2011. január 14., péntek

Körkérdés

Szeretném, ha kifejtenétek mi a véleményetek ezzel az üggyel kapcsolatban.
Már régebb óta formálódik bennem ez a kérdés, de most muszáj megkérdeznem: Félünk a színektől, mi magyar vásárlók?
Azért kérdezem, mert mióta kifejezetten ezt is figyelem, feltűnt, hogy a színesebb kollekciók mindig, de mindig elkerülik Magyarországot.
Most, ha a MAC legutóbbi kollekciójáról, vagy az Estee Lauder utóbbi kollekciójáról, vagy az Essence I love Berlin kollekciójáról beszélünk, teljesen mindegy, valahogy az ilyen kiugróan, majdnem bolondosan színes kollekciók sohasem jutnak el hozzánk.
Én azt hiszem, hogy azért, mert a gyártók úgy gondolják felesleges lenne vesződni ezek promóciójával, nem térülne meg, mert nincs rá kereslet.

Tényleg így van? Vagy tévednek a gyártók?

Ti viseltek a hétköznapokban élénk színes sminkeket, vagy a barna-szürke-fekete szentháromságot tartjátok inkább be?

16 megjegyzés:

  1. Nekem fáj is a szívem amiatt, hogy a színes kollekciókat nem hozzák be hozzánk, én alapvetően nem szoktam betartani az általad írt "szentháromságot". Pl. kevésbé színes oufithez rendszeresen színesebb a sminkem, ne legyen unalmas. Ettől függetlenül sikerül lecsapni véletlenszerűen élénkebb színekre is, hála az égnek :D

    Ez az első kommentenm, most jutottam csak el odáig, hogy írjak is, de így tovább :)

    VálaszTörlés
  2. Én úgy vagyok vele, hogy semleges színeket majd ráérek akkor viselni, ha öreg leszek és nem akarom, hogy összesúgjanak a hátam mögött, hogy Némá az öreg mutert...ha-ha :-D
    De azért, ha mondjuk vmi nagyon hivatalos eseményre megyek, akkor kénytelen vagyok a "szentháromságot" bevetni.

    (Egyébként köszi az első kommentedet :-)

    VálaszTörlés
  3. Én szeretem a színeket és a szentháromságot is. Az se feltétlen unalmas.

    VálaszTörlés
  4. Őszintén? Akinek nincs igénye sminkelni magát, amibe szerintem a legtöbb magyar nő beletartozik, felrak egy kis alapozót-spirált-szájfényt és go. A barnák meg jönnek ha valami "esemény van", és eszükbe se jut, hogy színekkel milyen csodákat lehet művelni :) Nem kell feltétlenül úgy kinézni, mint egy bohóc, hogy hordjunk kéket, rózsaszínt, zöldet stb. Lehet színekkel is hétköznapi sminket csinálni! Csak szerintem erre sokan nem gondolnak...

    VálaszTörlés
  5. Én jobban szeretem a színeseket :) Habár mostanában próbálkozok a barnákkal is. Eddig valahogy ez eszembe sem jutott. :)

    VálaszTörlés
  6. Meli teljesen igazad van! Reggelente, ha szétnézek a metrón, ha látok egy-egy sminkelt arcot, már örülök neki. Az átlag magyar sminkvásárló nő tényleg a fiókjának veszi a cuccokat, ha vesz valamit egyáltalán.
    Gondolom, ha valaki sminkes blogokat olvas-ír, azt az átlagnál jobban érdekli a smink :-)
    Én is sajnálom, hogy sokaknak nincs igénye a sminkre. A sminkben főleg az a lényeg, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat a bőrünkben, illetve kifejezzük a kreativitásunkat.

    Lily: én barnát hétköznap csak akkor hordok, ha nagyon lusta vagyok, vagy ha a pillák tövébe vmi nagyon élénk színnel párosítom.

    VálaszTörlés
  7. Csak saját magamról tudok nyilatkozni,én egyszerűen nem szeretem a feltűnőbb színeket,öltözködésben sem.Sminkek terén meg nem is áll jól. Csak a meleg árnyalatú színek. Emellett nálunk alapból kevésbé merészek az emberek,mivel ha egy kicsit is egyedi vagy,akkor már mutogatnak rád,ezt pedig nem mindenki viseli jól..Én ezt látom a hátterében annak,hogy kevés az egyedi megoldás a divat és a smink terén. Aki meg egyedi,az gyakran átesik a ló túlsó oldalára..

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!
    Betty igaza van, elég szétnézni a metrón - én ma mefgigyeltem egy-két dolgot. Az a korosztály, amely szinte elsődleges célcsoportja a színes sminket gyártó cégeknek, nem festi magát. 10-18 évesek fekete ceruza vastagon meg spirál, felette meg ugyanez visszafogottan.
    Én eléggé lányos szakra és karra járok, vagyunk a szakon 20-an. Ebből kb 5-en használnak ceruzát meg spirált és ketten vagyunk aki szemhéjpúdert, alapozót, pirosítót használunk.
    A többiek semmit!!! Ezzel nem akarom lenézni őket, de sok nő a haját nem tartja rendbe és egy szemöldökszedésen sem esett még át.
    Természetes szépség ide vagy oda, reggel 7kor nem biztos h előnyünkre válik.

    Színeket illetően én használok barnákat is, de szeretem a lilát a lazacszínt is. Merészebb színeket csak buliban használok.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is bármilyen színből lehet nappali smink. De én még azt is sajnálom hogy akik sminkelnek azok általában natúr színű rúzsokat használnak. Nagyon ritka látvány a vörös rúzs. Pedig az valami eszméletlenül gyönyörű tud lenni:) (tudom sokaknak sok hétköznapra, de én úgy vagyok vele hogy igenis hétköznap is csinosítsa ki magát egy nő ha épp ahhoz van kedve:) )

    VálaszTörlés
  10. A gyártok nagyot tévednek...

    VálaszTörlés
  11. én nagyon szeretem a színes sminkeket is:) egy lilával ugyanúgy lehet visszafogottabb nappali sminket is csinálni, vagy akár egy kékkel..csak ez mind idő kérdése kikísérletezni, hogy kinek mi áll jól, mit tud megcsinálni magának..és ahhoz ugye lusták az emberek:D mennyivel egyszerűbb applikátorral belenyúlni a bőrszínű/ne adj isten pezsgőszínű festékbe és pifpuff indulás..pedig az a plusz 2 perc, amit magunkkal töltünk reggel, annyira hozzáad a nap további részéhez sztem:)

    VálaszTörlés
  12. Nálam a lila már majdhogy nem semleges színnek számít :-)
    Azt kell mondanom, a körkérdésem eredménye alapján, hogy a jövőben sem számíthatunk az őrülten színek kollekciókra, azt hiszem. Mert abban kb mindenki egyetért, hogy nálunk a napi sminkelés eleve nem jellemző, a színes sminkek meg főleg nem. Sajnos...:-( Mi vagyunk a kivétel :-D

    VálaszTörlés
  13. Nekem kék a hajam...szerintem nem kell többet magyaráznom, h miért nem hordok csak "szürke egér" színeket:D

    VálaszTörlés
  14. Ja, és előfordul, h visszafogott nappali smink helyett vad bulisat teszek fel...hangulatfüggő. Nem kaptam még durva kritikát érte...valahogy ez illik hozzám, és tőlem elfogadják...volt egy tanár, aki azért szólt be, mert egy nap nem voltam erősen(fekete-ezüst füstös szem, vastag tusvonallal) kifestve, mert épp szolid sminkes kedvem volt. Azt mondta, h a szolidság nekem nem áll jól:D

    VálaszTörlés
  15. Hátő. Én személy szerint a természetesség hatására törekszem, ezért is csak spirált, alapozót, korrektort, kicsi púdert használok.
    Nem szeretném, ha smink nélkül nem ismernének fel az emberek.
    Plusz ami szerintem igazán a legjobb az a szép bőr és egészséges hajból készült jó frizura. :)

    VálaszTörlés
  16. Nem használok "színeket", mert nem tetszik magamon, ellenben szoktam olyat viselni nappalra is, amit más kizárólag buliba, úgyhogy nem a visszafogottságom miatt nem szeretem a színeket. A lila nálam semleges kategória, azt használom és általában utálom a tusvonalat. :)

    VálaszTörlés