2012. január 18., szerda

Egy hetem körmökben elmesélve

Röviden bemutatom, hogy az elmúlt egy héten milyen körömlakkokat és hogyan viseltem.

Az OPI Ginger Bells! és a China Glaze Ruby pumps és az essence körömnyomda főszereplésével indítottam az idei évben a munkát, annyi szabim volt még 2011-ről, hogy csak január 9-én mentem először dolgozni. :-)
Nagyon szeretem mindkét lakkot, a Giger Bells!-t azért, mert ilyen színt még nem láttam, a Ruby pumps=legszebb piros!


Elég tartós volt, de december utolsó hetében csak a Ginger Bells! volt a körmeimen, így hamar meguntam, de szép volt, tetszett.

Ezekután nem tudtam eldönteni, hogy lila vagy barna körmöket szeressek, szerencsére két kezem van, így beosztottam. A Ruby pumps maradt, jött az Essence Absolutely stylish, a NYC Midnight amethyst (ez egyébként most akciós, 299ft csak), essence körömnyomda.

Ez NYC részről nem volt valami tartós, ráadásul a barna-piros párosítás sokkal, de sokkal jobban tetszett nekem is, meg a környezetemnek is, így ez a mani is ment a levesbe.

Sikerült beszereznem, már nem emlékszem melyik Rossmannban, a Catrice Papagena kollekciójából az Amazonian gold nevű lakkot, azt hiszem ez is 299 ft volt, nem is értem annak idején miért nem vettem meg, mert egyszerűen gyönyörű ez a világos, sárgás arany szín. A kupakja tiszta szmötyi volt, amikor megvettem, de pont nem érdekelt :-P Az Amazonian goldot kombináltam a Ruby pumpsal, essence körömnyomdával. Ahol több látszik az aranyból, szerintem az lett a szebb, nembaj majd legközelebb.


A hetet ezzel a manival fejeztem be:

Moyra, Suede kollekció. Ahogy a neve is mondja, a lakk száradás után különleges, szarvasbőrre hasonlító textúrát vesz fel. Ezek egy rétegben tökéletes fedést biztosítanak, viszont az átlag Moyra lakkoknál drágábbak (580 ft per db) illetve nálam kemény 1 napot bírnak ki, plusz kicsit macerás a felvitel is, mert ha az ecsettel átmész egy olyan részem, ahol már volt lakk, akkor lekapja a lakkot a körmödről a 2. ecsetvonás. Nemom érthetően fogalmaztam e, de remélem igen. Próbáltam a tartósságot növelni fedőlakkal, de whatever :-P Fedőlakknak a NYC Midnight confettit használtam, 1 ill. 2 rétegben.


OPI Ginger Bells! , Moyra lakk, ami most, jelen pillanatban van a körmeimen, azt hiszem 92-es a száma, Moyra Suede 502, Moyra kilencvenvalahányas, Moyra Suede 505.
Moyra kilencvenvalahányas metálos, foil végeredmény, Moyra Suede 505 szarvasbőr.

Ti milyen gyakran festitek át a körmeiteket? Van olyan lakk, amiben sokáig szerelmesek vagytok és nem tudjátok megunni? Próbálta valaki a Moyra Suede lakkjait? Vmi ötlet a tartósság növelésére?

11 megjegyzés:

  1. A 2. nagyon tetszik! Én heti 2x lakkozok. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az volt a kedvencem, főleg a barna-piros része. Én ezek szerint heti sokszor lakkozok :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is ez volt a bajom a suedevel, ha meg kenek rá vmit akkor eltünik a szarvasbőr hatás :(( De azért használom mert győnyörű, reggel felkenem -este lemosom :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen szerint érthetően írtam le mi a bajom a Suede lakkokkal, és nem én vagyok az egyetlen, nagy kár, mert tényleg gyönyörűek!

      Törlés
  4. Én átlagban hetente 2x lakkozok. :]

    VálaszTörlés
  5. Ezt a gyönyörű színű OPI körömlakkot hol vetted? Álmaim színe... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. E-bay
      Rákerestem most, mert akinél vettem, ott az utolsó darab volt az enyém, ez egy régebbi, limitált kiadásból van, szóval emiatt nem nagyon lehet már kapni, meg elég drága is. De találtam olyat, aki szállít Mo-ra: http://www.ebay.com/itm/OPI-nail-polish-GINGER-BELLS-discontinued-VHTF-/220926148684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337039804c 13 dollár és 5 dollár a szállítás. Illetve ez is van 9 font és 4 font http://www.ebay.com/itm/OPI-Ginger-Bells-Holiday-Wishes-Collection-15ml-100-Genuine-/170774108174?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&hash=item27c2ee180e vagy még ezt találtam http://www.ebay.com/itm/OPI-Nail-Lacquer-Polish-Varnish-Choose-your-shade-15ml-FREE-P-P-/270873217296?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&var=&hash=item84b98f88fd 7.5 font és 3 font a szállítás. De én mondjuk a két angol eladótól nem rendelnék, mert nincs túl sok eladásuk. Nem tudom, hogy az e-bayen kívül máshol érdemes e keresni, de Ginger Bells! a neve és a Holiday wishes kollekcióban volt.

      Törlés
  6. Huhh... köszi a linkeket! Hát, nekem ez már luxus árkategória egy körömlakkért, de majd egyszer biztos belebotlok egy szép narancssárgába! :) OPI körömlakkot drogériában nem is lehet kapni? Eddig nem nagyon figyeltem. Ahogy picit utánanéztem a neten, kapásból 6 gyönyörű narancs árnyalatot találtam tőlük, hmmm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. drogériában nem lehet nálunk kapni...pár helyen van pl westend, aréna ilyen kis pultokon pár szín, meg az aktuális limitált kiadás, illetve van weboldal is http://www.opihungary.hu/ ezen érdemes nézelődni.....mondjuk ez a szín biztos nincs, de azért érdemes megnézni....halkan megsúgom, hogy mintha láttam volna szép narancsokat az essence új állandó cuccai között, amik olyan márc-ápr körül fognak kijönni :-)

      Törlés
  7. http://kittiiedreamworld.blogspot.com/2012/02/essence-uj-szortiment-2012-tavasznyar.html narancsok is, de nem Ginger bells

    VálaszTörlés
  8. Köszi! Résen leszek! Most nagyon rákattantam a szép narancssárgákra :)
    Az Avon 4-es katalógusában lesz majd egy új természetesebb narancs árnyalat (Orange Creamsicle), arra majd kíváncsi leszek!

    VálaszTörlés