2017. március 26., vasárnap

Packing

Amennyire szeretek utazni (nagyon), legalább annyira utálok pakolni (nagyon). Számomra alig van rosszabb dolog a pakolásnál. Leginkább a pipere cuccokkal szenvedtem rengeteget, de azt hiszem, hogy kezdek ebből kigyógyulni. Tapasztalatok, tanácsok tőlem, nektek. 
Itt jöjjön az a rész, ami csak nekem fontos...
Életem egyik legjobb, legátgondoltabb és leghasznosabb ajándéka volt a Never stop Dreaming feliratú kis vízálló alkalmatosság. Muszáj leírnom, hogy a Never stop Dreaming felirat már akkor a szívembe talált, mert akkor még csak álmodoztam, hogy úgy élhetek majd, ahogy most...És akitől kaptam, tudta ezt. #aszívem #köszibaba Azt jelentette akkor, hogy ne adjam fel és kitartás. Nem adtam fel és ITT vagyok, megérkeztem! És azt is jelenti, hogy sosem késő az álmaidért küzdeni és mindig van remény...Szóval, igen, imádom ezt a kis cuccot, Lisszabonba már együtt utaztunk és tökéletes volt. :-)
Nem fontos rész vége...
A nem átlátszó, kivehető részbe teszem a szilárd halmazállapotú kötelező darabokat. Fogkefe, fogselyem, papírzsepi, vattakorong, füldugó, kis tükör, körömreszelő. Ezek, azoknak is kötelező darabok, akik nem sminkelnek. Füldugó: lehet, hogy éjszaka szembesülsz azzal, hogy zajos a szállásod. Muszáj aludnod egy kicsit, akkor is ha nyaralsz!! Fogselyem, körömreszelő: hihetetlenül idegesítő, ha letörik a köröm, vagy vmi beszorul a fogaid közé, kis helyen elférnek, kellenek. Fésű, üres kontaktlencse tartó, szemüveg. 

Sminkelőknek: ecsetek és szemfesték, púder, szilárd halmazállapotú cuccok!
MUA: Glamour Days paletta a legjobb társam utazásaim során

Hihetetlen, hogy nálunk még mennyi embernek gondot jelent, hogy mit jelent a szilárd halmazállapot. Rúzs, szájfény, ajakápoló...nem szilárd halmazállapotú, hanem zselének számít. Szempillaspirál, szemceruza, szemöldökceruza...nem szilárd halmazállapotú, hanem zselének számít.
HÓNALJSTIFT!!!!! ...nem szilárd halmazállapotú, hanem zselének számít. Fújós cuccok is folyadékok!!!
Amikor, ezt sikerült tisztázni, akkor jöhetnek a folyékony(nak számító) cuccok az átlátszó rekeszbe.  Maximum 1000 ml lötyi jöhet, mehet veled. Maximum 100 ml űrtartalmú tégelyben, palackban, üvegben. Ha, nincs tele, akkor is a teljes űrtartalom számít, tehát nem vihetsz 100 ml cuccot egy fél literes palackban! Átlátszó, újra zárható tartóban kell lennie a lötyiknek a reptéri biztonsági ellenőrzés során. Az a legjobb, ha kiveszed és külön teszed a tálcára.
(ezek a korlátozások természetesen csak repülésre és kabinba vitt csomagokra igazak) 
nem kell folyékony körömlakk lemosó, ez a kisebb kiszerelés is túl nagy (120 ml) és teljesen felesleges
Amiért nem kell külön köröket futni, az a fogkrém, az arckrémek és az izzadásgátló, ezek nem érik el a 100 ml-t általában. Parfümből a 100 ml kifejezetten nagynak számít, legtöbb parfüm 30-50 ml, arckrém 25-50 ml, tehát ezekért nem kell izgulni. 
Viszont, jöhetnek a minták, ezekkel helyet és súlyt spórolsz. És inkább műanyag, mint üveg, súly és biztonsági szempontok alapján is inkább ezt ajánlom.

Samponból, balzsamból is elég a minta szerintem, mert nagy valószínűség szerint nem fogsz minden nap hajat mosni, tapasztalataim szerint elég egy minta egy hétre. Tengerparti nyaraláshoz is bőven elég egy utazós kiszerelésű, kb. 50 ml sampon, balzsam. Fényvédőt meg a legjobb helyben venni, ha többen mentek, akkor egy hét alatt bőven elfogy egy teljes kiszerelésű, ezt nem érdemes itthonról cipelni, főleg úgy, hogy a 250 ml-es cucc csak feladott poggyászban mehet ki!
Tusfürdő: 50 ml utazós kiszerelés elég egy hétre.
Körömlakk lemosót teljesen felesleges vinni, sokkal jobb a lemosó párna. Körömlakkból is bőven elég egy multifunkciós alap és fedőlakk és valami gyorsan száradó, semleges szín. Lehet, hogy valaki nyaraláskor is minden nap új manit csinál, de én még nem találkoztam ilyen emberrel. 

Sminkkelőknek: Műanyag flakonos, fényvédős bbkrém. Applikátoros korrektor. Folyékony rúzs. Folyékony rúzs helyett, bármilyen ceruza formájú rúzs. Az éppen használt szempillaspirál. Krémes pirosító. Szemhéj alapnak: bármi, ami ceruza formájú. Ecsetek: pufi ecset, lapos építő ecset, ferde ecset, pirosító ecset, púder pufni. Én, nyaralás alatt is sminkelek és nemcsak szempillaspirál meg szájfény szinten. Viszont én sem szöszölök vele fél órát, főleg olyan cuccokat viszek és használok, amik már jól beváltak, kézzel is könnyű velük dolgozni.
Én velük utazom...

Catrice folyékony rúzs helyett alternatívák :-) 
Egyéb jó tanácsok: Légyszíves ne vigyél hajszárítót, mert a legszutyibb szálláson is valszeg van működő, ezen kívül, rohadt nagy és nehéz, csomó helyen nem is lehet az itthonit használni. 
Türcsi, ágynemű sem kell, csak, ha kifejezetten írja a szállás honlapja, hogy nem biztosítanak, egyébként lesz, nyugi!
Műanyag poncsó, kétszáz forint, elfér kis helyen és inkább legyen, minthogy helyben kelljen megvenni a 267. esernyődet...
És...Érezd jól magad!! :-) 
Women' secret ....I'm ready to go again!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése