2014. március 27., csütörtök

Körömlakkok orgonában

 Azt mondják, hogy aki igazi gyűjtő és szenvedélyesen szereti a gyűjteményét, és sok időt tölt a gyűjtemény rendezgetésével, pakolgatásával. Én, eddig nem tudtam erre időt fordítani, de most mivel még mindig időmilliomos vagyok, minden este előveszem a körömlakkjaimat, rendezgetem, pakolgatom, szeretgetem őket. És eddig meg voltam győződve arról, hogy nekem aztán nem, nekem nincsenek egyforma lakkjaim... Teljesen biztos voltam. Tegnap este viszont, éppen a lilás dobozkámat nézegettem és gyanús lett nekem először az OPI és az Anny lakk, utána a kis mocsok Essie is. ... Azt hiszem, háromszor is beleszerettem ebbe a lilás, rózsaszínes árnyalatba. Az OPI neve "Lucky, lucky lavender", vagyis szerintük levendula. Szerintem, meg pont ilyen színe van az orgonának, amikor éppen csak elkezd kinyílni. Nem a teljes pompájában virágzó orgona, hanem az amelyik éppen csak kinyílt és először érték a Nap sugarai.
OPI: Lucky, lucky lavender, Anny: Summerdream, Essie: Under where?
Az első képen látszik, hogy üvegben nem néznek ki nagyon hasonlónak, de az én körmeimen, habár van köztük egy nüansznyi különbség, ugyanazt a hatást adják: friss, tavaszi, nagyon nőies és elegáns, bárhol viselhető szín.
OPI
 OPI- LLL: Azt hiszem, ezt szeretem a legkevésbé, nem azért mert rossz alapból, hanem mert ez a három közül a leggyengébb. 3 réteg után fedett foltmentesen, nem rajongok az ecsetért sem. Bár olyan jó kézbe venni, annyira kényelmes a kupak kialakítása.

Anny-Summerdream: IMÁDOM az Anny lakkokat. Egy rétegben már teljesen fedett, csak biztos, ami biztos kentem fel a 2. réteget, olyan kényelmes és jó az ecsete, és tartós is. Imádom az Anny lakkokat.
Essie-Under where?: Annyira sajnálom, hogy nálunk az Essie márka olyan kis mostohagyerek. Először a Belgrád rakparti üzletben lehetett elérni, és az a bolt, mondjuk ki, borzalmas. Nem jól tárolják a körömlakkokat, ráadásul elég bunkók is szoktak lenni az eladók, nem egy pozitív élmény ott vásárolni. Emlékszem, kerestem a 2013-as Resort kollekciót és azt mondta a csajszi, hogy rendeljem meg a netről, ahonnan akarom... Nem is a kiszolgálás a lényeg (mondjuk de, de hagyjuk), hanem, hogy a rossz tárolás miatt a lakkok minősége sem olyan jó, mint a netről rendelt daraboké. Oké, el lehet használni, de az ebayes Essie lakkjaim öt év távlatából is kifogástalanok, öröm őket használni. A Douglas parfümériákban meg egy ideig horror áron lehetett megvenni az alapszíneket. Szóval, itthon igencsak lemaradtunk az Essie élményről, pedig nálam az Essie amúgy abszolút ott van a topon. Az Under where? a 2013-as Resort kollekció egy darabja, szintén imádom, 2 rétegben fed, jól kenhető, tartós, igazi Essie!
Ecsetek: OPI, Anny, Essie.

Benti kép

Szupernapfényes kinti kép.
Ezen az utolsó képen látszik, hogy nem teljesen egyformák, de ha megveszek akkor sem tudok köztük összesen két árnylatnál több különbséget észrevenni...
Nektek már volt olyan, hogy egy szín többször elrabolta a szíveteket?

16 megjegyzés:

  1. Szépséges mindegyik és jók fotók is, tetszik:-)

    VálaszTörlés
  2. De szépek! :) Az OPI és az Essie tetszik a legjobban! :) Megkérdezhetem, milyen lakk van a gyűrűsujjadon? Valami brutál szép :D

    VálaszTörlés
  3. Moyra 92 az alapszín (fényes, szinte fólia hatású rózsaszín) és Color Club Tru passion (glitter) egy rétegben...de igazából abszolút a Moyra színe az uralkodó

    VálaszTörlés
  4. Szép színek :)
    A leheletnyi eltérés is számít, sőt fontos ha sok lakkod van :D
    Mostanában nem sokat pakolgatom a lakkokat mivel megvan a rendszerezésük, én fotózni imádom őket, főleg ami nagyon tetszik, megörökíteni, visszaadni az egyes színeket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy igazság amit a tárolásról írtál, nagyon fontos. A napfény és a meleg árt a legtöbbet a körömlakkoknak, fontos az is, hogy az üvegek nyaka tiszta legyen a jobb zárhatóság miatt :)

      Törlés
  5. Nagyon szépek ezek a színek! Meghívtalak egy játékra: http://marlenkablog.blogspot.hu/2014/03/lets-get-to-know-each-other.html :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek :) Ez az OPI nekem is megvan, de én sem vagyok vele teljesen elégedett, az Anny lakkok viszont nagyon beváltak :)

    VálaszTörlés
  7. Mindegyik szépséges! : ) De talán az OPI egy fokkal jobban tetszik! : )

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű színek, nekem a legjobban az Essie tetszik! :)

    VálaszTörlés
  9. Mindhárom csodás de nekem az OPI tetszik legjobban. :P

    VálaszTörlés
  10. az opi megy a következő blogsale-re :-)

    VálaszTörlés