2014. január 1., szerda

Évértékelő és kedvencek


Idén Tavaly végig azt éreztem, hogy nincs időm blogolni. Ami, igaz is volt, alig több, mint 60 bejegyzés készült csak, de be kell vallanom,  ha nagyon akartam volna, akkor tudtam volna többet írni, csak akkor a kevés alvást nullára kellet volna csökkentenem. Elmondom mi történt. Egyrészt rendeződött a munkahelyi őrültekháza, kifejezetten jóban lettem néhány munkatársammal, sőt egészen odáig fajult a dolog, hogy pár napot a Balatonon töltöttem a főnök nyaralójában. Sőt, még ennél is tudok mondani jobbat, azt, hogy néhány kollégám most már inkább a barátom, akikkel rengeteget jártunk bulizni, rájöttünk, hogy óriási partiarcok vagyunk, akik teljesen jól tudnak reggelig az asztalon táncolni bárhol. Másik dolog, hogy lett a kutyámnak kutyahaverja, nem is egy, így az édeskicsikincsemmel egy csomót jártunk bandázni. Mindezek következtében általában reggel ötkor keltem, mire nagyjából le tudtam ülni már késő este, 10-11 óra volt, legtöbbször úgy gondoltam, hogy jó lenne azért legalább 6 órát aludni, ha már nyolcat nem.... Most, ha úgy tűnik, hogy nyavalygok, akkor bocsi, mert tökre nem, nagyon régóta sóvárogtam már e dolgok iránt, nagyon örültem a fejleményeknek, de emiatt a sok-sok pozitív dolog miatt sokszor egyszerűen nem maradt energiám blogolni. Persze, született pár bejegyzés és szépségápolás vonalon is abszolút pozitív volt ez az év nekem.
Köröm témában:
Nagyon imádtam idén a homok hatású lakkokat, a Lovely márka különösen elnyerte a tetszésemet, mert olcsó, jó és gyönyörű lakkokkal jelentkeztek. (Linkek: 1. és 2.)
A Nailland is hamar belopta magát a szívembe, amit nemcsak a csodás választéknak köszönhet, hanem annak is, hogy sikerült teljesen normális árképzést elővezetni. Üzleti vállalkozás és a nyereség a lényeg, de a Nailland a bizonyíték rá, hogy ezt pofátlanság nélkül is meg lehet próbálni.
Felfedeztem az Anny márkát, a mini homok hatású lakkjaikat még mindig vérlázítóan drágának tartom, de a sima lakkok, legalábbis az a 2 szín, amit eddig próbáltam annyira jók.
Meg kell említenem: én valamiért nem akartam elhinni, hogy a körömágy megtisztítására a lemosóba mártott ecset a legjobb, pedig de. Ferde tusecset!
Ha, 2013 kedvenc lakkjait kellene felsorolnom, akkor a China Glaze 2 lakkja: Prism és a It's a Trap-eze! valamint a Lovely arany homok lakkja szerepelne a listában és az Anny Pretty Woman nevű lakkja is, ami egy rétegben fed, iszonyatosan pigmentált, gyorsan szárad és tartós.

(Ide elrejtem a negatív dolgokat: az Essence körömlakkok régen olyan jók voltak, most meg egyszerűen botrányosan rosszak, egy-egy jó színt ki lehet fogni pl.: Free hugs, de egyszerűen borzasztóak. Utálom az egyik Urban Decay palettámat.)
Smink és arcápolás témában:
Max Factor Clump defy és Facefinity alapozó! A Facefinity az egyetlen olyan alapozó, amelynél komolyan elgondolkoztam azon, hogy a téli és a nyári színemhez is beszerzem a megfelelő árnyalatot és egész évben, csak ezt fogom hordani. Nagyon szeretem, remélem a következő Glamour napokig nem kell újat vennem...
Meglett A Kedvenc rúzsom: MAC RiRi Woo!!!
Imádtam és imádom a Catrice gél állagú rúzsait, jelenleg 4 szín van a birtokomban, nemrégiben beszereztem a 080 Russian Violette nevű lilát is. #love
La Roche-Posay Effaclar tisztító zselé és Duo arckrém: végre, végre egy olyan termékcsalád, amelyik gondol a zsíros és érzékeny bőrű emberekre. Nem bírtam még rájönni, miért gondolják a gyártók, hogy minden zsíros bőrre való cuccba kell egy tonna alkoholt, meg szappant, meg mindenféle szárító összetevőt belepakolni, nem minden zsíros bőrű embernek van pattanása és egy zsíros bőr is lehet nagyon érzékeny!!


Kedvenc dolgaim:
Megint világos a hajam!!
Alverde haj és testvaj. Sajnos a vérnarancsos testvajat már nem lehet kapni, a makadámdiós is okés, de a vérnarancsos jobb volt.
Yves Rocher ajakápolók. A Carmex nekem nem jött be. Az Yves Rocher ajakápolóknál viszont tényleg érzem a hidratálást.
Colgate Max White One fogkrém: nemtom mennyire "illik" írni egy fogkrémről, de muszáj leírni, hogy ez tényleg használ, tényleg világosít a fogakon. Úgy érzem, hogy az élénkebb rúzsokhoz nem árt legalább egy kicsike fogfehérítés. 
Yankee Candle: tavaszra, nyárra, őszre a Garden Sweet Pea (virágos, friss), télre a Season of Peace (kicsit fás, de friss és nyugtató, otthonos illat). A tartok olcsók, órákig illatosítják a levegőt és nem mellesleg tök cuki párologtatók vannak.
Müller outlet: tudom van, aki szerint az egész átverés volt, mert csak romlott, lejárt termékek kerültek a polcokra, de én örültem, hogy fillérekért jutottam hozzá parfümökhöz és high-end cuccokhoz.
Instagram: nehezen adtam be a derekam, de végül nekem is lett nagyon okos telefonom, innen meg egy lépés volt az Insta. Rendszeresen frissítve!
Primőr bloggertalálkozó: el sem tudom mondani mennyire örülök minden évben ennek. Imádom a Primőrt!!!!
Független szervezésű bloggertalik: az egyikre sajnos nem tudtam elmenni, mert dolgoztam és utána egyéb elfoglaltságaim voltak (család), de iszonyatosan jó ötlet volt a bloggertársaktól, hogy összejárjunk néha-néha. Lányok!!!! :-)

2014-es tervek:
Összeszedettebben blogolni. Jobban megtervezni ezt az egész blogolás témát. Ha írni van kedvem, akkor írok és majd fotózok. Ha fotózni van kedvem, akkor fotózok és majd írok.
Kevesebbet stresszelni. Megint eljárni edzeni reggelenként. Kevesebbet dolgozni. Többet lógni. Többet bulizni.

5 megjegyzés:

  1. Na, akkor a Season of Peace nevű illatot kipróbálom majd. Az Urban Decay melyik palettájával van gondod? :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Season of Peace annyira jó illat, tiszta és friss, de közben otthonosan meleg. Nagyon örültem, hogy a Yankeenek nemcsak fűszeres téli illatai vannak.
      Az UD palettával nincs minőségi gond, csak rájöttem, hogy nem használom ki a színeket.

      Törlés
    2. Hát tessék blogsale-t tartani, mert lehet, hogy másnak meg igazi kincse lenne az a paletta. :-) A Season of Peace egyre jobban érdekel, komolyan :-)

      Törlés
  2. De jó, hogy valóra vált sok dolog, amire vágytál, csak ilyen pozitívan továbbra is! :) A homok lakkokat én is imádom, az arany Lovely az egyik kedvencem lett! A bloggertalik és a Nailland (ja és a Müller outlet) miatt pedig továbbra is irigylem a budapestieket :P :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem tök pozitívan gondolkodni és igazából nincs is okom panaszkodni. :-) De jó lenne, ha egyszer el tudnál majd jönni bloggertalira!!

      Törlés