2017. március 14., kedd

#nailbloggershitstorm

Nem tudom miért, de nálam most nem túl pozitív kicsengésű postok jönnek. Nem tudom miért...tavaszi fáradság? hisztis tejszínhab van az agyam helyén? .... Ki tudja? Én nem! Mindegy is. Az elkövetkezendők még bennem maradtak ezek után, de hagy jöjjön, mert ez az én blogom és nem fogok senkinek sem magyarázkodni. Ha valaki megsértődik, hát lelke rajta, akinek nem inge, az ne, ugye, de ha megszólítva érzi magát, az szintén nem az én bajom....
A körmös blogok!
Annyira, de annyira szerettem régen őket. És annyira, de annyira unom, sőt UNOM mindet. Mindegyik ugyanazt a pár, egycsilliárd per bottle márkát nyomatja, miért? Mindegyik blogon, állandóan két hetente ilyen limitált, olyan együttműködés. HÁT KI TUDJA EZT KÖVETNI?!
Egy hétköznapi felhasználó így hogy?
Hitelesnek tekintsem, amikor rajtad van a lakk max. 30 percig? És utána elő sem veszed? Én sem tesztelem a tartósságot, mert max. kettő napot van fent bármelyik mani, de 30 perc után hogy? 
A legnagyobb hisztim meg, hogy minden lakk agyon van fénykezelve, világítva, így makró, úgy képszerkesztő.....ez így hogy színhelyes? Mikor néz ki úgy egy lakk élőben, ahogy a szétszerkesztett képeken? MIKOR???? 
Lássunk erre egy! példát. És, így még az egyetlen "szolgáltató jellege" is ugrik a körmös blogoknak, mert akkor ezek szerint, nem lehet ezek alapján vásárolni? Muszáj élőben is látni a kiszemelt lakkot?


Reality:

Komolyan, olyan hálás lennék, ha körömápolási tanácsokat kapnék. Mit? Hogyan? Ötleteket, hogyan használjam a már meglévő készletemet? Színpárosítások. Körömreszelési tippek. Vagy vágjam inkább? Vagy rágjam netán? Egyszerű tippek, trükkök. Hogyan tudom még gyorsabban megszárítani a lakkozást? stb. stb.
Ezer kérdésem lenne, de kénytelen vagyok sokcsilliárdszor megnézni (nem nézni) milyen lakkot nem veszek meg. Nekem mostanában köröm témában, bőven elég pár insta feed és köszi, szevasz.

6 megjegyzés:

  1. Én a körmös blogokra csak nézelődni megyek, mert manikűrben béna vagyok, éppen ezért nem is érné megvenni a lakkokat, főleg nem akkor, ha drágák, mert tízévente egyszer kenném fel, bármilyen szép is. Viszont én is elgondolkodtam azon, hogy annak mégis mi értelme a látványon kívül, hogy valaki minden nap másikat ken fel? Nálam a körömlakknál alapvető, hogy maradjon fent legalább 3-4 napig, és ne kelljen javítgatnom, de bármilyen hardcore körmös blogra felmegyek - tisztelet a kivételnek -, a tartósságról soha egy szó sem esik, mert ők maguk sem tudják / akarják letesztelni gondolom. Plusz pont nemrég mondta nekem valaki, hogy hát az ő kezén sosem olyan színű a lakk, mint xy blogos képein. Mire mondtam, hogy igen, mert valószínűleg az összes úgy van szerkesztve, hogy az üvegben levő színre hasonlítson kézen is, holott amúgy baromira nem ugyanaz. Komolyan kezdem azt hinni, hogy ennek mostmár a gyönyörködtetésen kívül semmiféle gyakorlati haszna nincs, de akkor meg minek? Szerintem nagyon sokunkat mind körömlakkban, mind sminkben az érdekel egy blogon, hogy milyen színű valójában, és hogy néz ki élesben, nem pedig az, hogy Photoshoppal mit lehet kihozni belőle, meg milyen szép képeket tud készíteni az adott illető.
    A másik, amikor azt olvasom, hogy hát van vagy 100 lakkom, amit megvettem, de még nem volt időm felkenni! Én ilyenkor azért elgondolkodnék, hogy akkor tényleg szükség van rájuk? Nyilván én sem hordom mondjuk mind a 80 vagy hány rúzsomat naponta, de mindet használtam már, és nem csak bontatlanul állnak a fiókban, mert nem volt még rájuk időm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. #pacsika Egyébként én mondjuk két naponta biztosan más manit alkotok, de közben alapból azt gondolom, hogy ha pl utazom és tutira nem azzal fogom tölteni az időmet, hogy körmözzek városnézés helyett, akkor a 3-4000 forintos lakkom maradjon már fent, legalább 4-5 napig....de ez ugye egyetlen körmös blogból sem derül ki. Az, hogy ki mennyire tud fényt szerkeszteni, meg fényképet manipulálni, pont nem érdekel. Tök örülök neki, meg minden. De, teljesen nonszensz, hogy blog alapján nem lehet lakkot venni, mert semmi, de semmi köze nincs a valósághoz...

      Törlés
    2. Hát nem tudom.. a tartósság nélkül mi értelme van a tesztnek? Oké, látjuk a színt nagyjából. Én a tesztek 90%-nál (nem merem a 100-at írni, mert biztos találnánk olyat, ahol megfeledkeztem erről) megírom, hogyan muzsikál a lakk tartósságát tekintve.. ;) Bár sajna csilli-villi képeim sincsenek, mert csak egy kis kompakttal fényképezgetek.

      Törlés
    3. Lora: van, aki tényleg naponta, két naponta festi át a körmét, tehát a tartósság sok embernek tényleg nem annyira lényeges...viszont, ha nem is minden egyes lakknál, de legalább márkánként egyszer-egyszer lehetne értekezni a tartósságról...csilli-villi képek, amik nem a valóságot tükrözik, max. esztétikai szempontból elégítik ki a kíváncsiságot, de nem hasznosak, mert ahogy Lara is írta nem nagyítóval járunk :-)

      Törlés
  2. Nagyon nagyon egyetértek! Ezek a makrós képek gyönyörűek, de a büdös életben nem fog úgy kinézni a körmömön egyik sem. Nem hurcibálok magammal nagyítót, hogy azzal nézegessem. Nálam a képszerkesztés kimerül abban, hogy a csufi körömágyamat eltűntetem, de ezen kívül mindennek épp olyan a színe, mint valójában. Ha emiatt nem jönnek sokszázan a képeimre, akkor nem jönnek, de az a maréknyi ember hitele sképet fog kapni a lakkokról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Pont így gondolom. Makrón nem látszik, hogy HOGYAN MUTAT a körmön...pedig ez lenne a lényeg!!

      Törlés