2015. október 29., csütörtök

Digital Divas: love, hate, bloggers unite?

Nekem a díva, az Mariah Carey. Ő testesíti meg mindazt, ahogy én pont nem éreztem magam vasárnap reggel. Hajnali hat, köd! és át kellett érnem megbeszélt időpontra a város másik végébe, ráadásul, ahogy az utólag kiderült, nem is tudtam az utat a Larus Rendezvényközpontba ... Persze iszonyatosan örültem, hogy részt vehettem ezen az eseményen. Én -ciki, nem ciki- elsősorban a jó társaság miatt mentem. A Basics-el (on Wednesdays we wear black :-P) már előre egyeztettük az elképzeléseket, főleg az iszonyatosan fontos körömlakk témakörben. Igazából, csak átfutottam a programajánlatot, most visszatekintve, nem is értem miért nem gondoltam előre, hogy mennyire tanulságos, inspiráló és informatív lesz az egész. 

Basics
Legfontosabb: körmök
Boroznaki Gergő és Viszlai Márk instagram felvilágosítását szerettem, ez maradt meg bennem leginkább. Ők arról beszéltek, hogy a minőség a legfontosabb és ne adjunk ki szart a kezeink közül. Ezt, úgymond nagyon magamra vettem, mert sokszor érzem, hogy nem elég jó, amit csinálok. Sokszor ellustázom a minőséget, ami nem megengedhető. Sokkal, de sokkal jobban kell igyekeznem.
A másik igen érdekes (több szempontból is) kerekasztal beszélgetés Festy, Krémmánia/Bauer Évi, urban:eve és Nitu kedves (Lavandante) részvételével zajlott. "Mennyit lehet keresni a bloggerkedésssel?" A lányok nagyon őszintén, kertelés nélkül, számokat is említve válaszoltak minden kérdésre. Lilut néhányszor indokolatlanul piszkálódónak éreztem és tudom, hogy ezzel nem voltam egyedül. Nem harapófogóval kellett kihúzni konkrét válaszokat, ezért nem  is kellett volna beleállni a lányokba. Bocsi!
A rendezvény összességében hihetetlenül pozitív volt. Bár főleg a Basics-el nyomultam, azért sok emberhez odamentem, hogy "Téged követlek az Instán!", "Hogy is hívják a blogodat? ... Ja, akkor tudom!" :-) Sokan megdicsérték a rövid frizkómat, ami nagyon jól esett, köztük a közönségdíjas Viszkok Fruzsina is. Akit, mint embert kifejezettem kedvelek, mert egy végtelenül kedves, aranyos lány. Drukkoltam neki és GRATULÁLOK!!! Megint sikerült megállapítani, hogy a legtöbb blogger hihetetlenül cuki és kedves és annyira, de annyira örülök, mert én is vagyok olyan szerencsés, hogy blogger lehetek.

Inspirálódtam és feltöltődtem, megteltem pozitív energiával...

Felmerült bennem, hogy nem értettem, hogy miért ennyire és mikor lett központi kérdés, hogy mennyi pénzt lehet csinálni egy blogból??? Én még mindig vagyok annyira naiv, hogy azt hiszem, ezt nem kell pénzért csinálni. Nem kell pénzért csinálni, de persze lehet és lehet az a cél, hogy valamikor ebből éljen az ember. Ehhez, sokan nem fogják fel, mekkora fanatizmus (Festy) vagy mekkora mák (Fördős Zé) kell, persze az elévülhetetlen képességek mellett. Úgy látom, hogy sok kezdő blogger/nem blogger csak a bloggerkedésben rejlő "csillogást" látja, a kemény munkát, a teljes mértékben befektetett szabadidőt és pénzügyi eszközöket nem. Amikor én kezdtem, még álmodni sem mertem volna, hogy bárkitől, bármilyen cégtől kapok, bármit is ingyen és anélkül lesz valamim, amiről írni tudok az olvasóimnak, hogy a saját pénzemet költöm. Iszonyatosan visszatetszőnek találom, hogy van olyan blogger, aki írja a blogját pár hónapja és sír a szája, hogy őt nem hívják meg sehova, de a "régiek" "mindenhol" ott vannak. Iszonyatosan visszatetszőnek találom, hogy sír a szája, hogy ő nem tud kitől, mitől, miből tanulni és erről ír egy bejegyzést is, amit fénysebességgel le is szed utána... A legelső tanácsom az mindenkinek, hogy ereszd rá a helyesírás ellenőrzőt a bejegyzésre vagy legalább olvasd el figyelmesen, mielőtt kiküldöd a világba. És igen, ez is hozzátartozik a minőséghez, hogy ne adj ki szart kezed közül. Ez annyira alap, hogy nem értem miért kell még mindig pocsék helyesírású bejegyzéseket olvasnom.
Minden blogger önfejlesztéssel tanult, főleg azok, akik évek óta írnak blogot. Nézel, figyelsz, tanulsz. Ha nem érted, kérdezel. És nyugodtan elhiheti mindenki, hogy senki nem fogja leharapni a fejét senkinek, mert ez egy jó közösség, értékes és értelmes emberekkel. Amennyiben, ha valaki ki akar lógni és nem akar barátkozni, csatlakozni, az lógjon ki, de ezt ne azzal tegye, hogy sír a szája, hanem tegye azzal, hogy nem szart ad ki a keze közül. Én nem gondolom, hogy mostantól senki ne kezdjen el blogot írni (volt olyan előadó a DD-on, akinek elhagyta egy hasonló mondat a száját), de azt viszont gondolom, hogy kell az alázat, kell a szívből írás, nem kell a rinyálás.

Szerkesztés: Kivettem a nevet, mert bár egy blogger miatt jutott eszembe a helyesírás, nem ő az egyetlen, aki sajnos nem ellenőrzi ilyen szempontból az írásait. Egyébként nem gondolom, hogy osztom az észt, nem is gondolom, hogy enyém a legfaszább blog, sőt tudom, hogy bőven van mit fejlődnöm. Ezt, le is írtam a bejegyzés elején. A névtelen, szövegértésből megbukott kommentelőkkel nem foglalkozom, továbbra sem és egyáltalán nem vettem magamra, amit írtak. Ennél sokkal, de sokkal jobban rendben van az önértékelésem, hogy ilyen semmiségek miatt rosszul aludjak ... :-) 

19 megjegyzés:

  1. .igy van :) ...amugy jo lehetett ez a DD.

    VálaszTörlés
  2. Biztos rosszul érezném magam, ha azon kéne gondolkodnom, hogyha ennyi meg ennyi bejegyzést írok a hónapban, akkor lehet hogy nem tudok majd a hónap végén bevásárolni, vagy nem fogok kijönni a pénzemből...persze szép és jó lenne, ha a blogból is jönne be valamennyi, de személy szerint nem tudnám elképzelni, hogy csak erre támaszkodjak. Másrészt ahhoz rengeteg reklámra, hirdetésre lenne szükség, és ettől sem érezném jobban magamat - ezért nincs is bekapcsolva nálam az AdSense, nem szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy "pénzt csinálok" belőlük és a kattintásaikból. A terméktesztelés megint egy másik történet :D Én is ott voltam egyébként, úgyszintén a társaság miatt első sorban, már hangoztattam is, hogy számomra nagyon hiányoznak az olyan kötetlen blogger megmozdulások/események, ahova mindenki eljöhet és találkozhat a többiekkel anélkül, hogy kifejezetten meghívnák, vagy a blogja olvasottságára lennének kíváncsiak.
    Én nem mertem sokakhoz odamenni, akikről tudtam, hogy csak én követem őket, de ők nem ismernek engem, ami azért vicces, mert elvégre nem hírességek vagyunk, vagy legalábbis én nem annak tekintem magunkat...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En nagyon szeretem a jofej bloggereket, jo volt a te beszamolod, szerettem olvasni.

      Törlés
  3. Hűűű... de jó volt olvasni a bejegyzésed!
    Különösen a második része fogott meg, mert gyakorlatilag minden szavaddal egyetértek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi! Orulok, hogy hozzad is eljutott az uzenet.

      Törlés
  4. Nem tudom, a bejegyzésed vége kinek szól, erről lemaradtam. :D
    Mindenesetre nekem is furcsa volt, mikor hangoztatták, hogy ne kezdjen már más blogolni, mert nem akar "szart látni". Szerintem kb senki sem kezdi profin, úgyhogy ezt nagyon csúnya megszólalásna éreztem.
    A rendezvény nagyon jó volt, bár sokkal jobb lett volna, ha hosszabb időnk van beszélgetni, és nem kell a szünetekben is rohanni.
    Úgy bánom, hogy veled sem tudtam beszélgetni, csak egy gyors köszönésre futotta. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a mostani kezdoknek nehezebb dolga van, mint nekunk volt. Most nem kezdenek el irni. Viszont, ugy gondolom, hogy maganak, a maga oromere irja az ember a blogot. Hogx abbol mi sul ki, az mas kerdes...

      Törlés
  5. Azért a te blogod sem annyira jó, hogy itt oszd az észt kedves Bettynova. Sőt....Úgyhogy a helyedben visszavennék az arcomból, mert a bloggerek között azért nincs mire föl ekkora arcodnak lennie. Nem adsz ki szart a kezeid közül? A képeid gyatrák, és pont te okítasz másokat? X éve blogolsz és semmit se fejlődtél.
    Nem tudom ki ez a Barbi de a te eddigi munkáidat ismerve sem vagyok elragadtatva, felháborítónak tartom hogy pont te okoskodj ebben a témában. A bejegyzésed értelmét pedig nem értem, most valakinek jól meg akartad mondani a tutit? Tényleg ezért ír valaki bejegyzést hogy vagdalkozhasson? Semmivel sem vagy jobb mint a többi blogger de az alpári stílusodból látszik hogy még az alap szintet sem ütöd meg egy jó ideje nálam, de ez a bejegyzésed betette a kaput, köszönöm többet nem kérek belőled. Ja és elég hiteltelen lettél az utóbbi időben pl. amikor a Max Factor termékekről írtál pár napnyi tesztelés után közben meg pont te verted a melledet a hitelességről szóló írásokban....Na nekem meg ez a visszatetsző és a felháborító. Innentől be is fejezem az olvasásodat mert nem vagy túl hiteles a blogvilágban, holott egy ideig annak gondoltalak de már bánom.

    VálaszTörlés
  6. Szóval te szidhatsz mást Instagramon hogy nincs minden rendben a fejében, meg hogy megalázza a másikat hogy nevesít, és te ugyanezt csinálod? Milyen jogon ítélkezel? Te pampogsz itt, hogy hitelessé így meg úgy aztán a Max Factor teszt meg kint figyel 3 nap után, ugye? A blogod meg egy minőségtelen vacak ócska képekkel, ócska írásokkal, pont te ne oszd már az észt ezek után... Elég szánalmas vagy.

    VálaszTörlés
  7. Más szemében a szálkát, a sajátjában meg a gerendát se...

    VálaszTörlés
  8. Nevteleneknek osszesitve: sajnos nincs idom a hulyesegekre. Kivancsi vagyok mikor irtam olyat, hogy en vagyok a legfaszabb gyerek. Tudom, hogy van hova fejlodnom meg mindig. Azzal nem ertek egyet, hogy nem fejlodtem, mert de. Lassan, de biztosan.
    Nem tudom, de biztos ti jobban tudjatok, hogy hany honapig kell tesztelni egy szempillaspiralt, hogy "hiteles" legyen. Nem egy alapozorol vagy szempillanoveszto szerunrol van szo. Egyebkent a Velvet volumet azota is napi szinten hasznalom es imadom.

    VálaszTörlés
  9. Azt az ezer eves kremmanian vasarolt hasznalt ruzs miert kell fotozni?

    VálaszTörlés
  10. Most csalódtam.... Betty biztosan jó ötlet volt egy másik blogger nevét kiírni? Más oldalán láttam hogy pont neked szúrt szemet a vagdalkozás ilyen formája és mégis te vagy, aki ugyanezt csinálta. Ráadásul most átírtad a bejegyzést, szerintem ha már megtettél valamit illik felvállalni a következményeket és ha negatív kritika ér, akkor azokat megfontolni, nem pedig leszólni a saját látogatóidat. Ha csúnyát is írtak, attól az még egy vélemény és be kell látni azért te sem fogalmaztál túl finoman. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felvallaltam a kovetkezmenyeket azzal, hogy engedem a nevtelen kommenteket es nem torlom ki oket. Az emlitett bloggernek adtam eselyt a velemenye kifejtesere. Szerintem abban hibaztam, hogy kiirtam a nevet, es ahhoz kepest kisse nyers voltam, amekkora a "bune" volt, foleg ugy, hogy masok is elkovetik ugyanazt. Egyebkent az elet arrol szol, hogy a hibakat kijavitsuk, nem arrol, hogy ne kovessuk el oket.

      Törlés
    2. A leggerincesebb az lett volna tőled, ha közvetlenül neki fejted ki a dolgot, nem a háta mögött kezded el ócsárolni egy külön blogbejegyzésben, majd megfutamodva megváltoztatod... Attól, hogy átírtad nem javítottad ki a hibádat, sőt...

      Törlés
    3. Edeskisszivem megirtam neki. Nem a hata mogott zajlott. Es nem hiszem, hogy a tenykozles, miszerint nem ir helyesen kimeritene az altalad hasznalt jelzot, sot...

      Törlés
  11. Kedves Betty! Nem nagyon szoktam kommentelni, de ehhez a témához hozzá kell szólnom névtelenül. Bár az eredeti bejegyzést nem olvastam, de gondolom, hogy kinek a blogjára utalhattál. Eléggé felháborodtam, amikor arra a blogra tévedtem, eléggé lealacsonyítja a hazai beauty blogger világot az a blog, persze mindenki azt oszt meg magáról, amit akar, meg semmit sem muszáj megnéznünk, de azért ezt szerintem sem kéne. Én kiállok a véleményed mellett, főleg a helyesírás miatt. Nehezen viselem, ha valaki nem tud helyesen írni, és ezt még világgá is kürtöli. Folytasd a blogolást a jó minőség szellemében, mert így tudsz fejlődni, és így teszel hozzá a hazai beauty világ minőségi fejlődéséhez is.

    VálaszTörlés