2010. október 31., vasárnap

októberi kedvencek

Ez a hónap úgy elszállt, mintha nem is lett volna. Holnap már NOVEMBER van!!!!!
Ebben a hónapban a munkám, meg az egyéb dolgok miatt nem igazán volt kedvem napi szinten más és más sminket kitalálni. Ilyenkor valami semleges, de mivel lassal tél van és nem süt a nap így kell valami plusz.
A plusz nekem a tus.
Ezt a hármat nagyon szerettem: Golden Rose türkiz és a s-he (dm saját márka) bronzos-barnája, meg a sima feketéje.
Szerintem a folyékony tusok közül a s-henek van a világon a legjobb ecset része, mert kemény, ezért könnyű kezelni, de közben nem túl kemény tehát nem olyan vonalat húz, aminek a közepén nincs cucc. Kár, hogy csak 3 színben kapható. Ha lenne 10 színben, akkor mind a 10et megvenném. IMÁDOM!!!
Októberben, hála a rossmann akciónak kipróbálhattam a Golden Rose cuccokat. Az egyik korábbi postban már mutattam be Golden Rose termékeket, amik annyira bejöttek, hogy visszamentem és még vettem egy arcpírt, meg egy tust. Mindkettő szuper. (Bár az arcpírhoz kapott ecset használhatatlan.)

A lusta smink alapja, októberben az essence metal glam krémes szemhéjpúdere volt. Egyébként utálom a krémes cuccokat, mert mindig elkúszik, de ez hihetetlen jó alap. Magában nem próbáltam, de a mozgó szemhéjra felvitt szemhéjpúderrel tartós.


A barna nagyon jó, van egy kis aranyos csillogása. A zöldnek sajnos nincs túl sok színe.

Végezetül: állatkísértlet mentes, lusta semleges smink, dupla tusvonallal...az októberi kedvencekből összeállítva.

2010. október 28., csütörtök

essence új kollekció

kép innen: fragdiegurus.de
http://www.fragdiegurus.de/?p=1261

Itt van az első "hivatalos" teszfotó az essence metallics 04 nothing else metals körömlakkról, a mágnes használata után....búúúúúúú!!!!!
Nagyon vártam ezt a kollekciót, de ahogy nézem a német csajszik tesztképeit, háááááát teljesen elment a kedvem az egésztől...talán a jumbo eye pencilek, amelyek megérnek egy próbát, de a többi ????? A quattrok vagy túl sötétek, vagy nincs színük, a mágnes effekt mint látható nem igazán mukod. A rúzsoktól nem vártam semmit, még jó, mert tényleg....
Talán a copper rulez színek, jumbo eyepencilben, körömlakkban esetleg még rúzsban is, de ahhoz képest, hogy mindhárom quattrot meg akartam venni....:-P

http://www.youtube.com/user/beMineRy#p/a/u/2/B2pmyXG9sQo

itt egy videó, amelyben az összes quattro bemutatásra kerül...még mindig buuuuu!!

feketelista...azaz csatlakozás a make up on a budget kezdeményezéshez:-)

lista a cégekről, amelyek tesztelik a termékeiket állatokon
pixiwoo listáját tekintem alapnak, mert levélben utánakérdeztek minden gyártónál és a válaszok alapján közzétettek egy listát

A biztonságos márkát
Collection 2000, e.l.f, Illamasqua, Chanel, M.A.C, Estee Lauder, The Body Shop, Clinique, Tom Ford, Dior, Dulash, Bobbi Brown, Autograph (Marks & Spencer), Mark
Avon, Elizabeth Arden, Stargazer, Barry M, Smashbox, Beauté, Cargo, Eyeko, Laura Mercier, Revlon ,Liz Earle, N.Y.C Color, OCC ,Yaby, Bourjois, Sleek Make-up, Orly
Pixi, Pop, Too Faced, Xen-Tan, Nars, O.P.I, Urban Decay, Make Up For Ever
+essence +oriflame LUSH Nivea (igen, már nálunk is lehet Nivea sminkcuccokat kapni, a Károly krt-i Nivea üzletben) +China Glaze +Essie (ezt csak azért írom be, mert ők nagyon jó körömlakkokat csinálnak, amit a Douglasban haláldrágán lehet megvenni, de ettől eltekintve, azért kapható...)
+alverde
+Make-up Academy (a Superdrug saját márkája, ha valaki menne Londonba vásárolni)
+Golden Rose +LA Colors és a NYX (ha valaki a Cherryculture-ről rendelne, LA colors üzlet lesz az alleeban is, azt hiszem novembertől) +ARTDECO (éljen-éljen!!!! ennek nagyon örülök, utáltam volna, ha ez ugrott volna a listámról, az eyeshadow base-ük megváltoztatta a sminkelésről alkotott világképem :-) +H&M (ennek utána kérdeztem, mert egyre több blogon látok H&Mes sminkcuccokat)
Max Factor
(A vastaggal szedettek a nálunk könnyen illetve, netről elég könnyen elérhető márkák.)

A márkák, amelyeknek legalább az összetevőit tesztelik állatokon, de az is előfordulhat, hogy a készterméket is
Benefit Rimmel Maybelline Covergirl Lancome L'Oreal Armani Dolce & Gabbana
Manhattan: készterméket nem tesztel, összetevőket igen
(pirossal a nálunk könnyen elérhető márkák)

Ahogy látom nekem, szerencsére nem is igazán vannak ilyen cuccaim, mert a két véglet, az essence és a MAC közt ingázom főleg, illetve a Sleek palettáimat használom.

De gyakorlatilag a teljes dm, rossmann kínálat felkerülhet a feketelistára.
Én azt mondom, hogy megpróbálom elkerülni az állatokon tesztelő márkákat.

Nem fognak senkit keresztre feszíteni, ha használ tesztelős márkákat, de mindenki döntsön a lelkiismerete szerint, én ahogy írtam, próbálom elkerülni. Szerintem el lehet kerülni, hiszen azért elég nagy választék van a biztonságos márkák körében.

Végezetül egy kép a holnap 6 hónapos fehér golden retriever kutyimról: Benjamin Buford Blue
(itt még naon csepp volt)



utoljára frissítve: 2011-03-22 citromhab, Suzie, Andi és a Max Factor közös közreműködésének köszönhetően

2010. október 26., kedd

Golden Rose zsákmány és a mai fejem

Mióta Suznál (a make-up mániás) olvastam, láttam Golden Rose cuccokat(ról), azóta ki akartam próbálni. A rossmannban lehet még egy ideig kapni. Szipi-szuper kedvezményes áron, a "készlet erejéig". Valamiért tartok tőle, hogy ennyi volt a Golden Rose rossmannos pályafutása:-(

Amit vettem:
Egy Terracotta Stardustnak nevezett, mindenféle színű pirosítót.
Kemény 700 pénz volt, és valami óriás méretű és szép, és jó. Nagyon kellemes viselet, könnyen eldolgozható.
Vettem egy szájkontúr cerkát is. Ez kemény 350 pénz volt. Ez egy hülye név, hogy szájkontúr ceruza. Mert a youtuberól tudom, hogy ezt nem kontúrozásra kell használni, hanem az egész kicsi kis szájunkra fel kell vinni. Mert szupertartós színt kapunk. Ami evés-ivás után is a kicsi kis szájunkon marad. Egyébként ez az új mániám. Nagyon ötlet. Tartós, egy szájfénnyel feldobva szép csillogó is. (A nude szerelmeseinek az essence "soft rose", az is kemény 350 pénz.)

Minták: a narancsos rész magában, a rózsaszín rész magában, a kettő alatt az egész egyben, nem nagyon eldolgozva, szájcerka, a szájcerka fölött az egész eldolgozva.
Szép, fényes, ha nagyon eldolgozzuk, akkor highlighter, ha kicsit erősebb kézzel bánunk vele, akkor szép bronzos-barackos pír.

Nagyon fogom sajnálni, ha tényleg ennyi a Golden Rosenak nálunk, mert ez a két cucc nagyon bejött nekem.
Aki még nem próbálta, akkor itt az idő, most vagy soha...

A mai fejem.
A lusta napokra.
Art deco alapozó, megszárad,
arra essence metal mania krém barna színben, szépen a kis ujjammal eldolgozva
megszárad
arra akármilyen közép matt barna, a mozgó szemhéjra
szemzúg meg szemöldökcsont vanilla pigment a mactől
alsó szempillák tövében alig láthatóan zöld szemcerka. (A fülbevalhoz :-)
Pofikán a Golden Rose Stardustja.

2010. október 22., péntek

heti akció

a rimmel sminkcuccok egy része közel 50%os leértékelés alatt van
amit érdemes kipróbálni: airy fairy rúzs (1300 ft helyett 700 ft) az egyik legszebb nude szín

a nagyobb, golden rose pultokkal rendelkező rossmannokban 30-70% os leértékelés a cuccokra...ez azt jelenti, hogy 300 ft a mono szemhéjpúder, olyan 500 ft a pirosító, 300 ft a szemcerka, van jumbo is!!!, 300 ft a szájfény, 900 ft az 5 színből álló paletta, 800 ft a szájfény paletta, szájkontúr cerka 350 ft, multicolour pirosító 700 ft (ezzel, amikor először szemeztem 2300 ft volt, megvettem és nagyon szép!! :-)

2010. október 20., szerda

essence sunclub waterproof 01 dark water vs essence longlasting 01 black fever vs avon glimmersticks blackest black

Tartós fekete szemcerka teszt.
A melóhelyi és a magánéleti dolgok besűrüsödése miatt már elég régóta nem írtam, de közben azért készületem erre a tesztre. Szóval ez a teszt teljes mértékben friss tapasztalatokra épül:-)
A fekete szemcerka minden sminkkészlet alapdarabja.
A tartós azért jó, mert az alsó szempillák tövében nem is érdemes nagyon "simával" próbálkozni, hacsak nem az a cél, hogy egy pár órán belül beálljunk édi-bédi pandának az állatkertben.
(alapozó:artdeco)
A 3 versenyző:
Essence Sunclub waterproof "01 dark water"
Essence longlasting eye pencil "01 black fever"
Avon glimmersticks eye liner "blackest black" színben

Árak: egyikre sem emlékszem, de az essencek olyan 500-600 ft, az Avon meg olyan 1000 ft körül.
Csomagolás: A Sunclub hegyezgetős, de a fa olyan kemény, a cucc meg olyan puha, hogy nehéz igazán hegyesre összehozni.
Az Avon meg a Longlating csavargatós. Ezzel a kiszereléssel sokaknak az a baja, hogy ezt szintén nehéz igazán jól kihegyezni. Erre jó megoldás, hogy fogunk egy karton körömreszelőt (másra nem is jó!!! körömreszelésre kifejezetten nem!!!) és egy kicsit megbillentve meghúzzuk rajta a cerka helyét egyszer vagy kétszer. Ezt kapjuk:
A 3 versenyző természetes fényben. Sorrend: Sunclub, Longlasting, Avon.
A Sunclub csillámos, emiatt inkább szürkének tűnik. A Longlasting nem olyan intenzív fekete, mint az Avon. Ezt a szín miatt az Avon nyeri. De a Sunclub meg szép :-)
Állag, szín:
A Sunclub a legpuhább, leginkább ceruza formába öntött krémként tudom jellemezni. A fa elég kemény. Nem könnyű hegyezni. De glitteres és tök szép :-)
A Longlasting is elég krémes. Nem ez a legintenzívebb fekete, amit valaha láttam.
Az Avon ez a legkeményebb, de csak ebben az összehasonlításban számít keménynek, tehát nem fog fájni használat közben:-) Ezt az Avonnak adom, az élénk feketeség illetve a puhaság miatt.

Füstös szemet mindhárom cerkával lehet készíteni, de nem szabad pihenni hagyni egyiket sem. Ha pihentetjük, akkor utána elég nehezen mozdulnak a kis drágaszágok.

Használat közben:

A felső pillák tövében, illetve a felső szemhéjon mindhárom teljesen jól teljesített. Nem láttam különbséget. Mindegyik betartotta, amit ígért. Hosszantartó, nem izgő-mozgó.

Az alsó szemhéjon ennél jóval összetettebb a kép.

A Sunclub csak alapozóval nem engette el a glittert, anélkül a finomráncokba vándorolnak olyan 6-8 óra viselés után. Az Avon alapozóval illetve anélkül is tökéletesen teljesített, nem mászott el a szemem sarkába, nem láttam még este sem a finomráncokban szemcerkát. A Longlasting viszont borzalom volt. Alapozó nélkül olyan 3-4 óra múlva volt belőle egy adag a szememsarkában, alapozóval meg annyira, de annyira, de annyira irritálta a szememet, hogy nem is tudtam a legalább 8 órás tesztet végigcsinálni. Egyszerűen le kellett kaparnom, mert kibírhatatlan volt!!!!

Ezt az Avon nyeri, mert ez bírta támogatás nélkül is a gyűrődést.

Dörzsteszt: nem alapoztam le a kezemet, mielőtt felvittem volna. Hagytam a mintákat egy pár percig pihenni. Néhány dörzsölés utáni eredmények: A Sunclub vékony vonala majdnem teljesen eltűnt. A Longlasting közepesen teljesített, a nyertes az Avon. Ez kenődött le a legkevésbbé, a színe is szép fekete maradt.
Összességében: Az Avon nyert.

Az essence Longlasting szemcerkát az érzékeny szeműek inkább kerüljék el.

2010. október 11., hétfő

And the Oscar goes to....vagyis a nyertes

A sorsolás menete:
Mindegyik szivecskét teljesen egyformára hajtogattam össze:
Össze is kevertem, a nyertes Ama.....küldtem emailt neked:-)

A nyeremények: 3 por állagú szemhéjfesték, egy elf szájfény, egy piros körömlakk az LA Colorstól, szintén tőlük egy kis tégely glitter.


Ama visszajelzését csütörtökig várom, ha nincs visszajelzés, akkor újra sorsolok.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a részvételt. Megtisztelve érzem magam :-) Köszi:-)

2010. október 9., szombat

Szeptember hónap terméke

Szeptember hónap Londoné és a borzasztó időjárásé, valamint a sminké volt nálam.
A smink volt a hónap drogja nekem. Különösen a Sleek Original paletta.
Fényes, metálos, élénk színek. Természetes fényben.
Vakuval.
Mivel voltam olyan majom, hogy Londonban elfelejtettem venni valamilyen hővédő sprayt, így itthon kellett keresni valamit. Nálunk olyan széles választék van a DMben meg a Rossmannban, hogy 2000 forint alatt meg tudtam venni a teljes kínálatot. Vettem ezt a DM saját márkás cuccost (olyan 500 ft volt), meg a Syoss Heat protect Styling-spray-t, olyan 1000 ft körül. Mivel nagyon jó idő volt egész szeptemberben, így a Syoss egyenesítő hatását nem akartam tesztelni, mert lusta lettem volna minden reggel a hajamat egyenesítgetni. A Balea cuccot viszont göndör hajra is lehet használni.
A hővédő spray lényegét ismerjük: véd a hajmosás után alkalmazott hőkifejtő eszközök kiszárító hatása ellen.
És ez a Balea, ez jó. Sőt JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !!!!!!
Selymes marad a haj a hajszárítás után, nem zsírosodik hamarabb, könnyebben ki lehet fésülni és nem töltődik fel elektromosan, vagyis az Einstein frizkónak vége.

A nap körme

Már írtam, hogy én a MAC Bad Fairy lakkját én egy bogyósgyümölcs, lila, pink lakkra dobnám fel, mert így kijön a rubinpiros, magenta stb.
Teszteltem a teóriát az Essence Hot stuff körömlakkjával, nekem ez a bogyósgyümölcs szín. A két lakk együtt, alulra egy réteg Hot Stuff fölé 2 réteg Bad Fairy került.
Ez a kombó azt eredményezte, hogy az esetek 95%ában a szép rubinárnyalat dominált. A nem olyan szép narancs nem igazán jött elő.

2010. október 8., péntek

Szolgálati közlemény II.

A napokban több blogon is megjelent post a makeup plaza weboldallal kapcsolatban.
Aztán elterjedt, hogy kamu. (Ezért nem is írtam róluk, várakozó állásponton voltam.)
De érdekelt a dolog, ezért megnéztem, hogy az ingyenes cégjegyzék mit is ír a cégről. A cég idén tavasszal alakult meg, ismerve a magyar bürokráciát kb. elég jól állnak.
Elkezdték feltöltögetni az oldalt, mit mondjak....nyálcsorgatás ezerrel.
Árak még sehol nincsenek, de reméljük, hogy nem Douglas lesz a makeup plaza. Douglas árak= (ebay ár+postaköltség) *3

http://www.makeuplaza.com/hu/products/48/urban-decay
NAKED paletta bébi :-D

2010. október 7., csütörtök

Szolgálati közlemény

Szombat este éjfélkor azaz október 9-én éjfélkor lezárom a nyereményjátékot.
Vasárnap sorsolok és eredményt hirdetek.
Aki bújt, aki nem....:-)

ui: Katának üzenem, hogy az essence The World's Coolest körömlakkal megegyező színű az OPI What's up with the Cattitude? körömlakkja, amit most Fleurnél meg lehet nyerni
http://fleurdeforce.blogspot.com/2010/10/my-apologies-and-little-opi-giveaway.html
Csak annyit kell megírni, hogy melyik a kedvenc körömlakk márkád, meg az email címed. :-)

2010. október 6., szerda

Essence Denim Wanted 01 Vintage Style vs. Maybelline Eyestudio Lasting Drama 01 intense Black vs. Alverde Gel Eyeliner 01 Schwarz

Zselés tus teszt.
Vettem annyi fekete zselés tus, ami csak akkor használnék el, ha átmennék Cleopátrába vagy Liz Taylorba.
Azzal tudnám a bizonyítványomat magyarázni (magamat ezzel nyugtatom), hogy mindig megvettem az épp aktuálisat, mert azt hittem ennél nem lesz jobb.
Először jött az Alverde, utána az Essence, most meg a Glamour kuponos Maybelline.
Így még jobban megnyugadhatok, mert ugye a legdrágább végülis nem volt drága....:-) Megnyugtató ez a tudat. :-D

Itt van a 3 delikvens:
1. versenyző: Essence Denim Wanted limitált kiadás!! meg kellett venni, mert limitált :-).
2. versenyző: a Maybelline, ami nem gondoltam volna, hogy eljut hozzánk, mert a jó dolgok nem szoktak és ez a youtube guruk szerint jobb, mint a hétzenés kvarcóra.
3. versenyző: Alverde.... hmmm, ezt mással nem tudom megmagyarázni, minthogy ez volt az első olcsó zselés tus, amit kapni lehetett.

Árak: Alverde: 1000 ft plusz az ecset olyan 700 ft körül volt, Essence azt hiszem 900 ft, Maybelline 2000 ft, de hála a Glamournak csak 1000 ft. Ezt a Maybelline-Glamour duó nyeri. Ecsetek:
Az Alverde minusszal kezd, mert külön kellett megvenni (-1), a másik kettőnél benne foglaltatott az ecset, de ez a minimum szerintem. (0); (0). Az Essence és a Maybelline ecset közt annyi a különbség, hogy a Maybelline szára hosszabb, könnyebb használni, egyébként mindkettő ilyen:
Nekem az Alverde hajlított ecsete nem jött be, lehet én vagyok a béna. Vagy nem vagyok béna, de akkor sem tudom használni. (-2)
Állag, szín, szag:
Az Essence szerintem elég száraz, valahogy mindig úgy érzem, hogy fel kellene önteni egy kis vízzel :-D Nem szagos. De nem is olyan juj de fekete.
A Maybelline krémesebb, feketébb, szintén nem szaglik.
Az Alverde a legpuhább, messze a legpuhább. Furi szaga van, valakinek bejön, valakinek nem. De ugye vannak olyan emberek is, akik a metrón a hajléktalanok mellett ülnek. Na én nem vagyok ilyen ember, nekem nem jött be.
A Maybelline nyeri ezt a kategóriát.
Csomagolás:
Az Alverdét nem is használom, de már így is tiszta karc és a fényes fekete nem igazán szalonképes karcosan. Műanyag és nem szép. Sőt ronda.
Az Essence és a Maybelline csomagolása kb. teljesen egyforma. Talán annyi a különbség, hogy a Maybelline üvege kicsit tovább lehetett az üvegmaró folyadékban vagy pasztában. De sötétben nem lehetne megkülönböztetni őket, a kupak mérete is egyforma. Nem vagyok benne biztos, hogy nem sikerült összecserélni. Ezt az Essencenek adom, mert a Maybelline kupakja alatt nincs az a kis műanyag izé, így sikerült felbontás után rögtön nyakig belenyúlni.

Használat közben:
Alverde: használhatatlan, borzasztó ...de, azt hiszem a képek magukért beszélnek. Jobbról a legszélsőt sikerült produkálni...Ezt tényleg nem kell ragozni. Max. annyit fűznék hozzá, hogy legalább könnyű lemosni.
Essence: bal szélső, esküszöm barnának néz ki pár képen pl. ezen is. De ez lehet, hogy csak a Maybelline nagyon feketéje miatt van, mert használtam és eskü, hogy ott fekete volt. Már írtam, hogy száraz. Hát száraz, de ennek ellenére vagy éppen ezért, ki tudja, de jó nehéz lemosni. Nem kúszik, csúszik. Marad.
Maybelline: a szép fekete. Vagyis a középső. Szép fekete. Jó tartós. Nemcsak marad, hanem nagyon marad.
Essence, Maybelline, Alverde .... vakuval.
Összességében: egyértelműen a Maybelline nyert.