2011. május 31., kedd

Catrice: Tigerlily pirosító rúd ...Papagena kollekció

Tegnap már több blogon olvastam, hogy megjelent az üzletek polcain a Catrice legújabb "Papagena" nevű kollekciója. (Mai tapasztalat: azért közel sem mindenhol, én csak az Árkád Rossmannban találkoztam vele.)
Az egész kollekció, ahogy már írtam, olyan zöldes, barnás, dzsungeles, csillogós, glitteres...öööö dzsungeles...Nekem a legjobban a Tigerlily nevű pirosító rúd tetszett. (Nem tudom, nekem ez, hogy rúd olyan perverznek hangzik...de lehet velem van a baj :-P)

A csomagolás nagyon tetszik: matt fekete, gumiszerű anyag. (rúd)

 8,5 gramm, ami kb egy átlagos krémes pirosító.
 Első ránézésre ijesztően narancssárga, de bőrön olyan kis szép....


 A RÚD!!! kiszerelés egy első érintésre zsírosabb krémet takar, ami a bőrrel érintkezve először elég furán hat, de ha "lenyugszik" vagyis fenn van már egy ideje, akkor inkább olyan kis selymes, nem zsíros. Tuti biztos, hogy van benne szilikon......
 Jó sokszor áthúzva, főleg azért, hogy lássátok milyen állaga van.

 Eldolgozva, majdnem az egész kézfejemen. Úgy találtam, hogy az a legjobb, ha ütögetve és nem kenve - mázolva visszük fel.
 Eldolgozva olyan kis szép, egészséges színt ad, nem csillogós, nem csillámos.

A szín és a kiszerelés is nagyon tetszik, 1149 forint volt egész pontosan. A tesóját én nem találtam eléggé pigmentáltnak magamhoz, de egy világosabb bőrön el tudom képzelni, hogy szépen mutat.

To Facebook or not to Facebook?...ez itt a kérdés

Nem tudom, hogy jól csináltam e....remélem igen. Ha igen, akkor van a blognak Facebook oldala, ha nem jól csináltam, akkor nincs :-D

Itt...ha minden igaz

Catrice akció és Papagena első benyomások

Ha vki még nem tudott bevásárolni az akciós Catrice Enter Wonderland termékekből, akkor az Aréna plázában illetve a Keletinél a Burger King mellett még elég sok minden volt ma délben. :-)

Hogy én mennyire imádom a bloggert néha......
Szóval: Van akció, de én egy csomó Rossmannt bejártam Árkád: kinn van az új kollekció, Westend: nincs kinn az új kollekció, az Enter Wonderland cuccokból kb semmi nincs, Oktogon hasonló helyzet....Aréna és a Keleti, ahol még voltak Enter Wonderlandos cuccok 299 Ft-ért!

Röviden,  akkor már az új Papagena kollekcióról az első benyomások: alapvetően zöldes színek, sok csillogással, sok barnával, sok arannyal. Ami nagyon tetszett: a négyes szemhéjpúder paletta, amiben a lila és a lime van "01 Rumble in the Jungle", ha nem vettem volna mostanában annyi szemhéjfestéket tuti megveszem, mert gyönyörűűű 1500 ft, a pirosító stick a barackos Tiger lily árnylatban, egyáltalán nem olyan vad narancssárga, hanem nagyon szép barack, én hoztam el az utolsót 1200 ft. A kis aranygubicsok tök szépek, de szerintem túl pigmentált és túl glitteres highlighternek. A "rúzsok" elég furcsa jószágok, zselé!!! majdnem színtelen, max. szájfény, de inkább szájápoló. A  körömlakkok nagyon szépek, az állandó kollekcióban vannak hasonlóak pl. az arany, de a Papagenás sokkal "aranyosabb".  A Welcome to the jungle a legszebb: arany csillámokkal, piszkos zöld. Nagyon különleges. A rúzsokon kívül a másik stick pirosító (Bird of paradise)  nem tetszett, mert a lebarnult bőrömön nem kis munka volt színt produkálni.

körömlakkokról képek: itt

Tag 25...personal

1, Van háziállatod? Van, mióta az eszemet tudom mindig is volt. Általánosban egész állatkertünk volt otthon: Mirci a macska, Alex a kutya, tengerimalacok, pintyek és halak. Most "csak" a Beni van, 1 éves, most ivartalanított golden retriever plusz 1 fő tengerimalac.
2, Nevezz meg 3 dolgot ami fizikailag közel van hozzád! Laptop, fényképező gép, pénztárca.
3, Tudsz vezetni? Ha igen volt már ütközésed/baleseted? Igen. Igen: egyszer még, amikor vezetni tanultam és az oktatóm is mellettem ült, egy ember nem adta meg az elsőbbséget és belénk szállt. Úgy voltam vele inkább monst, mint amikor majd egyedül ülök :-P
4, Ma hány órakor keltél fel?  5 harmincöt
5, Mikor zuhanyoztál utoljára? Fürödni szoktam, este.
6, Mi volt az utolsó film amit láttál? Fast and furious 5
7, Mi volt az utolsó sms-ed szövege? Híjjá fel!!!
8, Mi a csengőhangod? Busta Rhymes: Touch it
9, Voltál már valaha külföldön? Igen
10, Szereted a sushit? Nem. Határozottan nem!!!!
11, Hol vásárolsz élelmiszert? CBA, mert az van közel a munkahelyemhez ill. itthon is az van. Néha Tesco.
12. Vettél valaha be gyógyszert, hogy elaludj? Igen. Allergia gyógyszert, mert attól mindig álmos leszek :-D
13, Hány testvéred van? 3
14, Asztali számítógéped van vagy laptop? Laptop
15, Hány éves leszel a legközelebbi szülinapodon? ezt inkább hagyjuk....
16, Viselsz kontaktlencsét vagy szemüveget? Igen
17, Fested a hajad? Igen.
18, Mesélj valamit arról mit fogsz ma csinálni? Munka.
19, Mikor sírtál utoljára? Múlt héten, amikor a Benit ott hagytuk az orvosnál műtét előtt.
20, Mi a tökéletes pizza feltét? Sonka és ananász.
21, Sajtburger vagy hamburger? Csirkeburger.
22, Maradtál már fenn egész éjszaka? Igen.
23, Milyen színű a szemed? Barna.
24, Érzed a különbséget a Pepsi és a Coca-Cola között? Igen. Sőt, szagról a diétás cuccot is meg tudom különböztetni a hagyományostól :-P Ez még abból az időből maradt meg, amikor a Bruger Kingben dolgoztam.
25, Milyen most az időjárás? Nyár van.

2011. május 30., hétfő

Urban Decay: Preen Shadow Box

JUHUHU!!! Urban Decay paletta :-)
Már rég akartam egyet, de beletelt egy kis időbe, míg kitaláltam, hogy melyik az, melynek minden színét használni fogom. Végül erre a kis cukira esett a választásom.
Annyira szép, meg aranyos, hogy paletta megjelenésében és "szellemiségében" is követi a jelmondatot :

"Páváskodj ezekben a fantáziadús árnyalatokban.....tökéletes mind a merész, mind az illedelmes madaraknak."
LOL:-)
És mennyire igaz, mert tényleg úgy vannak összeválogatva a színek, hogy  tök szolid nappali barnás és vibráló, bulis  sminkeket is ki lehet hozni belőle.
Ime a kis cuki, a kinyújtott tenyeremben elfér. Sima, átlátszó műanyag dobozban volt.
 A hátulja, a színekkel, a "jelmondattal", az összetevőkkel ....minden hasznos infóval. (Nem tesztelnek állatokon, amiért plusz pont jár.)
 A karton doboz tetejében egy elég jó méretű tükör van, szépen lefóliázva.
 A színek: Snatch- barackos, glitteres rózsaszín (exkluzív ebben a palettában) Mildew - sötétebb, metálos, szürkés zöld Flash - élénk lila Painkiller - élénk vízkék (exkluzív) Smog - aranyos barna Toasted -világos, barnás
A méretük egyébként nagyobb kicsivel, mint egy 5 forintos érme.


 Minták: látszik, hogy mindegyik eléggé fémes csillogású, talán a lila, meg a zöld a selyemfényű. Eszméletlenül pigmentált színek, elég volt épp csak hozzáérni...Szinte krémes állaguk van.


 Tartozik a palettához egy fekete szemcerka, amiről szintén csak jót tudok mondani. Puha, tartós, gyorsan szárad, de könnyen satírozható száradásig. Megsokszorozza a készíthető sminkek számát és egyébként is mindig jól jön egy fekete szemcerka....

 Muszáj volt megnéznem, hogy a You Rock! palettához viszonyítva mekkora. Pont egyformák!! A UD sokkal nehezebb, mert nagyobbak a szemhéjfestékek benne. Mondjuk enyhén szólva is lehet az árbeli különbséget érezni: az UD jobb minőségú, bár mindkettő kartonból van. Az UD mágnese jóval erősebb.
Összességében: nagyon megérte szerintem, 4000 valahányszáz forint volt postaköltséggel együtt. A Vaterán rendeltem, nagyon hamar ideért, szuper biztonságosan volt becsomagolva. Egy matt highlighter színt hiányolok belőle. Egyébként perfekt :-)
Nálatok is kívánságlistás vmi Urban Decay?

Továbbá: Bocsi, hogy még nem írtam meg a primeres tesztet ill. a 30 napos izét is abbahagytam, de szegény kutyámat pátyolgattam illetve szombaton úgy megfáztam, hogy az nem igaz :-( Ezért még nem is tudom, hogy ezen a héten tudok e minden nap postolni vagy sem...de majd nagyon igyekszem.

2011. május 26., csütörtök

30 nap - 30 kedvenc - 1. nap

1. A kedvenc tusom: Maybelline kis tégelyes zselés tus, amiről már írtam egy összehasonlító bemutatást itt.
Ez a Maybelline tus a dm-ekben csak egy ideig volt kapható, de a Müllerekben most is lehet kapni, ezt meg a fekete, de rózsaszín csillámokkal megbolondított változatot is.
Röviden annyit, hogy szuperfekete, szupertartós, az állaga szuperkellemes, a hozzá kapott ecset is szuperjó és mivel én csak a vízvonalamra használom, így nálam szupersokáig elég lesz.

Mivel ma nagyon nem volt időm fotózni (szegény kutyámat vittük el "kimogyoróztatni") így beszúrtam a fentebb említett összehasonlítós postnál használt pikcsört, hogy mégis legyen vmi pikcsör.

Kedvenc tus? Próbáltátok ezt a fajtát? Nektek is bevált?

2011. május 25., szerda

Essence nail art köröm tetkó meg különben is körmök

Az első kérdés, ami felmerült bennem, amikor megláttam, hogy Nail Tattoo, hogy akkor ez most a körömmatrica menőbb neve?
Használat közben kiderült, hogy majdnem, de mégsem. A köröm tetoválás, a körömmatrica továbbfejlesztett változata. Jóval vékonyabb anyagból készül, ami azért jó, mert én pl. nagyon szeretem, hogy ha végigsimítom a körmeimet, akkor egy egyenletes, síma felületet érzek, nincs sehol "órási" pukli ilyesmi. Körömmatricát, többek közt,  ezért nem is szívesen használtam, azt sem szerettem, hogy a körömlakk mindig a matrica környékén adta meg magát először.
Elvileg a felvitel is könnyebb. Már akinek ugye...:-D Én, már az első használatkor sokat tanultam, hogy hogyan nem kellett volna....Pl.: meg kellett volna várni, míg a körömlakk csontszáraz ugye...
 Így néz ki.
 Összesen 54 darab különálló kis mintát tartalmaz. Lepkék és csillagok. Én így használtam: letéptem egy kis kockát, lehúztam a fedőfóliát a tetkókkal együtt, kitaláltam, hogy melyik körömre mit és mennyit akarok rátenni, rátettem a körmömre, lesimítottam, a kis tetkó meg a kívánt helyen maradt.
 Ilyen pretty holo napfényben.
Itt jól látszik a perforáció, meg az hogy a tetkók tényleg különállóak.

Bár a lepkék nem az én világom, de a csillagok nagyon tetszenek. Majdnem idiotproof, ezt csak azért mondom mert nekem ugye sikerült elbénázni elsőre, de utána belejöttem, mint kiskutya az ugatásba :-)

Ez a mai körmöm egyébként:

Essence: Groovy (ezer éves, már nem forgalmazott szín), China Glaze: For Audrey (annyira szeretem a CG illatát, a benne lévő porcelán agyagtól -china clay- egymillió közül is felismerhető és tök jó, szerintem). Plusz a köröm tetova.

És méééééég köröm

Moyra 99-es lakk, kemény 380 pénz volt, a Nyugati aluljáróban vettem.
Ezúton is puszilom a "drága" eladócsajszit, aki 2 perc alatt kb. 5ször kérdezte meg, hogy segíthet e, illetve felszólító módban kérdezve "kedvesen" arról érdeklődött, hogy mi van a kezemben (WTF!!!!!???? egyébként egy doboz Monte).

 Szegény Monte!!!
 Olyan nehéz holo lakkot fényképezni, így beszúrok egy csomó képet, hátha átjön a lényeg.

Pretty! Még nem próbáltam, így semmit nem tudok mondani a fedésről, a tartósságról stb. De szép!
(Az eddigi Moyrás tapasztalataimból kiindulva, valószínűleg jó lesz.)

Ti már próbáltátok a köröm tetoválást? Vagy köröm matricát? Mik a tapasztaltok? Szeretitek, vagy utáljátok?

(Először Dinamo blogjában olvastam, hogy van a Moyrának holo lakkja. Az Essence nail tattoot tesztelésre kaptam, minden más saját finanszírozás.)

2011. május 24., kedd

Napi smink színesben

Ez volt a mai sminkem. Nyáriasan színes, piros, zöld és sárga, meg kék. Meg egy kicsit zöld is és piros is, meg lilás-kék is...értitek..
Bocsi a hunyorgós képért, de itt több szín látszik.
Amit használtam:
elf alap, Essence I love Berlin paletta és Sleek Sunset paletta
I love Berlin piros és a Sunset felső sor jobbról 2. összekeverve külső v illetve, mozgó szemhéj külső fele
I love Berlin világos zöld középre, I love Berlin és Sunset sárga összekeverve belül
I love Berln lilás sötét kékes mozgó szemhéj fölött, illetve alsó pillák
szokásos Max Faxtor Xperience spirál
Szájra vmi visszafogottabb rózsaszínt szerettem volna. Essence 07 Cute pink szájcerka, erre MUA shade 05 szájfény.
Minták nagyon-nagyon természetes fényben.
Szeretem a szájcerkákat "teljes terjedelemben" használni, nemcsak kontúrozásra. A MUA szájfényekre úgy emlékeztem, hogy nagyon ragadósak, ezért nem is vettem. De a tesóm most hozott nekem Londonból, kellemes csalódás volt. Nem is ragadós, kellemes, jó illatú, jó applikátoros, szép :-)

2011. május 23., hétfő

A nagy face primer teszt I.: elf mineral és MAC Matte Creme

Ez egy két részes mini-sorozat első része.
Szeretnék több fajta face primert bemutatni, mert szerintem így nyáron a zsíros  és a kombinált bőrű emberkék különösen megszenvednek a csillogással, illetve az alapozó "lefolyásával", eltűnésével. Púderrel és kozmetikai itatatós papírral (leánykori nevét: blot paper) egy ideig lehet küzdeni, de ha nem vigyáz az ember lánya a nap végén vakolat lesz az arcán smink helyett.
Ebben segíthet a face primer, amelyet ha jól választunk meg makeup terén kevésbbé "küzdelmessé" tehetjük a napjainkat. Mert mit csinál egy jó face primer?: tartósabbá teszi a sminket, megkönnyíti az alapozó eldolgozását, segít a nem kívánt csillogás leküzdésében, kisimítja a bőrt és lehet pórus összehúzó hatása is. Röviden: megkönnyíti az életünket.

Én mivel nagyon utálok óránként púderezni a nagy melegben, így sok primert kipróbáltam.

Első versenyző:
Elf: Mineral face primer
14 gramm, 6 font és szállítási költség, innen rendelhető.
Összetevők: Cyclomethicone, Dimethicone Crosspolymer, Silica, Penoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben. Vagyis ez egy szilikon alapú primer.
Nagyon praktikus és higiénikus pumpás kiszerelése van.
A szilikont a bőrre kerülve egyből érezhetjük, selymes és hűsítő. De, a továbbiakban bemutatott primerekhez képest ez hagyja a "legzsírosabb" érzést a bőrön. Nem mattít. Viszont tényleg megkönnyíti az alapozó eldolgozását és valóban tartósabbá is teszi.
Szín, szag: színtelen, áttetsző és majdnem szagtalan, van egy nagyon enyhe "műanyag" szaga, de egyáltalán nem vészes, alig észrevehető.
Kiszerelés: Egy elég terebélyes, leesős kupakú műanyag valami. Több helyen olvastam, hogy a pumpa hajlamos megadni magát, én ilyet nem tapasztaltam, bár ha a kupak elveszne, erre minden esély meglenne gondolom.
Összességében: Viszonylag könnyen elérhető, de  ez az elf egyik legdrágább terméke. Száraz ill. normál bőrre egész éveben jó lehet, zsíros, kombinált, nagyon zsíros bőrre én vmi mást keresnék a nyári hónapokra (is). Ezt szeretem a legkevésbbé, utálom azt a zsíros érzést, amit az arcon hagy, azon kívül, hogy közben meg tök selymes...elég furi, így ez a kettő együtt, de tényleg ilyen.

Második versenyző
MAC: Matte créme matifiante
25 ml (bár a MAC honlapja 22 ml-t ír, lehet, csökkentették a méretét?) 18 dolcsi, akkor nálunk olyan 5000 ft körül lehet, nem tudom pontosan, mert nem emlékszem.
Itt bővebben olvashattok róla.: "Hidratáló után, de alapozó előtt kell felvinni, hogy előkészítsük az arcunkat."
Összetevők: Most lehet, hogy én vagyok a béna, de én a MAC oldalán nem találtam meg, a csomagoláson sincs rajta. De az szinte biztos, hogy ez is szilikon bázisú.
Azonnali!!! mattító hatása van. Betartja, amit ígér: tartósabb makeup, kevesebb nem kívánt csillogás, a bőrön selymes érzést hagy. Egyáltalán nem lehet semmiféle zsíros tapintást felfedezni. Az alapozót is könnyebb eldolgozni, az ezzel "előkészített" bőrön.
Szín, szag: zselészerű, színtelen, majdnem teljesen átlátszó, ennek még az elfnél is kevesebb szaga van.
Kiszererelés: tubus. Ez azért jó, mert nem törik el, illetve ahogy fogy egyre kisebb helyet foglal el :-)
Összességében: Bár nálam a nagy melegben elkerülhetetlen a kifényesedés, azért ez a krém rengeteget segít. Jóval ritkábban kell púderért illetve blot paperért nyúlnom. Úgy gondolom, hogy még a szuper-szuper-szuper zsíros bőrű hölgyeken is segíthet, még ebben a párás-meleg időben is. Az elffel összehasonlítva nekem ég és föld a különség, a kettő közt itt egyértelműen meg kell fizetni a minőséget.
De, azt is hozzáteszem, hogy nekem nem ez a kedvenc primerem.

Jöjjenek a képek:

 Talán kb. egyforma mennyiség lehet. Szerintem az elf csomagolása eléggé csalóka.
 Elég egykormák, de az elf átlátszóbb, a MAC meg opálosabb, tejüvegesebb. (vagy valami hasonló :-)
 Erre kattintsatok rá, hogy nagyjából látszódjon a lényeg....Eldolgozva, szerintem még így is látszik, hogy a MAC jobban mattosít. (Végig megtartottam az elf-MAC elrendezést!)
 A fejem hajnali hat körül, arctisztítás és hidratáló után. Szépen csillog :-( (ezt inkább ne nagyítsátok ki....:-D
 A fejem a MAC mattító krém használata után, szerintem elég nagy a különbség.
Szintén a fejem nap közben, már sminkben, több órás viselés után.

Remélem, hogy még ezen a héten sikerül megírni a II. részt, amiben a Loreal, a Manhattan és a Bioderma mattító primereket fogom tesztelni.

Link

fáradt hétfő reggelekre
tetszik
szerintem nálunk a jó pasik nem reggel nyolcra járnak dolgozni.....vagy én nem tudom
Ti mit gondoltok a "felhozatalról"? :-D

2011. május 20., péntek

elf akció

20% off at eyeslipsface.co.uk today! Use codes SAVE20UK (UK customers) or SAVE20EU (EU customers) at checkout to save 20% on your order!

Minimum spend (before shipping) of £10 applies and this offer ends at 10am (UK time) Saturday 21 May 2011.
10 font feletti rendelésekre érvényes -20%, holnap magyar idő szerint de 11-ig

Biblia (vagy majdnem)

Annyira szeretem a temptalia oldalát.
És most még jobb lett
kiegészült egy tökjó rúzs és körömlakk minta galériával: szuper szép és hiper hasznos
feljavították a "dupe" listát...a dupe-ot hogy mondják magyarul? másolat?
és ott van az alapozó mátrix is, ami itt Magyarországon is hasznos segítség alapozó választáskor

Tök jó!

2011. május 18., szerda

Segítség kérés...nyugi, csak smink témában :-)

Az egyik barinő esküvője ezen a nyáron lesz. Én leszek a sminkes. Ki van adva parancsba.
Már megkérdeztem Szűcs Adrit a Max Factor tündéri, édes, aranyos, profi sminkesét hogy milyen tippeket tud adni.
(Ha vki még nem ismerné, akkor a Max Factor facebook oldalát érdemes megnézni, mert "szagemberek" válaszolnak a felmerülő kérdésekre, illetve tökjó nyereményjáték is van "Az Év Bloggerinája"  címmel. Itt.)

Szűcs Adrit Idézem:


Kedves Betty! Az esküvői sminkek nagyon visszafogottak. A színválasztás függ a bőr, a szem, a haj és persze ruha színétől is, de még az sem mindegy, hogy a csokor milyen színű virágokból áll. Én az elmondottak alapján (mármint, hogy a barinő kék szemű, sötét hajú, világos bőrű...igazi kis Hófehérke:-)  azt tudom tanácsolni, ...hogy világos színt használj a kedves ara szemhéján, és erősen spirálozz. A pír is lehet egy árnyalattal hangsúlyosabb a szokásosnál. Egy szép, csillogó szájfénnyel teheted csodálatosan ragyogóvá barátnődet az Ő nagy napján. Használj selyem fényű sminktermékeket, és mindenképpen csináljatok próbasminket is, akár több alkalommal. Az esküvő napján minden menyasszony nagyon izgul, és ha tudja, hogy a smink szép lesz, egy kis terhet leveszel a válláról. :) Jó sminkelést!
 
 
Mivel több szem többet lát így, gondoltam, begyűjtök még egy pár tippet, tanácsot.
Ötletek?
:-)

2011. május 17., kedd

Napi sminkek és nosztalgia

Ezen a héten a napi sminkekkel a valaha volt legesleges legkedvencebb Essence trendkiadásomra emlékeztem: Crazy about Colour.

Ez volt a teljes kollekció, a táska és a szájfények kivételével minden megvan. Van, ami kétszer (csak halkan teszem hozzá, hogy a nagy része ilyen :-(.....Egyszerűen imádtam.
Nektek volt olyan -bármilyen márka!!- kollekció, amiért akkor is és most is tejesen oda meg vissza voltatok/vagytok?


Szolgálati közlemény: Sorsoltam

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és résztvettetek a játékomon. KÖSZI!!!:-)
Azt is köszönöm, hogy annyi inspiráló, pozitív hozzászólást kaptam, ahogy látjátok jó néhányat már hasznosítottam is.

Itt van mindenki:
Hagyományos, papír alapú sorsolást tartottam, most utoljára. Legközelebb Éljen a technika!!!

And the winner is:
Küldtem emilt, tök jó lenne, ha holnap délig tudnál válaszolni,  mert akkor még ezen a héten meg tudod kapni a nyereményedet. :-)

2011. május 16., hétfő

Tag 20...harmadszor, hátha most összejön.:-P

1. Milyen zenét hallgatsz most? Warpaint: Undertow
Azt azért hozzáteszem, hogy egyébként nem szeretem a hasonló zenéket, de ez annyira jó. Délelőtt a Compact Discotól a Fly or Dive volt a "nótám": Nagyon jó :-)
2. Mit ettél utoljára? Indiait, csirke tikka masala.
3. Ha kréta lennél, milyen szín lennél? Világos, rózsaszínes, kékes.
4. Mit nézel meg először egy ellenkező / azonos nemű emberen? A kezeit.
5. Kedvenc üditő? Víz, főleg az Evian és a Visegrádi ásványvíz. Illetve rooibos tea, meg minden, ami mangós és ananászos.
6. Kedvenc alkoholos ital? Fehér bor, tequila.
7. Kedvenc hónap? Ha nem esik, nincs hideg, süt a nap.
8. Kedvenc étel? Tökfőzelék.
9. Utolsó film amit láttál? Battle: Los Angeles
10. Kedvenc napom az évben? Minden szombat.
11. El mersz hívni valakit randira? Persze.
12. Tél vagy nyár? Nyár, NYÁR!!!! NYÁR!
13. Van tetoválásod? Nincs, még.
14. Voltál már szerelmes? Igen.
15. Szerettél-e már úgy valakit, hogy sírtál érte? Igen.
16. Cipőméreted? 37 és fél, egyszer lemértem és  milliméterre pontosan a két méret között van a lábam. :-(
17. Kedvenc számod? Nincs, de vannak olyan számok, amelyek időről-időre felbukkannak az életemben: 3, 9 (pl. kilencedik hó kilencedikén születtem), 4.
18. Beszélgetéstéma amit utálsz? Nincs, de azt utálom, ha csak én kapom a kérdéseket, illetve ha úgy beszélnek rólam, mintha ott sem lennék.
19. Rossz tulajdonságaid? Makacs vagyok és hisztis, bár az utóbbi főleg akkor, ha fáradt vagyok. A makacságot egyébként én személy szerint nem tartom borzalmasan rossz tulajdonságnak, mert egy csomó mindent csak úgy lehet elérni, ha makacsul ragaszkodunk az elképzeléseinkhez. Ezen kívül fázós vagyok és rondán írok, illetve nem annyira ronda, csak tök olvashatatlan. Fősulin több tanár is kérte, hogy próbáljam olvashatóan írni az esszé kérdésekre adott válaszokat. :-P
20. Hogy látod magad a jövőben? Londonban, nyugdíjas koromban pedig Spanyolország déli, Afrikához közel eső részén egy fűtött tengerparti házban, 3 pulcsiban, vastag kabátban, pokrócba bugyolálva a kandalló előtt. :-P

Amint láthattátok a blog átesett pár változáson. Az építő jellegű hozzászólásokat figyelembe vettem, ez a személyes témájú bejegyzés is ezért készült el.

2011. május 13., péntek

Szemhéjalapozók: Catrice vs. elf

Nagyon örülök, hogy a Catrice termékeit nálunk is lehet kapni.
Nekem már a Rossmannban található állványra is egy gyönyörűség ránézni, főleg, ha a biztonsági őr rosszallása ellenére kihúzzuk az összes tesztert. Eszméletlen SZÉP!!! :-D
Mivel szegény elf szemhéjalapozóm eléggé meg van viselve, így úgy gondoltam, hogy akkor hajrá ás kipróbálom a Catrice termékét.
A két versenyző:
Catrice eye shadow base és az elf mineral eyeshadow primer
Ár, mennyiség: Catrice 1200 ft vs elf 3 font (most kb 900 ft plusz szállítási költség)
A mennyiségbeli különbséget ránézésre lehet "hivatalosan" megmondani, mert az elf grammban számol (4,5 gramm), a Catrice meg milliliterben (2,1 ml). De "hivatalosan" ránézésre, az elf nyer. Árban is,  hiszen az elf angol oldala belátható időközönként ingyen szállítási akcióval jelentkezik.
Felviteli eszköz: applikátor. Két tökegyforma. Az applikátoros megoldás jóval higiénikusabb, mint a belenyúlkálás (köhöm köhöm Art Deco), így kiütéssel nyert a Catrice és az elf.
Állag, szín, szag: A Catrice valamennyivel sűrűbb, az elf folyósabb. A Catrice hamarabb szárad, viszont az elfnek meg jobb a fedése. Tök hasonló a színük, talán az elf egy árnyalatnyival sötétebb. A szag tekintetében egyszerűen nem tudtam dönteni, hol a Catrice cuccot éreztem szúrósabb szagúnak, hol az elf cuccot. Nem illatról van szó, hanem szó szerint szagról. Nem tudom, azt hiszem, itt egy döntetlen.
Elf vs Catrice
Színre fel!: Őszintén megmondom, hogy az elffel előfordult, hogy nehezebben dolgoztam el egy színt. Ennél nem tudtam semmiféle rendszert felfedezni, hogy melyik márka, melyik szín lesz ilyen. Aztán lehet, hogy csak nekem volt rosszabb napom, nem tudom. Viszont, azt is hozzá kell tennem, hogy az elf kibírt mindenféle mocorgás, izgés-mozgás nélkül tengerben fürdést, 35 fokot, párát, a Catrice cuccot eddig még nem volt alkalmam ilyen extrém körülmények közt tesztelni. De, ennek ellenére kicsit hajlok a Catrice felé pontosan a színek könnyebb eldolgozhatósága miatt.
Az elf nálam valamennyivel többet bír csíkozódás nélkül, olyan 12 órát, a Catrice kb. 10 órát.


Összességében: Szerintem eléggé döntetlenszagú a dolog.
Lehet a könnyebb elérhetőség mellett dönteni, de lehet a kicsivel nagyobb mennyiség mellett is. Egyikkel sem lehet melléfogni.