2013. június 17., hétfő

Rimmel és UD szemcerkák összehasonlító elemzés

Én már annyira vártam, hogy nálunk is lehessen végre kapni a Rimmel Scandaleyes szemcerkákat!!!....Aztán olyan jól lebeszéltem magamat, olyan büszke voltam, hogy nem vettem. Mondtam magamnak, hogy Beuskám, nem is kellenek neked ezek. Van még egy régi Essence zselés tusod, igaz, hogy már csomósodik kicsit, meg van még egy kicsi a Manhattan lila szájcerkából, meg van még vagy 2 cm a nagy kedvenc Max Factor cerkából is. Igaz, hogy mindegyik a végét járja, de még kibírsz legalább egy hónapot új, jó szemcerkák nélkül. Szóval lebeszéltem magam, amíg csak a dmben láttam őket. Aztán, lett volna 25%os kuponom, de mire lett volna kuponom, már eltűntek a dmekből. Aztán, a múlt héten -25% akció volt a Rimmel termékekre a  Rossmannokban, na akkor már nem beszéltem le magamat.
A külföldi blogokban sokan az Urban Decay 24/7 cerkákhoz hasonlítják őket, azt mondják, hogy a tartósságuk ugyanaz. Szóval, muszáj volt kipróbálni. Nálunk 4 színben lehet kapni: fekete, bronz, lila és vagy szürke, vagy kék. (Nem emlékszem..hehe :-) Az biztos, hogy a szép nude színt nem lehet nálunk kapni...)
vízálló, azt írja

A lila teljesen matt lila, a bronz mikrocsillámos. A cerkák állaga puha, ezért elég nehéz lenne őket teljesen tűhegyesre faragni. Ezt, bevallom én nem próbáltam, ha valami precízebb mintára vágyom, akkor nem szemcerkát, hanem tust használok. Erőlködés nélkül lehet velük egységes, nem foltos vonalat húzni. Hamar száradnak, de száradásig könnyen satírozhatók.
Gondoltam, ha már mások az UD cerkákhoz hasonlítják őket, akkor előveszem az egyszem fekete UD cerkámat és megnézem, hogyan állják az elemeket.
Megáztattam a mintákat egy kis folyóvízzel: változatlan állapot.

Megáztattam nagyon-nagyon: semmi változás.

Vizesen megdörgöltem a mintákat: némi kopás.

Csomót dörgöltem a mintákat: sikerült nagy nehezen eltüntetni a nagyját.
A fenti képekből remélem látszik, hogy tényleg tartósak. Használat közben is ezt tapasztaltam, főleg az alsó szempillasor tövében használtam mindkettőt, reggeltől estig bírták, vízvonalon olyan 4 órát töltöttek el.
Akciósan ezer forint alatt volt darabja, nem akciósan olyan 1300 forint körül volt az áruk.

2 megjegyzés: