2010. október 6., szerda

Essence Denim Wanted 01 Vintage Style vs. Maybelline Eyestudio Lasting Drama 01 intense Black vs. Alverde Gel Eyeliner 01 Schwarz

Zselés tus teszt.
Vettem annyi fekete zselés tus, ami csak akkor használnék el, ha átmennék Cleopátrába vagy Liz Taylorba.
Azzal tudnám a bizonyítványomat magyarázni (magamat ezzel nyugtatom), hogy mindig megvettem az épp aktuálisat, mert azt hittem ennél nem lesz jobb.
Először jött az Alverde, utána az Essence, most meg a Glamour kuponos Maybelline.
Így még jobban megnyugadhatok, mert ugye a legdrágább végülis nem volt drága....:-) Megnyugtató ez a tudat. :-D

Itt van a 3 delikvens:
1. versenyző: Essence Denim Wanted limitált kiadás!! meg kellett venni, mert limitált :-).
2. versenyző: a Maybelline, ami nem gondoltam volna, hogy eljut hozzánk, mert a jó dolgok nem szoktak és ez a youtube guruk szerint jobb, mint a hétzenés kvarcóra.
3. versenyző: Alverde.... hmmm, ezt mással nem tudom megmagyarázni, minthogy ez volt az első olcsó zselés tus, amit kapni lehetett.

Árak: Alverde: 1000 ft plusz az ecset olyan 700 ft körül volt, Essence azt hiszem 900 ft, Maybelline 2000 ft, de hála a Glamournak csak 1000 ft. Ezt a Maybelline-Glamour duó nyeri. Ecsetek:
Az Alverde minusszal kezd, mert külön kellett megvenni (-1), a másik kettőnél benne foglaltatott az ecset, de ez a minimum szerintem. (0); (0). Az Essence és a Maybelline ecset közt annyi a különbség, hogy a Maybelline szára hosszabb, könnyebb használni, egyébként mindkettő ilyen:
Nekem az Alverde hajlított ecsete nem jött be, lehet én vagyok a béna. Vagy nem vagyok béna, de akkor sem tudom használni. (-2)
Állag, szín, szag:
Az Essence szerintem elég száraz, valahogy mindig úgy érzem, hogy fel kellene önteni egy kis vízzel :-D Nem szagos. De nem is olyan juj de fekete.
A Maybelline krémesebb, feketébb, szintén nem szaglik.
Az Alverde a legpuhább, messze a legpuhább. Furi szaga van, valakinek bejön, valakinek nem. De ugye vannak olyan emberek is, akik a metrón a hajléktalanok mellett ülnek. Na én nem vagyok ilyen ember, nekem nem jött be.
A Maybelline nyeri ezt a kategóriát.
Csomagolás:
Az Alverdét nem is használom, de már így is tiszta karc és a fényes fekete nem igazán szalonképes karcosan. Műanyag és nem szép. Sőt ronda.
Az Essence és a Maybelline csomagolása kb. teljesen egyforma. Talán annyi a különbség, hogy a Maybelline üvege kicsit tovább lehetett az üvegmaró folyadékban vagy pasztában. De sötétben nem lehetne megkülönböztetni őket, a kupak mérete is egyforma. Nem vagyok benne biztos, hogy nem sikerült összecserélni. Ezt az Essencenek adom, mert a Maybelline kupakja alatt nincs az a kis műanyag izé, így sikerült felbontás után rögtön nyakig belenyúlni.

Használat közben:
Alverde: használhatatlan, borzasztó ...de, azt hiszem a képek magukért beszélnek. Jobbról a legszélsőt sikerült produkálni...Ezt tényleg nem kell ragozni. Max. annyit fűznék hozzá, hogy legalább könnyű lemosni.
Essence: bal szélső, esküszöm barnának néz ki pár képen pl. ezen is. De ez lehet, hogy csak a Maybelline nagyon feketéje miatt van, mert használtam és eskü, hogy ott fekete volt. Már írtam, hogy száraz. Hát száraz, de ennek ellenére vagy éppen ezért, ki tudja, de jó nehéz lemosni. Nem kúszik, csúszik. Marad.
Maybelline: a szép fekete. Vagyis a középső. Szép fekete. Jó tartós. Nemcsak marad, hanem nagyon marad.
Essence, Maybelline, Alverde .... vakuval.
Összességében: egyértelműen a Maybelline nyert.

13 megjegyzés:

  1. Tényleg barnának hat az Essence... hmmm, már nem is sajnálom annyira, hogy nem sikerült megvennem XD A Maybelline - t 2000 Ft - ért is megvenném, ha ennyire jó :D Egyszer kell megvenni, utána sokáig elég - vigasztalhatom magam ezzel XD (Habár a MAC-hez képest még így is jóval olcsóbb.)

    VálaszTörlés
  2. juhuuu kösz h ezt megírtad, nem tudtam, hogy bejött a Maybelline -ezer éve lesem a netten- szal reggel rohanok érte az tuti :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy segíthettem. :-) Remélem, hogy a Maybelline nem idényjellegű lesz, mert most a DMben az új kollekciós kis külön állványon van. Múlt pénteken láttam először, remélem, hogy még lesz!!

    VálaszTörlés
  4. egyre jobban örülök, hogy megvettem tegnap a maybellinet :) az alverde tust sokan szidják, de szerintem annyira nem rossz. őszintén szólva nekem a mac tégelyes tus volt a nagy csalódás. annyiért vmi tényleg nagyon jót várna az ember, és nem az... na mindegy. tegnap csak a 3. dmben találtam meg a maybelline tust, ott is az utolsó darab volt. mindenhol kifosztogatták szépen, szóval gyorsan, lányok!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Na megvettem, itt volt még egy csomó (Debrecen) de limtáltnak írják...szal nemtom mi lesz később (lehet venni kéne még elraktározni :D). Á úgy örülök, ez olyan tényleg fluid (nekem Mac-em még nem volt) és mivel tusmániám van ez nagy öröm :) Össze is hasonlítottam a 3 kedvenc tusommal és holtversenyben első, szal szuper! :D Kösziii

    VálaszTörlés
  6. Egy kezdőnek vajon melyik tus félével jobb elkezdenie? Amivel még egy ügyetlen kéz is könnyebben boldogul?:o

    VálaszTörlés
  7. @Suzanne: Szerintem a filcessel, van az essencnek jó áron :)kevésbé kenődik, könnyű használni és precíz.

    Bocsi bettynova, hogy itt belekontárkodom :$

    VálaszTörlés
  8. Rita: csak nyugodtan :-)
    Suzanne: Ritának igaza van, én is a filcessel (tényleg filcet kell elképzelni) tanultam meg normális vonalat húzni, előtte nem mertem tust használni, mert a szemsminkben ugye az az utolsó lépés és mindig féltem, hogy elcseszem a "művem". A filcessel megtanultam, azóta hipp-hopp megy a dolog.
    Annyit fűznék még hozzá, hogy az essencenek két féle filces tusa van, a Black Mania meg a sima. Kezdőnek a simát ajánlom inkább, mert azt úgy forgatod, úgy fogod, ahogy tetszik. A Black Mania filc része teljesen más kiképzésű és szerintem nehezebb vele bánni. (a sima hagyományos filctoll, a Black mania meg szövegkiemelő kiképzésű)

    VálaszTörlés
  9. Hát igen. Én is eléggé tartok tőle, pedig a kedvenceim a pin-up sminkek..olyan gyönyörűek..nőiesek..annak meg ugye az egyik alap a szép tusvonal:) Köszi szépen a tanácsot:)

    VálaszTörlés
  10. nem tudjátok hogy a maybelline-t lehet-e valahol rendelni a neten?

    VálaszTörlés
  11. valakinek nincs véletlenül egy ilyen eladó denim wantedes tusa? nagyon fontos lenne, már nagyon régóta keresem, mert sajnos lecsúsztam róla.:/:$

    VálaszTörlés
  12. Alice! Ha neked jó tőlem, nem nagyon használtan, akkor dobjál már egy emilt ide: bettynova13(kukac)yahoo(pont)com

    VálaszTörlés