2012. január 14., szombat

A brazil, meg a Beja,,,,a brazil hajegyenesítésről

Már vagy egy fél éve ki szerettem volna próbálni a brazil hajegyenesítés néven ismert kezelést, főleg azért, mert azt olvastam, hogy a keratin miatt jót tesz a hajnak és én már egy ideje hajnövesztési projektben vagyok (Arwen jövök!). Tehát nekem inkább az ápoló hatás volt a vonzó, az egyenesség inkább csak egy plusz, mert  alapból szeretem a göndör hajamat. 
December közepén végre sikerült eljutnom fodrászhoz, így most az én hajegyenesítési történetem következik.
A módszer hivatalos neve "brazil cacau keratinos tartós hajegyenesítés", ami azt ígéri, hogy visszaállítja a haj egészségét (a keratinnak köszönhetően, ami a hajunk természetes, fő alkotóeleme, a hajunk közel 90%-a keratinból áll), gátolja a göndörödést, fényt és selymes tapintást ad.
Itt kell megjegyeznem, hogy a régebbi brazil hajegyenesítő módszerek nem voltak a legegészségesebbek, mert az elavult, Európában nem is engedélyezett módszereknél formaldehid volt jelen, ami WHO  szerint rákkeltő anyag, de nálunk nincs ilyen, a brazil cacau rendszere természetes összetevőkből áll. Aki olvasna még erről: itt megteheti.
Az egyik kolléganőmmel vállalkoztunk a dologra, abba a szalonba mentünk, ahol az ő barátnői korábban már csináltattak ilyen kezelést és nagyon pozitív tapasztalataik voltak.
Eredeti állapot, mosás és balzsam után, levegőn szárítva. Elég fénytelen, de legalább nem tört, alapvetően nem volt gáz.
Az egész kezelés több lépésből áll, egy egész rendszer, nem csak a keratin a lényeg, persze főleg az.
Tehát az első lépés a speciális samponnal történő hajmosás, ami minden hajápoló maradékot, minden természetes olajat lehúz a hajadról, hogy ki tudja teljesen fejteni a hatását 15 percig rajta marad a hab a hajon. (A samponnak gyümölcsös illata volt egyébként.)
Ezután szárítás és fésülés következik.
Majd a keratin tincsenként felkerül a hajra, majd megint szárítás és a legfontosabb lépés következik: a keratin belevasalása a hajba, tincsenként. Ez a leghosszabb és legunalmasabb fázis. (Ez a legkellemetlenebb, itt mindenféle gőzök, gázok szabadulnak fel, amit vagy bír valaki vagy nem.)
Majd megint hajmosás, amit egy speciális, fixáló, ápoló balzsammal fejeznek be, ez is 15 percig marad a hajon. (Ennek az illata valamelyik Escada parfümére emlékeztetett, de nem tudtam rájönni pontosan melyikére.)
Ezt követi a végső szárítás. Ami nekem óriási meglepetés volt, mert annyira hamar száradt meg a hajam, hogy nem hittem el, hogy már száraz, néztem nagyokat, hogy most vizes fejjel fogok közlekedni?! De aztán megtapogattam a hajam és száraz volt!
Az egész folyamat hossza, időtartama és az ára is a haj hosszától és minőségétől függ.
Díjeső!!
Ezeket a termékeket használták, a Zsidró szalonban is ugyanezzel dolgoznak.
Itt a tincsenkénti keratinfelvitel történik éppen.....Very funny :-P :-) 
Ez a szalonban készült, a kész hajam közvetlenül a kezelés után.
Viszont innentől jön a feketeleves.
Hosszú, sok és elég vastagszálú hajam van, amit általában a hőkezelés (hajvasalás, hajsütővas) nem nagyon tud meghatni, kb. 1 óráig okés, aztán, azt csinál megint, amihez kedve van. Láthatjátok, hogy mennyire egyenes volt a hajam, amikor kész volt. De estére, vagyis aznap este, alig pár órával a kezelés után, már ajaj volt!
Úgy összességében okés.
Bocsánat a homályzóna képért, de látszik a lényeg: HULLÁM!!!!!
Mindkét vállam fölött elkezdett hullámosodni a hajam, már aznap este. Hát nem voltam boldog! Reggel meg még kevésbé, mert konkrétan göndör tincseket találtam a hajamban!
Nem is csak az volt a gáz, hogy göndör, hanem, hogy tiszta kóc volt és se nem göndör, se nem egyenes, hanem mindkettő és nem volt szép, és tiszta kóc volt. Mintha háború dúlt volna a fejem tetején, vívott a természetes göndörség a brazil cacauval. Bevallhatom, hogy a természetes göndörség nyert!!!!!!
A kolléganőmet kérdeztem, hogy most szerinte mit csináljak, ő mondta, hogy várjam meg az első hajmosást, aztán nézzük meg mi lesz. Az első hajmosás után telefonáltam a fodrásznak, hogy akkor mennék vissza, mert ez most nem sikerült. Két hétre rá kaptam időpontot, addigra a természetes göndörség közel állt a totális győzelemhez. A speciális samponos mosásnál a lány konkrétan nem hitte el, hogy két hete voltam egyenesítésen, én is csak alig. (December legvégén voltam második alkalommal.)
HULLÁM!!!!!
Óriási öröm az ürömben, hogy a fodrász annyira aranyos volt, újracsinálta az egészet, természetesen ingyen, egy rossz szava, vagy pillantása sem volt, ugyanolyan kedves és vendégszerető volt, mint első alkalommal. Tehát nincs örihari köztünk! Sőt tutira hozzá fogok visszamenni, amikor megint megcsináltatom majd. A második alkalommal annyi volt más, hogy a vasalásos résznél kb. 2 cm-es tincsekkel ment végig a teljes hajamon, így a kezelés több mint 1 órával tovább tartott.
És bekövetkezett a csoda! A hajam nem szöszös, fényes, egészségesebb, hamarabb szárad, sokkal hosszabbnak látszik (volt aki azt hitte, hogy hajhosszabbításon is voltam), egyenes.
Kellemetlen mellékhatás van: hamarabb zsírosodik a hajam, de ez is múlóban van, kb. 3 hét mire visszaáll és világosít a hajon. Én nem bántam, mert így jobban tetszik :-)  Mivel én különleges eset voltam, vagyok, így előtte ill. utána két héttel nem festettem hajat, amit "normál" esetben simán lehetne előtte.
Összességében  nagyon elégedett vagyok a módszerrel, viszont lenne egy olyan hozzáfűzésem, hogy akinek sok és makrancos haja van (lásd: én) az jó előre szóljon a fodrásznak, hogy nem egyszerű eset, illetve csak olyan helyre menjen, ahol garanciát vállalnak az eredményre!!!
Megint, emlékeztetőnek a régi hajam.
Második alkalom után 3 nappal.
Új hajam frissen szárítva. Semmiféle eszközt nem használtam, csak megfésültem szárítás előtt.
Új hajam :-)
Egyenes!!!! Mindenhol!!
Ti próbáltátok már ezt a módszert? Esetleg otthoni tartós hajegyenesítést? Mi a véleményetek?

13 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó poszt volt, köszi. Én még erről a módszerről nem is hallottam, nekem hullámos a hajam. De mindegyiket megunom egy idő után, az egyenest is, meg a göndört is, szóval nálam ez nem lenne nyerő. Egyébként mennyibe került? És a hatása meddig tart úgy általában?

    VálaszTörlés
  2. Változó, hogy mennyibe kerül, a haj hosszától meg attól függ, hogy mennyi hajad van. Nekem 16000 ft volt.A lányok azt mondták, hogy 3-4 hónapig marad a hajban, de ez is egyénfüggő, igazából 2 és 6 hónap közt bármi lehet....Lehet formázni ugyanúgy, mint a kezeletlen hajat, nem kell mindig egyenesen hordani!!

    VálaszTörlés
  3. Megtudható az, hogy melyik szalonról van szó pontosabban?
    Köszi.
    Viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki
      Sajnos ők már nem csinálják, nem tudom miért, de ez az utolsó infóm, kolléganőm ismerőse, de nem tudta ő sem megmondani miért hagyták abban.
      Olvasóim emiljeiből azt szűrtem le, hogy Hajashoz a legjobb menni, és jó, ha előzetes konzultáció is van.
      Én sem tudom, hogy hova fogok menni majd, de nekem még mindig nem aktuális!

      Törlés
  4. Szia, érdekelne, hogy csináltattad-e újra a hajad, és mik a további tapasztalataid. Nekem is vastag, sűrű hajam van, és elsőre nem lett az igazi, de én nem mentem el újra. Kit ajánlasz?
    Előre is köszi, Ági

    VálaszTörlés
  5. Nekem az egyenesítéstől számított 2 nap vége fele elkezdett kunkorodni hátul a hajam vége, ennyit erről meg a 3 hónapról. De már ott a szalonban is a kezelés végén volt a bal oldalon egy hullám benne, amikor szóvá tettem azt mondták, hogy... de ahhoz képest amilyen volt ahhoz ez se rossz eredmény.

    Én is ismerek egy fodrászt aki abba hagyta.
    Gondolom mert átverés.
    Egy fodrász elvileg a haj mestere, nem tudom miért végeznek el valamit a hajon ha az eredmény nem lesz kielégítő. Ez olyan mintha hajmosást kérnék és elfelejtenék leöblíteni a hajamat vízzel utána. Olyan cuccal kell dolgozni ami mindenkinek bejön, ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy csak most olvasom :-( Lesz egy új post vmikor, amiben le fogom írni a megpróbáltatásaimat. Elég annyi, hogy volt vagy 80-90 centis a hajam, most hónapok óta váll fölött ér, nem önszántamból, hanem mert kellett....

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Én legközelebb ezt fogom megcsináltatni, ha ez se lesz jó akkor meg levágatom.
      A Brazil Szart amúgy a drágalátos Bencsik Szabolcs csinálta meg a hozzáértő kollégái, akik ide-oda rohangáltak a szalonba mint a birkák.

      Volt képe azt mondani, hogy mivel szerinte a hajam extrém göndör... (nem azért de szerintem a niggereké göndörebb de mindegy) így persze természetes hogy maradt benne hullám. Erre ráírtam arra az emberre akinek a linkjét itt megadom, legközelebb hozzá megyek. Mert ő garanciát is vállal rá és csak annyit mondott, hogy amit ő csinál az nem Brazil, hanem Japán. Tőlem lehet 100000ft is az egyenesítés, ha végre egyenes lesz és nem ilyen kb eredmény, mint a Szabolcsnál. De a legnagyobb baj azzal van, hogy a hisztis kis picsák akiknek alig van hullám a hajukban ők csináltatják meg folyton, mert ezt megcsinálni divatos. Nem is azért mennek mert göndör a hajuk. Majdnem egyenes hajból könnyű egyenest csinálni, nem ilyenekkel kellene reklámozniuk magukat a Szabolcséknak. Meg ha a göndörből csak ezt lehetett szerinte kihozni amit az enyémből, akkor hogyhogy van fent az oldalán olyan kép is amin az illetőnek az enyémnél is göndörebb haja volt, mégis egyenes lett az utána képen. És azok a fejek amiket az egyenesítés közben vágtak. NO COMMENT!

      www.hajegyenesites.hu

      Törlés
  6. Én tuti nem csináltatom meg soha többet...évekbe fog telni mire megint megnő derékig a hajam....már az sem fog érdekelni ha göndör....ahhoz képest, hogy most kis csutka hajam van, alig vállig ér, a régi hajam még göndören is jobb volt....persze megbarátkozom vele, mert nem fogok ezen stresszelni, de ha látam a blogon vagy akárhol a régi hosszúhajas képeket még mindig elkap a harciideg.....
    a B. SZ. ról többen írtak már nekem rossz véleményt emailben...sajnálom, hogy veled is ez történt, remélem, amit kinéztél tényleg jó lesz...drukkolok!!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy pince volt berendezve üzletnek, már amikor megláttam rossz érzésem volt.
      De erre majd adnak garanciát, alapból olyanhoz kellett volna mennem aki ad garanciát a hajamra.
      Mondjuk nem volt drága, csak 13000ft.

      Törlés
    2. nálam a 13e ft soknak számít, főleg, ha majdnem kukába ment ....majd írd meg milyen lett a mostani, kíváncsi vagyok! :-)

      Törlés
    3. Szerintem egy probat meger ,en ket napja csinaltattam vallag ero hajamra es 28000ft volt ,tobbet vartam tole mint amilyen lett mar most hullamos hatul az alja alig birtam kifesulni a hajam es sprod is lett a vegei azt vettem eszre ,eredeti brazilal keszitettek utana jarva mertem csak megcsinaltatni mert hallottam es olvastam is sok negativumot,meg nem volt meg az elso mosas majd ma kivancsi vagyok de szerintem maradok a hullamos hajam melett mert egeszsegesebb volt:)

      Törlés