2015. március 15., vasárnap

7 perces smink, vagyis tippek és trükkök, ha szorít az idő


Szeretek elszöszölni a sminkemmel, vagyis inkább szeretnék, mert legtöbbször bőven nincs annyi időm, hogy a szöcskölés beleférjen. Igazából, olyan 20 percem van általában, de vannak olyan esetek, amikor csak 5-7-10 percecském van. Ebbe kell beleférnie mindennek, mert én nem elégszem meg egy kis szempillaspirállal meg színtelen szájfénnyel, ha kevés időm van, akkor sem elég nekem ennyi. (Miért? Csak, mert! És miért ne? :-) 
Mindig primerrel kezdek, Bioderma Sebium Pore Refiner, mert hidratálok és kiegyenlítek egy lépésben, így egy alacsony fedőképességű BBkrém is bőven elég fölé. BB krém, most a Skin79 Triple functionst használom, hidratál és szépen néz ki több óra után is. Ebben a két lépésben az ecset használat kiiktatásával nyerek időt, egy BBkrém egyébként is kézzel feldobva a legszebb.
Szemhéjamra csak és kizárólag krémes szemfesték kerül, itt sem használok ecsetet, csak a gyűrűsujjammal viszem fel a cuccot. Úgy érek el "füstös" hatást, hogy a pillák tövéhez teszem fel először a színt és felfelé, a szemöldököm felé dolgozom el. Szintén időt nyerek azzal, hogy nem a belső szemzugba teszek fel egy világosabb színt, hanem a mozgó szemhéj közepére (nem kell óvatosnak lenni emiatt, nem is kell letörölgetni a rossz helyre került festéket, nem lehet elrontani így), pár finom mozdulattal felütögetem, nagyon vékony rétegben. A Maybelline Color tattoo On and on Bronze nagyon jó alapnak, szemhéj közepére például egy arany szín jól tud mutatni, régi Essence trendkiadás arany krémes festéke tökéletes erre.
Alsó pillák tövébe semmi nem kerül, csak korrektor, szintén ujjal eldolgozva, viszont jöhet alulra valami színes szempillaspirál, hogy ne legyen teljesen semleges a smink. Nekem (majdnem) csak az Essence-től van ilyenem, a lilát nagyon szeretem, de bármelyik jöhet. A korrektor ujjamon maradt kis maradékával a szemöldököm ívét emelem ki, highlighter helyett!

Szemöldök formázásra ilyenkor csak cerka jöhet számításban, lehetőleg olyan, amelyiknek a végén, kupakján spulni vagy kis kefe van, még egy eszközzel kevesebb, időnyerő módszer! Most az Essence szemöldökceruzáját használom, vagy Catrice-t, mikor mi kerül a kezem közelébe.
Pirosítóból is csak a  krémes állagú fér bele az időbe, szigorúan ujjal eloszlatva, ütögetni, maszatolni is ér ebben a lépésben. Én legjobban a Manhattan 39D Apricot természetes árnyalatú pihe-puha pirosítóját szeretem használni, mert még ha túl sok kerül fel, akkor sem lesz bohócos a végeredmény.
Ajkaimra valami tartósat és könnyen kezelhetőt viszek fel. Élénk színben! A Max Factor ajakfilcek vagy a Catrice Made to Stay Smoothing lip polish bármelyik árnyalata jöhet. Szerintem, egy igazán élénk színű ajak mindig azt a látszatot kelti, hogy rengeteg időt töltöttünk a smink elkészítésével, valahogy olyan összeszedettebb a végeredmény így. 

Legvégén egy nagy ecsettel púder kerül az arcomra. Et voilá!

 Egyébként a Garnier Miracle Skin Cream Anti-ageing skin transforming care nevű BBkrém szerű valamije, hosszú idő óta az első Garnier termék, amit szeretnék teljes méretben beszerezni, mert nagyon kis klassz. Fehér krém, de felkenés közben szétrobbannak a rejtőzködő pigmentek, nagyon szép finom és könnyű fedést adva. Szép matt lesz a végeredmény, tartós és hidratál is, szóval tényleg jó. Már első használat után kedveltem, mire a minta végére érek, remélem nem változik a véleményem, mert örülnék egy jó drogériás BBkrémnek.

1 megjegyzés: