2017. január 22., vasárnap

Lisbon haul

Kicsit gáz, hogy egy beszerzéses postot azzal fogok kezdeni, hogy mennyire unom és tényleg végletekig televan mindenem az állandó új és új, még többet és többet érzéssel, amit (szinte) minden beauty blog és (szinte) minden beauty youtube csatorna ránk önt. Nem kell ám minden héten új palettát venni, nem kell megvenni egy palettából az eredetit és még a másolatot is, mert nem tudom miért. Nem kell egycsilliárd liter tusfürdő, nem kell egymillió fürdőbomba, nem kell háromszázezer illatgyertya. Legyen választék, de nektek nincs elegetek a sok cuccból, amit hajlamos felhalmozni az ember? Mert, nekem nagyon!

Igen, így kezdem a Lisszabon beszerzéses bejegyzésemet. Elmentem a Sephora-ba, szerintem végül nem is egyben jártam. De, ott hagytam a Too Faced Peachy palettát...nem vettem meg az egyik UD palettát, ami tényleg nagyon le volt értékelve. Miért?  Mert az UD-t nem használtam volna ki, nem hordok sárga szemfestéket pl. A barackos paliban meg van 3-4 barackos szín, lesz-rom, hogy barack illata van btw. Vettem egy Sephora sminktojást, mert kb. mindenhez beautyblender dupokat használok alapozó, korrektor, krémpirosító, krémbronzer, púder...minden. A Sephora beautyblender dupe rossz, egyáltalán nem ajánlom, kemény marad még nedvesen is. Blah. Viszont, a Sephora sajátmárkás folyékony rúzsa, ami nekem a 38-as árnyalatban van meg, na ez nagyon jó. Krémes, könnyen felvihető, jól fed és száradás után tényleg tartós, nem szárít, szuper, szuper. Az utóbbi hetekben rengeteget hordtam.

A The Body Shop készítményeit én itthon iszonyatosan drágának tartom, úgy vagyok vele, hogy a Yamuna sokkal kedvezőbb árban kínál természetes összetevőkkel és eljárásokkal készült termékeket. Nem voltam motivált, ha a TBS-ról van szó. Cascaisban viszont ÓRIÁSI leértékelés volt, amit muszáj voltam megnézni. Összesen 7 db cuccot vettem harminc valamennyi euróért, ami azt jelenti, hogy 4-5 euró per darab, ami abszolút az az ár, amivel már szívesen barátkozom. Figyelembe kellett vennem, hogy 100 ml-nél nagyobb kiszerelést nem tudok hazahozni kézicsomagban, így okosan válogattam....szerintem :-)
Italian Summer Fig fragrance mist: már alig várom, hogy tavasz legyen, mert ez a friss, zöld illat a napsütéses, de csípős reggelekért kiált. 
White Musk Libertine parfüm: telt pézsmás illat, enyhe virág jegyekkel megbolondítva, amit már el is kezdtem használni. 

A moringa trió: Netti kedvenc TBS illata, ami nekem az akácvirágos, mézes, édes jellege miatt egész évben használható darabnak tűnik. Nagyon örülök, hogy ebből az illatból szereztem be a legtöbb terméket testvaj, kézkrém, tusi.

Szerettem volna egy igazán téli illatú testvajat, mert a Yamuna Téliálom darabom már elutazásom előtt elfogyott, így került a kosaramba a Smoky Poppy, ami füstös, de mégis virágos, emiatt nem túl nehéz illat. Igazán különleges. És vettem egy Tea Tree Pore minimiser primert, ami most nem aktuális igazából, mert főleg a vízhiányos bőrrel küzdök így a téli hónapokban, de tavasszal, nyáron remélem jó lesz.


A TBS látogatással szemben a KIKO levadászása abszolút be volt tervezve, imádom ezt a márkát. Teljesen jó árban vannak, nem drogériás minőségű cuccok. Nagyon-nagyon hiányolom a KIKOt Magyarországról. Ráadásul, legendás leértékeléseket tartanak évente többször is. El is felejtkeztem róla, hogy az egyik ilyen óriási kiárusítás januárban szokott lenni....igyekeztem ennek ellenére megőrizni a józan eszemet. Vettem egy barnás, égetett téglás jegyeket is mutató eszméletlen szép rúzst. Egy szuper egy rétegben fedő körömlakkot. Egyet a kedvenc Long Lasting Stick krémes szemfestékből.

 Egy gyönyörűséges barackos, téglás természetes árnyalatú, de rendkívül érdekes textúrájú zselés pirosítót. A textúra nagyon nem a kedvencem, cserébe a színe álomszerű. Hihetetlenül természetes és jól mutat a bőrön. Imádom a krémes pirosítókat, a legjobb csalás, ha gyors sminkről van szó illetve tartós sminkhez is szuper, mert rétegezni lehet a különböző textúrákat. 

Szemfestékekből pedig beszereztem néhány különleges darabot. A high pigment vonalból a 36-os matt narancs színt, ezer éve vágytam egy pigmentált és jól satírozható matt narancsra. A KIKO smart vonalból jött velem 3 árnyalat. A 09 enyhén zöldes, fémes hatású szemfesték. A metálos szemfestés idén is trendi lesz és én is szeretem magamon. A 12 fémes, halvány barackos meleg szín, ezt szintén teljesen magaménak érzem. A 13 matt halvány barack, ezer éve kerestem egy jól satírozható halvány matt barack színt. :-) 
Jártam a Primarkban is, nagy kihívás volt nem mindent felvásárolni, mert hihetetlen milyen fillérekért vannak cuki, trendi darabok. Végül a kedvenc Primark beszerzésem a glitteres csillámos, illatos tintájú egyszarvús zselés toll lett. 


6 megjegyzés:

  1. Hogy ezek a Kiko dolgok milyen gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Romániában jártam először (és eddig utoljára) Sephorában, tök jó volt élőben megnézegetni, kipróbálni az UD Naked palettákat. Ha lett volna Naked Basics is, azt talán megvettem volna, mert arra nagyon régóta vágyom, de a Naked 1, 2, 3-ból egyikre sem mondtam azt élőben, hogy nem tudnék nélküle élni, plusz az áruk is nagyon magas az én büdzsémhez. Szóval végül is úgy jöttem ki a Serphorából, hogy semmit sem vettem.
    Ezek a Kiko termékek gyönyörűek! A csomagolásuk mennyire strapabíró? Mostanában nagyon felidegesít, hogy a kedvenc Essence és Catrice monóm, illetve pirosítóm és highlighterem is utaztathatatlanná vált az egy év alatt kb. morzsásra törő, gagyi csomagolás miatt. Így megfogadtam, hogy mostantól csak olyan sminktermékeket veszek, amelynek normális a csomagolása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a KIKO mind csomagolásban, mind az általános minőségben bőven felveszi a versenyt a MAC-el. Én, komolyan úgy tekintek a KIKOra, mint a MAC elérhetőbb változatára. Én nagyon-nagyon ajánlom. Ha, tényleg szeretsz sminkelni, akkor a KIKO az egyik legjobb márka, ha nem a legjobb...

      Törlés
    2. Köszönöm a tippet, amint lehetőségem lesz rá, szét fogok nézni a márkánál!

      Törlés
    3. érdemes nézni a weboldalukat, szuper akciók szoktak lenni :-)

      Törlés