2016. április 5., kedd

Szájfények és smink gondolatok

Mennyire valós "probléma" az, hogy valaki túltöltekezik sminkcucc témakörben? Van e olyan, hogy túl sok sminkcucc? Eljön e az a pont, amikor már nyomasztó a mennyiség? Amikor, már nem kikapcsolódás és feltöltődés a smink elkészítése, meg a sminkcucc gyűjtése, hanem csak egy nyűg és francba az egésszel? 
Tudom, hogy mennyire #1stWorldproblem , amit leírtam, de én tavaly például teljesen így éreztem magam. Illetve nem teljesen, mert csak részben volt igaz rám ez a helyzet. Sminkelni mindig szerettem és sosem éreztem nyűgnek, viszont voltak olyan hetek, sőt hónapok, amikor majdnem belefulladtam a sok sminkbe. Olyan túl sok volt, minden cuccból túl sok, csomó feleslegesen őrizgetett, felesleges és utált, jaj de nagyon nem szeretem vacak. Szemét. Vettem néhány nagy levegőt és kíméletlenül kihajigáltam egy tonna cuccot. Jó, persze, még mindig sok...illetve, nem sok már, hanem tök jó, hogy ennyi van, majdnem minden itt van a buksimban, tudom, hogy mi van a dobozokban. Igazából, most is lehetne szanálni, de a jelenlegi helyzetet nem érzem nyomasztónak. Sőt, vannak Glamour napi terveim is. :-P


OK, a too much téma...El sem tudom mondani, mennyire felszabadító volt megfogni az összes szájfényemet és egy szép mozdulattal kukába vágni az összeset! Illetve, akkor 3 kivételével mindet kihajítottam, azóta nőtt a számuk kettővel. De, ez pont az a mennyiség, ami szerintem kifejezetten egészséges. Az is nagyon jó, hogy nincs pocsék termék a megmaradt szájfények közül, csak kifejezettem jókat tartottam meg. Ráadásul úgy alakult, hogy az összes "kötelező" színből van egy, nincs hiány semmiben. 
HandM, Essence, NYX, Max Factor és BeYu

Essence Hot Brownie, H&M Chic Choc, NYX Beige, Max Factor Captivating Ruby és BeYu Crystal Lip Gloss 19. Ennyi.
HandM, Essence, NYX, Max Factor, BeYu

Csak a NYX és a BeYu cuccról nem volt bejegyzés. A NYX a Youtuberek nagy kedvence, finom illata van, nem ragad, van színe, hidratál, gyorsan kopik, eszelősen szép  és szexisen csillogó ajkakat csinál. A BeYu az ötös leggyengébb és egyetlen "kiömlő nyílásos" tagja egyébként, de szájcerka főlé egy kis semmilyen fénynek tökéletes. 
Mivel, a NYX Beige nem kapott külön bejegyzést ide teszem az appikátort. Kényelmes, de semmi különös, basic és éppen ezért jó. 

4 megjegyzés:

  1. Hát igen igazad van, én is már csak két rúzzsal rendelkezem, és három szájfénnyel, nincs már külön felhalmozott doboznyi mennyiség a polcomon, egy laza mozdulattal átadtam olyannak akiről tudom hogy jó szívvel elhasználja és örül neki. Glamour napra is csak kb 3 kupont fogok felhasználni, és csupán olyat ami kell /spirál, rimmel bronzosító, Alverde szempilla ápoló szérum/.
    A NYX szájfénye kívánságlistás lenne, de még nem lehet.... majd ha elhasználtam egy teljes terméket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow! Ez aztán a minimál :-) Egyébként, igazából az a lényeg, hogy ami van, azt szívesen használd és ne tárold a szemetet, csak azért, hogy a halmozási ingereket kielégítsd. Én még nem tudom mennyi kupont használok majd fel, de korrektor, hajfesték és fogkrém kell...Nagyon fancy lista tudom :-D

      Törlés
  2. Ezt a hatalmas gondot (muhahaha, igen) úgy oldottam meg, hogy van az asztalomon pár kosárka, tároló ide kerülnek ki a az aktuális kedvenckék. Ha megunom őket lecserélem másra a sminkes fiókból. Így sikerült elérni azt, hogy inkább a fiókot nyissam ki, ha újdonságra vágyom, illetve azt is, hogy azért szépen lassan fogynak is a dolgok. Nagyjából egyébként mindenem megvan, amire szükség lehet. Mostanában arra figyelek inkább, hogy a viszonylag gyorsan fogyó cuccokból (korrektor, alapozó, púder) és a bőrápolási termékekből igazán jókat találjak, megfizethető áron. Új dolgot tényleg csak akkor veszek, ha valami alkalom van vagy nagyon nagy a szerelem. :D A körömlakkokkal más a helyzet sajnos. :( Azokkal nem nagyon tudok leállni, mondjuk szerencsére az utóbbi időben nem is vettem, hanem ajándékba kaptam, így azért nincsen lelkifurkám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hasonló rendszert alkalmazok mint te, egy sminkes neszibe válogatok össze cuccokat és egy ideig azokat használom, ha megunom, akkor újra válogatok. Most használtam el egy púdert és két korrektort, egyelőre nem is veszek újat. Sok termékből már meg van a kedvenc, így csak azokat veszem újra. Vannak olyan területek, amelyeknél már nem keresem az igazit és nincs is kedvem kísérletezni sem.
      A körömlakkok miatt meg ne fájjon a szíved, lelked, sokkal jobb, mintha drogra költenél :-D

      Törlés