2016. december 28., szerda

Fuck2016

Ez az év tényleg nem bír magával. Annyi jó embert elvett tőlünk és annyi szenvedést és annyi hülyeséget szabadított a világra! Én, alig várom, hogy vége legyen. Bár, igazat megvallva, személyesen nekem, jó évem volt. Végre úgy élem az életem, ahogy mindig is szerettem volna. Ezzel a feloldhatatlan kettősséggel olyan piti dolognak tűnik, hogy most a kedvenc cuccaimról szeretnék írni...
De, ebbe az évbe belefér ez is. :-D

Essence The Gel lakkot: Legalább ez a helyére került a világban. Végre simán be lehet ugrani bárhova egy teljesen agyament színű lakkért, mert jók az Essence lakkok! Én, ennek elmondhatatlanul örülök. 449 forint, könnyen elérhető, jó minőségű és a szivárvány szinte összes színében kapható. YEY!

NYX soft matte lip cream Budapest árnyalatban: Ez dupla pontért megy. Mert Budapest, kedvenc városom, gyönyörű a  cucc színe, szuper az állaga. És mert NYX üzlet Budapesten, normális árakkal, normális választékkal. Annyira smink mennyország, aki még nem látogatott el az Alleeban lévő üzletbe, feltétlenül tegye meg. 
Ide, elrejtem az év csalódását ColourPop ultra matte lip: Borzasztóan szárít. Iszonyatosan kényelmetlen viselni. Fúj. Tök jó színekben van és egy rétegben fed, de undorító. Fúj. Ilyenem nem lesz többet szerintem.

Catrice HD liquid coverage foundation: Nem indult könnyen a kapcsolatunk, mert irtó gyorsan szárad és ezért többször neki kellett futnom a megfelelő felviteli technika megtalálásának. Sikerült. Hihetetlenül szép bőrképet ad, matt de nem maszkos, tartós, nem oxidálódik túlzottan, egyik legjobb drogériás alapozó.

Basic szemsmink: Két kedvenc palettám volt idén, mindkettő limitált és már nem lehet kapni. De, igazából az irányvonal a lényeg. Végy egy jó matt, semleges árnyalatokat tartalmazó palettát és egy jó minőségű, élénk és tartós színes palettát és voila megvan mindened, amire a szemsminkhez szükséged van.

Azt hiszem, 2016-ra lett teljesen elegem az egész média által sugallt vegyél még és vegyél még, még, még irányzattal. Komolyan nem kell mindenből rengeteg, legyen választék, de nem kell minden héten, minden hónapban új semleges palettát venni. Nekem, nagy örömet szerzett, hogy csak néhány új cuccom lett és tényleg szatyorszámra ajándékoztam el a sminkeket, körömlakkokat. Sokkal jobban szeretem és értékelem, azt amim maradt, mint régebben, amikor képes voltam teljes limitált kiadásokat felvásárolni. A másik. Nem kell mindent megvenni, azért mert olcsó. Van egy csomó drogériás cuccom, de abból is ki lehet válogatni a tényleg jókat, amelyekről azt gondolom, hogy jól költöttem a pénzem. De, minek megvenni mindent a leértékelt kosárból? Simán ott kell hagyni a 400 forintra leértékelt matt bronzert, ha már van otthon kettő másik matt bronzered.... És még, ez most kicsit ellentmondásos lesz. De, ha vágysz pl. a Too Faced barackos palettájára...meg kell nézni, hogy tulajdonképpen hány barackos szín van benne?...nem sok...milyen olcsóbb barackos szín alternatívák vannak? NYX pl. És ha megveszel, mondjuk 2-3 NYX barackos színt, akkor a pénzeddel is jól gazdálkodtál és nem lett egy nagy palettád, ami tulajdonképpen tök felesleges. De, ha nagyon-nagyon és nem tudsz nélküle élni, akkor inkább gyűjtsd össze az eredetire a pénzt, ne próbáld mással pótolni, se NYXel, se kamu ebayes palival. Mert ez így pénzkidobás. És mennyivel jobb érzés lesz az eredetit használni, amiért hónapokig spóroltál! Anti-haul videók inspirációnak!
Kicsit elkanyarodtam.

Essence blending ecsetek. Rossmannos ecsetmosó nem tudom minek nevezzem, szilikonos cucc, sokkal gyorsabban ki lehet mosni az ecseteket!

A Rossmannos cucc már majdnem az év meglepetése volt, de ezt inkább a Lifebooknak adom, illetve Magdinak, aki így év végére rukkolt elő a paperdice matricákkal és imádom őket! Lifebook nélkül elveszett ember vagyok, nagyon örülök, hogy 2017-ben az új javított változatot használhatom. Magdi matricáival teljesen egyedivé és még átláthatóbbá tudom majd tenni a tervezőmet. Óriási lelkesedéssel fogom magam belevetni a jövő évbe!

2 megjegyzés: