2012. július 28., szombat

Mit viszek magammal, ha napközben sminkelek

Most már mondhatom, hogy kizárólag reggel, munka előtt sminkelek és így indulok el otthonról, de vannak kivételes alkalmak, amikor reggel smink nélkül vágok neki a napnak és csak napközben "készítem ki magam". (A kifejezés minden értelmében :-D) Pénteken is egy ilyen alkalom volt, mert délután beültünk a csajokkal kávézni és friss sminkkel akartam megjelenni. 
Mostanában csak egy kis vászon adidas táskával járok-kelek, nem cipelek nagy "pakolgatós" táskát, csak könnyedén, így sokszor viszont helyszűkében vagyok, de végül csak megoldottam. :-)
Ezeket a cuccokat vittem magammal, ami megfelelne egy "mit viszek magammal nyaralásra, ha nagyon nincs helyem pakolgatni" felszerelésnek is.

Azzal kezdem, hogy bedobom valahová a táskámba az Essence Fix and matte púdert, aminek borzalmas, de legalább strapabíró csomagolása van. 
Külön kis csomagban az ecsetek. 
A régi Essence pirosító ecset a bronzosítónak, ezzel kontúrozok. Egy Clinique ecset, aminek kisebb a feje, pirosítónak, egy nagy Max Factor ecset a fixáló púdernek.
3 szemre való ecset, egy H und M dupla végű ecset, az egyik fele ferde tusecset, a másik meg a satírozáshoz jó. Egy satírozó elf ecset, egy általános szemfesték ecset, szintén az elftől.
 
 Ecset fronton ennél kevesebb szerintem nem elég, aztán lehet én vagyok a hülye, de nekem ennyi minimum kell. 2 satírozó ecset kell, mert a korrektort is ezzel viszem fel. A ferde tusecset is ilyen multifunkciós, mert nemcsak a felső pillákhoz lehet vele vonalat húzni, hanem az alsó pilláknál ill, a szemöldöknél is jól jön.
Külön ecsetet használok a bronzerhez és a pirosítóhoz, de talán ennél férne be a mínusz egy ecset.

Arcra a Missha Signature 23-as árnyalatú bb krémjét használom, meg a szem alatti karikák eltüntetéséhez a Bourjois Healthy mix korrektort. A korrektort a Pixiwoo lányok ajánlására vettem illetve, amikor voltam sminkelésen ezt is kipróbáltam és szerettem. Jellemző egyébként, hogy a Müllerben az eladó rögtön le akart erről beszélni, hogy ez CSAK pattanások eltüntetéséhez VALÓ! :-P
A Signature bb krémet most jobban szeretem, mint a Perfect Covert, mert gyengébb a fedése és valamiért sokkal élettel telibb az arcom, ha ezt használom és nem a PC-t.

Szemre való cuccok: 
Ha nem tudom, hogy pontosan milyen sminket akarok készíteni, akkor alapnak viszek egy semleges színeket tartalmazó, kis helyet foglaló palettát. Pénteken az Essence Metallics barnás négyesét vittem, mert ebben zselés tus is van, így nagyon helytakarékos.  A semleges paletta mellé még bedobok 2-3 színt is (Catrice monok), hogy legyen választási lehetőségem, meg ki tudja mihez lesz kedvem, igyekszem olyan színeket választani, amelyek teljes szemhéjon is jól mutatnak. Például nyáron szeretem a lilát, a korallt, ilyesmit.
Alap az alap (Artdeco), alap a szemöldökcerka (Bourjois: nagyon tartós, nagyon természetes színe van), alap egy jó spirál, amit az alsó szempillákhoz is könnyen lehet használni (Lovely Collagen Wear: eddig csak kétszer használtam, de lehet, hogy kedvenc lesz,  közepes méretű keféje van, hosszabbít és dúsít is, pont jó az állaga, nem folyik, nem száraz, szép fekete, tartós....szóval nagyon jó választásnak tűnik, 500 forint alatti áron jutottam hozzá akciósan).
Be kellett még férnie a bronzernek (Essence matt, ami sötétebb, mint a NYC Sunny, amit egyszerűen nem tudom hová tettem el, azt jobban szeretem, mert tükrös a csomagolása, ezzel is helyet lehet nyerni). Egy természetes színű pirosító (MAC: Crew). Bedobtam még az Essence multifunkciós Lip and Cheek creme cuccát, ami tényleg használható mindkét funkcióra, helytakarékos. Egy alig van színe, de jól mutat szájfény (MUA Shade 5), ami nagyon jól nézett ki az Essence Sending you kisses felett.

Ti mit pakoltok, ha helyszűkében vagytok? 

8 megjegyzés:

  1. Alapjáraton csak rúzst és szájfényt viszek magammal napközbenre, de ezeket is van, hogy elfelejtem újrakenni.

    Ha esetleg rögtön munka után van vmi jelenésem, akkor egy pirosítót és egy szemceruzát viszek magammal, illetve kompakt púdert - nem viszem túlzásba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet én túlzásba vittem pénteken:-D


      Alapból én is csak rúzst, szájfényt és púdert viszek magammal..

      Törlés
  2. Én általában a napi rúzst / szájfényt dobom be a táskámba :), nem szoktam törődni napközben a sminkemmel :D .

    VálaszTörlés
  3. Reggel megcsinálom és annyi, csak szájfényt rakok el :D Szerencsére nem szokott lefolyni, kifényleni is max. picit, de akkor is ha hosszú nap volt

    VálaszTörlés
  4. Én is általában csak rúzst/szájfényt és szemceruzát dobok be, mert otthon megcsinálom a sminket :]

    VálaszTörlés
  5. Púder, szájfény-rúzs, ajakápoló, korrektor és szemceruza mindig van nálam. :)

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  6. én igazából semmilyen sminket nem hordok magammal. vagy sminkelek reggel
    (vagy nem )és remélem ,h kitart :P

    VálaszTörlés
  7. Ha tehetem, minél kevesebb cuccot hordok magammal, általában max egy púdert így a nagy melegben:) Ha hosszú nap, jelenés van, akkor plusz pirosító, szemcerka,esetleg rúzs (ha még helytakarékosabb akarok lenni,akkor a rúzst használom pirosítónak).

    VálaszTörlés