maybelline Watershine rúzs: Strawberry ice cream és Juicy bubblegum (már mutattam mintát), Avon rúzs Pout árnyalatban (ezt még régebben vettem, de nem használtam, pedig szép:-), Catrice Enter wonderland szájfény
Avon Pout és a két Catrice szájfény
Szem:
MUA shade 9, Catrice Enter wonderland lila duó, Essence Holo kollekció kék és fehér, Essence monok: 43 mystic lemon, 41 spotted! és 44 its up to you és Essence You Rock! szemcerka, meglepően sokáig bírta még az én eléggé vizes vízvonalamon is
Itt megcseréltem a sorrendet, gondolom mindenki észrevette :-D
You Rock! szemcerka, száradásig könnyen satírozható, utána nem izeg-mozog sehova
Arc:
NYC Sunny bronzer (matt!, béna a csomagolása, de szerintem pont annyira pigmentált, amennyire kell, kontúrozásra tök jó, arcpír helyett használva építhető), Manhattan hab állagú pirosító Apricot színben, kb egész hónapban ezt használtam, annyira természetes és szép az arcon, Sleek Rose Gold pirosító, mert szerintem belefér egy kis csillogás -még zsírosabb arcbőrön is- egy nyári sminkebe.

 Manhattan pír
Spirálok:
Essence Hypnogloss és Max Factor Xperience
Úgy használom, hogy egy rétegben a folyósabb Hypno (jól dúsít), majd egy rétegben a kicsit szárazabb Xperience, ami meg szép ívelté és mérföld hosszúságúvá teszi a pillákat
(Gondolom, azért kezdtem el így használni, mert sok spirál van most nálam kinyitva és nem akarnám egyiket sem kidobni.)
Haj:
Mézes-citromos-balzsamos házi hajpakolás.
2 rész méz, 1 rész akármilyen balzsam és egy negyed, fél, egész citrom leve (azaz a citrom teccés szerint :-)
Sötétebbre festettem a hajam, ami közelebb áll az eredeti színhez, de egy kicsit túllőttem a célon és túl sötét lett. De, nem akartam festékkel tovább kínozni a hajamat, így vmi alternatív, természetesebb megoldást kerestem, így találtam rá erre a világosító és tápláló pakolásra. 30-40 percig hagyom rajta a hajamon és már az első használat után észrevehetően világosabb és selymesebb volt a hajam. Azt hittem, hogy egy kínszenvedés lesz kimosni, de igazából elég egy kis melegvíz. A citrom nem kötelező elem, ki is lehet hagyni, lehet pl. banánt is beletenni, bár azt nehezebb kimosni.
Így néz ki:

Hónap csalódása:
Negatív: Vichy---értsd: soha az életben többet nem veszek semmilyen Vichy terméket, mert egyszerűen semmi nem vált be eddig tőlük. Nálam, abszolút a felesleges pénzkidobás kategória volt minden általam próbált termékük.
Pozitív: Kapcsolódik a negatív csalódáshoz: Essence My skin termékek. Nem állítom, hogy minden juj-de-nagyon-jó, mert pl az arclemosó, nagyon jó illatú, meg lehozza a smink nagyrészét, de nem vágott földhöz. Viszont a mattító hidratáló jobb, mint a Vichy Normaderm. Hamar beszívja a bőr, tényleg mattít és tényleg hidratál. A tesóm az érzékeny, száraz bőrre való hidratálót próbálta és ő is kedveli, jó az illata és az ő nagyon száraz bőrét éppen megfelelően hidratálja most nyáron, azt azért hozzáteszem, hogy azt mondja télre nem lenne elég neki ennyi hidratálás, de nyárra teljesen jó.

Ti milyen termék nélkül nem tudtok élni nyáron?