2014. március 29., szombat

Scholl Velvet smooth kézi készülék

Nálam a lábápolás kényes kérdés, mert sajnos fájós lábakat örököltem pl.: minden cipő feltöri a lában, ezen kívül, bevallom tényleg lusta is vagyok ebben a kérdéskörben. Persze, nyáron én is nyitott szandálban, papucsban,  legszívesebben mezítláb járnék. Ehhez, ha tetszik, ha nem, örökölt tulajdonságok és lustaság ide vagy oda, muszáj vállalható, sőt szép lábfejeket produkálni. Amivel, a legnehezebben birkózom meg, az a sarok bekeményedett bőre. A talpon 20-szor vastagabb a bőr, mint a test egyéb tájain, szóval nem csoda, hogy kemény és az sem csoda, hogy borzalmasan ki tud száradni. Ahhoz, hogy bármiféle ápoló, hidratáló szer el tudjon jutni a mélyebb rétegekhez muszáj valamilyen módszerrel eltávolítani a felesleges bőrt, én eddig mindig habkövet vagy talpreszelőt használtam. Itt megint beüt a lustaság faktor, illetve az is, hogy mindennapos használat ellenére is mindig úgy éreztem, nem elég sima az eredmény és még tíz-tizenöt perc reszelgetés után is volna még mit reszelgetni. Ezért is örültem, hogy kipróbálhattam a Scholl Velvet Smoot elektromos talpreszelő készülékét, ami könnyű, kényelmes és gyors használatot és professzionális végeredményt ígér.
A szerkezet 4 elemmel működik, amelyeket a csúszásgátló felülettel ellátott, egyébként nagyon is kézreálló és kényelemes nyél rejt. Nálam óriási plusz pont volt, hogy a csomagolás úgy van megoldva a kis műanyag részekkel, hogy  még véletlenül sem fogyhat  ki az elem, amíg  az üzletben vásárlóra vár a készülék. Ez, azért jó, mert az enyém bekapcsolt állásban volt és a 4 elem, szerintem nagyon sok. Én, személy szerint sokkal, de sokkal jobban örültem volna neki, ha akkumulátoros a kialakítás. Sokkal jobb lenne, ha már közel 12 ezer forintba kerül a készülék, akkor nem kellene később még pluszban elemre  költeni.
A készüléket ezzel a 4 elemmel együtt kapjuk.

A forgófej speciális Micralumina felülettel ellátott, ami a kézi talpreszelőknél látható felületekhez hasonlít, de azoknál mélyebb "árkokkal" és magasabb "domborulatokkal" barázdált. A forgófej egy gomb megnyomásával cserélhető. Amikor nincs használatban, akkor pedig egy műanyag kupakkal lehet a külvilágtól elzárni. Egyébként nagyon könnyen, simán csap alatt megáztatva tisztítható.

Klikk és fejcserére készülj!
Egyéb módszerek esetében (habkő, talpreszelő) is mindig próbálgatom, hogy most fürdés előtt, közben vagy utána használjam. A habkőnél egyértelműen fürdés közben, a Scholl készüléknél pedig egyértelműen a fürdés előtt vált be a legjobban. Igaz, hogy így jobban száll a finomra őrölt "por", de így a leghatékonyabb. Azt szeretem a legjobban ebben a kis gépben, hogy iszonyatosan simává varázsolja a bőrkeményedéseket. Nemcsak eltávolítja a bekeményedett bőrfelesleget, de  hosszútávra simává varázsolja a sarkakat, végre nem éreztem úgy, hogy minden nap reszelgetni kellene a talpamat. Használat és zuhanyzás után, én most a Scholl Foot & Nail Cream láb- és körömápoló krémmel hidratálom a lábaimat.
Összességében, azt tudom mondani, hogy az eredménnyel elégedett vagyok, erőlködés nélkül tudom a felesleges bőrt eltávolítani ezzel a kis kézi készülékkel. Szeretem használni, annak ellenére, hogy borzalmas hangja van (többen protestáltak már az esti használata ellen). Az ára a legnagyobb kifogásom ellene, szerintem húzós, jó persze Scholl és tényleg klassz a végeredmény, de akkor is drága. Annyi jó hír van ezzel kapcsolatban, hogy a Tesco áruházakban egész áprilisban kedvezményes áron, 8990 forintért vásárolható meg a készülék.
ÚÚÚÚhhh!! Használat után.

5 megjegyzés:

  1. nagyon jó ,hogy írtál erről. köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Még mindig túl drágának találom :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is húzós az ára, főleg, hogy elemes. Valahogy jobban érezném magam, ha tudnám, hogy sosem kell megint elemre kiadni a pénzt, és csak a forgófejet kell majd pótolni. Viszont, biztos van olyan célközönség, pl.: aki költ pedikűrösre és/vagy fájós a lába, esetleg volt már mondjuk a sarka berepedve (iszonyatosan fájdalmas és borzasztó lassan gyógyul), szerintem annak simán megéri, mert tényleg jó eredményt lehet vele elérni, mindenféle fáradság nélkül ...

      Törlés
  3. Mikor megjelent akkor nagyon rá voltam kattanva hogy na majd nekem ez kell, de megláttam az árát és elhűltem, nem értem mi kerül ebben ilyen sokba. Oké hogy Scholl meg milyen kis praktikus, de igazából egy követ forgat csak a masina. Ha meg az a reszelő rész a drága benne (ezt kétlem egyébként) de akkor tegyék rá egy sima kézire és adják pár ezerért hogy legalább lehessen választani kinek melyik éri meg. Azért 8-9 ezerért epilátort is kapni amihez van borotvafej meg minden....na mindegy. Ez csak az én személyes véleményem volt, nekem irreális az ára :)

    VálaszTörlés