2011. január 10., hétfő

Essence Fairytale zsákmány

Az utóbbi időben vmiért, az Essence új kollekciói Magyarországon, valami hihetetlen nagy üresjáratok után követik egymást.
Most is már hetek óta elfogyott mindenhol a Metallics kollekció, mégis rengeteget kellett várni az új Fairytale cuccokra. Nem igazán értem miért....de az okosok biztos tudják...
Arra is kiváncsi lennék, hogy miért nem voltak teszterek?!
A Rossmannokban a mai naptól lehet kapni és ezeket zsákmányoltam:

02 Pixie Dust, 04 Humpty Dumpty, 05 Tinkas Dress, 06 Welcome to the Wonderland Lakkok, 02 Once upon a time szájfény, 02 Tinkas dress szemhéjtus, 01 Tinkas Dress szemhéjfesték


A szemhéjfestéket az első tesztképek megjelenésekor kinéztem magamnak, mert olyan szép barackos volt a képek alapján.


Élőben nem tetszik igazán, az a bajom vele, hogy túl sok a csillám. Élénkebb színre számítottam.


Most, ahogy nézem a saját képeimet, nem is értem mi a bajom vele, lehet simán annyi, hogy másra számítottam?
A mintáért nem kellett megküzdeni, elég volt egy-két húzás.
Középen van a minta, alapozó nélkül.
(A többi szín, szerintem semmi különleges, úgy gondolom a többségünknek már vannak hasonló színei.)

Balra a szájfény mintája látható, szerintem egyszerűen mesés. IMÁDOM. Nem ragad, nincs benne egy darab csillám sem, szépen pigmentált, szájfényhez képest tartós.
A szemhéjtus csillámos, eléggé folyós, de száradás után a helyén marad. Puha, közepesen hosszú ecsettel rendelkezik.

A körömlakkok közül, nekem sikerült a kevésbbé pigmentáltakat megvenni. De erre mondjuk számítottam, eleve a "rétegelős technikához" néztem ki őket. De ennek ellenére, a 05 Tinkas dress csalódás volt, mert ennél viszont számítottam arra, hogy jobban fog fedni.
3 rétegben átlátszott a körmöm...hmmm.

A Humpty Dumpty jól fed, olyan kicsit szürkés-lilás színe van, elég különleges.
Nagy pozitívum, a rövid száradási idó.

Összességében: Nekem nem ez lesz a kedvenc kollekcióm, de aki szereti a csillámot, illetve a CSILLÁMOT, a finom színeket és a CSILLÁMOT annak abszolút kötelező.

Tipp: A körömlakkoknál 01 fairy berry kimaradt, mert az állandó cuccok között van egy teljesen hasonló (Multi dimension 59 purple diamond) 03 once upon a time kimaradt, mert ezt sem éreztem különlegesnek, kb. minden márkának van tök hasonló színe, de mindkettő a pigmentáltabb kategóriába tartozik.

10 megjegyzés:

  1. A szemhéjpúder szép, a tusokat meg holnap megnézem:)

    VálaszTörlés
  2. úúú a szájfényt én is megvettem és imádom, az illata meg elsőre vattacukros másodjára gyümölcsös és abszolút nem hivalkodó... meg is lepődtem, hogy csillámmentes... de ez abszolút pozitívum

    VálaszTörlés
  3. nekem ez a kollekció nem jön be annyira, a "crazy about color" (szemceruzák, és pirosító/highlighter) és a "cute as hell" (matt szemhéjpúderek ♥ és krémes lakkok ♥... a mai napig sírok, hogy a lila és a rózsaszín lakk nem került a kosaramba...) kollekció óta valahogy nem mozgattak meg igazán ezek a limitált szériák. bár a metallics palettái nagyon szépek, de valahogy mégse...
    ma megnéztem ezeket az új dolgokat és semmi nem mozgatott meg belőle, pedig ez nagyon ritka nálam :D valahogy ezek olyan "pótolható" színeknek tűnnek nekem. /kivéve a piros szájfényt,de ilyet nem igazán hordok./

    VálaszTörlés
  4. Amennyire imádtam a Metallics kollekciót,annyira nem szeretem ezt. Csak a szemhéjpúdert vettem meg végül,a többi cucc nem tetszett. Teszter nem is volt kitéve amúgy szóval én kibontottam csak megnézni,belenyúlni bunkóság,de rakjanak már ki valamit..

    VálaszTörlés
  5. Én sem voltam elájulva, de már a tesztképek alapján sem (túúúl sok a csillám), szóval nem volt nagy csalódás. Amiket már előre kinéztem magamnak, az a Once upon a time körömlakk és szájfény voltak, ezen kívül "észrevétlenül" belevándorolt a kosaramba a Humpty dumpty körömlakk is. :)
    Az előbbiekért teljesen odavagyok, a lakk egy rétegben úgy fed, hogy csak néztem. Az utóbbit pont a lilás árnyalata miatt szerettem volna, de napfényben valahogy totál ezüstnek látom, nem baj, azért elhasználom :)

    VálaszTörlés
  6. Tamara: Nálam a Crazy about colour volt a kedvenc kollekció, azt hiszem a végére kb mindent megvettem:-) A Cute as hell kollekcióból is meg kellett volna venni mindent...
    Kata: igen, a Humpty dumpty lakk kifejezetten jól fed és szép is. Mirimac: Nekem így elsőre a szájfény az abszolút kedvenc:-) Fanni: hajrá :-)
    Kremy: én is csak néztem, hogy nem voltak teszterek:-(

    VálaszTörlés
  7. én is hasonlóan jártam, mint Tamara, tényleg nem tűnt különlegesnek, pótolhatatlannak egyik sem. egy szájfénnyel azért én is gazdagabb lettem, amit nem is bántam meg, de azt hiszem ezzel ki is merült az én fairytale kollekcióm.

    VálaszTörlés
  8. Megnéztem, de egyik sem fogott meg annyira, bár egy ezüst színű tus hazajött velem.talán welcome to wonderland...nem tudom, a címkét azonnal leszedtem:D

    VálaszTörlés
  9. Engem csak egy a szemhéjpúder fogott meg, de végül nem vettem meg. De egyre jobban tetszik... :D

    VálaszTörlés
  10. Elsősorban a csillámpúdert akartam megvenni, de nagyon kicsi, és nem lehet kipróbálni, így azt inkább ott hagytam.
    2 tus jött velem haza, a Tinka's dress, és a Welcome to wonderland (ezüst) - nekem nagyon bejönnek, lehet holnap visszamegyek utánpótlásért. :) Bár úgy nézem, hogy jó darabig elég lesz, mert nem mindennap használós darabok.
    (Az ecsetjük egyébként külön plusz pont, nagyon jól kezelhető...)

    VálaszTörlés