2012. október 26., péntek

Essence Superfine eyeliner pen

Nagy rajongója vagyok a filces tusoknak, nem utolsó sorban azért, mert ez a kezdők csodafegyvere és a nagyon rohanós reggeleken, félig felébredve ezekkel merek bevállalni egy tusvonalat, minden mással felejtős. Az utóbbi időben próbálok ésszel vásárolni (többet ésszel, mint pénzzel :-P), így jelentősen megcsappant a filces tus készletem, így nagyon örültem, hogy megkaptam kipróbálásra a címben említettet.
Superfine: az általam nagyon kedvelt, nem pin-up, nem cicás, csak a felső pillasort megerősítő technikához,  azaz a szuper vékony vonalhoz tökéletes lesz gondoltam. Tovább....
Viszonylag nagy a filces rész, ami se nem túl puha, vagyis nem nyelik össze-vissza, se nem túl kemény, vagyis nem olyan, mintha egy bottal akarna az ember vonalat húzni, pont jó a keménysége, jól követi a szemhéj görbületét.
Egész vékony vonalat lehet húzni a hegyével, illetve, ha nagyon finoman érintjük a szemhéjhoz, a vastagabb vonalhoz egy kicsivel nagyobb nyomást kell kifejteni. Hogy nem bírok egy egyenes vonalat sem húzni a kézfejemre!!???.....
Pillanatok alatt szárad, de a száradásig hagyományos, folyós (nem folyékony, hanem folyós, szinte vizes) állaga van magának a festéknek. Szerencsére, tényleg egy pillanat alatt megszárad. És, ha megszárad, szó szerint alig lehet elkoptatni. .... A következő kép alapos dörgölés után készült!
A fénye fakult, de kb ennyi.
Szemhéjon is ragaszkodós, sima arclemosáskor nem is jött le, csak sminklemosóval, abból is inkább a krémes fajtával. Napközben egyáltalán nem kopott, nem kúszott-mászott. Összességében: superfine!! nagyon jó kis darab :-)
Gondoltam, hogy bemutatok egy napi sminket is a Superfine-al, meg a pokolian cuki pirosítóval, mert azzal még adós vagyok. Nem felejtettem ám el!! :-)
Nagyon hétköznapi, nagyon gyorsan kész, de kicsit cicásítva.

Na kb. ennyire el lehet dolgozni a pokolian cuki pirosítót, hogy éppen egy kis rózsaszín derengés maradjon, az Essence régi pirosító ecsetét használtam, éppen, csak egy kicsit értem a pirosítóhoz és blend-blend-blend.

9 megjegyzés:

  1. Egyre szimpibbek ezek a filces tusok, bár amikor elkezdtem használni, nekem nagyon nem akart összejönni :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eddig majdnem minden Essences jó volt, a Black mania, amit nem szerettem, illetve a Catrice filcese sem volt jó, de a Superfine kifejezetten jó!

      Törlés
  2. Tuti szebb vonalat lehet vele húzni, mint pl. a tégelyes zselésekkel :), azért kivi lennék melyik bírja tovább a strapát !:) Nekem Avon-os filces tusom volt utoljára,és egy kapal kakit sem ért :(. De ezt kipróbálnám! :)

    VálaszTörlés
  3. nekem is szimpi. Most van egy tusom, aminek ilyen a hegye, de hamar eltompult. Kivi vagyok ez meddig marad ilyen virgonc :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is kíváncsi vagyok, mert most nagyon jó, de ha tompul, akkor biztos nem lehet majd ennyire vékony kis vonalakat húzni vele

      Törlés
  4. Nekem a két végű van meg, ahol az egyik vékony a másik vastag. Azzal tanultam meg tusvonalat húzni, és nem is hiányolok másféle tust, nagyon megszerettem .:)

    VálaszTörlés
  5. Na legalább ez nem mászik el :) A splash-proofnak is ugyanilyen jó hegye van, de mindig elkenődik... és még rá is van írva, hogy vízálló :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engedtem rá vizet, nem jött le, sima arcmosás után is volt egy kis smokey effekt a szemhéjamon. Sminklemosóval jön le teljesen:-) Kőkemény :-)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik!
    Ha elfogy az Artdeco tusom, szerintem kipróbálom ezt

    VálaszTörlés