2012. augusztus 19., vasárnap

Kezdő sminkkészlet, nemcsak kezdőknek

Ez a bejegyzés, nemcsak a kezdőknek szól, nemcsak nekik szeretnék tippeket adni,  hanem azt is szeretném bemutatni, hogy nekem mi vált be a szuperjó nyáron olajos, télen meg az orcákon nagyon száraz, T-zónában olajos kombinált szuperjó bőrömre.
Úgy gondolom, hogy száraz és normál bőrre sokkal könnyebb jó alapozót találni egy drogériában, mint nekünk, akik a fentebb leírt szuperjó bőrrel vannak megáldva. Persze, nem lehetetlen küldetés, de én összesen négyet találtam: Maybelline Dream matt mousse (2800 ft), Revlon Colorstay, Bourjois Healthy mix serum (3800 ft),  és a Manhattan Powder matt make up (2990 ft). De, azt kell mondanom, hogy nem tartanak ki egész nap, főleg ebben az időben nem. A két bbkrém, a Missha Perfect cover és a Missha Signature (10 dollár ill. 18 dollár) viszont egész nap bírják a strapát, még nagy páratartalom mellett, 40 fokban is. Ha most kezdeném a sminkőrületemet, biztos, hogy nem vennék egy darab alapozót sem, mert mióta bbkrémet használok sosem vettem, veszem elő az alapozóimat. A 23-as árnyalatot használom, a Signature a sötétebb és sárgább, kisebb a fedőképessége, könnyebb is, így nyárra inkább ezt szeretem, nem mondom, hogy ha nagyon le vagyok barnulva nem kell a színnel csalni, mert kell, de matt bronzosítóval megoldható a dolog.

Mivel, az olajos bőr nem bírja ki napi legalább egyszeri púderezés nélkül, így mindig kell egy kompakt is. Nekem biztonságot ad, ha van nálam egy jó kompakt, mert ha vmiért nagyon átfényesedne a bőröm, akkor csak előkapom és máris magabiztosabb vagyok. Szerintem, nem csak én vagyok úgy, hogy feszélyezve érzem magam, ha nagyon csillogok.  A MAC Blot púdere (7200 ft kb.)  tartósabb és több rétegben sem néz ki úgy, mintha belefejeltünk volna a liszteszsákba. Az Essence (900 ft) olcsóbb, de kevésbé tartós, sok-sok rétegben nem néz ki jól. (Amit, még próbáltam és szerettem: Rimmel Stay matte 1700 ft ill. Bourjois Healthy balance 2800 ft.) A kompaktoknál, sajnos azt kell mondanom, hogy a drágább bizony jobb!
Matt bronzer!!! Kontúrozáshoz, pirosító helyett, alapozó vagy bbkrém színének korrigálásához. A NYC Sunny bronzer (900 ft), ez a kevésbé pigmentált, de pont ezért kezdőknek és világosabb bőrűeknek ez a jobb választás, nehéz túl sokat használni belőle. Az Essence matt bronzere (800 ft) is jó, én a Sunnyt jobban szeretem.
Nyáron nagyon jó barátom a Clean and Clear mattosító lapocska (2szer 60 lap 4,88 USD), ami nem papír, hanem vmiféle műanyag, vagy nem is tudom, de sokkal jobban lehozza a felesleges faggyút és a sminket sem rontja el. Van az Artdeconak, a MAC-nek vagy a Lovelynak is mattító papírja, de a Clean and Clear mattító filmje vált be a legjobban nekem.
Szemfesték bázis, ami szerintem olajos bőrnél elengedhetetlen, ha tartós szemsminket szeretnénk. Az Artdeco (2900 ft) volt az elsőm, most a sokadik tégelyt fogyasztom, még mindig szeretem, 12-14-16 órákat simán kibír. Persze, nem kötelező ezt venni, de úgy tapasztaltam, hogy míg az Artdeco bármely szemfestékkel párosítva tökéletes, addig pl: a Catrice bázis Catrice szemfestékkel atombiztos ugyan, de egy Essence, vagy egy Sleek szemfesték már elindulgat rajta.
Akinek olajos a bőre, az sok esetben küzd pattanásokkal, vagy ha azokkal már nem is, de a visszamaradt hegekkel, pigmentfoltokkal igen, erre jó egy jó korrektor, nekem a legjobban a Bourjois Healthy mix (2000 ft) vált be, a szem alatti karikákra is jó.
A szemcerka, a szemöldökcerka (Bourjois 1800-1900 ft), a szempillaspirál számomra olyan termékek, amelyekből nem kell a legdrágábbat megvenni, mert mindhárom fogyóeszköz és sok esetben a drágább sem jobb annyival, mint amennyivel többe került. Megmondom őszintén, hogy én agyfaszt kapok a fekete szemcerkától, sajnálom, de ez az igazság, tudom, hogy szinte mindenki alap dolognak tartja, de én nem!! A fekete helyett sötétszürke, vagy egy szép barna (Essence Teddy 400 ft) sokkal szebben mutat, nem zárja be a tekintetet, nem annyira markáns, meghatározó az arcon, finomabb és nőiesebb.

Lovely Collagen-Wear (650 ft) nagyon drámai pillákat eredményez, az utóbbi időben ez a kedvencem, ez az, amiben semmi kivetni valót nem találtam eddig. A Clinique High impact spirálja (4800 ft) érzékeny szemre, semmi dráma, csak szép, hétköznapi pillák.

Catrice monok: 849 ft per darab, 100 Welcome to Miami peach, 400 My first Copperware party, 130 Sitting on a Volcano, 050 The Noble Knights, 260 Im a Coal-Girl, ezek közül már nem lehet mindegyiket kapni, de ajánlani tudok még  párat: 450, 080, 070, 090, 350,
Ha az alapokkal megvagyunk, akkor jöhet az izgalmasabb, színesebb rész. 
Sminkeléskor jó kezdet, ha megbarátkozunk a szép, semleges színekkel. Szerintem, 3 monoval már neki lehet kezdeni a mindennapi reggeli sminkelésnek. Egy halvány, bőrszínhez közeli barnás, vagy rózsaszínes szín, egy közepes árnyalatú, fényes barna, egy sötétebb fényes vagy matt, gazdag barna. Ez a 3 szín, ami szerintem alap.
Essence monok 500 ft, a fényképen lévők már nem kaphatóak, de ebből is ajánlok: 22, 45, 09, 58, 04

Ha palettában gondolkodunk, ami hosszabb távon költségkímélőbb és több lehetőséget is ad, akkor a Sleek Storm palettája (2500 ft körül), vagy a MUA Heaven and Earth vagy Undressed (4 font) palettája nagyon jó kezdet.
Ha az alapszínek megvannak, akkor egy szép lila (MUA Shade 9) jó kezdet a színekkel való barátkozáshoz.
Alapszínek

Alapszínek

Már régebb óta készültem erre a bejegyzésre, igazából nem volt olyan kategória, aminél lehetetlen volt jó cuccot találni, de a pirosítónál beletört a nem létező bicskám a drogériák kínálatába!! Egyszerűen nem találtam jót az állandó kínálatban, vagy nagyon drágállottam, vagy ronda volt, vagy nagyon porolt (Catrice...sorry), vagy semmi színe nem volt. Így, annyit tanácsolnék, hogy nézzetek vmi limitált Essence vagy Catrice cuccot, mert azok nagyon jók ár-érték arányban, általában minőséget tekintve is messze felülmúlják az állandó cuccokat.
Rose Gold és Pixi Pink a Sleektől
Az igazán jó pirosítók szerintem a Sleeknél kezdődnek, amelyeket ugyan rendelni kell, de tartósságban, állagban, pigmentáltságban közel vannak a high-end dolgokhoz. (Olyan 1400-1500 ft.)
Rétegezni is lehet, így kapunk egy fényesebb, barackosabb színt.

Én inkább rúzsos típus vagyok, nem rajongok a szájfényekért, meg szerintem előbb-utóbb úgyis mindenkinek meg kell barátkoznia a rúzsokkal :-) Az Essence All about cupcake (600 ft) és a Rimmel Airy Fairy rúzsa alapdarabok (a Rimmel rúzsok egyébként is nagyon jók 1200 ft). Meg kell egy közepesen pigmentált, minden felett jól néz ki rózsaszín szájfény is.
Szájfény (MUA Shade 3), Airy Fairy és All about cupcake.
"Röviden" ennyi volna:-) Remélem tudtam tanácsot, tippeket adni azoknak, akik még csak most barátkoznak a sminkelés tudományával és azoknak is, akik már megszállott sminkőrültek:-)

Mi az a sminktermék, amit Ti alapdarabnak gondoltok?

8 megjegyzés:

  1. Jó kis bejegyzés, elég sok dologban egyet értek veled, bár nálam a fekete szemceruzát/tust semmi nem helyettesíti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam, hogy a fekete szemcerka kérdésben nem sokan fognak egyet érteni velem:-) A fekete tus, szerintem is alap, de lesz 2. rész majd abban:-)

      Törlés
  2. Nagyon jó bejegyzés lett, és egyetértek veled a fekete szemceruza kérdésben is, bár vannak sminkek, amihez azért eléggé elkél... Sleek pirosítót pedig már nagyon régóta szeretnék, kár, hogy a Rose gold-ot most nem lehet megrendelni, mert hiány van belőle. :/

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól összeszedted, én mindenben egyet is értek veled. A fekete szemcerkát magamon nem erőltetem, rosszul is áll parás is úgy is elfolyik... :))
    A Sleek termékekhez meg kétség sem férhet, eddig csak egy palettám van tőlük viszont az az OSS ami a mindennapjaim alappillérje. :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem vannak sminkek amikhez egyszerűen jobban mutat a fekete szemceruza, de hétköznapokon én is jobban szeretem a barnát, szürkét, vagy a színeseket. :) Jól összeszedted, hasznos bejegyzés volt.

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  5. Jó kis bejegyzés volt! Szépen összeszedted! Az artdeco szemhéjalap nálam is nagy kedvenc, nála jobb nincs! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok, örülök, hogy hasznosnak találtátok! :-)

    VálaszTörlés
  7. Rájöttem, hogy van egy pár közös kedvencünk. :-)

    VálaszTörlés