2016. március 16., szerda

Smink trendek, amelyeknek veszniük kell!

Bár, alapból azt gondolom, hogy sminkben nincs olyan, hogy kötelező és nincsenek szabályok, mégis vannak olyan jelenségek, amelyektől a-gy-f-a-sz-t tudok kapni. Nem szép dolog tőlem, hogy észreveszem a rosszat és meg is jegyzem, jobban, mint a jót...Mert, egyébként az is trend, hogy egyre többen és egyre jobban sminkelnek emberkék. De, most gyökér leszek és a negatívumokról írok. #sorrynotsorry
Nincs is sorrend, mert ezek közül MINDEGYIK halálra tud idegesíteni, szóval kezdem, azzal ami legelőször eszembe jut.
Jó, tényleg nem tudom, hogy A Szemöldök vagy a kék szemhez kék szemcerka zavar jobban...Mindegy legyen A Szemöldök. A Szemöldök. Érted, semmi más nincs a fején a lánynak, csak A Szemöldök. Végre, amikor kezdtünk leszokni A Képkeretről (fekete szemcerka, alul és felül és semmi, azon kívül), jön A Szemöldök. Érted, se szempillaspirál, se alapozó, se szájfény, semmi. Csak egy (kettő azaz egy pár)  ujjnyi vastagra SATÍROZOTT, jó SÖTÉT, lehetőleg hajszínnél sötétebb Szemöldök. Nem látsz mást a lány fejéből, csak A Szemöldököt, de az egy kilométerről!!!!!
Én azt értem, hogy trend, de komolyan látott már valaki olyan celebet, aki semmi mást nem tolt a fejére, csak A Szemöldököt? Na, ugye, hogy nem! Gondolni kellene erre egy kicsit reggelente. Oké, hogy meghatározza az arcot egy szép szemöldök, de bírjuk már azt a 4-5 percet pluszban befektetni egy színezett hidratálóra, meg szempillaspirálra meg szájfényre. És nem kell ám 2 centi vastagra húzni, fekete zselés tussal A Szemöldököt. Elég egy hajszínnel harmonizáló szemöldökcerka, amivel nem satírozunk, hanem szálakat rajzolunk.

Kék szemhez kék képkeret illetve zöld szemhez zöld képkeret. Miért? MIÉRT?? M-I-É-R-T??? Ha, szemszínnel megegyező színnel keretezi az ember a szemét, maximum annyit ér el vele, hogy a természetes szín vetélkedik a cerka mű színével.  Nem kiemeli a szemet, hanem elnyomja. Ennyi. Szerintem, ennél jobban ezt nem is kellene magyarázni, mégis rengeteg kék meg zöld keretet látok. Miért? Elég lenne csak a Pixiwoo lányok valamelyik bronzos sminkes videóját megnézni, egyszerűen VILÁGÍT a csajok szeme!! Világít és olyan kék lesz a kék, mint a legszebb óceán. Zöld szemnél, pedig a LILA emeli ki a legjobban a szemet, NEM a zöld.
Itt is látszik, hogy a cerka dominál. Nagyon szép színe van egyébként, de a szemszín olyan pocsolyás mellette.

Pinokkió highlight: orrhegyre highlight...megint felvetődik a kérdés, hogy minek? Nevetséges a világító gömb az arc közepén, max. karácsonyi dekorációs Télapón vagy a Húsvéti nyuszin tudom elképzelni. 


Transzi kontúr: ezt is értem, hogy honnan jön, meg értem, hogy trend, de akkor is túl sok, ha túl van tolva. Nem kell nappalra, olyan sminket feltolni, ami megállná a helyét a Capella színpadán. Egyáltalán nem nőies. Nem is nőknek lett kitalálva, hanem konkrétan a transziknak, egy egyfajta eltúlzott nőies megjelenésért. Nem kell ennyi. Hacsak nem vagy transzi, mert akkor hajrá, de akkor is csak fellépésre csajszi. 

Pornósztár ajkak: azt is vágom, hogy a legtöbb nő dús, szexis ajkakat szeretne, meg ebben a kategóriában a több a jobb, de iszonyú gáz, ha felfújt kacsaszájat rajzol magának az ember. Lehet túlmenni a természetes vonalon, de van, ami már túl sok és ha úgy néz ki a szád, mintha fél kiló szilikon lenne beletolva, akkor az biza túl sok. 
Ennyi lenne. Hajrá makeup és hajrá smink és hajrá csajok, ügyesen!!!

10 megjegyzés:

  1. És valaki leírta... Köszönöm! ^^

    VálaszTörlés
  2. Imádtam minden szavát a bejegyzésnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Igyekszem ám pozitív lenni, de ezek olyan jelenségek, amelyeknek nincs jó oldala.

      Törlés
  3. Amit még nagyon utálok az a szájkontúr ceruzával körberajzolt száj. És a vastag alapozó ami nem passzol a bőrszínhez. Jó bejegyzés volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cerka önmagában nem baj, ha kitöltjük vele az egész ajkat, vagy színben harmonizáló szájfény ill. rúzs alá kerül. De, húzni egy vonalat és annyi, na az gáz.
      Alapozót nehéz választani, még ha sikerül is, akkor is el kell dolgozni a nyak felé...ne akarjon senki úgy kinézni, mintha egy maszkot hordana, mert nem szép látvány. :-)

      Törlés
  4. Engem ezek a dolgok annyira nem tudnak felidegesíteni. Viszont nem egyszer volt már olyan, hogy sétáltam az utcán, és sorozatban jöttek felém olyan nők, akiknek már a látványuktól is narancsot akartam enni. Kár, hogy még a narancsoknak sincs olyan szép színűk, mint egyeseknek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D A narancs alapozó sajnos nem új trend, hanem évek óta tartó jelenség...megértem, hogy nehéz alapozót választani, de ha nem a színünk, akkor mehet és keresni kell tovább...

      Törlés
  5. A SZEMÖLDÖK XDXDXD
    Bírom én is, mikor jön egy hullára alapozott fej, és csak a szemöldökét látom, de azt már 3 km-ről, mert a sötétszőke hajához centis fekete szemöldököt rajzol.
    Ennek a fordítottja is mókás, fullra vakolt-travi kontúrozott fej, és nincs szemöldöke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik rosszabb, mint a másik!! Én mondjuk A Szemöldökből látok rengeteget, a zselés tussal húzott 2 centi vastag, fekete színű egy szőke lányon volt az, ami mindent vitt...És, szegény, azt hitte, hogy milyen menő...nem.

      Törlés