2011. május 23., hétfő

A nagy face primer teszt I.: elf mineral és MAC Matte Creme

Ez egy két részes mini-sorozat első része.
Szeretnék több fajta face primert bemutatni, mert szerintem így nyáron a zsíros  és a kombinált bőrű emberkék különösen megszenvednek a csillogással, illetve az alapozó "lefolyásával", eltűnésével. Púderrel és kozmetikai itatatós papírral (leánykori nevét: blot paper) egy ideig lehet küzdeni, de ha nem vigyáz az ember lánya a nap végén vakolat lesz az arcán smink helyett.
Ebben segíthet a face primer, amelyet ha jól választunk meg makeup terén kevésbbé "küzdelmessé" tehetjük a napjainkat. Mert mit csinál egy jó face primer?: tartósabbá teszi a sminket, megkönnyíti az alapozó eldolgozását, segít a nem kívánt csillogás leküzdésében, kisimítja a bőrt és lehet pórus összehúzó hatása is. Röviden: megkönnyíti az életünket.

Én mivel nagyon utálok óránként púderezni a nagy melegben, így sok primert kipróbáltam.

Első versenyző:
Elf: Mineral face primer
14 gramm, 6 font és szállítási költség, innen rendelhető.
Összetevők: Cyclomethicone, Dimethicone Crosspolymer, Silica, Penoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben. Vagyis ez egy szilikon alapú primer.
Nagyon praktikus és higiénikus pumpás kiszerelése van.
A szilikont a bőrre kerülve egyből érezhetjük, selymes és hűsítő. De, a továbbiakban bemutatott primerekhez képest ez hagyja a "legzsírosabb" érzést a bőrön. Nem mattít. Viszont tényleg megkönnyíti az alapozó eldolgozását és valóban tartósabbá is teszi.
Szín, szag: színtelen, áttetsző és majdnem szagtalan, van egy nagyon enyhe "műanyag" szaga, de egyáltalán nem vészes, alig észrevehető.
Kiszerelés: Egy elég terebélyes, leesős kupakú műanyag valami. Több helyen olvastam, hogy a pumpa hajlamos megadni magát, én ilyet nem tapasztaltam, bár ha a kupak elveszne, erre minden esély meglenne gondolom.
Összességében: Viszonylag könnyen elérhető, de  ez az elf egyik legdrágább terméke. Száraz ill. normál bőrre egész éveben jó lehet, zsíros, kombinált, nagyon zsíros bőrre én vmi mást keresnék a nyári hónapokra (is). Ezt szeretem a legkevésbbé, utálom azt a zsíros érzést, amit az arcon hagy, azon kívül, hogy közben meg tök selymes...elég furi, így ez a kettő együtt, de tényleg ilyen.

Második versenyző
MAC: Matte créme matifiante
25 ml (bár a MAC honlapja 22 ml-t ír, lehet, csökkentették a méretét?) 18 dolcsi, akkor nálunk olyan 5000 ft körül lehet, nem tudom pontosan, mert nem emlékszem.
Itt bővebben olvashattok róla.: "Hidratáló után, de alapozó előtt kell felvinni, hogy előkészítsük az arcunkat."
Összetevők: Most lehet, hogy én vagyok a béna, de én a MAC oldalán nem találtam meg, a csomagoláson sincs rajta. De az szinte biztos, hogy ez is szilikon bázisú.
Azonnali!!! mattító hatása van. Betartja, amit ígér: tartósabb makeup, kevesebb nem kívánt csillogás, a bőrön selymes érzést hagy. Egyáltalán nem lehet semmiféle zsíros tapintást felfedezni. Az alapozót is könnyebb eldolgozni, az ezzel "előkészített" bőrön.
Szín, szag: zselészerű, színtelen, majdnem teljesen átlátszó, ennek még az elfnél is kevesebb szaga van.
Kiszererelés: tubus. Ez azért jó, mert nem törik el, illetve ahogy fogy egyre kisebb helyet foglal el :-)
Összességében: Bár nálam a nagy melegben elkerülhetetlen a kifényesedés, azért ez a krém rengeteget segít. Jóval ritkábban kell púderért illetve blot paperért nyúlnom. Úgy gondolom, hogy még a szuper-szuper-szuper zsíros bőrű hölgyeken is segíthet, még ebben a párás-meleg időben is. Az elffel összehasonlítva nekem ég és föld a különség, a kettő közt itt egyértelműen meg kell fizetni a minőséget.
De, azt is hozzáteszem, hogy nekem nem ez a kedvenc primerem.

Jöjjenek a képek:

 Talán kb. egyforma mennyiség lehet. Szerintem az elf csomagolása eléggé csalóka.
 Elég egykormák, de az elf átlátszóbb, a MAC meg opálosabb, tejüvegesebb. (vagy valami hasonló :-)
 Erre kattintsatok rá, hogy nagyjából látszódjon a lényeg....Eldolgozva, szerintem még így is látszik, hogy a MAC jobban mattosít. (Végig megtartottam az elf-MAC elrendezést!)
 A fejem hajnali hat körül, arctisztítás és hidratáló után. Szépen csillog :-( (ezt inkább ne nagyítsátok ki....:-D
 A fejem a MAC mattító krém használata után, szerintem elég nagy a különbség.
Szintén a fejem nap közben, már sminkben, több órás viselés után.

Remélem, hogy még ezen a héten sikerül megírni a II. részt, amiben a Loreal, a Manhattan és a Bioderma mattító primereket fogom tesztelni.

3 megjegyzés:

  1. Ez a bejegyzés nagyon is jókor jött, mert pont primert keresek, mert sajnos én is ebben a cipőben járok. Izgatottan várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  2. imádom az ilyen bejegyzéseket, komolyan nagy kedvencek. és ez most nagyon hasznos is volt, köszönjük!:)

    VálaszTörlés