2013. szeptember 25., szerda

Teszt: NYC fedő, Essence alaplakk

Eredetileg, ezt a postot is az "Ezt nem kellett volna" sorozatba szántam, de átgondoltam a dolgot és arra jutottam, hogy nem tartom ezt a két terméket teljes csődnek.
NYC Turbo dry top coat: Jó, mert szuperfényes felületet eredményez, gyorsabban szárad és tartósabb is tőle a mani, olcsó, könnyen hozzáférhető. Ezek a pozitív dolgok. Egyszerre  jó és rossz, hogy kissé feloldja az alatt a lévő lakkot, ami a csúnyán csíkos -főleg- pasztell körömlakkoknál jól jön, de körömnyomdázni abszolút horror. A negatív: ahogy a képen is látszik, nem használtam el még a felét sem .... és már nem is fogom többet használni. Megváltozott az állaga, a kifolyt és félig megszilárdult iskolai ragasztóhoz hasonlatos. Ha felkenem a körmömre, buborékos lesz az eredmény, mint a pohár oldala szokott lenni ha egy nagyon szénsavas ásványvizet öntünk bele.
Tutira nem veszem újra, mert hiába olcsó, nem fogok 600 forintokat kéthetente kidobálni, ennek ellenére, azt a kicsit, amit el tudtam használni szerettem.
A másik ilyen, jó volt, amíg jó volt, de nem veszem meg újra, mert nem tudtam az egészet elhasználni az Essence 24/7 nail base volt. Jó, mert teljesen matt alapot ad és szerintem, ezért ragaszkodik hozzá a körömlakk jobban, a tartósságot rendesen megnöveli. Akármilyen lakkról van szó tényleg tartósabb lesz ettől a cucctól, nem sárgul be alatta a köröm, nem kezd el lemezesen törni. Amikor elkezd rossz lenn, akkor viszont annyira el kezd ragaszkodni a körömlakkhoz, hogy nem lehet rajta rendesen elkenni semmit. Vékony rétegben meg főleg nem.
Ez a két termék, ha elkezdenek rosszak lenni halálos kombinációt alkotnak. Ott van az alap, amire csak vastag rétegben lehet festeni, ott van a fedő, ami az amúgy is vastag réteget még vastagabbá, kezelhetetlenné és rondává teszi. Komolyan, amikor együtt használtam őket a rossz korszakukban, azt hittem teljesen elfelejtettem körmöt festeni...

4 megjegyzés:

  1. NYC turbo dry top coatja nekem is sokáig kedvencem volt,egy kicsit többet sikerült elhasználnom,mint neked,de azóta itt áll és felé sem nyúlok,mert nekem is nagyon sűrű,ragacsos lett.Azóta vettem másik fedőlakkor,de nem akarom kidobni a régit,mert körömlakkhígítót akarok venni és úgy bízom benne,hogy újra használható lesz a NYC,mert amúgy nagyon hamar megszárította lakkot és szerettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én személy szerint fedőlakkba nem tennék körömlakkhígítót, mert nem tesz jót a száradási időnek, de hátha beválik....kíváncsi vagyok

      Törlés
  2. NYC fedőlakkot meg akartam venni régebben, mert sok jót olvastam róla, aztán egyre többször láttam azt, hogy pár használat után kb kuka használatra minősül a dolog, így nem vettem meg, de most, hogy nálad is olvasom nem bánom, hogy nem csábultam el még akció keretén belül sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos nem lehet elhasználni az egészet, ezért nem éri meg, még akciósan sem...szerintem

      Törlés