2013. május 7., kedd

Körömlakkok innen és onnan



Nem rég kedvet kaptam, hogy kicsit kilépve a komfortzónámból kipróbáljak számomra (majdnem) teljesen ismeretlen körömlakk márkákat. A Nyugati aluljáró erre különösen jó terep! Nem volt még sosem Jollie France körömlakkom és életemben nem hallottam még az Adena márkáról. A Jollie France (54 glitter árnyalat) lakk esetében nem éreztem úgy, hogy teljesen ismeretlen vizeken járok, mert egyrészt csillámos lakkba ruháztam be, másrészt több blogon is olvastam már jókat erről a márkáról. És tényleg jó, nem volt melléfogás. Nincs hígítószaga, könnyen terül, jó az ecsete. Szuper, a 400 forint körüli összeget bőven megérte. Moyra lakkjaim vannak, a neon Moyra nagy LOVE! A megvásárolt 49es árnylatot eddig még nem láttam, ez kicsit csalódás, mert azt hittem lesz egy alapszíne, de igazából egy szép glitter és semmi más. Kicsit holo hatású, de semmi extra.
Adena 55, Jollie France 54 glitter, Moyra 49
Amivel, fejest ugrottam az ismeretlenbe, az a kemény 250 forintba kerülő Adena lakk volt. Az 55ös árnyalatot vettem meg, mondván, hogy ilyenem még nincs. Több szín is tetszett, de nem akartam egyből 3-4 lakkot venni. Otthon, persze ezt próbáltam ki először. ....Dobpergés.... 5 csillagból 4et adok neki!! :-)
Nem büdös, normál ecsete van, verhetetlen az ára. 11 ml=rengeteg. Egy közepes rétegben illetve 2 vékony rétegben fed. Nem szárad szupergyorsan, de nem is kell vele 30 percig merev végtagokkal üldögélni, azt mondanám, hogy a száradási idő "normálisnál egy kicsit hosszabb". Könnyű lemosni, nem színezi meg a körmöt. A tartóssága kiemelkedő szerintem, 4 nap után úgy mostam le, hogy még a körömhegyén sem kopott meg. Az állaga lehetne egy pindurkát folyósabb is, nem csíkoz, de nem könnyű vele vékony rétegben lakkozni. A száradási idő miatt és a viszonylag sűrűbb állaga miatt vontam le tőle.
Nem emlékszem olyanra, hogy ennyire meggyűlt volna a bajom bármivel is, amikor színhű képet akartam készíteni... Konkrétan mindenhol, minden fényviszonyban, minden beállítással és minden eszközzel próbálkoztam és a végén nem sikerült összehozni egy darab olyan képet sem, ami 100%ban visszaadná az eredeti szín. Zöld, nem kékes, nem sárgás, hanem zöld. Nem sötét, nem világos, nem fű, nem fenyő, semmi, zöld és kész.
A rengeteg képből ezt az egyet találtam, ami kb. olyan, mint az igazi.

Adena 55, ami itt kicsit kékes, maniban...Jollie France és Essence glitterrel
Meg akartam még mutatni nektek, hogy végre megvettem a Catrice Neo Geisha kiadás Discreet Artist lakkját, jelly szendvics technikához gondoltam, ki is próbáltam, működik, szép.

Jelly szendó: Catrice és China Glaze
Voltam ma a Müllerben, új Catrice/Essence trend kiadások persze nem voltak, de találtam még likvid szend hasonmást. Misslyn Velvet Diamond lakkok, 8 színben, 1740 forintért. Majdnem biztos, hogy nem veszek, bár az a 24-es elég tetszetős...



10 megjegyzés:

  1. Az Adena lakk tökéletes! Sajnos felénk ilyen márkával nem találkoztam még. JF lakkom nekem is van és nagyon szeretem! Kíváncsian várom az új szerzeményekkel készült manikűröket! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adena lakkot én is csak a nyugati aluljáróban láttam eddig, vettem még két színt, azok is jók :-)

      Törlés
  2. Most megújult a Lovely márka,én soha nem szerettem,d most náluk is van likvidszand-szerü lakk és persze rengteg minden más!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj az új Lovely lakkok!!!! a pirosas likvid szendre nekem is fáj a fogam :-D

      Törlés
  3. Simogatja a lelkem ez asok szép lakk :) Az aluljárós lakkjaid közül nekem a JF tetszik a legjobban. Amúgy én napok óta jellysandwichben gondolkodom, talán ma alkotok is valamit.
    Ó, és szerelmes vagyok az It's a trap-eze című lakkba, nagyon.
    A Flormar lakkokat próbáltad már? Nekem ők az év legpozitívabb csalódásai :)
    http://m.cdn.blog.hu/sz/szepsegkamra/image/DSCN0805.JPG - ezt anyukámnak csináltam vasárnap, nekem a múltkor 4 napig volt ez a lakk körmeimen kopás, lepattogzás nélkül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Flormar lakkokat mindig megnézem, de nekem túl nagy a választék. Sosem tudom magam elkötelezni :-D A mani nagyon cuki, az a mályvás szín szépséges!!! Tök ügyes vagy!

      Törlés
    2. Köszi ^^ Amúgy a Flormar-ral én is így járok mindig, de ha valami kis drogériában van belőle, ahol jóval kisebb a választék, akkor elcsábulok... (Ki érti ezt? :D)Ijesztő az a nagy választék, ha a kezembe akad a standnál egy szín, és úgy gondolom, hogy na, ezt megveszem, akkor meglátok egy másikat és már nem vagyok olyan határozott. :)

      Törlés
    3. én is pont így vagyok vele...ki gondolta volna, hogy 25 rózsaszínből sokkal nehezebb megtalálni az igazit, mint kettőből :-D

      Törlés
  4. Az Adena-nak nagyon szép színe van, a Jelly sandwich pedig nagyon jól sikerült, nagyon tetszik <3
    Egy kis off: Nem tudtok véletlenül kiadó lakást Pesten? Ha igen, nagyon megköszönném, kisfeketecica@gmail.com :)

    VálaszTörlés