2010. december 15., szerda

Essence Nail Art teszt

Mivel én mindig gondban vagyok azzal, hogy mikor szárad már meg végre a lakkom, mert indulni akarok/aludni akarok/mást akarok csinálni, így már régóta ki akartam próbálni az Essence Nail Art Express dry drops nevű termékét. Olyan 700 forintba kerül és azt ígéri, hogy 60 másodperc alatt megszárad a lakk. Ezzel a 60 másodperccel, azért mernék vitatkozni.
Lehet, hogy egy rétegnél tényleg megszárad 1 perc alatt, de ha egy réteget visz fel az ember, akkor az magától is elég hamar megszárad.
A gondok akkor kezdődnek, ha 2, esetleg 3 réteget kell használni, a kívánt szín érdekében.
Nem mondom, hogy vacak ez a termék, mert egyáltalán nem az!! De a 60 másodperc nem igaz sajnos, viszont tényleg SOKKAL hamarabb megszárad a 2-3 réteg is.
Kb. 1-2 perc (! tényleg), amíg "érintésbiztosra" szárad, vagyis nem hagyunk ujjlenyomatot, de a teljes "ütés- és nyomásbiztos" száradáshoz, azért ennél több idő kell, de még így is lényegesen rövidebb idő, mint a cucc használata nélkül.
Plusz: mandulaolajat tartalmaz (ez nagyon jó a körömágynak), nem büdös.
Összességében: az 1 perc nem igaz, de tényleg lerövidíti a "jaj, a körmöm" időt!

Már régebben megvettem az Essence Konad koppintó stampy settjét (körömnyomda), de meg kell, hogy mondjam, nekem mindig olyan pain in the ass (FÁJDALOM!!!) volt használni. Mert iszonyú nehéz olyan lakkot találni, ami 1 rétegben szépen fed, elég gyorsan szárad ahhoz, hogy ne kenődjön el a minta a körmön, de közben meg elég lassan szárad ahhoz, hogy a mintát le lehessen szedni a kis fém lapocskákról.
Végre az Essence észbe kapott -vmikor most nyáron- és kb. egy évvel a stampy sett megjelenése után kihoztak olyan lakkokat, amelyek megfelelnek a fentebb felsorolt kívánalmaknak.
Fekete és fehér, olyan 500 ft per db.
Végre!!!
Mióta megvettem mindkettőt, azóta minden manikűrhöz használom a stampy settet, mert ezekkel végre!! egyszerű használni.
Összességében: VÉGRE!!! Már "csak" annyi hiányzik, hogy több színben lehessen kapni (köhöm-köhöm Essence), és lehetnének "vagibb" minták a stampy setthez. Pl. csipke, pókháló, tyúkláb stb. stb.
(vagy vki írjon, ha tud olyan helyet, ahol "vagibb" mintás fémlapocskákat lehet beszerezni:-)

Tipp: a körömnyomdás mintákat, elkenés nélkül az Essence Nail Art Sealing Top coat használatával lehet fixálni, tartósabbá tenni.

Mai "mani": China Glaze-Robotika, Essence-fekete körömnyomdás lakk, hawaii virág (vagy mi:-) a békejeles fémlapocskáról

8 megjegyzés:

  1. tényleg nagyon jól néz ki ez a nyomda. lehet beszerzek egyet.
    itt találtam a konad nyomdákról infot: http://suzythemakeupmaniac.blogspot.com/2010/10/nagy-divat-most-koromnyomda-es-ha.html
    kommentek közt van egy csomó lelőhely írva. remélem tudtam segíteni...

    VálaszTörlés
  2. MiriMAC: köszi szépen! :-) csekkoltam a bejegyzést Suzynál: irány a vatera:-)
    Nekem ezek a virágos minták is tetszenek, majd, ha nagyon megunom, akkor beruházok:-)

    VálaszTörlés
  3. Nem teljesen idevág, de a metallics mágnessel nekem tököm kivan... folyton belenyúlok a mágnessel a lakkba... pedig azért szerintem van kézügyességem (6 év művészeti, 4 év tűzzománc). ti kipróbáltátok?

    VálaszTörlés
  4. @sunbeam: én is mindig belemártom, pedig én sem vagyok legendásan béna :(

    VálaszTörlés
  5. A mágnesezést én hűtőmágnessel csinálom,sokkal erősebb,mint amit adtak így ezt nem szabad túl közel tartani,azaz nem mártom bele. És a minta is szebb.

    VálaszTörlés
  6. Óóóóó ez a körömnyomda nagyon jó. Én is úgy vagyok vele mint te, hogy kicsit más mintákat várok. Nekem a virágok annyira nem jönnek be. Remélem csinálnak majd másikakat is, akkor tuti beszerzek egyet.

    VálaszTörlés
  7. Sunbeam: én nem is vettem meg az essence mágnest, mert csak rosszat olvastam róla. Ahogy Kremy is írta, vmi erősebb mágnest kell keresni.

    Gribeli: szerintem, ahol lehet 200-300 forintos műszempillákat venni (általában a kínaibótokban:-) ott van más mintákat tartalmazó lapocska is. Ma a westendben a Fetish nevű műkörmös üzletben láttam mindenféle zászló mintásat, betűset, meg volt egy olyan lap, ami összevissza karácsonyi meg cuki robot párosításban tartalmazott mintákat :-D

    VálaszTörlés
  8. A Sárkány Centerben is lehet kapni korongokat pár száz forintért :)

    VálaszTörlés