2010. október 20., szerda

essence sunclub waterproof 01 dark water vs essence longlasting 01 black fever vs avon glimmersticks blackest black

Tartós fekete szemcerka teszt.
A melóhelyi és a magánéleti dolgok besűrüsödése miatt már elég régóta nem írtam, de közben azért készületem erre a tesztre. Szóval ez a teszt teljes mértékben friss tapasztalatokra épül:-)
A fekete szemcerka minden sminkkészlet alapdarabja.
A tartós azért jó, mert az alsó szempillák tövében nem is érdemes nagyon "simával" próbálkozni, hacsak nem az a cél, hogy egy pár órán belül beálljunk édi-bédi pandának az állatkertben.
(alapozó:artdeco)
A 3 versenyző:
Essence Sunclub waterproof "01 dark water"
Essence longlasting eye pencil "01 black fever"
Avon glimmersticks eye liner "blackest black" színben

Árak: egyikre sem emlékszem, de az essencek olyan 500-600 ft, az Avon meg olyan 1000 ft körül.
Csomagolás: A Sunclub hegyezgetős, de a fa olyan kemény, a cucc meg olyan puha, hogy nehéz igazán hegyesre összehozni.
Az Avon meg a Longlating csavargatós. Ezzel a kiszereléssel sokaknak az a baja, hogy ezt szintén nehéz igazán jól kihegyezni. Erre jó megoldás, hogy fogunk egy karton körömreszelőt (másra nem is jó!!! körömreszelésre kifejezetten nem!!!) és egy kicsit megbillentve meghúzzuk rajta a cerka helyét egyszer vagy kétszer. Ezt kapjuk:
A 3 versenyző természetes fényben. Sorrend: Sunclub, Longlasting, Avon.
A Sunclub csillámos, emiatt inkább szürkének tűnik. A Longlasting nem olyan intenzív fekete, mint az Avon. Ezt a szín miatt az Avon nyeri. De a Sunclub meg szép :-)
Állag, szín:
A Sunclub a legpuhább, leginkább ceruza formába öntött krémként tudom jellemezni. A fa elég kemény. Nem könnyű hegyezni. De glitteres és tök szép :-)
A Longlasting is elég krémes. Nem ez a legintenzívebb fekete, amit valaha láttam.
Az Avon ez a legkeményebb, de csak ebben az összehasonlításban számít keménynek, tehát nem fog fájni használat közben:-) Ezt az Avonnak adom, az élénk feketeség illetve a puhaság miatt.

Füstös szemet mindhárom cerkával lehet készíteni, de nem szabad pihenni hagyni egyiket sem. Ha pihentetjük, akkor utána elég nehezen mozdulnak a kis drágaszágok.

Használat közben:

A felső pillák tövében, illetve a felső szemhéjon mindhárom teljesen jól teljesített. Nem láttam különbséget. Mindegyik betartotta, amit ígért. Hosszantartó, nem izgő-mozgó.

Az alsó szemhéjon ennél jóval összetettebb a kép.

A Sunclub csak alapozóval nem engette el a glittert, anélkül a finomráncokba vándorolnak olyan 6-8 óra viselés után. Az Avon alapozóval illetve anélkül is tökéletesen teljesített, nem mászott el a szemem sarkába, nem láttam még este sem a finomráncokban szemcerkát. A Longlasting viszont borzalom volt. Alapozó nélkül olyan 3-4 óra múlva volt belőle egy adag a szememsarkában, alapozóval meg annyira, de annyira, de annyira irritálta a szememet, hogy nem is tudtam a legalább 8 órás tesztet végigcsinálni. Egyszerűen le kellett kaparnom, mert kibírhatatlan volt!!!!

Ezt az Avon nyeri, mert ez bírta támogatás nélkül is a gyűrődést.

Dörzsteszt: nem alapoztam le a kezemet, mielőtt felvittem volna. Hagytam a mintákat egy pár percig pihenni. Néhány dörzsölés utáni eredmények: A Sunclub vékony vonala majdnem teljesen eltűnt. A Longlasting közepesen teljesített, a nyertes az Avon. Ez kenődött le a legkevésbbé, a színe is szép fekete maradt.
Összességében: Az Avon nyert.

Az essence Longlasting szemcerkát az érzékeny szeműek inkább kerüljék el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése