2017. január 29., vasárnap

Planner addict

Biztosan tudom, hogy nálam ez a planner/tervező/határidőnapló (whatever you wanna call it) mánia a főiskolás évek alatt vált betonszilárdságúvá. Egyszerűen képtelen voltam észben tartani, hogy milyen tárgyakat vettem fel, hova kell menni az előadásokra, ki a tanárom, milyen könyv kell és azt hol lehet beszerezni, milyen leadandó van, mikorra....szóval elveszett ember lettem volna a papír alapú agyam nélkül. Biztosan lehet ezt elektronikusan is kezelni, de én nem akarom. Az évek alatt sok tervezőt próbáltam, de tavaly és idén is a Papetri és a Dm Magyarország csodálatos együttműködésében született Lifebookot használom. Nem kezdek el ömlengeni, hogy mennyire szeretem, imádom, odavagyok érte, köszönöm és minden. Nagyon-nagyon jó. Köszi. De, TÉNYLEG...
Íróasztal és asztali tükör: IKEA, dekor: Pepco.
Azzal kezdtem, hogy a külsejét is egyedibbé tettem és kimaszkoltam a dm logot, egy B és 2017 került a helyére. Az évszám must have az elejére, mert el fogom tenni emlékbe és így egyből tudom, hogy melyik évben használtam. 
Mindig valamilyen színes ragasztószalaggal díszítem az oldal egyik vagy mindkét felét. Ilyen szalagot az ebayen lehet venni, de én egyszerűen a dm-ben szoktam beszerezni. Általában szezononként változik a kínálat, 3-4 csomagokban lehet kapni különböző mintájú szalagokat, olyan 6-700 forint körüli áron. 

Minden héten írok egy listát arról, amit azon a héten muszáj elintéznem. Ide kerülnek pl.: fontos telefonhívások, ne felejtsek el válaszolni egy-egy fontos emailre, mi az, amit meg kell vennem egy adott héten és nem esik feltétlenül az utamba, néha egy-egy munkával kapcsolatos kiemelten fontos dolog stb. Ehhez mindig checklistet használok, most imádom a Paperdice színes matricáit. A legjobb a Paperdice matricákban, hogy bármilyen írószerrel lehet rájuk írni és ha rossz helyre tettem le, nem teljesen egyenes!, akkor újra ragasztható és ezután sem fog elválni a papírtól. 

Sajnálom, hogy idén kikerült a Lifebookból a kitéphető bevásárlólista, amit én tavaly rengeteget használtam, minden héten arra írtam a beszerzendő dolgaimat. Idén, kénytelen vagyok post-itekkel helyettesíteni. Ez, azért jó így, mert a vásárlásig nem keveredik el a lista, amikor meg kell, bele tudom tenni a pénztárcámba. Ezek a post-itek a Tigerből vannak.

Még nem vagyok matrica megszállott, de én is szeretem a különböző kis dolgokat kiemelni. Ebayen illetve Müllerben vettem a kis pontocskákat, csillagokat. Ezek, olyan "jutalom" matricák, ha valamit elintéztem, akkor megy a csillag vagy a pont. A blogbejegyzéseket mindig csillaggal jelölöm :-) 

Írószerekből most a Primarkos egyszarvús zselés tollamért vagyok oda, ami azért is jó, mert a Lifebook 2017 lapjai eléggé vékonyak és sok filc átüt a papíron. Színes gémkapcsokkal szoktam jelölni a legfontosabb oldalakat, listákat, ilyesmiket. Listát vezetek arról például, hogy milyen könyveket olvastam, milyen könyveket szeretnék olvasni illetve van egy listám a ColourAlike lakkjaimról is, mert nem tudok számokat megjegyezni és nem akarom kétszer megvenni ugyanazt :-D

Most, hogy ezt visszaolvastam....elveszett ember lennék a tervezőm nélkül...

:-)

4 megjegyzés:

  1. Rohanok is a DB-be dekorszalagokért :D Ez számomra új és nagyon hasznos infó volt, köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök! :-) Most is nagyon szépek vannak, általában minden szezonban 3-4 új csomag van és minden csomagban 3-4 különböző mintájú szalag.

      Törlés
  2. Hű, Te aztán nagyon szépen belaktad a Lifebook-odat! :D Én még csak most ismerkedem azzal, hogy nem utólag, hanem előre írok fel magamnak egy fix helyre dolgokat, nem nagyon voltam az a határidőnapló girl ;)
    A Paperdice matricák pedig megvettek kilóra, imádom őket ragasztgatni, de a kávéspoharashoz még nem mertem hozzányúlni, tartalékolom ezerrel, mert az a kedvencem :P
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon szép és letisztult a stílem :-D Kvs pohár tutira hamar el fog fogyni nálam, már kiragasztgattam egy párat. ANNYIRa de nagyon jók a Paperdice matricák <3

    VálaszTörlés