2016. április 24., vasárnap

Pupa Vamp!

Néhány napja került hozzám néhány Pupa Vamp! mono, ezekről írom most le, amit le kell írnom.
Lett egy matt, egy szatén és egy égetett monom a Pupától, ezekkel több száz százalékkal bővült a Pupa készletem. Egyelőre csak ismerkedem a márkával, testing the waters I guess. 

Jöjjön a lényeg most, majd kicsit később értekezem a mono szemfestékek létjogosultságáról. 
A szatén lila (802) elég kemény, ezért nem porol, kell alá egy jó alap, akkor nagyon jól mukodik. Az irtó béndzsa kis applikátorral szépen fel lehet és fel is kell építgetni az élénk színt. Ez után viselés közben nem kopik, a széleket is szépen el lehet satírozni. Építeni kell, de nem azért, mert foltos, hanem, mert e nélkül kis halovány.

 A matt kék (300) nagyon krétás, kemény, foltos. Olyan cuki, hogy azt írja a csomagoláson:"krémes, puha textúra, magas pigment koncentrációval". Mindennek az ellenkezője. Mindennek. Borzasztó. De, de! Egy jó, tapadósabb alappal előbújik az élénk szín, sokkal egységesebb lesz a textúrája, eltűnik a foltossága, az egész életre kel. Ennél sem ajánlom az ecsetet, applikátor vagy kis ujjacskák.

Az égetett zöld (301) a kedvencem, puha, érintésre is pigmentált, ecsettel is rendesen lehet vele dolgozni. Kicsit sajnálom, hogy nem khakisebb a szín, mert most ultratrendi lenne, de ez az élénk középzöld is nagyon jól tud kinézni barna vagy mogyoró szemekhez. 

Applikátorral húzva, alap nélküli minták. A kék nagyon gyenge.
Applikátorral húzva, de UD primer potionra mintázva. Itt már szép, egységes a kék is, a másik kettő is élénkebb, ütősebb.

Összességében azt tudom mondani a Pupa monokról, hogy ezek szerint színtől és finishtől függ a minőség. Azért szerintem, nem lenne akkora kérés, hogy legyen egységesebb, de mindegy. Csomagolást utálom, borzasztóan nagy, domború is és a szemfesték méretéhez képest szélességben is túlzás. Majdnem beleférne még egy pan...Biztos, hogy ki fogom szedni a csomagolásból. A hozzájuk csomagolt applikátort elég nehéz kiimádkozni. Nagyon kis ügyetlenek a hajlított nyelükkel, pedig ugye a festékekhez pont kellenek, mert a szivacsos fejjel könnyebb építeni és a megfelelő színintenzitást elérni. Nagyon vegyesek a megfigyeléseim a Pupa monokkal kapcsolatban, ha ki szeretnéd próbálni valamelyiket, akkor érdemes egy jó akcióra várni. Akciók, szerencsére elég gyakran vannak a Pupánál.
Applikátor!
BTW: Nem azért molyolok a csomagoláson, mert nincs jobb dolgom, de egy kis méretű smink kollekcióban vagy sminkes tatyiban, nincs hely egy bumfordi mononak. Nálam egy sminkes táskába kerülnek azok a cuccok, amiket adott héten használni szeretnék, szemfesték témában egy jó paletta és néhány pop-of-colour mono. Egyébként van egy love-hate kapcsolatom a monokkal. Azt, hogy egy márka mit tud, nagyon jól le lehet mérni a monok minőségéből. Emiatt "kötelező" vételnek számítanak. Közben ár-érték arányban borzalmasak, két egyes árából ki jön egy Sleek paletta és ez majdnem minden márkánál így van, legalábbis drogériás szinten. De, annyira jól jönnek, mert könnyen szállíthatóak és nagyon jól kiegészítenek egy nude palettát. A legkedvesebb színem is egy mono a MUA-tól, de például a MAC és az Essence hasonló termékeit is nagyon szeretem. Igazából, a legnagyobb bajom a színenkénti eltérő minőséggel van, ha ezt sikerült nagyjából kiküszöbölni egy adott márkánál, akkor az a márka nagyon-nagyon jó. És akkor van létjogosultsága a monoiknak. Egyébként éljenek a paletták!

2 megjegyzés:

  1. Kár a minőségért, viszont a színválaszték csodás. Bár őszintén szólva mono szemhéjpúdereket ritkán veszek, de az a zöld nagyon tetszik. Egyébként a gyengén pigmentált élénk színekhez a NYX Jumbo Milk nevű cerkáját használom, nekem mindig megmenti a sminkem, ráadásul olcsó is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. alappal nem olyan rosszak, de én azt szeretem, ha alap nélkül is minimum jók...a NYX Jumbok rajtam elmásznak ...sajna

      Törlés