2010. augusztus 26., csütörtök

Internetes vásárlás 1x1

Mit tegyünk, ha nem lehet vmit itthon kapni, de olyan nagyon, de nagyon, nagyon-nagyon szeretnénk?
Egy válasz van: meg kell rendelni vhonnan a netről.

Hol rendeljünk?:
ebay
http://www.ebay.com/
cherryculture
http://www.cherryculture.com/index.php
elf
http://www.eyeslipsface.co.uk/

Mi kell feltétlenül?
-Mielőtt bárminek is neki ugrana az ember, kell... KELL egy dombornyomott bank vagy hitelkártya.
Ilyenek pl.: American Express (ez hitelkártya, OTP), vagy bármilyen Mastercard (ez -általában- bankkártya, vagyis ahhoz a számlához kapcsolódik, amire a fizudat kapod, nekem Unicredites van, ami azért jó, mert ingyenes egy csomó minden, többek közt az átutalás is).
-Paypal regisztráció: a dombornyomott kártya birtokában lehet ennek neki esni, elég egyszerű a regisztrálás, de oda kell figyelni, hogy a kártyát és a bankszámlát is csatlakoztassuk a regisztrációhoz. Ingyenes a regisztráció, de levonnak 400 Ft-ot, már nem emlékszem milyen címen, de azt az első átutaláskor visszakapod, szóval így jön ki az "ingyenes".
Miért jó a Paypal?: Mert biztonságos! Mert minden tranzakciót jóvá kell hagynod, szóval semmit nem fognak 2* vagy többször lehúzni a számládról. Mert nagyon sok eladó csak így fogadja el a fizetést. Mert nem kell kiadnod minden oldalon az összes adatodat, elég egyszer a Paypalnak és utána soha többet senkinek!!! Mert ha nem kapod meg az árut, akkor a Paypal is fellép az érdekedben a pénz visszaszerzését illetően!

Ez a kettő a muszáj kategória. Aztán, a többi már inkább lehetőség.
Ha vásárolni akarunk, akkor regisztrálni kell az oldalakra.

Mire érdemes figyelni az ebay esetében?:
-Én az amerikai oldalon szoktam keresgetni, mert ott több a lehetőség. Persze oda kell figyelni, hogy az eladó "Worldwide" szállítson. Elég kellemetlen lenne, ha amit kinéztél magadnak, azt nem szállítanák Magyarországra.
-Érdemes olyan eladót felkutatni, akinek 100%os a visszajelzési indexe, mert ezek megbízhatóak.
-Érdemes olyan eladót felkutatni, aki a szállítási költséget több termék esetében kombinálja, mert így olcsóbb (ha igen, az is a megbízhatóság egyik jele, ilyen esetben az a jó, ha az eladó emailje után fizeti ki az ember az árut, mert ebben található a pontos, kombinált költség).
-Azt még megjegyezném, hogy az ebay nem vatera. Mármint az ebayen a többség nem magánember, hanem cég, szóval elég ritkán fordul elő, hogy vmi nincs raktáron, olyan meg nem fordulhat elő, hogy lenyeli a pénzed, mert mind a Paypalnál, mind az ebay-en lehet panaszt benyújtani. És ekkor muszáj visszautalnia a pénzedet!
-Tapasztalataim szerint, olyan 1 hét és 10 nap közt szokott lenni a szállítási idő.
-Tőlük már vásároltam és meg voltam elégedve:
http://myworld.ebay.com/joy017/
http://myworld.ebay.com/ttluvspolish/
-A szállítási költség, néha horribilis, de ezt egyrészt ki lehet védeni valamilyen szinten azzal, hogy egyszerre több terméket vásárolsz, másrészt sok esetben még így is sokkal jobban megéri, mint itthon megvenni egy hasonló dolgot.

Fontos infó+:
-Mivel az árak, euroban, fontban, dollárban vannak, így a bankodnak át kell váltania a forintodat, erre "commission fee"-t számol fel. Ezt be kell kalkulálni ... NEKED! Az eladót nem érdekli, meg nem is ő kapja, sőt a Paypal sem, de neked figyelembe kell venned, hiszen a bank a te számládról fogja levonni. Nem kell horribilis összegekre gondolni. Olyan 10-15 ezer forint körüli összegnél kb. egy ezres, ennél kissebb összegnél, meg olyan 500 forint körül.


Mindenkinek sikeres és örömteli vásárlást, ha van kérdésetek írjátok meg nyugottam :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése