2010. október 3., vasárnap

Londoni zsákmány

Szeptember elején jártam Londonban, a barátnőimmel. Mivel ők is make-up rajongók, mint én, így nem volt kérdés, hogy a vásárlás is a program része lesz.
Én előre összeírtam egy bevásárló listát, hogy ne a válogatással menjen el az idő. Persze így is elidőztünk a Bootsban, meg a Superdrugban is egy pár órát.
Volt egy pár olyan darab, ami nélkül egyáltalán nem akartam hazajönni. Pl.: a 3 Sleek paletta, a L'oreal mattító primer, meg a Revlon Colorstay alapozó.
Meg a Boots sajátmárkás hajsimító, ami persze lemaradt a képről...pár dologgal együtt :-D

Ez a teljes zsákmány: 3 Sleek paletta, 2 MUA (Superdrug saját márka) körömlakk, 2 Barry M. körömlakk, 5 db MUA szemhéjfesték, 2 db MUA pirosító, 2 MUA rúzs, 1 Barry m. dazzle dust, ....1 Sleek zselés szemhéjtus, a L'oreal primer (mindkettőt lefelejtettem a képről :-), Revlon Colorstay alapozó True Beige színben, szempilla spirál, hidratáló krém make-up alá.
Vaku nélkül.
Vakuval.

Sleek paletták: ha Londonban jártok, egy Superdrug közelében mindenképpen szerezzétek be valamelyiket, mert valami hihetetlen jók. Én annyi mintát láttam, a bevásárló lista összeállítása közben, hogy amikor bementem az üzletbe és láttam, hogy van gondolkodás nélkül tettem be a kosaramba ezt a hármat. Nem bántam meg!!! Hihetetlen pigmentált minden szín. Puha, szinte krémes az állaguk, könnyű velük dolgozni. Mindemellett kemény 6 fontba kerülnek!!


A legtöbb szín metálfényű, de a matt fekete minden palettában megtalálható. Ez azért jó, mert a matt feketét lehet "szemceruzaként" használni, illetve a legőrültebb színt is viselhetővé teszi, plusz a külső v-ben nagyon szépen mutat. A Storm palettában van 2 db matt barna, így a füstös mellett a semleges sminket is könnyen el lehet készíteni.

Sleek zselés tus, pici, vékony ecsettel. Az ecset teljesen más, mint az Essence Denim Wanted cucc mellé kapott, de ezt is ki kell kísérletezni, hogy kinek milyen ecsettel könnyebb
elbánni a zselés tussal.

A Make up Academy (MUA) a Superdrug saját márkája, de nem minden Superdrugban lehet kapni. A Superdrug meg a Boots olyan, mint nálunk a Rossmann meg a DM, abban az értelemben, hogy minden utcasarkon van valamelyik. De pl. YSL vagy Estee Lauder ugye nincs a DM-ben :-)

Vakuval.

Minták: óramutató járásával ellentétes irányban :-)

Felső sor: MUA, alul Barry M.
Mindegyik gyönyörű szerintem. Igyekeztem tavaszi-nyári, meg őszi-téli színeket is választani.
Felül: MUA nyári, korallos-narancs, a másik MUA téli, sötétkék, világosabb kék glitterekkel.
Alul: A Barry M. által a Bootsnak készített limitált kiadású, lilás-rózsaszín nyári lakk, a másik pedig a Mushroom nevű őszi-téli lakk, amit főleg azért vettem meg, mert az egyik kedvenc youtube gurum Lollipop26 nagyon áradozott róla.
A Barry M. hagyományos ecsettel felszerelt, a MUA ecset viszont lapos és széles, nagyon könnyű használni.

2 MUA rúzs.


2 MUA pirosító. Ebben a kategóriában is igyekeztem elkerülni, hogy hasonlókat vegyek.
Azt szeretem ezekben a legjobban, hogy olyan klasszikus púderillatú. Meg persze szépek és jól mutatnak a bőrön.

A két rúzs mellett-fölött. Nem látszik a képen elég jól, de a felsőben (bal oldali az előző képen) kis arany csillámok vannak, a másik pedig egy kicsit szatén fényű, majdnem matt.
Camden townban 33 pennyért vettem: szempillaspirál és szempillaspirál javító.

A javító rész: áttetsző zselé, nem gondoltam, hogy valaha használni fogom, de eszméletlen jó!!!

Barry M. Dazzle Dust: Barry M.-et inkább Bootsban érdemes venni, mert ott nagyobb a választék.

Szép csokibarna, arany mikroglitterrel.
A Sleek palettákat IMÁDOM: olyan jól vannak összerakva, hogy egy héten keresztül minden nap az Original palettát használtam, és minden nap más és más sminket tudtam belőle kihozni. Hihetetlenül élénkek a színek. Nagyon megéri az árát. Csak a Superdrugban (vagy neten) lehet megvásárolni őket, ha éppen nincs kifosztva a Sleek állvány...
Az angolok teljesen oda és vissza vannak a Barry M. lakkoktól...már megértem őket.
A Revlon Colorstay alapozó...hmmmmm...sokak szerint a legjobb "olcsó" alapozó, de nekem túl erős a fedése. Jó, de túl sok. Nem nehéz, hanem egyszerűen túl jól fed..
A Boots sajátmárkás hajsimító felbosszantott, mert kemény 12 fontba került, és nálunk a 10 ezer forint felett árazott hajsimítók jelentik kb. ezt a minőséget. Úgy utálom, hogy nálunk a szemetet adják el aranyárban....:-(
De inkább valami cukisággal fejezem be ezt a postot....
Kiskutyám Benjamin (Benji, Bendegúz), plusz a Barry M. Dazzle Dust minta :-D

4 megjegyzés:

  1. húú a sleek palettá(k)ért mennyire irigyellek.. :D

    VálaszTörlés
  2. :-) Sajnáltam volna, ha ott hagyom őket.

    VálaszTörlés
  3. Utálom a mostani időt, üde színekre vágyom... Ide nekem a korallos MUA lakkot és a pirosítókat! :)

    VálaszTörlés
  4. most látom, hogy ugyan nem tudatosan, de sikerült teljesen állatkínzás mentesre összehozni a londoni zsákmányt :-)
    húúúdejóvagyok:-)

    VálaszTörlés