2013. április 17., szerda

Mai mani: új körömnyomda lemezek az Essencetől


Ezeket használtam: Essence nyomdázó készlet, Blossoms etc. lakk, China Glaze Hi-tek, NYC Turbo dry top coat
 Az Essence a tavaszi és őszi szortimentváltáskor mindig kijön új körömnyomda lemezekkel is, amik most nagyon jól sikerültek szerintem. Én, eddig kettő újat láttam, mindkettő nálam landolt, mert pont indás mintákra vágytam. A Parokeets oldalán megnézhetitek a másik kettőt, a bal sarokban lévő cicás tetszetős. :-)
Kis készlet, új lemezek.

Ezt már használtam. Nem baj, hogy használat közben karcos lesz, mert a minta nem sérül.

A másik új lemez.
Körömnyomdázni nagyon jó, egyszerű, gyors, látványos. Ha elkapja az ember a ritmust. Először nagyon bénáztam, főleg azért, mert nem húztam le a fóliát a lemezről. Le kell húzni a fóliát! :-D Lehetőleg még körömfestés előtt, mert erősen meg kell piszkálni valamelyik saroknál, hogy elengedjen.
Megpiszkált sarok.
Aztán az is fontos, hogy milyen lakkokat használunk. A lemezre kerülő lakknak egy rétegben kell fednie és viszonylag gyorsan kell száradnia ahhoz, hogy szép legyen a minta. Az Essence speciálisan erre kitalált lakkjai jók, de szerintem nem elég változatos a fekete-fehér.
Nekem az vált be, hogy kicsit beleütögetem a mintába a lakkot az ecset segítségével, aztán határozottan rátolom a lemezre a lehúzót és lehetőleg egy mozdulattal eltüntetem a felesleget. A gumipárnát jó erősen rányomom az előkészített lemezre, nem nagyon mozgatva. A körömre viszont görgető mozdulattal viszem fel a motívumot. Mindig muszáj egy jó fedőlakkal megkoronázni a művet, mert a minta irtó gyorsan tud kopni, hiszen rettentően vékony réteg körömlakkal dolgozunk. A NYC Turbo dry topcoat-ja nem volt túl jó ehhez a technikához, az Essence Sealing top coatja sokkal jobban bevált.
És fontos, hogy a lehúzót, a gumipárnát, a lemezeket tisztán rakjuk el, egyrészt nem kenünk össze vele mindent, másrészt legközelebb is lesz kedvünk elővenni... Én pl. kevés dolgot utálok jobban, mint főzés előtt mosogatni. :-D
Használt lakkok. Essence Blossoms etc. Bloom-a-loom és China Glaze Hi-tek

Végeredmény.

17 megjegyzés:

  1. Széép! :-)
    Én nem a gyári lehúzót használom, hanem egy régi bankkártyát, így nem karcolja össze a mintalemezeket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tudtam, hogy vkinek lesz egy tuti tippje:-) köszi!!!

      Törlés
  2. Van szürke essence is:-D
    Én is imadok nyomdazni♥♥

    VálaszTörlés
  3. Óóó. :) Élőben is nagyon szép volt. Épp ma gondolkodtam el azon, hogy utána kéne olvasnom a nyomdázásnak, mert lassan megjön a csomagom a nyomdaszettel... és láss csodát, gondolatolvasó vagy. Ráadásul nekem is NYC fedőlakkom van, úgyhogy már azt is tudom, hogy beszerzek mellé egy Essence-t :)

    VálaszTörlés
  4. ági mdolla: szuper ez a változatosság, fekete, fehér és még szürke is .. hehe :-D .... a minőségük viszont jó, kár, hogy nincs vmi igazán ütős szín pl. lila
    mesi: Köszi szépen! Élőben te is szép vagy meg aranyos :-) A NYC fedőlakkot azért vettem, mert ahogy mondtam a melóhelyen lakkoztam és nem volt nálam az Essence, gondoltam kipróbálom akkor a NYC-t, de nem vagyok elájulva tőle, jobb az Essence.

    VálaszTörlés
  5. Szépek ezek a lemezek :) Én a mágneses lakkokkal is szeretek nyomdázni, majdnem ugyanúgy csinálom, mint Te, de én a lemezről is görgető mozdulattal veszem fel a lakkot, nekem így vált be :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a mágnesen lakkok is tökéletesen megfelelnek ehhez, hiszen 1 rétegben fednek és viszonylag gyorsan száradnak!

      Törlés
  6. nagyon szép lett,most meghoztad a kedvem a nyomdázáshoz :)

    VálaszTörlés
  7. nekem nagyon tetszik a végeredmény : ) az a madaras lemez nekem is megvan, én is nem régen vettem.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett és a lemezek láttán egyrészt a "kell" szócska szakadt ki belőlem, másrészt megjött a kedvem is a nyomdázáshoz :)

    VálaszTörlés
  9. Válaszok
    1. Nóra, Kitti, Elíz, Fanny: örülök, hogy tetszik és örülök, hogy ti is kedvet kaptatok!! :-)

      Törlés
  10. hű de nagyon szép lett. *-*
    egyébként először én sem húztam le a fóliát a mintalemezről. :DDDD

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    A nyomdázásra már egy ideje én is rá vagyok kattanva, de még nem mertem kipróbálni... :/ Viszont ez a poszt nagyon jó lett! Gratula! :)

    Én lettem az 550. olvasód :D Juppí :D

    http://fiatalosblog.blogspot.hu/

    Szép délutánt! :)

    VálaszTörlés