2012. június 13., szerda

Veet EasyWax in action "élménybeszámoló"

innen: http://www.sakuracosmetiques.fr/?p=11483
Több, mint egy hónap telt el a Veet sajtótájékoztatója óta, de csak tegnap este alakult úgy, hogy megint nekiestem a gyantázásnak. (Vettem a bátorságot.)
Már írtam, hogy szerencsére nekem elég lassan nő a lábamon a szőr, a sajtótalálkozókor nem is volt aktuális a szőrtelenítés. Utána eltelt kb. 7-8 nap és mivel azt írja a dobozon, meg a használati utasításban is, hogy 2 mm-es szőrszálakkal is elbánik, így gondoltam, akkor hajrá.
Tehát első felvonás: 
Hát juj! Én soha nem gyantázok egyébként, mert eleve nem nő gyorsan a szőrmókám, tehát minek, másrészt meg eléggé érzékeny a bőröm, harmadrészt nem vallom azt a nézetet, hogy a szépségért szenvedni kell.
Mivel nem gyantázok, így szépen elolvastam a nagyon részletes használati utasítást, követtem is a legjobb tudásom szerint. Nem mentem át a területen egynél többször, tiszta, száraz bőrre vittem fel a gyantát. 20 percet ír melegítési időnek, 30 perc volt nálam, mire könnyen mozgott a patron görgője.
Eredmény: Le sem szedte a szőrszálakat, viszont tiszta kék-zöld-lila lettem tőle. Egy sípcsont fölötti részen próbáltam és köszönöm szépen abba is hagytam utána.
Így képeken nem néz ki olyan csúnyán, de élőben sokkal "szebb" volt. Hát imádtam!
A gyantázás utáni törlőkendő jó volt. (Ebből 4 darabot mellékelnek, egyesével csomagolva.)



Tegnap este, körülbelül két hét növesztgetés után (a jó időnek hála belefért:-P) úgy láttam, hogy kb. 4 mm-esek lehetnek a szőrszálaim, na akkor megint hajrá!
Tehát második felvonás:
Én nem tudom, hogy mi történt, de valami olyan iszonytatóan lassan melegedett fel a patron, hogy borzasztó. Direkt néztem, 38!!! percig melegítettem, míg könnyen forgott a patron görgője. BORZASZTÓAN SOK!!!
Ez nekem nagyon-nagyon fájó pont, mert itthon nagyon áramtakarékos háztartás van vezetve, bosszantó, hogy 38!!! perc áramhasználatot kellett "elpazarolni" egy olyan dologra, amit ki lehetne váltani kb. 4-5 perc gázon melegítéssel, ha hagyományos, tálcás gyantát használtam volna.
Feldúlt lelkiállapotban megint elolvastam a használati utasítást. 
Még mindig feldúlt lelkiállapotban gyorsan végigkentem térdig az egyik lábamat, gyorsan lehúzószalag (12 darabot mellékelnek), simít, letép, auuu. Egy lehúzószalagot olyan 4-5 letépéshez tudtam használni, elég gyorsan és eredményesen haladtam. Hála az égnek, a kis készülék melegen tartotta a gyantát, mire a másik lábamon is megismételtem a lépéseket. 1 db törlőkendővel végigtöröltem mindkét lábamat, utána elmentem fürödni, mert a fájdalomtól és a feldúltságtól kimelegedtem, muszáj volt.
Megint kék-zöld-lila lettem pár helyen, de el kell ismernem, hogy simább a lábam, mint sima borotválás után. Ismételten szebb élőben, mint képen, remélem azért kb. átjön mennyire szép lehet.



Összességében:
Nekem rövidebb (kb. 2 mm) szőrszálak esetében nem működött, csak foltos lettem, a szőrmóka maradt. Hosszabb szőrszálaknál (kb. 4 mm) eredményes volt. Sima lett a lábam. Gyorsan haladtam a gyantázással. Nem kellett vastagon kenni, a patron 3/4-e még tele van. A készülék elég jól tartja a meleget, nem kell folyamatosan áram alatt tartani. Nagyon jó színe van a gyantának:-) Kicsi, kompakt az egész, külön öröm, hogy van kupakja a készüléknek, így higiénikusan lehet a papírdoboz nélkül is tárolni. A törlőkendő hatékony. Viszont úgy gondolom, hogy a 4 törlőkendő ill. a 12 lehúzószalag nem elég a patron teljes tartalmához. (De, ezt majd meglátjuk, most úgy tűnik nem lesz elég.)
Nem tetszett az ígértnél jóval!!! hosszabb melegítési idő, nem tetszett, hogy hiába van kis lámpa a készüléken nem alszik el, vagy nem vált más színre, ha eléri a megfelelő hőmérsékletet. 
Bár az szerepel a dobozon, hogy érzékeny bőrre is ajánlott, hát nem tudom, lehet én voltam a béna, nem volt jó a technikám vagy mi, de foltos lettem, aminek nem örülök. Fájt! Érzékenyebb területre biztos nem fogom kipróbálni, nyuszi vagyok, szerintem nem bírnám. 
Szerintem maradok a borotvánál....

11 megjegyzés:

  1. 2 milis szőrszálakat semmilyen gyanta nem húz ki, ez reklámduma...
    A melegítési idő nagyon durva.
    Nekem 6 patronos professzionális gyantázógépem van, az 15 perc alatt felmelegszik.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ha megfeszíted a bőröd mikor gyantázol, akkor nem leszel véraláfutásos. Fazongyantánál is megfeszítik a bőrt, kül. a kozmetikus vendége úgy nézne ki, mint akit megerőszakoltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Próbáltam, de a bal lábam ennek ellenére foltos lett. Persze, lehet én vagyok a béna és nem feszítettem meg eléggé. Ha megint rászánom magam nagyon fogom!! :-)

      Törlés
  3. Nekem Xepil van, hát legalább 40perc mire felmelegszik .. és 2napig piros foltos a lábam, látszik honnan húzta ki a szálakat.. de jobb, mint a borotva. Tartósabb, annyi biztos.. de térdnél esélytelen a használata, bármilyen szögbe tarthatod a lábad .. ( amugy is hülye formája van a térdemnek, lehet azért)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is X-Epil van, és nagyon hamar felmelegszik. MIndenkinek piros pöttyös gyantázás után a lába, mivel a szőrszálakat kitépjük, de a Sába hidrogéllel bekenem a lábam utána és már semmi sem látszik pár óra múlva. Másnapra már tuti jó. Pedig nekem erős, sötét szőreim vannak. MIndennek alapja a jó technika. A bőrt tényleg nagyon meg kell feszíteni és nekem nagyon ritka,hogy véraláfutásos legyen a bőröm. Csak akkor, ha már sokadjára megyek át rajta gyantával egy alkalommal, hogy maximálisan lejöjjön minden.
    Mia

    VálaszTörlés
  5. Én a Rossmannban veszem a gyantapatront (zöld vagy sárga a színe azt hiszem) és az 5 perc alatt felmelegszik mikróban..Ez valóban csak a 3-4 mm-es szőrszálakat veszi ki..A cukorgyanta viszont bármilyen kicsi szőrt képes kihúzni és sokszor végigmehetsz egy-egy területen a cukorral, mert nem leszek kék-zöld foltos tőle és nem is fáj annyira...Én a cukorgyantát jobban szeretem, csak a nagy melegben nincs kedvem vele kínlódni, de sokkal jobb és szebb lesz az eredmény..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukorgyantát már én is ki akartam próbálni, de tartok tőle, hogy nem sikerülne megfelelőre "főzni" a cuccot. Pedig tök jó lehet!!

      Törlés
    2. én tavaly nyáron 2szer is próbáltam főzni, de egyszer odaégett, másodjára meg tök szép színe volt meg minden, azt gondoltam sikerült, de használni egyáltalán nem tudtam:S így inkább lemondtam róla:D

      Törlés
  6. Azt hiszem maradok az epilálásnál:D nagyon érzékeny a bőröm, iszonyat gyorsan lilulok :S egyszer lett a hónaljam legyantázva... egyből véraláfutásos lett és egy hétig szenvedtem a fájdalomtól. :S

    VálaszTörlés
  7. Én már nagyon régen lemondtam ezekről a gyantázó termékekről...sosem hozott megfelelő eredményt és én is csak kékzöldlila lettem tőle. Amúgy is sok rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, pl. mikor a kozmetikus hideggyanta csíkkal esett neki a bikinivonalamnak...gondolhatjátok, hogyan nézett ki utána. Azóta megtaláltam a tökéletes kozmetikust és a tökéletes gyantázási módszert is. Gázon melegített forró gyanta ( az a sötétbarna fajta), amit faspaknival kell felkenni, 10 másodpercig rajtahagyni és kézzel lehúzni. Minden szőrszálat eltávolít, kíméletes. A legegyszerűbb a legjobb, legalábbis nekem :)

    VálaszTörlés