2010. augusztus 9., hétfő

Il-makiage próba


o.é




Sziasztok!
Biztos veletek is előfordult már, hogy a Westend-ben leszólítottak az il-makiage lányok.
Én eddig mindig "Köszi nem" "Ne haragudj, de sietek" stb.
De a múlt héten "Miért ne" volt.
Telefonon időpont egyeztetés, ami nálam nem egyszerű, mert kb. öt csengésnél hamarabb sosem veszem fel a telefont. Valamiért mindig a táskám legmélyéről kell előbányászni, és egyszerűen nem megy gyorsabban. Bocsi mindenkitől....
Mindegy, szóval az egyik kolléganőmmel mentünk el. Ő smink nélkül, én sminkben, mert délelőtt fényképezkedtem, muszáj volt, mert nem akartam zombi lenni, mint hétfő reggelente általában.




Azt mondták egy óra alatt végzünk (tényleg),
személyes sminktanácsadás (kérdezni lehetett, de azért vannak kétségeim mennyire voltak különbözőek illetve egyediek a sminkek)


és smink (az enyém nem volt tökéletes, mert nem sikerült teljesen lemosni, azt ami rajtam volt, de kaptam pár ötletet).















Mit használt a "Luca" rajtam
Arcra: http://www.ilmakiage.com.au/au/html/face_shimmers.html Stargazer 6190 ft pirosító, de szemre is lehet használni, nálam ez is felkerült a szemhéjra; + folyékony alapozó (7700 ft), ami jó volt, mert sajnos nekem olajos, de nagyon érzékeny bőröm van, és MINDEN folyékony alapozótól viszketek, de ettől nem, viszont fixálnom kellett, mert elég hamar átfénylett, hiába tett fel a "Luca" púdert, az én saját elf cuccom sokkal jobb volt.
Megvenném?: a folyékony alapozó, mert nem irritálta a bőröm. A többi, vagy van ilyen színem, vagy tudok sokkal olcsóban nagyon hasonlót. Pl.: Pirosító essence surfer babe kollekció pirosítója teljesen tökugyanez.
Szemre: http://www.ilmakiage.com.au/au/html/eyes.html Absolute Purple: kontúr alul-felül, Festival Pink: mozgó szemhéj..6250 Ft /darab
Meg egy kis http://www.ilmakiage.com.au/au/html/shimmers.html Spice színben a szemöldök alá, ennek van egy kis aranyos csillogása 5600 ft
Megvenném?: Semmit. Minden színem van, ajánlom a vaterán a MAC pigmenteket. Viszont a lila-arany párosítás nagyon-nagyon jó ötlet!!!
Szájra: http://www.ilmakiage.com.au/au/html/lip_gloss.html szájfény Pearl színben, ez tényleg tetszett, mert volt színe és nem ragadt és viszonylag tartós 5100 ft
Megvenném?: Hmmm...nem. De főleg azért nem, mert én nem vagyok egy szájfény-őrült.
Összességében pozitív élmény, nem bántam meg. Nem voltak rámenősek a lányok, meg én sem hagytam magam, szóval nem kellett semmit venni. Viszont kipróbálhattam egy pár terméket, az egész környezet kellemes volt. Ajánlom.  Egynek jó volt, viszont az érzékeny bőrű emberek messze kerüljék el!








121 megjegyzés:

  1. Engem is néhány próbálkozás után sikerült elcsábítaniuk a Westendben, feliratkoztam sminktanácsadásra, és nem bántam meg! Két barátnőmmel látogattam el az Andrássy úti Il Makiage szalonba, kaptunk egy gyönyörű sminket, és hozzá tanácsokat, hogy hogyan sminkeljük magunkat, mi áll jól nekünk... élveztük, megérte, ajánlom másoknak is. a termék viszont tényleg nem olcsó, viszont be kell vallanom, megéri... nagyon minőségi, évekig kitart olyan kevés kell csak belőle, és VÉGRE egy szemhéjpúder, ami NEM CSÍKOZÓDIK BE, és elbűvölő színeik vannak! azóta is használom, imádom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem becsikozodott :)

      Törlés
    2. sajnos nekem is becsíkozódott.. én nem tartom annyira minőséginek, a MAC sokkal jobb.

      Törlés
  2. Én is sok ötletet lestem el tőlük, amikor benn jártam az Andrássy úti Il Makiage szalonban sminkelésen, és tanácsadáson! például tudtátok, hogy a szempillaspirál az egyik utolsó lépése kell, hogy legyen a sminketeknek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem ezt mindenki tudja...

      Törlés
    2. Hát ez nagy okosság :)))) sőt ne is lefekvés előtt spirálozz ;))))

      Törlés
  3. Nekem is, ahogy írtam teljesen pozitív élmény volt és én is azt ajánlom, hogy bátran próbálja ki mindenki, mert veszíteni nem lehet vele :-)
    De a vásárlást: pénztárca kímélően kell meggondolni :-)

    VálaszTörlés
  4. Én ma voltam nálunk. Csalódás...
    Sminkeléssel kapcsolatos tanácsot abszolúte nem kaptam... a sminkem pedig folyt le az arcomról.... Nem jött be. A tukmálás se. Ja, és engem is "Luca" sminkelt.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Névtelen! Sajnálom, hogy neked nem jött be.
    A tukmálást én egyetlen mondattal védtem ki, mindenki szabadon használhatja :-) "Ezt ugye a Westendben is lehet kapni?"

    :-)

    VálaszTörlés
  6. Én is voltam Náluk,nagyon szép sminket kaptam,a "tukmálás" nálam is jelen volt,de most mivel meghívottként voltam(feliratkozás+telefon+idöpont) aztán andrássy út. 50% kedvezménnyel vehettem termèket és ha 20000ft ot elérte, tök ingyen részt vehetsz saját sminked elkészítésének megtanulásában,ami amúgy 60000ft körüli lenne. Ez a tanf. 3óra hossza és idöpont egyeztetéses! Ebben vett már részt valaki?

    VálaszTörlés
  7. A Vaterán árult Mac cuccok mind hamisítvány ha valakit érdekel! Nagyon jól ismerem a Mac termékeket és olyan termékek amiket a Vaterán árulnak Mac néven nem is léteznek vagy nincs nevük csak számuk a pigmenteknek vagy ha van nevük is hamisítvány mind sajnos: Ezzel érdemes vigyázni lehet olcsóbb de a minősége is silány!
    Csak mert említetted a a fenti szövegben , hogy onnan vannak a Mac pigmentjeid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. É N IS VETTEM A köközpontban. Próbálom eladni vaterán harmad áron. De a kutyának sem kell. Pedig eredeti az A ndrássyn vettem. Hú de bánom.

      Törlés
    2. Őszintén szólva senki mellett nem állt fegyveres, hogy vagy veszed vagy lelőlek... A smink nagyon szép lett, vettem is pár dolgot. Általában mindenből keveset vásárolok (pl. élelmiszer, ruhanemű, kozmetikum), de az legyen minőségi. A vaterán nem azért nem tudod eladni, mert a kutyának sem kell, hanem mert nem ismerik a márkát. És pont a vaterán? Ott éppen a kispénzűek vásárolnak, majd éppen márkás kozmetikumot vesznek, mi? Ajjaj...

      Törlés
    3. "Kedves" Zabhegyező! Attól, hogy valaki félreüt valamit a billentyűzeten még nem dadogós. :) De persze te ezt jobban tudod, meg azt is milyen menő ha beszólsz másnak :) El se tudom képzelni hogy az ilyen ember mennyire magányos lehet a való életben az undoksága miatt. Vagy csupán egy fizetett (és agresszív kismalac style-ba toló) hozzászoló/ ugató lennél?

      Törlés
  8. Én ma voltam, nagyon szkeptikusan ültem ott, mert tudtam mire megy ki a játék. Végül csak a sminket kértem, nem lett rossz, bár a szájfényt elsőre letölröltettem, mert szeritnem borzasztó volt, valami arany színű, ezután felkerült egy pirosba hajló, de inkább rózsaszín, kis lilás beütéssel, ami nekem nagyon erős volt, nem igazán tetszett, de nagyon mondták a lányok, h jól áll. Végül a oda keveredtem a pulthoz, ahol kiderült a smink cucc ár, ha otthonra is szeretnék, végül úgy döntettem, hogy alapozó, púder, pirosító, szemhéj és szájfényt is megvettem, de ezt már bánom, ja és egy ecsetet is, röpke 27.000 Ft-ért, de ebből két termékért nem fizettem, mert ha 2 terméket veszel a 3. ingyen van és megkaptam az ingyen smink órát, hát kiváncsian várom. Már sajnálom, mert ez nagyon sok pénz, előbb kellett volna elolvasnom a különböző fórumokon a hozzászólásokat.
    ui. mikor a párom megláttam a "sminkem", rögtön közölte, hogy a szájfény csúnya, hát mondom meg kell szokni, mert én nem használok ilyen erős színeket, erre jön a párom anyukája és közölte, h látom voltál a smink tanácsadáson, szép lett, de a pirosító nem megy a szájfény szinéhez. Na gondoltam magamban, bravó...ha tundná mennyit adtam érte kiakadna rögtön....és valószínű többet nem kenem a számra, drága mulatság volt.
    Tanulópénznek meg főleg, de ettől függetlenül elmegyek erre a 3 órára és meglátjuk mi lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogadok rá, hogy vásároltál még többet tőlük. Ha tanulópénznek vetted volna a majdnem 30-at, akkor soha többet feléjük sem néznél.

      Törlés
  9. Kedves Névtelen
    Tényleg kár, hogy nem olvasgattál előtte többet, mert bár nekem nem volt rossz élményem, de igazából senki sincs elragadtatva tőlük. Lilát, vagy lilásat semmiképpen nem kennék szájra, kivéve vmi extrém sminknél vagy afrikai gyökerekkel rendelkező szépségeknél használnám, de még ezekben az esetekben is csak nagyon óvatosan. A pirosító és az ajkak színének harmóniája nagyon alap dolog, szarvas hiba, ha egyből ki lehet szúrni, hogy ez nem jött össze. Sőt szerintem nehezebb nem látni, mint észrevenni, hogy nem jó:-) Azért remélem, hogy a szájfényen kívül a többit tudod majd használni.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Vasárnap voltam náluk, Zita nevű nagyon szimpatikus, ügyes lány sminkelt. Nagyon szép nappali sminket tett fel, közben mondta, hogy mit csinál, meg adott néhány nagyon jó és egyszerű tippet (hogyan lehet ecsettel szépen kihúzni a szemet, a spirál kerüljön utoljára, milyen színeket használjak). Vettem is náluk néhány dolgot - én nagyon örültem a szép sminknek és a tanácsoknak! Az alapozójuk pedig nagyon jó, nem is éreztem, hogy bármi lenne az arcomon! Egyedül a recepciós lány stílusa nem jött be, nem túl kedvesen fogadja az érkezőket. Szerintem érdemes elmenni, és kipróbálni. Én nem igazán értem azokat, akik rosszakat írnak - ha nem veszel semmit, akkor is kapsz egy szép sminket; én eleve szeretem, ha foglalkoznak velem (fodrász, kozmetikus) :) Így örültem a törődésnek most is :)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok, én voltam sminkelésen és a sminktanfolyamon is. A termékeiket nagyon szeretem, az agresszív marketinget nem. A sminktanfolyam nagyon rendben volt, hárman voltunk, mindenkinek másféle sminket csinált a lány a saját cuccainkkal, de csak a fél arcunkra. A másik felét nekünk kellett megcsinálni, de folyamatosan nézte, segített, javított. Persze ezután is jött a nyomulás, hogy mit vegyünk. Plusz vigyázzatok a telefonszámotokkal, mert állandóan újra és újra hívogatnak, hogy ilyen ingyenes izé, olyan ingyenes. Most megint elmentem, mert azt mondták, személyes sminktanácsadás azoknak, akik már vásároltak terméket. Gondoltam, éppen van időm, elmegyek. Persze ugyanaz volt, mint először, így már az elején elmondtam, hogy semmit nem fogok venni. A csaj nagyon aranyos volt, aztán persze a tukmálás. Alapvetően jó volt, csak nagyon kényelmetlen hárítani a rámenősségüket. Akit érdekel kicsit a smineklés, annak mindenképpen ajánlom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel egyetértek, én is voltam a sminkelésen és a tanfolyamon, és mindig erős marketinget nyomtak a végén, de jó termékek így ezt-azt vásároltam amit úgy gondoltam megéri. De engem is újra hívtak a múlt héten személyes tanácsadásra... kíváncsi vagyok milyen lesz, mert a tanfolyamon vagy 8-10-en voltunk az előtte ígért 5-6 helyett, és szinte nem is volt ideje a lánynak mindenkivel foglalkoznia... ha valami nem sikerült akkor így jártál kb.

      Törlés
    2. Na megvolt a személyes tanácsadásnak beharangozott találkozó... behívott egy csaj, és közölte, hogy akkor most 15 percem van, csináljak egy profi sminket hogy lássa mit tanultam. Akkor kezdett kinyílni a bicska a zsebemben... Mondom (ha már a szabadidőmet áldozom, hogy tanácsot adjanak, és helyette nekiállnak vizsgáztatni) azért felvilágosítom, hogy én a legelső kérdőív kitöltésekor már odaírtam, hogy nem akarok ezzel foglalkozni, nem ebből akarok megélni, tehát mégis mi a célja ennek. Hogy netán felmérjék a tanfolyamuk hatékonyságát? Valamit terelt erre. Csináltam valamit, a törött, ütött-kopott színskálával amit elém hajított... szarul nézett ki, a színek véletlenül se olyan színűek voltak bőrön mint a palettán, vagy az a vakító fény tette nem tudom, az egyik nem is látszott hogy fölkentem, a másik árnyalat meg rohadtul megfogta a bőröm, na mindegy, nem egyformán viselkedtek a szemhéjpúderek, nem egyforma minőségnek tűnt. Elkezdtem lemosni, mert nem tetszett, erre rám förmedt kb hogy ilyet nem szabad. Mondom én meg így nem megyek ki az utcára. Akkor elkezdett valamit alakítgatni rajta, utána tükörbe néztem majdnem hanyatt estem, mert még soha életemben nem láttam magam rondának, de ezt neki sikerült mégis elérnie. Állítólag nemzetközi hírű mestersminkes, aki most jött vissza Párizsból (minden alkalommal láttam amikor ott jártam eddig, mindegy).
      Konkrétan napszemüvegben jöttem haza szürkület és metrózás ellenére, csak itthon vettem le.
      Aztán elkezdtek kérdezgetni hogy jaj de szép lett, stb, akkor finoman megmondtam, hogy amivel idejöttem az jobban tetszett.
      Aztán elkezdtek mindenféle tanfolyamkedvezményekről mesélni, mondom jó, mennyiből jön le az a kedvezmény, ezt kb 20 perc mese után árulták el.
      Meg hogy 10 fős tanfolyam ami nagyon VIP és ez a mester válogatja ki a tíz főt és már heten vannak kb, de én, én nagyon ki lettem választva.
      Lényeg a lényeg, 170 ezer forintra akartak bepalizni ott hirtelen, valamiért ami nem is érdekel, meg ami nem is hihető túlzottan.
      Arra alapozták a meggyőzésem, hogy milyen jót tenne az önbizalmamnak, ezt bukták, mert én csak azért voltam szótlan, mert nem akartam megbántani őket azzal, hogy kérek egy raklap nedves törlőt és letörlöm ott helyben azt a förtelmet. Pontosan tudom, hogy mi áll jól, smink nélkül is kiléphetek az utcára ha épp úgy van kedvem, mert úgy is szép az arcom. Kb 15 éve sminkelem magam és kipróbálós típus vagyok, csak ami szar, azt lemosom és kész.
      Szóval most nem volt agresszív marketing annyira (vagy már megszoktam), inkább lelki terror volt a módszer. Leszarozzák azt ahogy odamész, mekkora hibákat követsz el sminkelésben, de ők szívesen megtanítanak és ki is vagy választva, csak fizess be 170 ezret a 300 helyett.
      Elmebetegség. Többet föl se veszem a telefont nekik. Erre csesztem el a ma estémet. (mert eddig jó tapasztalataim voltak relatíve velük, bár folyamatosan rontották találkozásonként az először kialakult képet.)

      Törlés
    3. Jól tetted, hogy leírtad. Ebből is látszik, hogy ha el is csábul valaki, az nem jelenti azt, hogy utána ne használhatná a józan eszét.

      Törlés
  12. Lilla:

    Sziasztok!
    Én is voltam bent az Andrássy úton tanácsadáson. Engem az Árkádban szólítottak le. Arra az időpontra hívtak be ami nekem a legmegfelelőbb volt, és mondták, ha szeretném vihetem magammal a barátnőmet. Ketten mentünk. Mindketten töltöttünk ki adatlapot, nem számít, hogy Andi barátnőm csak vendégként érkezett velem.
    A várakozási idő alatt bejött egy kedves hölgy és tájékoztatott minket, hogy pár perc múlva elkezdődik egy előadás, és elnézést kért a várakozásért.
    Bementünk egy terembe, ahol körülbelül 10 percben bemutatták a céget. Én ezt hasznosnak éreztem, mivel előtte nem hallottam róluk. Én érdeklődtem a tanfolyamról is, mivel már régóta gondolkozom azon, hogy szeretnék megtanulni sminkelni. A tanfolyamszervező részletesen elmesélte hogyan is zajlik egy kurzus. Aznap pont vizsgáztak tanulók, így láthattam az ő vizsgamunkájukat, és eldöntöttem ezt én is meg szeretném tanulni! Ezután egy sminkes hölgyhöz kísértek. Minden kérdésemre készségesen válaszolt a tanfolyammal kapcsolatban sminkelés közben, hiszen ő is itt tanult. És a mozdulatain érződött,hogy magabiztosan bánik az ecsettel. A sminkkel nagyon meg voltam elégedve, annyira visszafogott amennyire egy nappali sminknek lennie kell. Nagyon tetszett a helynek hangulata, és az emberek is. A tanfolyam lehet nem a legolcsóbb, de az első benyomásaim alapján biztosan megéri. Hiszen ebben az összegben benne van a sminktáska is. Ezért úgy döntöttem beiratkozom. Megírtuk a szerződést,és már alig várom,hogy kezdődjön a tanfolyam:)
    Menet közben beszámolók az élményeimről, de úgy érzem nagyon izgalmas lesz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Vizsgamunka" - na ez jó poén volt. A sminkeseik azok a szerencsétlenek, akik utána feldobják a gyanútlan emberekre a lila szemhéjpúdert a kőolajos alapozóra, amit primerként is használnak. Aztán meg olvasod a blogokban, hogy milyen csalódás érte a vendégeket. Pont ennyit ér ez a tanfolyam.

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Én a héten voltam az Il makiage-nél sminkelésen. Igazából sokszor mondtam már nekik nemet, de gondoltam most megnézem, milyen tanácsokat adnak. Én tanácsot egyáltalán nem kaptam, csak sorolta sorolta a csaj, hogy milyen nagyszerű az alapozó, a szemhéjfesték és minden egyéb termék. Meg nem kérdezte, hogy esetleg milyen típust szeretnék, hanem közölte, hogy most majd megmutatják mi áll nekem jól. (Alapvetően sminkelem magam, úgyhogy tudom mi áll jól, de azért kíváncsi voltam mit tesznek rám.)
    Az alapozó színe szép volt, viszont egy háromnegye órával később olyan ráncos volt tőle a szemem alatt a bőr, mint amilyen - hála a jóó istennek :) - soha életemben előtte, és remélem még sokáig nem is lesz ilyen. Felrakott egy bronz árnyalatú pirosítót, olyan mennyiségben, hogy inkább barnának látszott, és a zombikat jásztó színészeket sminkelik ilyennel, hogy a félhulla állapotukat hangsúlyozzák. Ehhez rózsaszín szemhéjfestéket, amit sötétszürkével kombinált, és ami egészen konkrétan az arccsontomnál és az orromnál is megtalálható volt. Ehhez egy világos szürkéslila rúzst raktak fel, aminek a tartósságát ecsetelték... hál istennek egyetlen mozdulattal le tudtam törölni, így legalább ezzel nem kellett foglalkozzak a hazaúton. Ja és az egyik szemem 2/3 részben pinkes rózsaszín volt és 1/3-ban szürke, a másik pedig 2/3 részben szürke....
    Igazából sajnálom, hogy udvariaskodtam, és nem kértem ott helyben egy törlőkendőt, hogy letörölhessem azt a borzalmat. Ja és elég komolyan látszott, hogy nem hagynak távozni a smink után onnan úgy, hogy nem vettem semmit...
    Az ajakápolótól amit végül megvettem egész konkrétan fáj a szám. Nem tudom mi van benne. De használni nem fogom. És elég konkrétan sajnálom a rá kiadott pénzt.

    VálaszTörlés
  14. Én is csak negatívot tudok írni,sajnos. Megvárakoztattak, tanácsot nem kaptam és egy tanuló lányka festett ki,nagyon amatőr módon. Persze körbeajnároztak,hogy milyen szép lettem,majdnem elröhögtem magam. Mivel a tukmálás ellenére nem vettem semmit, látni kellett volna az arcukat, még köszönni is "elfelejtettek".
    Ja, a smink porzott az arcomon és mire hazaértem a szemhéjpúder is összecsomósodott,ennyit a jó minőségről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha, nekem is elfelejtettek koszonni, remelem te is szarul erzed magad miatta, mint en :DD

      Törlés
  15. Segítséég! Beregisztráltam 25 ezer forintért az alaptanfolyamra! Magát a sminkelést szeretem, szeretném is tanulni. Alapjában véve nincs bajom a céggel, de utólag megbántam mert visszagondolva elég rámenősek, erőszakosak voltak,mind a tanfolyamot, mint a vásárlást tekintve. Emiatt és kommentek nyomán most beijedtem, mivan ha nem is juttanak majd a beígért munkához? Ugyanis ezért vettem részt az egészen.
    Most buktam a 25 ezret, jó nagy hülye vagyok. De talán még jobb, hogy most szállok ki, a tanfolyam ugyanis nagyon drága mulatság.

    VálaszTörlés
  16. Ja még egy kérdés a munkával kapcsolatban! Ha mégis alkalmaznak valakit a tanfolyam után, mint sminkes, azt hallottam,feltétele hogy minél több terméket adjon el, különben megválnak tőle. Magyarul a munka nagyrészét ez teszi ki. Hát nem éppen ez az amire vágyom. Ez igaz? Kérem valaki mondjon valami okosat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz. 2011 óta semmi nem változott, csak az emberek lettek szegényebbek, úgyhogy még keményebben megy a tukmálás és hívogatás.

      Törlés
  17. Sziasztok!

    Én tegnap voltam. Nekem szuper lett a smink, lilas barnás szem, baromi diszkret szajfény. Az alapozó-púder kombó nagyon kellemes, nem is éreztem hogy rajtam van, a szemhéjpúder estére sem gyűlt be a szemhéjredőkbe, a szájfény kb a fogmosáson kívül mindent kibírt. Drága az igaz de én még nem találkoztam ennyire tartós cuccokkal eddig. A lila szemhéjpúdert meg is vettem.

    Csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!

    Én tegnap voltam szintén az Andrássy úton próba sminken... Saját sminkkel érkeztem, mivel vidékről mentem fel. Elvoltak ájulva, hogy mennyire jó a sminkem stb stb... De mégis kíváncsi voltam arra, hogy Ők mit javasolnak. 20 percet sminkelt kb. a lány. Undorító volt amit feltett utána. Kérdezte, hogy mivel sminkelek... Mondtam, hogy csak a M.A.C., aztán elvitt a púlthoz, hogy miket tett fel Rám, és ugye megpróbálta Rám tukmálni. Közöltem, hogy nekem jelen pillanatban nincs semmire szükségem, majd bunkóparaszt módon hát jó, akkor nem kell erőszakoskodni lehet elfáradni... Lemostam a sminket egy pár óra múlva, és egyből rohantam a saját sminkesemhez, hogy mik ezek a foltok és különféle kiütések az arcomon... Kérdezte mit tettem fel, mert még az Ő termékeitől soha nem jött ki, aztán mondtam, hogy hol jártam... Azonnal fertőtlenítette az arcomat, és mondta, hogy soha többet ne próbáljak meg ilyet... Meg, hogy az egész szakma rajtuk röhög... Mindezek ellenére, reggel fél8tól bőrgyógyászaton ültem... Árpa, és gombás fertőzés... Helytelen ecset tisztítás.... Köszönöm ILMAKIAGE! Megérte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sajnálom! Engem pont árpa miatt nem akartak kisminkelni. Mire éreztem, hogy fel kell tennem a kérdést, hogy szokták e fertőtleníteni az ecsetjeiket. Hümmögve mondta a sminkes lány, hogy jah szokták.:( Azóta fúj il makiage!(

      Törlés
  19. Sziasztok!
    Nekem sincs túl jó tapasztalatom velük... Személyesen egyszer jártam náluk még valamikor az ősszel... A barátnőmmel együtt mentünk el, a recepciós nagyon unott volt és egyáltalán nem volt kedves és kb. 1 órát várakoztattak minket... Majd a smink, amit készítettek sem volt valami díjnyertes. Nekem valami lilás dolgot raktak fel, ami egyáltalán nem volt egyedi, a satír csúnya volt nagyon és nem volt még szimmetrikus sem.. A barátnőm fekete füstös sminket kért, amiből egy csúnya szürkés maszat lett, aminél a 6 éves húgom szebbet fest, az alapozó folyt a fejünkön, és mire hazaértünk, kb. 20 perc alatt teljesen elmászott a "sminkünk", egyszerűen gusztustalan volt! A sminkelés után minket is fél órán keresztül győzködtek, hogy ezt vegyük meg, azt vegyük meg, nagyon gátlástalan módon!!! Majd miután nem vettünk meg semmit, nagyon bunkók lettek velünk...
    De ami rosszabb, hogy egy barátnőm még a rossz tapasztalatok ellenére is megbízott bennük és jelentkezett hozzájuk dolgozni... Betanítással nem nagyon foglalkoztattak és volt, hogy behívták dolgozni, persze szerződést folyton csak halogatták.. 10-12 órákat dolgozott le, ha hibázott nagyon lecseszték, persze fizetést nem kapott!!! Hitegették hetekig, hogy biztos helye van, ilyenek, ekkor meg akkor lesz szerződéskötés, nyugodjon meg... persze, nem ő volt az egyetlen ilyen lány... és a vége az lett, hogy egyszer csak nem hívták, nem vették fel neki a telefont meg folyton elküldték, ha érdeklődött, hogy mi van, akkor is: hogy majd értesítik, persze, sosem hívták és a pénz is elmaradt. Tőle hallottam, hogy milyen rendszer van ott, csak arra mennek, hogy mindenkinek elszedjék a pénzét, minden erre megy ki.. Sajnos a dolgozókat sem fizetik sokszor ki, a hostesseket rendszeresen elfelejtik, de a cseszegetés meg a terror az megy rendesen. KERÜLJÉTEK ŐKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja és ami vicces, hogy megnéztem őket a facebookon és nyereményjátékokat hirdetnek ők is, de nem a like-olos fajtát, hanem, hogy a forumokon, ahol rossz vélemény van róluk, oda kell kommentelni valami jót. Látszik maguktól nem tudják tisztára mosni a rossz hírüket, ez is csak a "hitelességüket" mutatja....

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok! Pár napja leszólítottak a Mammutban a Le Maquillage-nál vagy mi, hogy van ez az ingyen sminktanácsadás dolog, megadtam a számom és azóta folyamatosan hívogatnak az Il Makiage-tól! Holnapra végül egyeztettem is időpontot, de ennek a cégnek borzalmas a híre, sok barátnőm járt náluk és mindenki rosszat mesélt... meg a neten is szinte csak rosszat írnak... de most ez mi, hogy más néven fut a bolt, mint a cég? Ugye átverés?! Szerintetek elmenjek azért holnap? Köszi a választ előre is: Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a kettő ugyanaz, csak a név más.
      Ha nem félsz, hogy összeszedsz vmit (herpesz vagy árpa pl.) és nem érzékeny a bőröd, akkor menj el, de alapból ne nagyon számíts túl sok jóra...

      Törlés
  21. Sziasztok!

    Én is voltam ma tanácsadáson. 2x is hívtak délelőtt, hogy ugye megyek, mert miattam hívnak be profi sminkest. Majd 45 percet vártam, hogy sorra kerüljek, merthogy csak 2 sminkes van. A lány, aki sminkelt, aranyos volt, tanácsot is adott. Alapvetően nem csinált nagy kunsztot és a saját sminkem jobban szokott tetszeni, viszont olyan színt ajánlott, amit eddig nem használtam, és tetszett. Én két dolog miatt gondolkodtam el nagyon a vásárláson (azon kívül, hogy nagyon drága, bár a minőség alapvetően megéri) - 1. egyetlen szóval nem mondták nekem a cég vagy márka nevét, míg oda nem mentem, így nem tudtam utána nézni a neten. Márpedig Gugli nélkül nincs vásár :) 2. ezt a kezdeti bizalmatlanságot tetézte, hogy a bontatlan termékek nagyon igénytelen csomagolásban voltak (nem olyanban, mint ahogy itt neten látni lehet őket). A spirál nyaka, amit használtak nálam konkrétan szét volt már törve és újonnan sem nézett ki jobban, mint a legolcsóbb termék a piacon. A spirállal egyébként sem voltam elégedett, mert ragacsos érzést adott, göböket láttam magam előtt még itthon is. Kíváncsi voltam, hogy neten találok-e valami infót arról, mennyire jók ezek a termékek, de nem sokra jutottam. A megérzésem az, hogy a minőségük bár lehet jó, de ez a kereskedelmi- és marketing berendezkedés nem szerencsés. Én nem erőltetem, maradok a megszokott világmárkáknál.

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok,

    én ma voltam náluk az Andrássyn, és nagyon jól éreztem magam, pedig eléggé megrémítettek, amiket korábban olvastam. Pár percet kellett csupán várnom, egy nagyon aranyos, udvarias lány sminkelt ki, nagyon eltalálta a sminkem: szolid nappali, gyorsan elkészíthető, jó színekkel. Minden kérdésemre válaszolt (már készültem), kikérte a véleményem, hogy tetszik-e, legyen-e erősebb, mehet-e ez a szín, stb... kezembe adott egy tükröt, hogy lássam, hogyan teszi fel a pirosítót, a (bajos) bőrtípusomhoz való korrektort használt... a tukmálós része sem volt gáz, tudtam, hogy lesz ilyen, 3 terméket vettem, amik nekem szerintem nagyon alapjai lesznek a sminkemnek (két szemhéjpúder+korrektor), mikor pirosítót nem akartam venni, kérdezte, hogy van-e nekem, mondtam, hogy igen egy hasonló színű, mondta hogy oké az nagyon jó! Én kértem, hogy az ecseteit is mutassa meg, amiket használt, és ahelyett, hogy tukmálta volna, elmondta, hogy mi a fontos egy alap ecsetkészletnél... Én is mehetek majd a 3 órás sminkelésre, kíváncsi leszek, remélem ott is jó tapasztalataim lesznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, mi rosszabb ennél a kommentnél: az affektálós stílus vagy a kamu státusz.

      Törlés
  23. Hello Mindenki!

    Dolgozni ne menjetek az Il makiage-hoz,és ha végképp le akarjátok rázni őket,mondjátok,hogy most utaztok vidékre végleg,akkor békén hagynak!A főnök minden fél órában lehülyéz,elküld a***dba,mert nem tudsz behívni elég embert!A higiéniáról meg csak annyit,hogy le se takarják a sminkcuccokat,egész éjjel ott porosodnak.:P

    VálaszTörlés
  24. Istenem, én most tökre beparáztam ettől a sok negatív hozzászólástól :S
    Az a helyzet, hogy engem meg ez az említett cég hívott be holnapra állásinterjúra... vagy valami olyasmire, mert hogy jelentkeztem hozzájuk hostessnek. Mire számítsak? Ezek után egyáltalán elmenjek? :S
    Már csak főleg azért is, mert nem pesti vagyok, nagyon gyatrán állok pénzügyileg is és nem szívesen utaznék el 3 ezret a semmiért... Legalább a hostesseket órabérben fizetik vagy hogy?
    Szívesen venném, ha valaki válaszolna, aki többet tud róluk, mert ezek után teljesen tanácstalan lettem, hogy elmenjek-e :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hostess gondolom azt takarja, hogy a bevásárlóközpontokban le kell szólítanod embereket és meghívni őket sminkelésre....de ez sem biztos, mert azok is szoktak sminkkelni, akik a telószámot írják fel...Mondjuk nem tudom hogy működik a rendszer, de az itten leírások alapján én inkább nem mennék el, nehogy az legyen, hogy elvégeztetnek veled vmi "tanfolyamot" horribilis összegekért...Remélem ír valaki ebben a témában!!

      Törlés
    2. Hello,későn írok ugyan,de remélem nem dolgozol velük! engem is behívtak,nem tudtam milyen cég,telefonban nem értettem mit mond,csak hogy menjek,az önéletrajzomat meg sok helyre küldtem el,így nem néztem utánna.behívtak egy 6 órás műszakra,óránként 15-20 nevet és telefonszámot kellett volna szereznem,egész nap csúnyán néztek rám a csajok,a kijelölt "mentorom" pedig 4 órával késöbb érkezett meg,helyette egy angol pali "tanított" be.Dohányzom,kétszer engedtek ki,inni nem mertem,nehogy wcre is kelljen mennem,kaja szünetre ne is számíts,és alap követelmény náluk hogy olyan alpári,bunkó módon kell viselkedni az emberekkel,ahogy csak tudsz.Engem rendesen neveltek,és szabályosan szégyelltem magam,amikor egy rendkívül rendes,idős nénit kellett a koráról kérdezni.Hölgyektől ugyebár bunkóság ilyet kérdezni.Egyszer egy pillanatra azt hittem kapok egy pofon,mert amit a pali tanított,eléggé...hát...a lényege hogy szabályosan be kell futni a kinézet nő elé,majd mint a kínai piacon,árulni a termékeket.Mivel nem szereztem,csak 8 nevet,így este 9kor még rám szólt a debella pultos hogy menjek még emberekért,jelzem az üres árkádban nehéz...mert hogy nekem az pénz,nevenkét 100Ft.Ja és kivoltak akadva hogy nem szedtünk össze 100 nevet.Jézusom,annyi minden atrocitás ért még velük kapcsolatban,de ez így is egy kisebb regény,a lényege h ha bekerülsz is,menekülj...Szerintem.
      U.i.: hálistennek szerződésem nem volt,csak próbanap volt,így amikor hívtak,csak lehalkítottam a telefont,és vártam hogy abba hagyják.

      Törlés
    3. Én is voltam náluk (12 órás próbanapon + 2x 6 órás melón) hostessként. Ugyanazt tapasztaltam, amit előttem is írtak, az ottani "főnök" is folyton letolt, hogy hozzam már az embereket, de ne akárkit, olyat aki pénzes. Ha nem vásárolt semmit azért is én voltam a hibás és még a sminkes is morgott rám. Nem beszélve az elhaladó emberekről, akik sok esetben kiakadva kiabálnak, hogy "ne zaklassuk már őket"!
      A 4. napra már nem mentem el és le is mondtam ezt az egész melót. Nem fizettek semmit és azóta el sem lehet őket érni.
      Sajnálom, hogy nem olvastam előbb róluk, akkor biztos hogy nem teszek ki magam ennyi kellemetlenségnek!

      Törlés
    4. Hamar kijöttél belőle, mások tízezreket költenek el és heteket dolgoznak ilyen feltételekkel.

      Törlés
  25. A hostess munka ügyében nem tudok írni, viszont volt szerencsém smink tanácsadáson rész venni. Egy unott és nem kissé goromba lány sminkelt, tanácsot nem adott, a termékekről nyomta az ismertetőt. Az alapozó, amiből nem kell árnyalatot választani, mert intelligens pigmenteket tartalmaz és könnyű viselet- ehhez képest sárga lettem, fénylettem az egész olyan maszatos érzés volt. A szempilla spirál vacak eredményt adott, három szálba tapadtak össze a pilláim végükön temérdek göbbel. A selyempor, amit a szemhéjamra és a szemzugomba használt, valamint a barna árnyalat, amivel satírozott és a szemöldökömet töltötte fel szépek voltak, a sminkem mégis nagyon erős lett az én ízlésemnek, de nem becsméreltem a munkáját. A rúzsnak avas volt az íze.
    Természetesen nekem is volt egy jelenetem a pultnál, szándékosan egy fillért sem vittem magammal, eszem ágában sem volt vásárolni. Hosszú-hosszú köröket futottunk miért nem akarok ott és akkor vásárolni, kitaláltam egy tündér mesét, ami valószínűleg nem hittek el, de legalább kimondtuk az Istenhozzádot. A termékek tartósságáról annyit, hogy mire hazaértem megszelídült a sminkem, a színek vadsága megkopott, sajnos az alapozó pedig elkezdett nagyon fényleni az egész arcomon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alapozóval én is ugyanígy jártam. A rúzs felejthető. A szemhéjpúder pedig, amit szintén megvettem, lehullik a szemem alá és sötét karikákat eredményez. Persze amikor kérdeztem, hogy mitől lehet, a válasz az volt, hogy velem van a baj, bár érdekes, hogy más márkák termékeivel nem volt még hasonló tapasztalatom. Ja, és annak ellenére, hogy én vásároltam három terméket is jó sok pénzért, ugyanolyan bunkók voltak, és fizetés utén azonnal elfordultak tőlem, ahogy illik.

      Törlés
  26. Hm, röviden. Vegyesek a tapasztalataim... kétszer voltam, mivel gondoltam buli előtt mégis jó lenne egy szuper smink... ühüm. nagyon jó volt.. az alapozó nálam a legnagyobb kérdés, mivel utálom ha fényes az egész fejem tőle. mondták, hogy az ővék mennyire szuper, dehogy lesz. 1 óra múlva már olyan lett... a szemhéjpúder (szürkés) ráncosodott.. pedig nem kéne. olyan szürkés, számomra ronda és lehangoló sminket kaptam, hogy elmondani nem tudom. a második már jobban tetszett, voltak szinek, megmutatta, hogy használjam a pirosítót.. kedves volt. aztán a szempillafestésre került a sor, mondtam, hogy meg ne próbálja rákenni a 3D szempillámra... ezek után paraszt lett, lefikázta a szempillámat.. majd tukmálás, az alapozó érdekelt, tehát mondtam hogy megvárom a "hatást". Nem jött be. Sőt, itt már olvastam, kiütések, piros foltok lettek az arcomon!!!!!!!! Tehát maradok a jól bevált NYC folyékony alapozónál és púdernél.

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok!

    Tegnap én is részese voltam a bemutatónak. Nekem sem mondtak túl sok mindent a cégről, így nagyon utána sem tudtam nézni, de a Westendben elég meggyőzőzen mondogatták, hogy sminktanácsadás és sminkelés.

    Fél hatra voltam behívva, fél hétkor már sorra is kerültem...Hát a tanácsadás része egy az egyben elmaradt... A termék piedsztára emelése viszont annál jobban ment. Alapjáraton kedves volt a lány, de amikor a végén azt mondtam hogy ilyesmi sminket már én is csináltam már nem volt annyira cuki... Az alapozó és amit a szemhéjamara használt mire hazaértem nekem is folyt és csillogott a bőröm.
    Az egyetlen jó dolog hogy sikerült vennem egy pirosság eltűntető krémet. Volt már tapasztalatom ilyennel így ez tetszett, és sikerült is alkudoznom velük, így nem is lett olyan horribilis az összeg mint amit mondtak elsőre de persze rám is ment a szájhúzás.

    Amit korábban írtatok hogy megfelelő a varázsmondat hogy majd a Westendben, arra ugye az volt a válasz hogy most 20% kedvezmény van rá... Szóval tukmálás volt bőven.

    Foltok sajna az én arcomon is lettek, de szerencsére ezek csak kis kipattogások, így hamar el fog múlni...

    De alapjáraton nekem sincs jó tapasztalatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pirosság eltüntető krém pl Bioderma is van, a gyógyszertárban adnak felvilágosítást. A Lorealnak is van, de nálunk nem lehet kapni, pedig ez kifejezetten alapozó alá való krém. Alverde vagy Clinique is, ezek jutnak most elsőre eszembe.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a tanácsot :)

      Törlés
  28. Jézusom, basszus, miket írtok :D Ma hívtak be holnapra állásinterjúra recepciósnak. Szerintem az Il Makiage-hoz, mert a telefonban a cégnevet nem értettem, sms-ben küldték el a címet. Andrássy út 4. 42-es kapucsengő. Beírtam a Google-be a címet, hogy kiderítsem, milyen cég ez. Hát eddig csak rosszat olvastam róla, meg hát ahogy elképzelem, ide ilyen bunkó cicababákat keresnek gondolom recepcióra. Én nem vagyok se bunkó, se cicababa. Nem tudom, hogy elmenjek-e egyáltalán. Erősen gondolkodom rajta...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kedves Névtelen!

      Elmondanád a tapasztalataidat az interjúval kapcsolatban? Ugyanis engem is behívtak mostanság... Bár akkor ezek szerint ha dolgoztál is nekik, már elmenekültél tőlük, mert még mindig recepcióst keresnek. :S :D
      Mind1, a többiek tapasztalatait olvasva nem hiszem hogy ez lenne az álommeló...

      Törlés
  29. Sziasztok!

    A rossz tapasztalatokhoz én is csatlakoznék. Az Árkádban kaptak el egy sminkelésre. A kozmetikusom szerint nagyon szépen sminekelem magam, ezzel szemben a kiscsaj megjegyzéseket tett rá, majd egy hullakinézetű sminket produkált, amit igazán csak otthon vettem észre a fényviszonyok miatt. Természetesen vettem termékeket. A rúzs már használt volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az alapozótól pattanásos és fényes lett a bőröm, a szemhéjpúdertől pedig viszketett a szemem. A barátnőm hasonló tapasztalatokról számolt be. Mi egy három órás sminktanfolyamon vettünk részt "ajándékba", amit senkinek sem ajánlok, mert ha nem tudod sminkelni magadat, akkor ettől sem fogod megtanulni, ha pedig sminkeled magad, csak a negatív kritikákat kapod, hiába jónevű ámde más márkájú termékeket használsz. Emellett beszáradt, régi, ócska sminkcuccokat próbálhatsz ki. Ja, és ami a legjobb, amikor legutóbb az Árkádban jártam ismét, és elém ugrott egy kiscsaj sminkelés céljából, mondtam, hogy köszi nem, mert ez borzasztó!, "intelligensen" utánam kiabált a kolléganője, hogy én nézek ki borzasztóan. A többit már nem is részletezem. Na, ennyit a hatékony üzletpolitikáról.
    Én SENKINEK sem ajánlom! A Douglasban, Marionnaudban, vagy akár a Clinique-ben is kisminkelnek, megmutatják azokat az alapdolgokat, amikre itt képesek. A kozmetikusok pedig egyenesen óva intenek ezeknek a termékeknek a használatától

    VálaszTörlés
  30. akkor ide is bemasolom:)

    Engem az Arkadban szolitottak le nemreg, es mentem utana el az Andrassy utra. Nagyon kedvesek voltak a lanyok, a sminktol igazabol nem voltam annyira elajulva. Mikozben "dolgoztak" rajtam feltunt, hogy masok a sminkeles utan vasarolgatnak, stb, ugyhogy szamitottam is ra, hogy majd nekem is el akarnak ezt-azt adni. Probaltam udvariasan visszautasitani, hogy egyreszt most se nem akarok valtani, se nem veszek addig uj valamit, mig nem hasznalom el, ami van. Azonkivul a szemfestekeik nekem egy elet alatt is elhasznalhatatlannak tunnek a kiszereles miatt, es 6000 ftert darabja nem olcso, es akkor meg csak egy szinem van. Miutan erre nemet mondtam, akkor na es ecset? hat arra sincs epp szuksegem, plane nem 4000 ert darabja - nem beszelve arrol, hogy mikozben sminkeltek csupa szor lett a ruham, ugyh nem tudom milyen minoseg az. Akkor utana, hogy na es ruzs, meg h tart 8 oraig? Hat az elso ivas/orrfujas/evesig tart ugyanugy mint a tobbi. Lenyeg a lenyeg, miutan lattak rajtam, hogy na en semmit nem fogok vasarolni, a "sminkesem" elvonult, szo nelkul meg a "Pultos" lany is, talan meg susmogtak es es ugyan en visszaneztem es elkoszontem toluk de azt a nezest amit kaptam... Hanyinger!! ha olyan professzionalisak, amilyennek gondoljak magukat, az elutasitast is ugy kene kezelni es nem megsertodni, hogy 20 percet "ingyen dolgoztak". Lehet szakmat valtani, ha nem tetszik!

    ps es igen, rancosodik a szemfestek!

    VálaszTörlés
  31. Én ma voltam az Andrássy úton, sminktanácsadáson - immár negyedszer.
    A legelső alkalommal 2009-ben egy Félix nevű fiú sminkelt ki - nagyon tökéletesen. Ahhoz képest azóta a lányok csak közepes minőséget nyújtottak. Ezen alkalmak során néha volt tanácsadás is, néha csak smink.
    Első látogatásomkor a jelentkezési lapomra ráírtam, hogy érdekel a szakma, de aztán túl drágának találtam a tanfolyamot, mert amúgy nincs túl jó kézügyességem. A többi jelentkezés során, már oda írtam, hogy nem, nem szeretnék sminkesként dolgozni, szóval megúsztam a lélekmasszázst.
    A termékek rám tukmálását minden sminkes másképp oldotta meg. Volt aki aranyos és tárgyilagos volt és nem sértődött meg, hogy nem vettem semmit. Olyanra is akadt példa, amit már írtatok, hogy mikor kiderült számunkra, hogy nem vásárolok, elfordultak és „magamtól kellett megtalálnom a kijáratot”. A legutóbbi két alkalommal éreztem „erőszakosabb” fellépést annak kapcsán, hogy nagyon azt szerették volna, ha vásárolok. (Csak ma 20% kedvezmény, ajándék 3 órás sminktanfolyam, hiába gyönyörű a bőröm, védeni kell, mert nem marad ilyen sokáig)
    Amúgy korábban nem volt rá példa, de ma megvárattak (fél órát). A lány viszont elég aranyosan köszönt el, ahhoz képest, hogy semmit nem tudott eladni nekem.
    Szerencsére a termékeik még soha nem okoztak nekem sem allergiát, sem csalódást. Nem folyt le az alapozó, nem gyűlt össze a szemhéjfesték a redőkbe stb. (Pedig ma elég meleg volt és gyalog jöttem haza).
    Lehet, hogy egyszer vásárolnék is tőlük, de ehhez még épp soha nem voltam elég jó anyagi helyzetben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből a blogból hússzor jobban megtanulsz sminkelni, mint ezeknek a tanfolyamán.

      Törlés
  32. Tegnap voltam náluk a Mammutban. nagyon szép sminket tettek fel, és tényleg tartós volt. A sminkes lány nagyon kedves és ügyes volt, de az idősebb szőke nő a pultnál szőrnyű, hogy milyen erőszakos.
    Nagyon sajnálom azokat akiknek tényleg nem jött be a smink, de van egy olyan érzésem, hogy sokan azért írnak olyan negatívakat róluk, mert sajnálják azt az összeget amibe kerülnek a cuccok, és úgy érzik palira vették őket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki sajnálja a kiadott összeget, az talán azért van, mert nem elégedett a termékkel. Nem baj, ha valami drága, csak ne legyen szar. Ha ennyire jók lennének a cuccok, mint amennyibe kerülnek, akkor nem kellene tukmálni. Ha annyira hasznosak lennének a sminktanfolyamaik, akkor sorban állnának hozzájuk a jelentkezők, nem ők erőszakolnák rá az emberekre!

      Törlés
  33. Na azt hiszem szólnom kell az indexes barátomnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha ezt megteszed, akkor légy olyan kedves, hogy a blogomat kihagyod belőle, mert ugyan itt hagytam a téma kibontását, mert jó felület a tapasztalatok kibeszéléshez és szerintem, tök hasznos sokak számára, viszont az indexen nem szeretném szerepeltetni a blogomat
      remélem megérted és tiszteletben tartod a kérésemet
      köszönöm szépen

      Törlés
  34. Nekem ma tettek fel sminket. Utána vásároltam is tőlük, mert így ajánlottak egy 3-4 órás sminktanfolyamot. Visszaveszik a terméket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! En ma vasaroltam toluk. Nem vettek vissza. Arrogans, agressziv volt mind. Allitolag ha bemegyek az Andrassy utra talan visszakapom a penzem, 5 nap (????WTF) elbiraljak... De mar irtam a fogyasztovedelemnek is. Es ha kell minden forrumon irni fogok. Nem azert a 21e ft-ert, amit betudok tanulopenznek, hanem azert, ahogyan kezeltek a helyzetet... I.

      Törlés
    2. Remélem, sikerrel jártál. A Fogyasztóvédelemnek kötelessége segíteni. Mindenkinek jelentenie kell, ha visszaélést tapasztal, hogy a hatóságok betartassák velük a szabályokat.

      Törlés
  35. Sziasztok!

    Kíváncsi voltam..... Igen mondtam a plázában, és megadtam a számom.. Kár volt, elpocsékolt idő.. és majdnem pénz is..
    Csak gondolkodásra késztet a következő kérdés:
    ha ez egy nagy, nemzetközi (amerikai) cég, amely már a 70-es évek óta létezik, akkor mi a honlapjának a címe? Kisebb, alsó kategóriás amerikai márkáknak (pl. Cover Girl) is van működő honlapjuk, sőt, vásárolni is lehet rajtuk.
    A tapasztalatom is megosztanám akkor.
    Voltam az Andrássy úton, ahol sminktanácsadást/ajándék sminket kaptam. A tanácsadás tulajdonképpen a hozzám illő színek ismertetésében kimerült. (Viszont a telefonban 30-45 percet írtak, amiben ajándék sminket is készítenek, szóval én nem vártam ennél többet). A smink: nagyon gyenge, a formák, kontúrok nem megfelelőek és nem precízek, alapozó számomra könnyűnek hatott (zsíros a bőröm), rúzs avas szagú és rossz ízű (nem friss, egyértelműen romlott). Korrektor helyett használni alapozót.? Más a szem körüli karikák tónusa, mint az arcod más pontjának. Sminkes ilyet nem mond..
    A barátom megvárt kint, amikor kiértem hozzá, mondta, hogy így nem megyünk sehova, azonnal hazamegyünk, hogy lemosd ezt a borzalmat... (szépen, VALÓDI minőségi márkákkal sminkelek másokat és magamat.) Emellett 45 percet várattak! (időben érkeztem, sőt 10 perccel korábban, így majd' egy órát vártam) Majdnem felálltam, és ezt is kellett volna tennem...
    Összesen 2 órát voltam náluk, ebből 30 perc volt a tukmálás, agresszív értékesítési mechanizmus. Ha nem veszel, akkor miért? Kihagyod a 20% kedvezmény lehetőségét? Nem akarsz ingyenes sminkoktatáson részt venni (saját nappali és esti smink).. Na nee, a lehúzás és a behúzás nem kifejezés arra, amit csinálnak.. És kinéznek, ha nem vásárolsz. Köszönni meg az abszolut luxus kategória ezek után. :D
    NEM utolsó sorban az egész arcom viszketett és piros foltok jöttek ki rajta.. Ja, és nem okozott volna gondot kifizetni a termékeket, de jobb, hogy nem tettem, mert allergiás is lettem. És ez esetben a MÁRKÁK pénzvisszafizetést vállanak.. Ez? Na, itt csak MONDJÁK, hogy érzékeny bőre is jók. Hát, az én bőröm nem érzékeny. Az ő ecseteik vagy koszosak/baktériumokkal telik, vagy a termékek nem megfelelő minőségűek. Mindenki döntse el maga. Én NAGYON nem ajánlom ezt a céget. SENKINEK. Jól bemutatkoztak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Sajnálom,hogy te is így jártál és ha tudnád még hány másik ember. Dolgozta a cégnél egy ideig. Se sminkeltetni se dolgozni nem ajánlóm senkinek.Hányinger ami ott meg.Borzasztó.És nem értem,hogy működhet egy ilyen cég még mindig.Mondjuk sajnos tudom.A sok naiv nőből aki elhiszi,hogy amit mondanak az igaz. Nem vált ki allergiás reakciót? Kőolaj mentes?Mind mind hazugság. Nem érdekel őket senki,csak h meg legyen a napi bevétel kint a shopokba 2-300ezret követelnek az Andrássy-n 800ezer a MINIMUM.(sajnos be is jön)Ordibálnak az ott dolgozókkal. Semmibe veszik őket.És még rendesen ki sem fizettek minket. Sajnálom azokat akiket betudnak etetni:( remélem sokan olvassátok és terjesztitek,hogy minél kevesebbek legyenek csalódottak.

      Törlés
    2. Szia! Nekem adtak névjegykártyát, azon ez a cím áll: www.lemaquillage.net
      Nézd meg! Olyan szuper a weboldal is mint ők maguk :D :D :D

      Törlés
  36. Nagyon érdekesek a kommentek és a tapasztalatok, köszönet annak, aki kezdeményezte ezt az oldalt.
    Ennek fényében én holnap elmegyek, és legfeljebb hazaérve lemosom.
    A tanácsok nagyon hasznosak voltak, úgyhogy én marketinges lévén szakmai tapasztalatszerzés végett megyek...
    Azt követően beszámolok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én igazán kíváncsi lennék, milyen tapasztalatokkal tértél haza.
      Üdv,
      2012.dec.11-ei komment írója

      Törlés
  37. Sziasztok!En is megjartam...pocsek smink az Alleban novemberben...eroszakos tukmalas...Mert nyuszi vagyok, levettek egy 10.000 ft-os alapozora...de soha tobbe.Telefonszamot meg ne adjatok, azota zaklatnak, most mar sms- ben is, pesze ejjjel es hajnalban ,nem tudok mit tenni, hiaba kertem, nem erdekelnek az akcioik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Engem is zaklatnak, es raadasul a leglehetetlenebb idöpontokban, nem tartva tiszteletben sem ünnepnapot, sem ejszakat, az sms-eik ebresztenek hajnalban. En most gondoltam arra, kerem, töröljek a szamomat - ha pedig nem tartjak tiszteletben a keresemet, akkor megtalalom a megfelelö felsöbb szervet, aki majd leallitja öket.
      Addig is javaslom minden leendö alanynak, telefonszamot ne adjon ki!!!
      Buek mindenkinek!

      Törlés
  38. SZÖRNYŰ! Manipuláció. Hatásvadászat!
    A szempillaspiráljuk , mint a lemoshatatvan tinta csak kenődik, jézudom miből lehet? A pUder 2 hónap alatt bekövesedett. A pamacs szőre kihullott. Én ilyet még nem is láttám. ZS kategóriás termékék arany áron. Hogy átvágtak! Moni

    VálaszTörlés
  39. Ma voltam az Arénában...vicces , hogy pont a Bobby Brown-tól jöttem füstös szemekkel, amikor leszólítottak. A barátomra vártam és mivel azt mondták hogy 10 perc meg 3 a kötelező marketing így azt mondtam miért ne?!
    A smink szép lett, kaptam 3 órás tanfolyamot mert vásároltam, de 20520Ft-ért 3 ecsetet meg egy spirált és most látom, hogy a Kryolan 16db-os nagy ecsetkészlete 26ezer Ft!!!... most már bánom...azon gondolkozom hogy holnap visszaviszem a cuccokat, mivel az egyik ecset nem is az ő márkájuk, konkrétan nincs ráírva semmi sem, a szempilla spirál meg csak úgy 1 szál magában, doboz minden nélkül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeeem hiszem el... Lemosattad a Bobbi füstöset...? És még vásároltál jelzetlen cuccokat 20.000-ért?? Te dolgozol a pénzedért vagy otthon aranytojást tojó tyúkod? Impulzív gazdag kiscsaj vagy-e?!

      Törlés
  40. Kedves Hölgyek!Aki még nem tudja,annak szólok. Az egész egy hatalmas nagy átverés.Kőolaj mentesnek meg ilyen meg olyan ásványokból préselt illetve nem préselt porokból szülnek.HAZUGSÁG.Tele van kőolajjal és semmi ásványt nem tartalmaz. Sokszor romlott terméket adnak el. Az alapozót 1.5 évre hirdetik 4hónapot jó ha elég.A rózsaszín szemfestéket nem lehet lemosni a kék nem marad meg.A rúzs pedig pont olyan mint amit a rossmannban vagy dmbe-n meg lehet venni.Abszolút nem tartós. Teszem hozzá fillérekből állítják őket elő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hogy miért tudom mind ezt?Mert ott dolgoztam régebben.Tudom,hogy szemét az összes termék. És hogy ott húzzák le az embert ahol csak tudják.

      Törlés
    2. Szerencsére kikerültél onnan. Jól tetted! Van bennde gerinc, hogy a tapasztalatoddal másoknak segítesz!

      Törlés
  41. Érdekes vélemények. Múltkor voltam ott próbasminkelésen. Annak ellenére, hogy megvárakoztattak végül vettem egy fehér szemhéjpúdert/alapozót és egy szemhéjpúdert. Nekem tetszenek. Voltam ingyenes sminktanfolyamom is, jópofa volt. Utána persze vásároltam, mert bár nem terveztem, de egy jó alapozót és egy rikító színes szemhéjpúdert már rég akartam. Tény, h sokat költöttem rá, de ha totál "gagyit" veszek, akkor is ott hagyytam volna 1 alapozóért, 3 szemhéjpúderért és egy ecsetért 10e t-ot (így 30 volt). és még tanultam is valamit.

    de!!! ennek ellenére én is azt mondom, h agresszív marketinget használnak, erőszakosak. ezt utálom.
    amúgy én párszor vettem szemhéjpúdert az Ó utcában, ami egy profi sminkes bolt (színházak, filmesek, travik, stb. vásárolnak ott), egy szemhéjpúder kb. 1000 ft... viszont a legtöbb sminkük nem ajánlott hosszabb időre (mármint fent hagyni hosszabb időre egy napon), mert ugye színházi.. szóval érdemes többféle helyről kombinálni.

    amúgy senki se bánja a pénzt. már kiadtátok, kiadtuk.. nem szabad rajta rágodni. többet meg nem kell vásárolni.

    ui: tényleg nem tart sokáig az alapozó?? hááát ennyi pénzért melegen ajánlom. :)) nemrég használom, meglátju...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell rágódni, de erkölcsi kötelesség figyelmeztetni a többi gyanútlan lányt. Szerintem te tipikusan a nekik való vásárló vagy, aki megmagyarázza magának, hogy végül is tiszta jó üzletet csinált az elköltött harminc rugóval. Hamár ilyen jól megtaláltátok egymást, szerint vegyél fel jelzáloghitelt és azt is költsd el náluk, utána gyere ide elmesélni, milyen jó deal-t csináltál!

      Törlés
  42. Sziasztok!
    Nekem is meg lett a véleményem erről a cégről :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sminkes lány, a sminket ami rajtam volt, nem mosta le rendesen. Felkente az alapozót, ami mint egy jó vastag maszk, olyan volt az arcomon. Bekente vele a szemhéjamat is. Ezt azért volt lényeges leírnom, mert kb. másfél óra után "olvadt" le rólam a szemhéjfesték. A szemöldökömet nem húzta ki rendesen, középen hiányzott mindkettőből. Szerinte az úgy van jól. (szerintem nem, de nem álltam le vele vitatkozni) A rúzsnak nevezett színes (borzalmas színű) valami amit felkent jó vastagon a számra, romlott szagú volt. Miután eljöttem tőlük le is szedtem gyorsan. Mikor hazaértem, a bőröm (meg én is) alig várta, hogy levakarjam a maszkot magamról. Ekkor jött a fekete leves, mert egy-két apró pattanást fel is fedeztem magamon, a szemhéjpúder alatt meg, hogy kipirosodott a szemhéjam. A szempillaspirálomra a lány azt mondta, hogy biztos régi, mert csomós. Mondom most vettem. :) Az övéké egyébként szerintem semmire sem jó, vagy nem festett ki vele normálisan, csak odanyomkodta. Dicsérte a pulcsimat, de ahogy a hozzászólásokból már láttam más oldalon, ez is egy marketingfogás :/ A szerencséjük az volt, hogy nem akartak tukmálni! Telefonon is felhívtak, de csak annyit mondtam, hogy "nem kívánok részt venni" és egyből megértette. Összességében azért távoztam rossz szájízzel tőlük, mert az amit ők sminkelésnek neveznek, az inkább arcmázolásnak nevezhető, de sminkelésnek semmiképpen sem. Kíváncsiságból ültem le hozzájuk, hátha tudnak újat mutatni, de iszonyat, hogy milyen rossz emlékeket hagytak bennem. Voltam egyszer dm-es sminkelésen, ott egy lány gyönyörű sminket készített nekem, úgy hogy velem egyeztetett, hogy milyen színeket használjon. Rajta látszott, hogy szívből csinálja. A másik meg az, hogy én 300 ft-os lora szemhéjpúdert használok, ami ha alápúderezek kitart egy egész napon át. 1600 ft-os folyékony púdert, ami tökéletesen fed, nincs maszk hatása és pattanásokra is jó. Ezek nekem abszolút tökéletesek. Ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem azért mert drága valami, nem biztos hogy jó is. Ez a cég ezt nálam be is bizonyította :/ Utánuk néztem az interneten. Az általuk üzemeltetett oldalakon kívül a többin szinte csak rosszat írnak róluk. Én sem ajánlom őket senkinek se, inkább minden ismerősömet aki az arénába jár, óva intem tőlük!

      Törlés
  43. Sziasztok, én most vasárnap voltam (13.01.24.). Az életbe nem festettek még ki ennyire rondán. Egy "profi" sminkes ismerje már az arcot, és hogy kinek mit kell ajánlani, feltenni. Ezek után, a termékek már nem is érdekeltek, ezek után meg én nem érdekeltem Őket. Úgy ott hagytak a pultnál, hogy szégyen, pedig ne voltam ott udvariatlan, csak nem tetszett amit csináltak. Nekem csalódás. A termék lehet, hogy jó, de így már nem érdekel annyira, más jó termékek is vannak:)

    VálaszTörlés
  44. En naluk dolgoztam/dolgozok meg vacilalok. Az aruhazakban azert vagyunk hogy eladjunk, ez uzlet. Nem is ultetunk jott-ment csoveseket csak aki igenyesen nez ki, mert nem jotekonykodni vagyunk ott, hanem hogy bemutassuk a termekeinket olyan embereknek, akik kepesek a megvetelere. Sokan irtak hogy az alapozonak tok maszkhatasa volt... Szerintem ez egyaltalan nem igaz... eszre sem venni az alapozot h fent van, mert tok termeszetes. En mondjuk nem szeretem az alapozojukat, de egyaltalan nincs maszkhatasa... max a sminkes volt bena... a ruzsokert se vagyok oda, amugy se vagyok egy ruzsos, de a szemhejpudereket meg a selyemporokat ajanlom mindenkinek :D horribilis osszeguek, de ha figyelembe vesszuk hogy evekig eleg 1(mert egyszeri felkenessel is olyan szine lesz amilyet akarunk a magas pigment tartalom miatt) akkor mar is mas szemmel nezunk az egeszre. Nagyon sok es szep szinek vannak, amik nagyon tartosak is, es egyaltalan nem kenodik el, ha csak az ember nem pancserkodik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is dolgoztam ott. te se lehetsz túl okos. Igényes emberek le se álltak egyikünknek sem. Minden jöttmentre rásóztuk és a sminkesek is azt mondták, hogy csak úgy van esély a 25-re. Ha tartós lenne a sminkes csaj nem kenegette volna magát fél óránként újra. De ezek a dumák szinte az alap szövegből származnak. Te elhiszed hogy egy évig elég... ne viccelj már. Szép jövőt náluk. Jól teli beszéltek téged is.....fizetést se kaptam....

      Törlés
    2. Korrekt meglátás! Te már nem vagy agymosott, mert tudtad használni az eszed és megszabadultál tőlük.

      Törlés
  45. Hát ha ott dolgozol , akkor azt is tudod hogy ettől függetlenül pofátlanul eladják a 3 árnyalattal eltérő alapozót,mert aznap csak az van a shopban, a használt sminkecsetet, a tusecsetet rúzsecsetnek, az avas rúzst azzal a kamuszöveggel,hogy a mandulaolaj miatt van ilyen szaga, a display-es 1000 éves alapozót azzal,hogy hypoallergén. Hát kérlek én ott dolgoztam 8 hónapot,mint sminkes (azóta is vezekelek a bűneimért:D) és hányinger az egész. Az is gusztustalan,mikor visszajönnek a vendégek hogy ilyen-olyan allergiás reakciói voltak a terméktől és nem akarják visszaadni a pénzt. És azok a "csövesek" akiket te nem ültetsz le hanem bekúrsz az andrássyra képzeld el megveszik a kibaszott sminktanfolyamot,amikor látszik,hogy az utolsó pénzüket kuporgatták erre,mert a lánykának lesz ebben karrier, ez egy sztárszakma és egyéb szövegeket rájuk erőltetik. Hányok ettől,meg attól is hogy ott dolgoztam és részese voltam ennek az egésznek. A szemhéjpúderek és selyemporok viszont tényleg az egyetlen értékelhetőek.

    VálaszTörlés
  46. Én is voltam, ajándék sminket is kaptam, vásároltam is, lefelé menet a sötét lépcsőházban sajnos elestem s eltört a bokám. Még lábon hazamentem. Most kéne egy telefon szám, hogy megpróbáljam visszavetetni a termékeket, kíváncsi leszek, mi lesz belőle, már el ment az egésztől a kedvem. Nem beszélve a 6 hét gipszes állapotról!


    VálaszTörlés
  47. Hi there, thiѕ ωeеkend is pleаѕant in favor of me,
    since this moment i аm reading this wondегful informativе post here at my house.


    Here is my ωеblog; plano houses for rent

    VálaszTörlés
  48. Sziasztok!
    Én most tartok haza a Westendből sminkelésről és iszonyatosan fàj a fejem az alapozótól.Alig vàrom,hogy lemossam. A szemfestèket,pirosítót azonnal leszedtem,mert csúnya volt ès nem illet egymàshoz.
    Velem is tukmàlósak voltak,de nem durvàn,hàl Istennek nem vettem semmit.Remélem,én nem ébredek holnap kiütèsekkel,mert az előző kommentek miatt bevagyok paràzva.Jah,a tukmàlàssal kapcsolatban: kivàlasztottam egy alapozót,pirosítót és púdert,ami 21 000 lett volna. A pultos annyira meg akart győzni,hogy 2 ajàndék termèket is adott volna.Ha még így is megéri nekik,akkor vajon mennyi lehet a beszerzési ára a termékeknek?! :-P kutakodtam a neten és ha jól raktam össze a képet ez a cég ugyanannak az embernek a kezében van, aki gyerekes szülőket veri át és húzza le,hogy a gyerek milyen tehetséges és fizessék be modelltanfolyamra.
    Ja,és szintén az Andràssy 4-ben vannak:-P nevetséges!

    VálaszTörlés
  49. Hát igen... számomra is visszataszító az az agresszív marketing, amit csinálnak.
    Ellenszenves és egyáltalán nem bizalomgerjesztő, hogy a plázákban dolgozó sminkesek körül folyamatosan le-fel szaladgál egy főnök!!!
    Azoknak, akik korábban nem sminkelték magukat szerintem kicsit ijesztő egy olyan sminkes oktatása, aki brutális módon van kisminkelve. Ez inkább a profi sminkesek oktatásakor szerencsés - vagy nem.
    A termékek drágák, de némelyik valóban viharverten néz ki már új korában: megolvadt rúzs, karcos doboz, stb. A 3 órás sminkes tanfolyamon a kellékeik enyhén szólva használtak és avas szagúak a rúzsok...
    Ez mind nem az igényességet tükrözi, hanem az erőszakosságot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. avas rúzs és "dolgozó nőnek" kifestett droidok. ez aztán a cégpolitika!

      Törlés
  50. Én egyszer adtam meg a számomat nekik, azóta le is cseréltem :D gondolom sejthető , állanódan hívogattak zaklattak. De ennyi komment elolvasása után, azt hiszem jól döntöttem :D borzalmas eza tukmálás :D Érdekes , amúgy ha megfigyeli az ember az igazán jó sminkcuccokat sose tukmálják. Pl vegyük a Mac-et . látott már vki Mac sminkest a bolton kívül? ácsorogva és tukmálva a termékeit. Velük sose volt csalódásom, ha valamit venni akartam kipróbáltuk rajtam , és LE VOLT FERTŐTLENÍTVE MINDEN A SZEMEM ELŐTT. és a másik h pl szempillaspirálnál eldobható spirálkeféik vannak és azokkal próbálják ki rajtatok, tehát semmi bakteriális fertőzést nem kaphattok. Az meg hogy itt olvastam , hogy mi mennyi ennél a noname tukmálós márkánál, a pofám leszakad. Mac alapozó , ami jó mínőség max 10 ezer FT , plusz a többi is hasonló árba van mint ennál a Il-makiage -nél. DE vehetjük a többi márkát Bobbi Brown stb én csak azért írtam mert ezzel van tapsztalatom. Sőt elmondom h én múltkor a Váci utcai Macben sminkeltettem, igaz 20 ezer volt de amúgy is akartam termékeket vásárolni belőle, mert le lehet azt vásárolni, és elégedetten távoztam , a páromnak is nagyon tetszett , sőt este alig akartam lemosni. Múltkor a Westendbe vettem Blot púdert és korrektort. Suzy , aki blogol is egyben ő segített nekem választani , lemostuk szépen az arcom azt a részét, feltette a terméket amit akartam venni és még pluszba pirosítót h ne menjek úgy azért el h kopasz az arcom. Szóval ezek után ilyen noname Il-makiage -ről hallani nem akarok , de sztem más se. remélem sok emberhez eljut ez a post és az alatta lévő kommentek, hogy jól gondolják ezt át, ennyi negatívum sztem elég meggyőző

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok!

    Eló´ször is annyit magamról,hogy gyerekkorom óta nincs szempillám,szemöldököm, és ezeket ceruzával, tetkóval igyekszem pótolni.
    Többször elijedtem már e cég "éjjeli pillangó" kinézetú´ kisminkelt angyalkáitól a Westendben. Az eró´s lila ill rózsaszín mindig úgy fest számomra, mintha egy jót behúztak volna neki, vagy begyulladt volna a szeme környéke, és ennek gyönyörú´ségéró´l senki soha nem fog meggyó´zni.
    Egyszer ráadtam a fejem, elmentem az Andrássyba, ahol szörnyú´ zenét kellett hallgassak,míg sorra kerültem, ahelyett,hogy valami idegnyugtató lett volna, vagy legalább csend.
    No de amikor beültem, ugye kezdte volna a saját lépéseit a profi" hölgy, de én mondtam,hogy csak a szemem tartós kihúzása érdekel. De vigyázzon, mert bepislogok- de sajnos képtelen volt profi létére elérni, hogy ne okozzon csiklandós érzést az ecsettel...
    No kb 1 évre rá a Mammutban is ráadtam a fejem, ott helyben, és sokkal ügyesebbek,figyelmesebbek voltak.
    Persze kikötöttem, hogy semmi púdert nem kérek, ami csak elfedi a bó´rpórusokat, megakadályozza a bó´rlégzést és elveszi természetesen szép arcszínemet, és helyette valami hullaarc vagy zombi néz majd vissza rám a tú´körbó´l. Elfogadták.Szerintem a rózsavíz 100x többet ér, vagy néha egy kis almaecetes arctörlés. De az agyondícsért feketéjük a szemkontúrra egyáltalán nem volt szerintem tartós és kelló´e n hangsúlyos...és már nem is 5000Ft hanem 7000Ft volt az az icipici tégely.
    Szörnyü színeket tettek fel szerintem a szemhéjamra- illetve szerintem,ahogy én csinálom, az jobb nekem :-)

    Ôrömmel olvasom,hogy vannak azért,akiknek beválik és jó :-)

    VálaszTörlés
  52. Most voltam a Mammutban ("lemaquillage"). Nagyon naív voltam, nem olvastam előtte kommenteket, hirtelen ötlet volt a sminkeltetés. Sosem sminkeltem magam, de 30 fölött elgondolkodik már az ember, hogy törődni kell kezdeni az arcával...
    Meglepő módon a smink jó és szép lett, természetes hatású. Több embernek is tetszett, és a férjemnek is!
    Viszont a rúzstól kicserepesedett a szám, és estére bevörösödött a szemem, konkrétan piros lett mindkét fehérje rész :S
    Majdnem vettem egy alapozót, de elkezdték tukmálni, hogy adjak előleget, és csak akkor mehetek 3 órás sminktanfolyamra, úgyhogy inkább leálltam, és csak csóváltam a fejem. Az áraik nagyon elszálltak, valahol azt olvastam, hogy nem is ugyanazt mondják mindenkinek. A rúzst kibontották és gyorsan "kitekerték", és úgy tették elém. MINDEN megvásárolható termék használtnak tűnt. Az ecsetek állítólag mókusszőrből vannak, de így utólag EGYÁLTALÁN NEM VOLTAK letisztítva.
    Soha többé nem állok kötélnek!!! A sógornőm azt mondta, azonnal megajándékoz egy alapfelszereléssel, csak ne menjek a cég közelébe se. És igen: VASÁRNAP koradélután hívtak fel :(

    VálaszTörlés
  53. Én dolgoztam náluk hostess-ként. Őszintén kerüljétek őket minden téren.
    Behívtak a mamutba dolgozni (persze én álltam az utazásokat) és a kezdés egy csodálatos smink volt, ami után majdnem elsírtam magam. Lilás-bordós rúzs a homlokomig pirosítás és rózsaszín szemek. Én szívem szerint magam ajándékoztam volna meg egy tanácsadással, ennyire csúnyának még nem láttam magam sminkben, de térjünk a munkára. Tapadni kell az emberekre, amit tanítanak is. Elé állni és ha nemet mond, akkor követni. Az emberek többsége megpofozott volna, annyira nyomultam már. Napi 25 embert kell fogni, ami számomra lehetetlen volt, pedig átmentem az aréna plázába délben, ami jóval forgalmasabb. Már minden embernek ajánlottam, akinek lehetett. Egyik lánynak sem sikerült a 25 ember, ami 0 Forintot jelent. Szégyen, hogy milyen profi cég (állítólag)és az alkalmazottakat nem tudják tisztességesen kifizetni ha már megalázkodnak egész nap. Munka közben pedig a shoppos lány zaklat állandóan, hogy ültessek le valakit, akit a sminkeseik sminkelhetnek, mert unatkoznak és még ezek tetejében a főnök is hívogatott egész nap. A sminkesek főképp, akkor kapnak fizetést, ha 3-ból 2 vásárol is valamit.A sminkről pedig annyit, hogy kimarta a szemem mikor mostam le vagy kicsit hozzá értem. Ha jó lenne a termékük, akkor nem szorulna ilyesfajta ósdi trükkökre szerintem, de gondoljatok csak bele. A sminkelés végén pedig eléd raknak annyi sminket+ecsetet,hogy már-már cikinek érzed, ha nem vásárolsz a sok tukmálás után legalább 1 dolgot :). A többi hostess lány pedig annyira ostoba, hogy az már vicc. A lány 3 hete nem kapott fizetést, de még csinálja. A másik lány, aki persze fogat nem mosott reggel és tele volt fekete darabokkal a foga, egy kis sminktől hercegnőnek hitte magát. Kacsingatott illegette nekem magát, hozzáteszem nem volt szép, ami oda elkelne.A végén nem tudtam már, hogy a testét árulja vagy a sminket. A másik lány pedig biztatott, hogy egy hostess mindig pozitív és így tovább...ma már 12 neve van a 25-ből, de felvették. Én azt hittem csinos lányok lesznek, igényesek, de nagyot csalódtam. Minden szakadt rongyos lányt felvesznek, ami szerintem elrettenti az embereket. Kócosak voltak az egyik lány cipője tiszta kosz volt és a körme szintén. A smink olyan ronda volt amit a sminkeseik csináltak, hogy előbb néztem volna őket egy szakadt libának. Az arénába menet gyorsan meg is csináltam normálisan a sminkem magamnak, mert nem akartam lejáratni magam úgy. Egyedül az egyik sminkes lány volt szép, olyan akire ha ránéztem meggyőzött. Szép arca volt tényleg. Igényes nőnek tartom magam és felháborított, hogy egy szépségiparral foglalkozó cég az arcát adja ilyen emberekhez is. Őszintén egy csinos lány jobban meggyőz, mint egy igénytelen.A lényeg, hogy ingyen dolgoztatnak mindenkit és mivel drágák a termékek nekik megéri ha csak pár ember vásárol is. Szégyen ez az egész zaklatnak megállás nélkül, ha megadod a számod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. U.i : A sminkesek egész nap azokkal a sminkekkel kenegetik magukat. Igénytelenül egy kis tégelybe mossák ki vagy épp hogy letörlik az ecseteket. Egy csap nincs ott, hogy kezet mossanak legalább. Nem kizárt hogy minden smink volt már használva amit eladnak.

      Törlés
    2. Mivel a profitmaximalizálás a cél, simán megteszik. De látod, a használt, összekaristolt ecsetet is megveszik húszezerért. Amíg van vásárlójuk, addig megcsinálják. Ha már nem lesz, akkor fognak változtatni a működésükön.

      Törlés
  54. Nekem teljesen más tapasztalataim vannak, lehet, hogy csak szerencsém volt?
    Kétszer voltam egy órás tanácsadáson és sminkelésen (egyszer 2010-ben és egyszer idén nyáron) az Andrássy úton.
    Mindkét alkalommal kedves és előzékeny volt mindenki, várnom nem kellett.
    Mindkét sminkkel maximálisan elégedett voltam, a sminkesek végig mondták (és a tükörben nézhettem is), hogy mit hogyan célszerű csinálnom, és mit miért javasolt csinálni. Teszteltem a sminkeket, mindegyik 4-5 órát bírta rájavítás nélkül, és csak utána látszott, hogy fényleni kezd a T vonalam, szerintem ez nyár közepén szép eredmény.

    A termékekkel kapcsolatban, amiket vásároltam:
    - egyik sem volt még használva,
    - a rúzsnak és a szemspirálnak is kellemes illata van, bontatlanul vettem át őket,
    - nem lettem sem allergiás, sem kiütéses, sem piros foltos,
    - nem kaptam el sem herpeszt, sem árpát, sem egyéb fertőzést,
    - a termékek minősége eltérő, de egyik sem rosszabb mint a boltokban kapható prémium márkák, az alapozó és a púder nekem személy szerint tökéletes.

    Talán tényleg sok egy egyszínű szemhéjpúderért 7.000.- Ft (-20%...) de nekem nem pereg le, nem csíkozódik és nem mászik el (ha jól aládolgozok mondjuk, de enélkül a legjobb is elmászik).

    A nyomulós, tukmálós marketinggel egyetértek, de ha valaki nem akar vásárolni, akkor közli hogy köszönöm nem, és távozik (első alkalommal én is teszteltem a smink tartósságát és utána vásároltam). Nem kell végighallgatni fél óra szövegelést, ha nem akar, senkit nem vernek rabláncra. Amennyiben a cég tényleg így bánik az alkalmazottaival az roppant sajnálatos, de én személy szerint mind a termékekkel mind a szolgáltatással elégedett voltam / vagyok.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor roppanj meg az ostoba kamu modoros posztoddal együtt.

      Törlés
  55. Sziasztok!

    Engem ma hívtak be recepciós állásinterjúra.. Van esetleg aki dolgozott ott és tud erről vmi infót? Az eddig olvasottak alapján már nincs túl sok kedvem elmenni..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem mentél el, megkímélted magad egy csalódástól.

      Törlés
  56. Sziasztok!!

    Döbbenetesen sok a negatív kritika :O Akkor leírom az én tapasztalataim. :)
    1 órás sminkoktatáson vettem részt 2 hete,nekem tetszett a smink amit csinált nekem a sminkesük.Tanultam is,mert lefelé ívelő a szemformám és nem igazán tudtam, hogy sminkeljem.Nagyon kedves is volt és válaszolt a kérdéseimre.
    Én délelőtt 10-re mentem az Allee-ba és este is még nagyon szép volt a sminkem.Nem lett kiütésem és semmi egyéb,annyi hogy picit fényesedett az arcom az alapozótól.De nem vészes.
    Ami valóban zavaró,hogy tényleg baromira tukmálnak,elém rakták azokat a dolgokat amiket a használtak rajtam és ami a sminkemhez kellett és kb 80ezer Ft volt és néztek rám,h akkor veszem?? persze ezt mind baromi kedvesen,majd közöltem,hogy tessék? ez baromi sok.Pontosabban,hogy HORROR.Akkor láttam,hogy ajaj ez nem tetszik nekik annyira,de hát ha egyszer így van így van.Majd végül megvettem az alapozójukat,mert abszolút nem volt maszk hatása és tényleg tetszett magamon és hozzá egy alapozó ecsetet,így fizettem 19.500.-Ft-ot.Eljöttem majd amikor már hazaértem akkor csomagoltam ki.Alapozó oké volt,de az ecsetnek a fogó része szanaszét van karistolva 8.500.-Ft-ért!Most így a hozzászólások után biztos vagyok benne,hogy használt.Úgyhogy hazamegyek és az első dolgom lesz fertőtleníteni.Ma hívtak,hogy akkor én mehetek a 3 órás sminkoktatásra teljesen ingyen,mivel már vásároltam nagy értékben,viszont baromira elment a kedvem tőle és lehet mégsem megyek el.Nem szeretnék összeszedni semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinézték belőled, hogy meg tudod venni 80e Ft-ért. Ezt esetleg bóknak is veheted. :) Nekem is van 3 MAC ecsetem, igaz, már össze van karistolva, mivel HASZNÁLTAM. Ha szereted a használt, összekaristolt ecseteket 20e-ért, akkor megveheted ezeket 18-ért. :P

      Törlés
  57. Sziasztok,
    Én nagyon hasonlóan jártam, mint az előttem szóló hölgy. 1 órás sminkoktatáson vettem részt az Allee-ban. Nagyon kedves volt a sminkes, kaptam is néhány hasznos tippet. Szép nappali sminket készített. De a végén a tukmálás! Nagyon kellemetlen! Én igazán meggondolom mire költök, nem akartam semmit venni, szinte mindenem van. Mégis rábeszéltek, 13800 Ft-ot költöttem 2 ecsetre. Egy kicsit már szabadultam volna a kínos helyzetből. Az egyik ecset, most látom, szintén karcos. Ingyen mehetek a 3 órás sminkoktatásra. Elmegyek, mert szeretnék megtanulni egy esti sminket is, de nem fogom hagyni rábeszélni magam semmire....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tukmálás nélkül nem fognak elengedni, ezt te is tudod. Ha képes vagy visszamenni úgy is, hogy igénytelen terméket adtak el neked, akkor megint fogsz vásárolni, de utána megint megbánod.

      Törlés
  58. Sziasztok

    Engem állásinterjúra hívtak be sminkesnek.Az Andrássy úton. Telefonon és személyesen is kedvesek voltam velem eleinte. De a szakmai tapasztalataim ellenére el kellett volna végeznem náluk egy sminktanfolyamot ahhoz hogy felvegyenek. Persze nagyon exkluzív, egyedi és kihagyhatatlan ajánlatnak volt beállítva és amikor mondtam, hogy nem tudok több mint 130 000 ft fizetni a tanfolyamra mondták,hogy akkor legyek náluk hostess és majd abból fizetem a tanfolyamot, de a tanfolyamra rögtön azonnal kellett volna jelentkeznem különben se sminkes se hostess munka se tanfolyam se semmi. Azt állították, hogy 6 hét alatt profi sminkes diplomát kapok, ha kifizetem a tanfolyam összegét ami elég hihetetlenül hangzik...
    A hostess munka is nagyon becsapósan és feltűnően jó ajánlatnak tűnt és itt a tapasztalatok alapján látom,hogy mekkora átverés is!
    Nagyon erőszakos és agresszív üzletpolitikát folytatnak. Amikor már majdnem belementem ,hogy akkor legyen a tanfolyam és mellette majd hostesskedek mondták, hogy 12 000 ft a regisztrációs díj, amit most azonnal kell kifizetnem és amikor mondtam ,hogy nincs nálam ennyi pénz (ha lett volna se adok ennyi pénzt egy ilyen rossz hírű kétes eredetű cégnek) ,nagyon lekezelőek lettek velem, szó szerint utána nem is foglalkoztak velem. Szinte elzavartak, mintha azt mondták volna,hogy ha nincs nálad pénz nem vagy potenciális vevő az átverésre. Utánanéztem a termékeik tele vannak PARABÉNEKKEL, KŐOLAJSZÁRMAZÉKOKKAL, NEHÉZFÉMEKKEL, ALUMÍNIUMMAL és hasonló undorító alapanyagokkal , ezek után nem is csoda a sok allergiás reakció.
    Ráadásul azt is hallottam/olvastam ,hogy azért drága mert akár évekig is elég. A legtöbb ilyen kozmetikumnak kb fél év a szavatossága, maximum egy év. Attól függ mi a termék, de krémes textúrájú dolgok semmiképp nem állnak el ennyi ideig. Évekig pedig semmilyen smink termék nem áll el minőségvesztés nélkül!
    Nekem fél órát kellett várnom,hogy interjúztasson valaki, de volt olyan vendég aki nálam többet várt, ami meglepő volt,hogy a vendégeket pezsgővel itatták és látszólag tényleg nagyon exkluzív de jobban megnézve parasztvakítás az egész. Smink termékek közelébe nem mehettem, nem tudtam megnézni semmit, nem is hagyták, sőt kibontakozni se hagytak, szinte semmit nem tudtam elmondani, csak erőszakoskodtak a végén már hárman hogy milyen jó ez a tanfolyam. Sarokba szorítva éreztem magam , pedig nem vagyok az a rábeszélhetős fajta.Eleinte kedvesek de ha nem adod be a derekad egyből akkor erőszakosak. Mindenesetre ennyi rossz tapasztalat után semmiképp nem vállalok náluk semmilyen munkát SOHA!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Frankón átláttad az ügyeskedést. A poszt óta is folyamatosan jönnek az állással kapcsolatos érdeklődések. Ezek szerint évek óta következmények nélkül megy ez az egész...

      Törlés
    2. Én sajnos nem láttam át! Sikerült beetetniük! Annak ellenére, hogy vázoltam nekik mennyire rosszul állok anyagilag, rávettek, hogy jelentkezzek hozzájuk egy sminkes tanfolyamra, ami most csak 150ezer 300 helyett és részletfizetést is kérhetek, illetve ha elkezdek náluk dolgozni, akkor a jövedelmemből majd levonják. Mondtam nekik, én értékesítőnek jelentkeztem, mert fix jövedelmet ígértek a hirdetésben (bevallom, hallottam rosszat a cégről, de leginkább azt, hogy sokat kell dolgozni náluk, úgy voltam vele, most nincs más és sürgősen kell munka ill. fizetés!). Közölték velem bent, most nincs üres hely a sales-es csapatnál, de lenne- e kedvem sminkesként dolgozni ott?? Mert, hogy nettó min. 200ezret keresnek a lányok havonta és egy lányt még be is hívtak, hogy mondja el, milyen jól keres és hogy megéri stb...megerősítette ezt ő is! Majd jött a "kihagyhatatlan" ajánlat...a sminktanfolyam!!! Kezdjem el, az első részlet 25ezer, most kell befizetni a többit majd később, de ne aggódjak, mert felvesznek a telemarketinges osztályukra és addig dolgozhatok ott, a fizumból meg levonják a fennmaradó összeget...Elkezdtem dolgozni, majd jött az első pofon. Napi min. 10óra munka, folyamatos telefonhívásokat kellett intézni és pofátlanul rábeszélni a szerencsétlen nőket, hogy jöjjenek már be a "palotába" ilyen meg olyan tanácsadásra/oktatásra. " nap alatt tudatosult bennem, hogy mekkora átverés az egész, konkrét szöveget kaptál, mit mikor kell mondani a hívottaknak. Folyamatosan szó szerint zaklatják azokat, akik naívan megadják a telefonszámukat a plázákban. A na végére legyen meg a min. 70 fix behívott ember!!! Vagy dolgozol addig, amíg nincs meg. Az egyik kollega mondta, volt, hogy este fél10ig bent tartották őket dolgozni. Sokszor ki sem fizetik őket rendesen, mondván, hogy nem teljesítettek jól! Majd az egyik plázában, egy kis fiatal sminkes lányzó elszólta magát, hogy mennyiért is dolgoztatják őket ott. Nekem meg azt ígérték, a cég székházába a tanfolyam elvégzése után rögtön biztosítanak munkát. Ezeket sajnos már későn tudtam meg... 25ezret befizettem és két napon güriztem náluk! Hánytam már első nap magamtól, ettől a munkától és második nap felálltam és leléptem!
      Bedőltem! Így visszagondolva, nem hiszem el, hogy képes voltam befizetni ezt az összeget. Ebből látszik mekkora szemét, lelketlen egy banda! Tudták jól, hogy nincs munkám, pénzem is alig és gusztustalanul átvertek. Persze tudom, hülye voltam! De ebből tanultam!!!

      Senki! Akinek van egy kis esze, nem megy oda!

      Törlés
  59. Sziasztok!

    Egyet értek az előttem hozzászólóval. Végtelenül erőszakosak és agresszívak. A Zrínyi utcai üzlet hosstesei nap, mint nap megállítják a 76 éves édesanyámat, aki abban a házban él, ahol az üzlet van. Ki sem tudja kerülni őket, amikor lemegy vásárolni. Udvariasan megkérte őket, hogy ne zaklassák, mert sem sminkeltetni, sem vásárolni nem akar. /Elég szarul mehet az üzlet, ha a 70 éven felüli nyugdíjasok is célkorosztály/ Ma délelőtt már cinikus megjegyzést is kapott az ügyeletes hosstestől, sőt, amíg vásárolt a lakásán is keresték. Rossz helyre csengettek, a szomszédtól tudjuk. Undorító ez az agresszív banda úgy ahogy van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az én édesanyámat zaklatnák, valószínűleg személyesen magyaráznám el ezeknek, hogy ha nem tartják távol magukat tőle, akkor annak következményei lesznek.

      Törlés
    2. melyik zaklatja anyukádat? lakásán is próbálták zavarni??
      itt a zrínyinél most egy rövid hajú csaj van, meg láttam egy fekete hajú magasabb srácot is. naponta 2X-3X megyek el előttük, de nem tűnnek erőszakosnak, mondjuk ki tudja. a többiek nagyon egyformák, nem tudom őket megkülönböztetni.

      Törlés
  60. Sziasztok!
    Én nagyon jól éreztem magam náluk és imádom a termékeiket is. Szerintem egyáltalán nem agresszívak, nagyon barátságosak, kedvesek, közvetlenek. Többször jártam már náluk, mindig örömmel jöttem és elégedetten távoztam. Egy rossz tapasztalatom sem volt még velük kapcsolatban, én csak ajánlani tudom őket. Legutóbb egy barátnőm is elhoztam magammal és pozitív csalódás volt számára. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ilyen erőltetett kamubeírásokkal csak erősíted, amit a valós tapasztalattal rendelkezők mondanak a cégedről.

      Törlés
  61. Sziasztok,
    én tegnap voltam az Andrássy úton lévő központjukban. Most először jöttem, azt hiszem az Alle-ban adtam meg a számom nekik. Velem nagyon kedvesek voltak, amikor megérkeztem utána egy rövid kérdőívet ki kellett tölteni, majd jött a sminkes és beinvitált. Hoztak innivalót, amit kértem. A smink gyönyörű lett, visszafogott nappali, füstös szem. A primert megvettem, mert nekem mindig baj volt, hogy alapozó alá mit is tegyek, ez most megoldja. Szép selymes tőle a bőröm. Szóval összességében én jól éreztem magam, aztán ha úgy alakul és felhívnak lehet, hogy jövök még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pezsgő is volt? Ebédet nem kértél? *paródiarovat*

      Törlés
  62. Sziasztok! Én érdeklődnék, hogy dolgozott-e már ott a telefonos részén? Mert jelentkeztem, de utána hallottam meg olvastam hogy 2hét próbaidő után elküldenek olyan kifogással hogy nem jól végeztem a munkát, és hogy nem fizetnek ki. Ez igaz? Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A telefonosaiknak az a dolga, hogy rendszeresen hívogassák az adatbázisukban szereplő számokat: ünnepnap, vasárnap, állandóan. Az emberek 90%-ának elege van belőlük és nem veszik fel a telefont vagy kiabálva próbálják már őket lerázni. Folyamatosan vannak álláshirdetéseik, nézz utána. Nyilván azért, mert folyamatosan cserélődnek az emberek. Vajon miért?

      Törlés
    2. Engem egy angol interjúztatás után fel is vettek.
      150 ezret ajánlottak. Hazugság.
      Az első napom után soha többet nem mentem.

      3 ember munkáját akarták végeztetni.

      A munkaidő hiába járt le, amíg nem hívtam be minimum x embert másnapra interjúra, addig nem mehettem haza.

      Titokban interjúztattak a pénzügyesük helyére is, plusz sales-est, telemarketingest, hostesst,sminkeseket és a jó ég tudja mit kerestek még.

      Elviselhetetlen volt az egész hangulat.

      Havi 25 munkanap lett volna.
      Csak fekete ruhában lehet dolgozni.

      Külön emberük van arra, hogy az ilyen netes fórumokban jókat írjanak róluk, hogy ne csak rossz legyen.

      Törlés
  63. Idézet innen: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fizetes__4717119-andrassy-ut-442-es-kapucsengo-holnapra-behivtak-recepcios-allasinterjura-vki-

    VálaszTörlés