2012. július 25., szerda

Szivacsos technika, némi csalással

Mostanában rengeteget túlórázom (napi 12 órákat nyomok le, irodai meló :-P), míg sminkelni minden reggel van türelmem, a körörömfestés esti program marad, amikor se türelmem, se időm, se kedvem nincs valami nagyot alkotni. Ilyenkor szoktam a szivacsos technikát bevetni, természetesen csalásos módszerrel.
A csalás abból áll, hogy csak és kizárólag gyorsan száradó, 1 rétegben elég lakkokkal dolgozom, választok valami harmonizáló alapszínt, feldobom egy rétegben, jön a vizes szivacs, amire húzok kettő, az alapszínnel harmonizáló lakkal egy-egy csíkot, rányomom a körmömre a szivacsot és voila...megoldva! Persze a szivacsos technikánál, szerintem elengedhetetlen egy akármilyen fedőlakk, ha egyenletes, sima felületet akarunk a végére.

Itt látszik az átmenet, ombre babám. Narancs kezdés, piros végek, alapréteg pink.

Nektek van valami trükkötök körömfestés témakörben?

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a színválasztás. :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper színek! Én száraz szivaccsal szoktam, és nagyon vérzik a szívem amikor rákenem a fedőlakkot, mert nekem direkt tetszik, amikor "szemcsés" a szivacsos tunkolás után. De fedő nélkül meg fél napot sem szokott kibírni :(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a színösszeállítás, mint egy csodaszép naplemente :-)
    Én száraz szivaccsal szoktam csinálni, miért jobb a nedves szivacs?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sokszor van olyan, hogy mire a körmömre nyomnám a szivacsot, addigra nem elég nedves a körömlakk, ezt lehet elkerülni a nedves szivaccsal. Ezen kívül azt vettem észre, hogy jobban kijön az átmenet is nedves szivacson.

      Törlés